انواع بازار : تعاریف و خصوصیات 4 نوع از انواع بازارها

انواع بازار : تعاریف و خصوصیات 4 نوع از انواع بازارها

انواع بازار : تعاریف و خصوصیات 4 نوع از انواع بازارها

مقدمه

انواع بازاری که در آن قرار دارید، نوع استراتژی کسب و کار شما را تعیین می کند. استراتژی های بازارهای مصرف کاملاً متفاوت از بازارهای صنعتی است. بازارهای صنعتی به فروش عمده محصولات می پردازند در حالی که محصولات مصرفی به طور کلی شامل خرده فروشی کالاهای عمده هستند. هزینه یابی و بازاریابی یک تابع حیاتی برای هر دو نوع بازار است.

علاوه بر این، با ظهور جهانی شدن، شرکت‌ها خودشان جهانی شده‌اند و بنابراین استراتژی‌های بازاریابی خود را مطابق با آن سازگار کرده اند. هنگامی که قصد دارید جهانی شوید، عوامل متعددی به استراتژی های کسب و کار عادی اضافه می شوند. و آخرین اما نه کم‌اهمیت ترین، کسب‌وکار دولتی و نهادی که به دلیل سفارش‌های هنگفت خود، مولد درآمد واقعی هستند. بیایید هر یک از انواع بازارها را یک به یک مورد بحث قرار دهیم.

انواع بازار

انواع بازار : تعاریف و خصوصیات 4 نوع از انواع بازارها

انواع بازار : تعاریف و خصوصیات 4 نوع از انواع بازارها

بازارهای مصرف کننده

همانطور که از نام آن پیداست، بازار مصرف شامل بازاریابی کالاهای مصرفی مانند تلویزیون، یخچال، تهویه مطبوع و غیره است. با افزایش آگاهی و دانش مصرف کنندگان، بازاریابی کالاهای مصرفی سخت تر می شود. امروزه تمرکز زیادی به بازاریابی کالاهای مصرفی معطوف شده است زیرا مصرف کننده انتخاب های زیادی دارد. وفاداری به برند در پایین ترین حد خود قرار دارد و بدترین ترسی که اکنون یک برند می تواند با آن مواجه شود، نرخ بالای انحراف برند است.

در کنار بخش برندینگ، بخش هزینه یابی نیز باید در بازار مصرفی در نظر گرفته شود. هزینه عملیات بسیار زیاد است و بخش ها و تخصص های مختلف گرد هم می آیند تا یک شرکت کالاهای مصرفی را تشکیل دهند. مدیریت موجودی، تدارکات، تولید، تبلیغات، استراتژی ها و غیره وجود دارد. وجود یک محصول ملموس اهمیت برنامه ریزی صحیح را افزایش می دهد که بدون آن یک شرکت کالاهای مصرفی مطمئناً شکست خواهد خورد. بازار بادوام مصرف کننده با وجود رقابت بالا، قیمت گذاری نفوذ، پویایی مدیریت کانال و در نهایت هزینه بالا در تولید و توزیع مشخص می شود.

مقاله بازاریابی   پتانسیل بازار : تعریف ، اهمیت و 5 عنصر محاسبه پتانسیل بازار

بازارهای تجاری

مشابه بازارهای مصرفی، امروزه حتی خریدار سازمانی گزینه های متعددی در پیش روی خود دارد. فقط به تعداد ارائه دهندگان خدمات نرم افزاری و سخت افزاری در بازار نگه بیاندازید. برای نرم افزار IBM، Accenture، Oracle و چندین برند برتر دیگر وجود دارد. برای سخت افزار مایکروسافت، دل و دیگران وجود دارد. رقابت در حال افزایش است. علاوه بر این، خریدار سازمانی به دلیل هزینه ای که دارد، 4 تا 5 بار قبل از خرید یک محصول فکر می کند. سفارش کامپیوتر برای دفتر یک شرکت چند ملیتی احتمالاً چندین بار مورد بازنگری قرار خواهد گرفت.

ویژگی های بازارهای تجاری

به دلیل هزینه های مربوطه، خریداران سازمانی به این نکته توجه دارند که از هر مشتری معمولی آگاه تر باشند. خریداران سازمانی گروهی از افراد متعهد دارند که “بخش خرید” را تشکیل می دهند. این افراد مسئول خرید با کمترین قیمت ممکن هستند.

ویژگی دیگر بازارهای تجاری زمان صرف شده برای بستن معامله است. بازارهای تجاری شامل فروش پروژه ها نیز می شود. تجزیه و تحلیل پروژه ها و تعیین قیمت به زمان نیاز دارد زیرا آنها هزینه تورم را در حین انجام پروژه در نظر می گیرند. بنابراین آنها نیاز به برنامه ریزی مناسب دارند در غیر این صورت هزینه پروژه به سود شرکت ضربه می زند.

