مدل کسب و کار دیجی کالا

مدل کسب و کار دیجی کالا

مدل کسب و کار دیجی کالا تدوین بوم مدل کسب‌وکار یکی از فعالیت‌های سخت و زمان‌بر کسب‌و‌کار محسوب می‌شود که هر استارت‌آپی باید نگاه جدی به آن داشته باشد. از جهتی بسیاری از استارت‌آپ‌ها ممکن است…

تدوین بوم مدل کسب‌وکار یکی از فعالیت‌های سخت و زمان‌بر کسب‌و‌کار محسوب می‌شود که هر استارت‌آپی باید نگاه جدی به آن داشته باشد. از جهتی بسیاری از استارت‌آپ‌ها ممکن است با همدیگر همپوشانی داشته باشند به همین دلیل بررسی بوم کسب و کار آن‌ها به ما در تدوین بوم کسب‌وکار خودمان کمک شایانی می‌کند. امروز در این مقاله قصد داریم به بررسی مدل کسب و کار دیجی‌کالا بپردازیم و بتوانیم از آن در مدل کسب و کار خود استفاده کنیم.

اهمیت بوم کسب و کار

بوم کسب و کار به معنای بازار و جامعه‌ای است که کسب و کار شما در آن فعالیت می‌کند و به طور مستقیم و غیر مستقیم بر رونق کسب و کار شما تأثیرگذار است. بدون شناخت بوم کسب و کار، امکان برنامه‌ریزی و اجرای استراتژی‌های بهینه برای توسعه کسب و کار شما محدود می‌شود.

بوم کسب و کار شامل عواملی مانند بازار هدف، محصولات و خدمات مورد نیاز، رقبا، فرصت‌های بازار و تقاضای مشتریان است. با شناخت دقیق از بوم کسب و کار، می‌توان به بهترین شکل ممکن به نیاز‌ها و خواسته‌های مشتریان پاسخ داد، با رقبا رقابت کرد و فرصت‌هایی را شناسایی و بهره ‌برداری کرد.

بوم مدل کسب و کار دیجی کالا

دیجی کالا یکی از بزرگترین فروشگاه‌های اینترنتی کشور است که با قالب سایت وردپرس طراحی شده و با بهترین افزونه‌های وردپرس مدیریت می‌شود، در حال حاضر نیز روز به روز این مجموعه در حال پیشرفت است.

ممکن است شما صاحب یک فروشگاه اینترنتی باشید که بخواهید از دیجی کالا الگو بگیرید یا اینکه بخواهید مدل کسب و کار دیجی کالا را بررسی کنید مدل کسب و کار دیجی کالا شامل ۹ عنصر اصلی است که در ادامه به این موارد می‌پردازیم.

بخش اول: مشتریان دیجی کالا

این مجموعه به خاطر خدمات وسیعی که ارائه می‌دهد هم فروشگا‌هایی که قصد فروش محصولات خود را دارند و هم افرادی که قصد خرید از این فروشگاه را دارند مشتری‌های این مجموعه هستند، اما افرادی که قصد خرید از دیجی کالا را دارند نیز به چندی دسته تقسیم می‌شوند برای مثال افرادی که فرصت و زمان خرید حضوری را ندارند می‌توانند به صرف زمان کمتری در دیجی کالا محصول مورد نظر را خریداری کنند.

بخش دوم: ارتباط با مشتریان

تنها بخشی که در مورد آن موضوع بحث زیادی وجود دارد و همچنین بسیار مبهم است ارتباط با مشتریان است و هرکسی یک برداشت می‌تواند از این موضوع داشته باشد اما در واقع این بخش به مدل تعامل کسب و کار با مشتری می‌پردازد، برای ارتباط با مشتری شکل‌های مختلفی وجود دارد به عنوان مثال می‌توان به صورت سلف سرویس، کمک شخصی، سرویس‌های خودکار، کمک شخصی اختصاصی، خلق مشتری و جوامع کاربری انجام شود.

بخش سوم: کانال توزیع

ماهیت دیجی کالا دیجیتال است و مسلماً اکثر کانال‌های توزیع این کسب و کار نیز دیجیتال است مانند: وبسایت، اپلیکیشن، البته اخیراً این کسب و کار فروشگاه حضوری نیز ایجاد کرده اما از طریق آن محصولی توزیع نمی‌کند.

بخش چهارم: ارزش پیشنهادی

دیجی کالا برای هرگروه از مشتریان خود پیشنهادات متفاوتی ارائه می‌دهد برای مثال: فروشگاه‌های سنتی می‌توانند وارد فضای دیجیتال شده و فروش خود را افزایش دهند، برای افرادی که فرصت کمی برای خرید دارند این ارزش ایجاد شده که با صرف وقت کمی بتوانند محصولات مورد نیاز خود را تهیه کنند. همچنین ارزش دیگری که این فروشگاه ایجاد می‌کند ارائه تنوع بالا محصولات است.

بخش پنجم: جریان درآمد

یکی از نکات بسیار مهم در شروع هرکار این است که هر فرد بتواند از طریق آن درآمد کسب کند، حالا یکی از بخش‌های مهم در مدل کسب وکار دیجی کالا مربوط به جریان درآمد است و هرشرکت باید بداند از هربخش که دارد چگونه می‌تواند درآمد داشته باشد.

جریان درآمد مهم ترین عنصر مدل کسب و کار دیجی کالا

بخش ششم: شرکای کلیدی

برای این که یک کسب و کار بتواند ریسک‌هایی که در سر راه آن وجود دارد را کاهش بدهد باید از شرکای کلیدی استفاده کند، این شرکت‌ها می‌توانند به صورت روش‌های مختلف مانند همکاری با شرکت‌های رقیب یا غیر رقیب ارتباط برقرار کرده و روابط بین خریدار و سرمایه گذار‌های مشترک باشد.

بخش هفتم: فعالیت‌های کلیدی

عموماً فعالیت‌های کلیدی دیجی کالا در حوزه نرم‌افزار و بازاریابی است، در واقع توسعه خدمات نرم‌افزاری دیجی کالا فعالیت کلیدی محسوب می‌شود.

بخش هشتم: منابع کلیدی

منابع کلیدی شامل تمامی منابعی است که شما را به هدف کسب وکار خود می‌رساند که می‌توانند شامل منابع مالی، زیر ساخت، و… باشد، مهم‌ترین منابع برای دیجی کالا می‌تواند برند دیجی کالا، محتوای خوب و زیر ساخت‌های فنی باشد.

بخش نهم: ساختار هزینه

برنامه‌هایی که شما برای هزینه‌های خود در نظر دارید را می‌توانید از طریق این بخش مشخص کنید، این هزینه‌ها می‌تواند شامل هزینه‌هایی از جمله: هزینه تبلیغات، تولید محتوا، خرید و پشتیبانی محصول و… باشد.

در نتیجه

در این مقاله سعی کردیم به صورت کامل به مدل کسب و کار دیجی کالا بپردازیم، ‌امید واریم بتوانید با خواندن این مقاله بوم مدل کسب و کار خود را تهیه کنید.

اگر می‌خواهید وب سایت کسب و کارتان نیز مانند دیجی کالا باشد می‌توانید از قالب دیجی کالا استفاده کنید تا از لحاظ ظاهری نیز سایتتان مانند دیجی کالا باشد.

سؤالات متداول

1-     بوم کسب و کار دیجی کالا چیست؟

بوم مدل کسب و کار یا Business Model Canvas یک ابزار بصری مدیریتی است که به شما اجازه می‌دهد که عناصر مهم کسب و کار خود را به صورت تصویری طراحی و ارتباط بین بحش‌های مختلف ورویکرد استراتژیک شرکت خود را به سادگی تشریح کنید.

2-     در بوم مدل کسب و کار چه مواردی اهمیت دارد؟

ارزش پیشنهادی – بخش‌بندی مشتریان – مسیر‌های دسترسی به مشتریان – تعامل با مشتری – جریان درآمدی در بوم مدل کسب- منابع کلیدی – فعالیت‌های کلیدی و..

5/5 (1 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *