تحقیق کمی تعریف روشها انواع و مثال های تحقیق کمی

تحقیق کمی : تعریف ، روشها ، انواع و مثال های تحقیق کمی در پژوهش های بازاریابی

تحقیق کمی چیست ؟ انواع تحقیقات کمی کدامند ؟ نمونه ها و مثالهای تحقیق کمی کدام موارند ؟ روشهای انجام تحقیقات کمی به چه صورت اند ؟

ویدیوی آموزشی تحقیقات کمی

 

پژوهش کمی : انواع ، نحوه انجام تحقیق و تحقیقات کمی

تحقیق کمی (QUANTITATIVE RESEARCH)  با جمع آوری داده های کمی و انجام تکنیک های آماری ، ریاضی یا محاسباتی به عنوان یک تحقیق سیستماتیک از پدیده ها تعریف شده است. تحقیقات کمی با استفاده از روش نمونه‌گیری و ارسال نظرسنجی آنلاین ، نظرسنجی آنلاین ، پرسشنامه و غیره ، اطلاعاتی را از مشتریان موجود و بالقوه جمع آوری می نماید که نتایج آن را می توان به صورت عددی ترسیم کرد.

همانطور که ذکر شد ، تحقیقات کمی مبتنی بر داده است. دو روش برای انجام تحقیقات کمی وجود دارد. آن ها عبارت اند از :

  • روشهای تحقیق کمی اولیه  (Primary quantitative research methods)

تحقیقات کمی اولیه پرکاربردترین روش انجام تحقیقات بازار است.

  • روشهای تحقیق کمی ثانویه  (Secondary quantitative research methods)

تحقیقات کمی ثانویه یا تحقیقات میزکاری یک روش تحقیق است که شامل استفاده از داده های موجود یا داده های ثانویه است. 

  • بین کمی و کیفی تمایز قائل شوید.
  • اندازه نمونه مناسب را انتخاب کنید.
  • اهداف تحقیق خود را روشن و مختصر نگه دارید.
  • سؤالات را ساده نگه دارید.

فهرست مطالب

تحقیق کمی چیست؟

تحقیق کمی (QUANTITATIVE RESEARCH)  با جمع آوری داده های کمی و انجام تکنیک های آماری ، ریاضی یا محاسباتی به عنوان یک تحقیق سیستماتیک از پدیده ها تعریف شده است. تحقیقات کمی با استفاده از روش نمونه‌گیری و ارسال نظرسنجی آنلاین ، نظرسنجی آنلاین ، پرسشنامه و غیره ، اطلاعاتی را از مشتریان موجود و بالقوه جمع آوری می نماید که نتایج آن را می توان به صورت عددی ترسیم کرد. پس از درک دقیق این اعداد برای پیش بینی آینده یک محصول یا خدمات و بر این اساس می توانید تغییراتی ایجاد کنید.

نمونه و مثالی از  از تحقیقات کمی ، بررسی انجام شده برای درک میزان زمانی است که پزشک هنگام مراجعه بیمار به بیمارستان صرف می نماید . می توان از الگوی سنجش رضایت بیمار استفاده کرد که می تواند سؤالاتی از قبیل اینکه پزشک برای دیدن بیمار چقدر زمان گذاشته ، چند بار بیمار به بیمارستان مراجعه نموده است و سؤالاتی از این دست.

نتایج تحقیقات کمی ، بیشتر در علوم اجتماعی با استفاده از روشهای آماری مورد استفاده برای جمع آوری داده های کمی از مطالعه تحقیق انجام می شود. در این روش تحقیق ،

محققان و آمارشناسان چارچوب ها و نظریه های ریاضی را به کمیتِ مورد نظر مربوط می کنند.

الگوهای تحقیق کمی ، عینی ، دارای جزئیات و در زمانهای مختلف و حتی زمان تحقیق هستند. نتایج به دست آمده از این روش تحقیق منطقی ، آماری و بی طرفانه است. جمع آوری داده ها با استفاده از روش ساختاری انجام شده و بر روی نمونه های بزرگتر که کل جمعیت را نشان می دهند ، انجام شده است.

 

مقالات بازاریابی
تحقیق کیفی : تعریف ، انواع ، روشها و نمونه ها

 

روشهای انجام تحقیقات کمی

همانطور که در بالا ذکر شد ، تحقیقات کمی مبتنی بر داده است. دو روش برای انجام تحقیقات کمی وجود دارد. آن ها عبارت اند از :

  • روشهای تحقیق کمی اولیه  (Primary quantitative research methods)
  • روشهای تحقیق کمی ثانویه  (Secondary quantitative research methods)

روشهای تحقیق کمی اولیه

چهار روش مختلف از انواع روشهای تحقیق کمی وجود دارد:

تحقیقات کمی اولیه پرکاربردترین روش انجام تحقیقات بازار است. ویژگی بارز تحقیق اولیه این است که پژوهشگر به جای اینکه به داده های جمع آوری شده از تحقیقات قبلی تکبه کند ، بیشتر روی جمع آوری داده ها تمرکز دارد. طرح تحقیق کمی اولیه می تواند به سه مسیر مشخص دیگر و همچنین جریان روند تقسیم شود. آنها عبارتند از :

الف) تکنیکها و انواع مطالعات تحقیق کمی

چندین تحقیق کمی اولیه وجود دارد. آنها را می توان به چهار روش متمایز زیر طبقه بندی کرد ، که عبارتند از:

1

تحقیق پیمایشی (Survey Research)

روشهای تحقیق کمی اولیه تحقیق پیمایشی

روشهای تحقیق کمی اولیه تحقیق پیمایشی

تحقیقات پیمایشی اساسی ترین ابزار برای تمام روش شناسی ها و نتایج مطالعات تحقیق نهایی هستند. نظرسنجی ها برای پرسیدن سؤال به نمونه ای از پاسخ دهندگان ، استفاده از انواع مختلفی از قبیل نظرسنجی آنلاین ، نظرسنجی ، پرسشنامه ، نظرسنجی با رهگیری وب و غیره. هر سازمان کوچک و بزرگ قصد دارد بفهمد مشتریانشان درباره محصولات و خدماتشان چه فکر می کنند ، چه ویژگی های جدیدی در بازار وجود دارد و سایر جزئیات آن.

با انجام تحقیقات پیمایشی ، یک سازمان می تواند چندین سؤال را در نظرسنجی بپرسد ، داده هایی را از مجموعه مشتریان جمع آوری کند و این داده های جمع آوری شده را برای تولید نتایج عددی تجزیه و تحلیل کند. این اولین قدم برای جمع آوری داده ها برای هر تحقیق است.

 

مقالات بازاریابی
مفاهیم تحقیقات بازاریابی

 

این نوع تحقیق می تواند با یک گروه مخاطب هدف خاص انجام شود و همچنین می توان در چندین گروه به همراه تحلیل مقایسه ای انجام داد. پیش نیاز این نوع تحقیق این است که نمونه پاسخ دهندگان باید از اعضای منتخب تصادفی برخوردار باشند. به این ترتیب ، یک محقق به راحتی می تواند صحت نتایج بدست آمده را حفظ کند ، زیرا طیف گسترده ای از پاسخ دهندگان با استفاده از انتخاب تصادفی مورد خطاب قرار می گیرند. به طور سنتی ، تحقیقات پیمایشی به صورت چهره به چهره یا از طریق تماس تلفنی انجام می شود اما با پیشرفت رسانه های آنلاین مانند ایمیل یا رسانه های اجتماعی ، تحقیقات پیمایشی نیز به رسانه های آنلاین گسترش یافته است.

انواع نظرسنجی تحقیق کمی

دو نوع نظرسنجی وجود دارد که هر یک از آنها بر اساس زمان در دسترس و نوع داده های مورد نیاز قابل انتخاب هستند :

نظرسنجی های مقطعی (Cross-sectional surveys)

نظرسنجی های مقطعی ، نظرسنجی های مشاهده ای هستند که در موقعیت هایی انجام می شوند که محقق قصد دارد در یک زمان معین ، داده ها را از یک نمونه از جامعه هدف جمع آوری کند. محققان می توانند متغیرهای مختلفی را در یک زمان خاص ارزیابی کنند. داده های جمع آوری شده با استفاده از این نوع نظرسنجی از افرادی است که شباهت را در کلیه متغیرها به جز متغیرهایی که برای تحقیق در نظر گرفته می شوند ، نشان می دهند. در طول بررسی ، این متغیر ثابت خواهد ماند.

نظرسنجی های مقطعی در مورد خرده فروشی ها ، شرکت های کوچک و متوسط ​​، صنایع بهداشت و درمان مشهور است. اطلاعات بدون تغییر پارامترها در اکوسیستم متغیر جمع آوری می شوند.

 

مقالات بازاریابی
تحقیقات رسمی بازاریابی و انواع روشهای آن

 

با استفاده از روش تحقیق پیمایشی مقطعی ، نمونه های چندگانه قابل تجزیه و تحلیل هستند.

متغیرهای چندگانه را می توان با استفاده از این نوع تحقیق پیمایشی ارزیابی کرد.

تنها نقطه ضعف نظرسنجی های مقطعی این است که رابطه علت و معلولی متغیرها را نمی توان برقرار کرد زیرا معمولاً متغیرها را در یک زمان خاص – و نه در یک بازه زمانی پیوسته – ارزیابی می کند .

نظرسنجی های طولی  (Longitudinal surveys)

 نظرسنجی های طولی نیز نظرسنجی های مشاهده ای است اما برخلاف نظرسنجی های مقطعی ، نظرسنجی های طولی در مدت زمان های مختلف برای مشاهده تغییر در رفتار پاسخ دهنده و روندهای تفکر انجام می شود. این زمان می تواند روزها ، ماهها ، سالها یا حتی دهه ها باشد. به عنوان مثال ، محققانی که قصد تجزیه و تحلیل تغییر در عادات خرید نوجوانان بیش از 5 سال را دارند ، بررسی های طولی را انجام می دهند.

در بررسی های مقطعی ، متغیرهای مشابه در یک نقطه معین از زمان مورد بررسی قرار گرفتند و در بررسی های طولی ، متغیرهای مختلفی در فواصل زمانی مختلف قابل تجزیه و تحلیل هستند.

 

مقالات بازاریابی
پاورپوینت تحقیقات بازاریابی

 

نظرسنجی های طولی بطور گسترده در زمینه پزشکی و علوم کاربردی مورد استفاده قرار می گیرد. جدای از این دو زمینه ، از آنها همچنین برای مشاهده تغییر در روند بازار ، تجزیه و تحلیل رضایت مشتری یا به دست آوردن بازخورد از محصولات / خدمات استفاده می شود.

در شرایطی که توالی حوادث بسیار ضروری است ، از بررسی های طولی استفاده می شود.

محققان معتقدند ، هنگامی که موضوعات تحقیقاتی وجود دارد که قبل از نتیجه گیری باید به طور کامل مورد بازرسی قرار گیرند ، باید از نظرسنجی های طولی استفاده نمود.

2

تحقیقات همبستگی (Correlational research)

روشهای تحقیق کمی اولیه تحقیقات همبستگی

روشهای تحقیق کمی اولیه تحقیقات همبستگی

مقایسه بین دو وجود غیر قابل تغییر است. تحقیقات همبستگی به منظور ایجاد رابطه بین دو وجود نزدیک گره خورده و چگونگی تأثیرگذاری یکی بر دیگری و تغییراتی که در نهایت مشاهده می شود ، انجام می شود. این روش تحقیق به منظور ارزشیابی به روابط طبیعی در حال انجام است و حداقل دو گروه مختلف برای اجرای موفقیت آمیز این روش تحقیق کمی لازم است. بدون فرض جنبه های مختلف ، باید رابطه ای بین دو گروه یا نهاد برقرار شود.

محققان از این طرح تحقیق کمی برای ارتباط دو یا چند متغیر با استفاده از روشهای تحلیل ریاضی استفاده می کنند. الگوها ، روابط و روندها بین متغیرها نتیجه گیری می شوند زیرا در مجموعه اصلی آنها وجود دارد. تأثیر یکی از این متغیرها از سوی دیگر ، همراه با نحوه تغییر رابطه بین دو متغیر مشاهده می شود. محققان برای دستیابی به نتایج مطلوب ، یکی از متغیرها را دستکاری می کنند.

در حالت ایده آل ، توصیه می شود که صرفاً بر اساس تحقیقات همبستگی نتیجه گیری نکنید. البته این امر الزام آور نیست اگر دو متغیر همگام سازی شده به هم مرتبط باشند.

نمونه سوالات تحقیق همبستگی

  1. رابطه بین استرس و افسردگی.
  2. معادله بین شهرت و پول.
  3. رابطه فعالیتها در کلاس سوم و دانش آموزان آن.

3

تحقیقات علی و مقایسه ای (Causal-comparative research)

تحقیقات علی و مقایسه ای

تحقیقات علی و مقایسه ای

این روش تحقیق عمدتا به عامل مقایسه بستگی دارد. همچنین از آن به عنوان پژوهش یا روش تحقیق نیمه تجربی یاد می شود . این روش تحقیق کمی توسط محققان برای نتیجه گیری معادله علت- معلول بین دو یا چند متغیر استفاده می شود . جایی که یک متغیر ،  وابسته به متغیر مستقل دیگر است. متغیر مستقل ایجاد شده ، اما دستکاری نشده است و تأثیر آن بر متغیر وابسته مشاهده می شود.

این متغیرها یا گروه ها باید همانطور که در مجموعه طبیعی وجود دارد ، تشکیل شوند. از آنجایی که متغیرهای وابسته و مستقل همیشه در یک گروه وجود خواهند داشت ، توصیه می شود با نگه داشتن همه عوامل ، نتیجه گیری به دقت حاصل شود.

تحقیقات علی و مقایسه ای محدود به تجزیه و تحلیل آماری دو متغیر نیستند ، بلکه شامل تجزیه و تحلیل چگونگی تغییر متغیرها یا گروههای مختلف تحت تأثیر همان تغییرات می شوند. این تحقیق صرف نظر از نوع رابطه موجود بین دو یا چند متغیر انجام می شود. از آنالیز آماری برای نشان دادن نتایج به دست آمده با استفاده از این روش تحقیق کمی استفاده شده است.