در نهایت، در مورد بازارهای تجاری، نیروی فروش، قیمت و محصول ارزش بسیار بالاتری نسبت به تبلیغات دارند. این کاملاً برخلاف بازارهای مصرفی است که در آن تبلیغات، تفاوت زیادی در فرآیند خرید مصرف کننده ایجاد می کند.

برخی از خدمات مانند Accenture و Intel امروزه به سختی محصولات خود را تبلیغ می کنند. آنها فقط حضور خود را در بازار تبلیغ می کنند. بقیه فرآیند با کیفیت محصولاتی که دارند انجام می شود. در مورد مایکروسافت هم همینطور. از 4P’s آمیخته بازاریابی، ترفیعات بیشتر در مورد بازارهای تجاری نادیده گرفته می شود.

بازارهای جهانی

تغییرات در هزینه حمل و نقل، سیاست های دولت و نیاز کلی به توسعه، انگیزه ای به جهانی شدن بخشیده است. استراتژی های شرکت های بازار جهانی ممکن است با یکدیگر متفاوت باشد اما مفهوم اصلی یکسان است. اکثر شرکت های بازاریابی جهانی بر روی یک اصل کار می کنند. «محلی بیندیش، جهانی عمل کن». شرکتهایی که در صدر این اندیشه قرار دارد مک دونالد و کوکا کولا هستند. هر دو به دلیل حضور جهانی خود و همچنین به دلیل نحوه سفارشی سازی پیام خود بر اساس کشوری که در آن هستند شناخته شده اند.

چالشهای انواع بازارهای جهانی

شرکت ‌ها ممکن است بر اساس هر دو جنبه جهانی باشند – B2B و همچنین B2C. چالش های پیش روی شرکت های جهانی بسیار بیشتر از چالش های پیش روی شرکت های داخلی است. ابتدا به گزینه هایی که آنها برای حالت های ورود دارند نگاه می کنیم.

چگونه وارد یک کشور می شوند؟

آیا آنها با برخی از شرکت های محلی شریک هستند؟

آنها محصول خود را صادر می کنند؟ یا

بخشی از عملیات خود را در کشور تغییر می دهند تا حضور خود را مستقیماً تثبیت کنند؟

این سوالات را با هزینه عملیات درگیر و همچنین مقدار اطلاعاتی که باید به آنها دسترسی داشت ضرب کنید. حالا چالش های بازارهای جهانی را خواهید شناخت!!

با این وجود، گسترش جهانی یک گزینه عالی برای هر شرکتی است به شرطی که بودجه های هنگفتی برای حفظ هزینه های اولیه لازم برای استقرار خود در کشور دیگر داشته باشند.

بازار دولتی یا غیرانتفاعی

بازار دولتی عمدتاً شامل ادارات دولتی، کارخانه های مهمات سازی، ارتش، نیروی دریایی و سایر ادارات دولتی است. از سوی دیگر، بازار غیر انتفاعی ممکن است شامل گروه هایی بر اساس باورهای مختلف باشد که برخی از آنها واقعاً دارای نام برند عالی هستند و توسط چندین شرکت به رسمیت شناخته می شوند. هر دوی این نهادها بودجه خرید محدودی دارند و از این رو قیمت محصولات مهم است. بر این اساس فرآیند خرید سازماندهی می شود.

اکثر سازمان‌های دولتی و غیرانتفاعی درگیر صدور مزایده و مناقصه هستند. کسی که کمترین قیمت را ارائه می دهد به عنوان L1 شناخته می شود و کسی که بالاترین قیمت را ارائه می دهد به عنوان H1 شناخته می شود. به طور طبیعی، L1 برنده مناقصه است. چندین شرکت وجود دارند که محصولات خود را به طور خاص برای بازارهای دولتی تغییر داده اند تا به عنوان L1 در این مناقصات و مناقصه ها شرکت کنند. محصولات ممکن است کمی پایین تر باشند، با این وجود آنها نیازهای دولتی را برآورده می کنند و این چیزی است که در نهایت اهمیت دارد.

سخن نهایی از مارکتینگ ایران تلنت

هر یک از این انواع بازار ها می توانند به طور جداگانه توسط شرکت ها مورد استفاده قرار گیرند. در واقع، برخی از شرکت‌های بادوام مصرف‌کننده، بخش‌های مختلفی برای فروش شرکتی و فروش دولتی دارند. بهره برداری از هر یک از این بازارها راهی را برای شرکت فراهم می کند تا سهم بازار و درآمد کلی تولید شده توسط شرکت را افزایش دهد.

منبع : marketing91

5/5 (1 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *