چگونه اقتصاد چین بر اقتصاد آمریکا تاثیز گذار است

چگونه اقتصاد چین بر اقتصاد آمریکا تاثیز گذار است

چگونه اقتصاد چین بر اقتصاد آمریکا تاثیز گذار است

چین بزرگترین دارنده خارجی در وزارت خزانه داری ایالات متحده آمریکا (United States Department of the Treasury) است. در دسامبر 2017 دارایی چین در وزارت خزانه داری ایالات متحده آمریکا به 1.2 تریلیون دلار رسید. که این رقم معادل 19% بدهی های دولتی به کشورهای خارجی بود.

اقتصادچین

چین بدهی آمریکا را به خود را برای حمایت از ارزش دلار خریداری می کند. دلیل این کار فروش پول رایج چین (یوان) به دلار آمریکا است. این به تنزیل ارزش جاری به حفظ قیمت رقابتی صادرات کمک می کند. نقش چین به عنوان بزرگترین بانکدار آمریکا ایجاد اهرم است. برای مثال، چین تهدیدی برای فروش بخشی از سهام خود در هنگام فشارهای اقتصادی آمریکا است. از سال 2005 میلادی ارزش یوان نسبت به ارزش دلار 33% رشد داشته است. بین سالهای 2014 و 2016 ، قدرت دلار به میزان 25% افزایش یافت. این افزایش فشاری برای کاهش ارزش یوآن به چین بود. این فشاری برای صادرات با قیمت رقابتی به چین بود.

مقاله بازاریابی   کسری بودجه - تعریف، محاسبه ، علل و انواع کسری بودجه

چگونه اقتصاد چین بر اقتصاد آمریکا تاثیز گذار است


چگونه اقتصاد چین بر اقتصاد آمریکا تاثیز گذار است

اتهامات اقتصادی آمریکا به چین

ایالات متحده همواره چین را به اقدامات تجاری ناعادلانه متهم می کند

در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 ، نامزد جمهوری خواهان، دونالد ترامپ ، چین را متهم به شیوه های ناعادلانه در تجارت نمود. ترامپ چین را به افزایش 30 درصدی تعرفه واردات تهدید نمود. شیوه های ناعادلانه در تجارت چین موضوع داغ بحث های ریاست جمهوری در سال 2012 نیز بوده است. در طی این بحث ها، پرزیدنت اوباما مجدداً توضیح داد که اداره بازرگانی ایالات متحده آمریکا بسیاری از شیوه های ناعادلانه در تجارت لاستیک ، فولاد و سایر موارد مرتبط با چین را به سازمان تجارت جهانی گزارش کرده است.

این اتهامات چین ، چیز تازه ای نیست. در سال 2007، وزارت بازرگانی آمریکا تهدید به اعمال تعرفه بر روی کالاهای چینی نمود. وزارت بازرگانی ایالات متحده ادعا نمود که چین یارانه های ناعادلانه 10 تا 20 درصدی را برای تولید کنندگان کاغذ برقا مورد استفاده در کتابها و مجلات در نظر می گیرد. حجم تجارت در سال گذشته 177% رشد داشته است.

هنری پالسون ، وزیر خزانه داری پیشین ایالات متحده امریکا در سال 2006 برای کاهش کسری تجاری با چین گمارده شد. وی ” دیالوگ اقتصادی استراتژیک ” برای باز نمودن بازار چین، بویژه در صنعت بانکداری را آغاز نمود. در راه وی چندین موفقیت نیز داشت. وی رهبران چین را متقاعد نمود تا ارزش یوآن را به میزان 20% ارزش دلار در سالهای 2005 و 2008 بالا ببرند. آنها همچنین تخفیف 17% مالیات برای صادرکنندگان را حذف نمودند. چین همچنین نیاز ذخایر آمریکا را تا 12% افزایش داد. و 3 میلیارد دلار در U.S. Blackstone Group سرمایه گذاری کردند.

مقاله بازاریابی   سیستم اقتصادی و انواع آن

تهیه و تنظیم : تیم پژوهش Marketing Iran Talent

5/5 (1 نظر)