نمونه ای از سوالات تحقیق علی و مقایسه ای

مثل تأثیر مواد مخدر بر روی یک نوجوان.

مانند تأثیر آموزش خوب بر روی یک دانشجوی سال اول.

تأثیر تأمین مواد غذایی قابل توجه در روستاهای آفریقا.

4

تحقیقات تجربی (Experimental research)

تحقیقات تجربی

تحقیقات تجربی

این روش تحقیق همچنین به عنوان آزمایش واقعی شناخته شده است و به یک نظریه متکی است. تحقیقات تجربی ، همانطور که از نام آن پیداست ، معمولاً مبتنی بر یک یا چند نظریه است. این نظریه در گذشته اثبات نشده است و صرفاً یک فرض است. در تحقیقات تجربی ، تحلیلی پیرامون اثبات یا عدم اظهار بیانیه انجام می شود. این روش تحقیق در علوم طبیعی مورد استفاده قرار می گیرد. روش های تحقیقاتی سنتی نسبت به تکنیک های نوین مؤثرتر هستند.

در تحقیقات تجربی می تواند چندین تئوری وجود داشته باشد. یک تئوری ، فرضیه ای است که قابل تأیید یا رد است.

پس از بیان مسئله ، تلاش می شود تا بررسی شود که صحت دارد یا اعتبار ندارد. این نوع روش تحقیق کمی عمدتاً در علوم طبیعی یا اجتماعی مورد استفاده قرار می گیرد زیرا اظهارات مختلفی وجود دارد که باید درست یا غلط اثبات شود.

ب- روش های جمع آوری داده ها تحقیق کمی

دومین گام مهم در تحقیقات کمی اولیه ، جمع آوری داده ها است. جمع آوری داده ها می تواند به روش نمونه گیری (sampling) و جمع آوری داده ها تقسیم شود.

روش های جمع آوری داده ها : روش های نمونه گیری تحقیق کمی

برای تحقیق کمی دو روش نمونه گیری مهم وجود دارد : نمونه گیری احتمالی و غیر احتمالی

روش های جمع آوری داده ها

روش های جمع آوری داده ها

نمونه گیری احتمالی  (Probability sampling) و انواع آن

یک نظریه احتمال برای فیلتر کردن افراد از یک جمعیت و ایجاد نمونه در نمونه گیری احتمالی استفاده می شود. شرکت کنندگان در یک نمونه فرآیندهای انتخاب تصادفی انتخاب می شوند. هر یک از اعضای مخاطب هدف فرصت برابر دارند تا در نمونه انتخاب شوند.

انواع نمونه گیری احتمالی

چهار نمونه اصلی از نمونه گیری احتمالی وجود دارد:

نمونه گیری تصادفی ساده (Simple random sampling)

همانطور که از نام آن بر می آید ، نمونه گیری تصادفی ساده چیزی جز انتخاب تصادفی عناصر برای یک نمونه نیست. این تکنیک نمونه برداری در جایی اجرا می شود که جمعیت هدف بطور قابل توجهی زیاد باشد.

نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌بندی شده (Stratified random sampling)

در روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ بندی شده ، جمعیت زیادی به گروه‌ها (اقشار) تقسیم شده و اعضای یک نمونه به طور تصادفی از بین این اقشار انتخاب شده‌اند. اقشار مختلف تفکیک شده از نظر ایده آل نباید با یکدیگر هم همپوشانی داشته باشند.

خوشه اي (Cluster sampling)

 نمونه گيري خوشه اي يك روش نمونه گيري احتمالی است كه با استفاده از آن بخش اصلي به خوشه ها تقسيم مي شود كه معمولاً از پارامترهاي تقسيمات جغرافيايي و جمعيت شناختي استفاده مي شود.

 سیستماتیک (Systematic sampling)

 نمونه گیری سیستماتیک تکنیکی است که نقطه شروع نمونه به طور تصادفی انتخاب می شود و تمام عناصر دیگر با استفاده از فاصله ثابت انتخاب می شوند. این فاصله با تقسیم اندازه جمعیت با اندازه نمونه هدف محاسبه می شود.

نمونه گیری غیر احتمالی (Non-probability sampling)

نمونه گیری غیر احتمالی در جایی کاربرد دارد که از دانش و تجربه محقق برای ایجاد نمونه استفاده می شود. به دلیل درگیر شدن محقق ، همه اعضای یک جامعه هدف از احتمال انتخاب مساوی برای انتخاب بخشی از یک نمونه برخوردار نیستند.

انواع نمونه گیری غیر احتمالی

پنج نمونه گیری غیر احتمالی وجود دارد:

نمونه گیری در دسترس (Convenience sampling)

در نمونه گیری در دسترس ، عناصر یک نمونه فقط به یک دلیل اصلی انتخاب می شوند : نزدیکی آنها به محقق. این نمونه ها سریع و آسان و قابل اجرا هستند زیرا هیچ پارامتر دیگری در انتخاب وجود ندارد.

متوالی (Consecutive sampling)

 نمونه گیری متوالی کاملاً شبیه به نمونه گیری در دسترس است ، به جز این واقعیت که محققان می توانند یک عنصر واحد یا گروهی از نمونه ها را انتخاب کرده و تحقیق را بطور متوالی طی یک دوره مهم انجام دهند و سپس با سایر نمونه ها ، همان روند را انجام دهند.

سهمیه ای (Quota sampling)

 محققان می توانند با استفاده از نمونه گیری سهمیه ای ، عناصر را با استفاده از دانش خود در مورد صفات و شخصیت های هدف ، برای تشکیل اقشار انتخاب کنند. اعضای طبقه بندی های مختلف می توانند بخشی از نمونه را طبق درک محقق انتخاب کنند.

نمونه گیری گلوله برفی (Snowball sampling)

 نمونه گیری گلوله برفی با مخاطبان هدفی انجام می شود که تماس با آنها و گرفتن اطلاعات از آنها دشوار است. در مواردی که مخاطب هدف برای تحقیق نادر باشد ، نمونه گیری گلوله برفی بسیار رایج است.

نمونه گیری قضاوتی (Judgmental sampling)

نمونه گیری قضاوتی یک روش نمونه گیری غیراحتمالی است که نمونه ها فقط بر اساس تجربه و مهارت محقق ساخته می شوند.

روش های جمع آوری داده ها : با استفاده از بررسی ها و نظرسنجی ها

پس از تعیین نمونه ، می توان بررسی ها یا نظرسنجی هایی را برای جمع آوری داده ها بجهت تحقیقات کمی را آغازکرد.

استفاده از نظرسنجی ها برای تحقیقات کمی اولیه

بررسی یا پیمایش به عنوان یک روش تحقیق که برای جمع آوری داده ها از یک گروه از پیش تعریف شده از پاسخ دهندگان استفاده می شود برای به دست آوردن اطلاعات و بینش در مورد موضوعات مختلف مورد علاقه تعریف شده است. سهولت توزیع نظرسنجی و تعداد گسترده ای از افراد بسته به زمان تحقیق و هدف تحقیق ، می توانند به عنوان یكی از مهمترین جنبه های انجام تحقیقات کمی در نظر گرفته شوند .

مقاله بازاریابی   طراحی پرسشنامه – نمای کلی، ویژگی ها و مبانی  ، مراحل و مزایای طراحی پرسشنامه خوب

مقیاس های اصلی اندازه گیری

سطوح / مقیاس های اصلی اندازه گیری – مقیاسهای اسمی ، ترتیبی ، فاصله ای و نسبتی

چهار مقیاس اندازه گیری وجود دارد که برای ایجاد یک سوال چند گزینه ای در یک نظرسنجی مهم است. آنها مقیاس های اندازه گیری اسمی (nominal) ، ترتیبی (ordinal) ، فاصله ای (interval) و نسبتی (ratio) هستند ، بدون اینکه اصول اساسی برای آنها ایجاد شود ، هیچ سؤالی چند گزینه ای ایجاد نمی گردد. از این رو ، درک این مقیاس های اندازه گیری بسیار مهم است تا بتوانیم یک نظرسنجی قوی ایجاد کنیم.

استفاده از انواع مختلف سؤال

برای انجام تحقیقات کمی ، از سؤالات نزدیک باید در یک بررسی استفاده شود. آنها می توانند ترکیبی از چندین سؤال از جمله سؤالات چند گزینه ای مانند سؤالات مقیاس افتراق معنایی (semantic differential scale) ، سؤالات مقیاس رتبه بندی (rating scale) و غیره باشند.

توزیع و جمع آوری داده های پیمایشی

در مطالب فوق ، ما شاهد روند ساخت نظرسنجی به همراه طرح پیمایشی برای انجام تحقیقات کمی اولیه بودیم. توزیع نظرسنجی برای جمع آوری داده ها جنبه مهم دیگر از روند پیمایشی است. روش های مختلف توزیع نظرسنجی وجود دارد. برخی از متداول ترین روشها عبارتند از:

ایمیل

 ارسال نظرسنجی از طریق ایمیل ، پرکاربردترین و مؤثرترین روش توزیع نظرسنجی است. در این روش میزان پاسخگویی زیاد است زیرا پاسخ دهندگان از برند شما آگاه هستند. برای ارسال و جمع آوری پاسخ های نظرسنجی می توانید از ویژگی مدیریت ایمیل در برخی از ابزارهای موجود استفاده کنید.

بدست آوردن پاسخ دهندگان

 یکی دیگر از راه های مؤثر برای توزیع نظرسنجی و انجام تحقیقات کمی اولیه استفاده از یک نمونه است. از آنجا که پاسخ دهندگان آگاه هستند و به خواست خود در مجموعه قرار دارند ، پاسخ ها بسیار بیشتر است.

قراردادن نظرسنجی در وب سایت

 قرار دادن نظرسنجی در یک وب سایت باعث افزایش تعداد پاسخ ها می شود زیرا مخاطبان در زمان انجامنظرسنجی به برند نزدیک هستند .

توزیع اجتماعی

 استفاده از رسانه های اجتماعی برای توزیع کمک های نظرسنجی در جمع آوری تعداد بیشتر پاسخ های افرادی که از مارک تجاری اطلاع دارند.

کد QR

 کدهای QR  را برای نظرسنجی ذخیره کنید. می توانید این کد را در مجلات ، علائم ، کارت ویزیت یا تقریباً در مورد هر شی / رسانه چاپی منتشر کنید.

نظرسنجی پیام کوتاه

 یک روش سریع و موثر برای انجام نظرسنجی برای جمع آوری تعداد زیاد پاسخ ها ، بررسی پیام کوتاه است.

مثال تحقیق پیمایشی

نمونه ای از یک بررسی پیمایشی ، الگوی بررسی رضایت مشتری (CSAT) است که می تواند به سرعت ساخته شود و برای جمع آوری بازخورد درباره آنچه مشتری درباره یک برند فکر می کند و میزان رضایت و قابل ارجاع بودن برند بکار گرفته شود.

استفاده از نظرسنجی ها برای تحقیقات کمی اولیه

نظرسنجی روشی برای جمع آوری بازخورد با استفاده از سوالات نزدیک به یک نمونه است. رایج ترین نوع نظرسنجی ها ، نظرسنجی در انتخابات یا نظرسنجی های خروج از انتخابات است. هر دو مورد برای جمع آوری داده ها از حجم نمونه بزرگ اما با استفاده از انواع سؤال اساسی مانند یک سؤال چند گزینه ای استفاده می شوند.

ج – تکنیک های تجزیه و تحلیل داده ها

تکنیک های تجزیه و تحلیل داده ها در تحقیقات کمی

تکنیک های تجزیه و تحلیل داده ها در تحقیقات کمی

جنبه سوم طراحی تحقیق کمی اولیه ، تجزیه و تحلیل داده ها است. پس از جمع آوری داده های خام ، باید استنباطی از این داده ها انجام شود تا استنتاج آماری از این تحقیق به دست آید. مهم است که نتایج را با هدف تحقیق مقایسه کنیم و ارتباط آماری نتایج را تعیین کنیم.

همچنین مهم است جنبه های تحقیق را در نظر بگیرید که برای فرآیند جمع آوری داده ها در نظر گرفته نشده است و تفاوت بین آنچه برنامه ریزی شده در مقابل آنچه که اجرا شده است گزارش شود.

سپس لازم است تا روشهای تحلیل دقیق آماری مانند SWOT ، Conjoint ، Cross-tabulation و غیره برای تجزیه و تحلیل داده های کمی انتخاب شود.

تجزیه و تحلیل SWOT

 

 تجزیه و تحلیل SWOT مخفف کلمه نقاط قوت ، ضعف ، فرصت ها و تحلیل تهدید است. سازمانها از این تکنیک تجزیه و تحلیل آماری برای ارزیابی عملکرد خود در داخل و خارج سازمان استفاده می کنند تا استراتژی های موثری را برای بهبود ایجاد کنند.

تجزیه و تحلیل ترکیبی (Conjoint Analysis)

تجزیه و تحلیل ترکیبی (Conjoint Analysis) یک روش تحلیل بازار است تا یاد بگیرد که افراد چگونه تصمیمات پیچیده خرید را می گیرند. معاملات در فعالیتهای روزمره یک فرد درگیر است و این نشان دهنده توانایی آنها برای تصمیم گیری در مورد لیست پیچیده ای از گزینه های محصول / خدمات است.

جدول بندی متقاطع

 جدول بندی متقاطع یکی از روش های اولیه تحلیلی آماری در بازار است که روابط ، الگوها و روندهای مختلف را در پارامترهای مختلف مطالعه تحقیق ایجاد می کند.

تجزیه و تحلیل TURF

 تجزیه و تحلیل TURF ، مخفف آنالیز دستیابی کاملاً غیر قابل انعطاف و فرکانس ، در شرایطی اجرا می شود که دستیابی به یک منبع ارتباطی مطلوب به همراه فرکانس این ارتباط مورد بررسی قرار گیرد. این برای درک پتانسیل بازار هدف مورد استفاده قرار می گیرد.

سپس می توان از روشهای آماری استنباطی مانند فاصله اطمینان ، حاشیه خطا و … استفاده کرد.

مقاله بازاریابی   طبقه بندی پژوهش بازاریابی

روشهای تحقیق کمی ثانویه

تحقیقات کمی ثانویه یا تحقیقات میزکاری یک روش تحقیق است که شامل استفاده از داده های موجود یا داده های ثانویه است. داده های موجود برای افزایش اثربخشی کلی تحقیق خلاصه و جمع آوری شده است.

این روش تحقیق شامل جمع آوری داده های کمی از منابع داده های موجود مانند اینترنت ، منابع دولتی ، کتابخانه ها ، گزارش های تحقیقاتی و غیره است. تحقیقات کمی ثانویه به اعتبار داده های جمع آوری شده از تحقیقات کمی اولیه و همچنین به تقویت یا اثبات تحقیق یا نادیده گرفتن داده های قبلاً جمع آوری شده کمک می کند.

انواع روش تحقیق ثانویه

در زیر پنج روش تحقیق کمی ثانویه مورد استفاده قرار گرفته است :

داده های موجود در اینترنت

 با نفوذ زیاد اینترنت و دستگاه های تلفن همراه ، انجام تحقیقات کمی با استفاده از اینترنت بسیار آسان شده است. اطلاعات در مورد بیشتر مباحث تحقیق بصورت آنلاین در دسترس است و این به تقویت اعتبار داده های کمی اولیه و همچنین اثبات ارتباط داده های قبلاً جمع آوری شده کمک می کند.

منابع دولتی و غیردولتی

 تحقیقات کمّی ثانویه نیز با کمک منابع دولتی و غیردولتی که با گزارشات تحقیقات بازار سروکار دارند ، می تواند انجام شود. این داده ها بسیار معتبر و عمیق هستند و از این رو می توان برای افزایش اعتبار طرح تحقیق کمی استفاده کرد.

كتابخانه هاي عمومي

 در حال حاضر يك روش كم هزینه براي انجام تحقيقات كمي است ، هرچند هنوز هم يك منبع قابل اعتماد از اطلاعات است. كتابخانه هاي عمومي نسخه هايي از تحقيقات مهم را دارند كه قبلاً انجام شده است. این منابع یک انبار اطلاعات و اسناد ارزشمند هستند که از آنها می توان اطلاعات استخراج کرد.

مؤسسات آموزشی

 مؤسسات آموزشی تحقیقاتی عمیق را درمورد مباحث متعدد انجام می دهند و از این رو گزارشهایی که منتشر می کنند منبع مهم اعتبار سنجی در تحقیقات کمی است.

منابع اطلاعات تجاری

روزنامه ها ، مجلات ، مجلات محلی ، رادیو و ایستگاه های تلویزیونی منبع خوبی برای به دست آوردن داده ها برای تحقیقات کمی ثانویه هستند. این منابع اطلاعات تجاری دارای اطلاعات عمیق و دست اول در مورد تحولات اقتصادی ، دستور کار سیاسی ، تحقیقات بازار ، تقسیم بندی جمعیتی و موضوعات مشابه هستند.

مقاله بازاریابی   فراتحلیل / متا آنالیز : تعریف ، مزایا ، انواع و ویژگی های فرا تحلیل

ویژگیهای تحقیق کمی

برخی از ویژگیهای بارز تحقیقات کمی عبارتند از:

ابزارهای ساخت یافته

از ابزارهای ساخت یافته مانند ابزارهای پیمایشی ، نظرسنجی یا پرسشنامه برای جمع آوری داده های کمی استفاده می شود. استفاده از چنین روش های ساختاری به جمع آوری داده های عمیق و عملی از پاسخ دهندگان نظرسنجی کمک می کند.

اندازه نمونه

تحقیقات کمی روی اندازه قابل توجهی از نمونه انجام شده است که نشان دهنده بازار هدف است. برای استحکام بخشیدن به هدف تحقیق از روشهای نمونه گیری مناسب باید استفاده شود.

سؤالات بسته

سؤالات بسته ، متناسب با هدف از تحقیق ایجاد می شوند. این سؤالات به جمع آوری داده های کمی کمک می کند و از این رو ، در تحقیقات کمی استفاده گسترده ای می شود.

مطالعات قبلی

 عوامل مختلفی در رابطه با موضوع تحقیق قبل از جمع آوری بازخورد از پاسخ دهندگان مورد مطالعه قرار می گیرد.

داده های کمی

 معمولاً داده های کمی توسط جداول ، نمودارها ، گراف ها یا هر شکل غیر عددی دیگری نشان داده می شوند. این امر درک داده های جمع آوری شده و همچنین اثبات اعتبار تحقیقات بازار را آسان می کند.

عمومی سازی نتایج

 نتایج حاصل از این روش تحقیق را می توان در کل جمعیت تعمیم داد تا اقدامات لازم را برای بهبود انجام دهند.

نمونه و مثال های تحقیق کمی

برخی از نمونه و مثال های تحقیقات کمی عبارتند از:

اگر هر سازمان می خواهد بررسی رضایت مشتری (CSAT) را انجام دهد ، می تواند از الگوی بررسی رضایت مشتری استفاده کند. از طریق این بررسی ، یک سازمان می تواند داده های کمی و معیارهای مربوط به حسن نیت برند یا سازمان را در ذهن مشتری بنا به پارامترهای مختلفی از جمله کیفیت محصول ، قیمت گذاری ، تجربه مشتری و غیره جمع آوری کند ؛ و این داده ها را می توان با پرسیدن یک سؤال امتیاز خالص (NPS) ، سوالات جدول ماتریس و غیره که داده هایی را در قالب اعداد ارائه می دهند تجزیه و تحلیل کرد.

نمونه دیگر تحقیقات کمی سازمانی است که یک رویداد را برگزار می کند ، و نظرات شرکت کنندگان در این رویداد را درمورد ارزشی که از این رویداد می بینند جمع می کند.

با استفاده از یک الگوی بررسی رویداد ، سازمان می تواند بازخورد عملی را در مورد میزان رضایت مشتری در طی مراحل مختلف رویداد از جمله فروش ، پیش و بعد از رویداد ، احتمال توصیه سازمان به دوستان و همکاران خود ، ترجیحات سازمان برای رویدادهای آینده و دیگر سؤالاتی از این دست را متوجه گردد.

مقاله بازاریابی   تحلیل داده ها یا آنالیز داده چیست؟ تکنیکها، ابزارها، انواع و مراحل تجزیه و تحلیل داده ها

مزایای تحقیقات کمّی

مزایای بسیاری از تحقیقات کمی وجود دارد. برخی از مهمترین مزایای استفاده پژوهشگران از تحقیقات کمی در تحقیقات بازار عبارتند از:

جمع آوری داده های معتبر و دقیق

از آنجا که داده ها به صورت جمع آوری ، تحلیل و ارائه در اعداد ، نتایج به دست آمده بسیار قابل اعتماد خواهنئ بود، لذا  اعداد دروغ نمی گویند. آنها تصویری صادقانه از تحقیقات انجام شده بدون اختلاف ارائه می دهند و همچنین بسیار دقیق هستند. در شرایطی که یک محقق پیش بینی مغایرت را انجام می دهد ، تحقیقات کمی انجام می شود.

جمع آوری سریع داده ها

 یک تحقیق کمی با گروهی از پاسخ دهندگان انجام می شود که نماینده جمعیت هستند. یک نظرسنجی یا هر روش تحقیق کمی دیگر که برای این پاسخ دهندگان اعمال شده دارای تجزیه و تحلیل ساده آماری و بسیار سریع است .

دامنه گسترده تر تجزیه و تحلیل داده ها

با توجه به آمارها ، این روش تحقیق دامنه گسترده ای از جمع آوری داده ها را فراهم می کند.

از بین بردن سوء گیری

 این روش تحقیق محدودیتی برای اظهار نظرهای شخصی یا سوگیری نتایج نمی باشد. نتایج به دست آمده عددی هستند و بنابراین ، در اکثر موارد ، منصفانه هستند.

مقاله بازاریابی   تحقیقات بازاریابی : تعریف و انواع روشهای تحقیقات بازاریابی کدام است

بهترین روشها برای انجام تحقیقات کمّی

در اینجا بهترین روشها برای انجام تحقیقات کمی ارائه شده است

بین کمی و کیفی تمایز قائل شوید

 تفاوت بین این دو روش را درک کنید و از روش مناسب برای نیازهای خود استفاده کنید.

اندازه نمونه مناسب را انتخاب کنید

 اطمینان حاصل کنید که یک نماینده نمونه از جمعیت خود دارید و به اندازه کافی بزرگ هستید که از نظر آماری وزنی داشته باشید.

اهداف تحقیق خود را روشن و مختصر نگه دارید

 قبل از شروع جمع آوری داده ها ، اهداف تحقیق خود را بشناسید تا از جمع آوری مقدار مناسب و نوع مناسب داده ها اطمینان حاصل کنید.

سؤالات را ساده نگه دارید

به یاد داشته باشید که به مخاطبان گسترده جمعیتی دسترسی خواهید داشت. سوالات ساده ای را برای پاسخ دهندگان خود مطرح کنید تا به راحتی درک کنند.

منبع : questionpro

5/5 (10 نظر)
3 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *