کسری بودجه - تعریف، محاسبه ، علل و انواع کسری بودجه

کسری بودجه – تعریف، محاسبه ، علل و انواع کسری بودجه

کسری بودجه – تعریف، محاسبه ، علل و انواع کسری بودجه

کسری بودجه (budget deficit) وضعیتی است که مخارج یک شرکت یا مخارج دولت از درآمد آن بیشتر باشد. زمانی اتفاق می افتد که هزینه ها از درآمد پیشی بگیرد. اصطلاح کسری بودجه معمولا برای بودجه ملی به جای سطح فردی یا تجاری استفاده می شود.

نقطه مقابل کسری بودجه، مازاد بودجه است. هنگامی که مازاد بودجه رخ می دهد، هزینه های برنامه ریزی شده کمتر از درآمد به دست آمده است. هر دوی این شرایط وقتی صحبت از سلامت مالی به میان می‌آید، نکات مثبت و منفی خود را دارند.

مقاله بازاریابی   نقش صادرات چین در اقتصاد چین

کسری بودجه چیست؟

تعریف: کسری بودجه به عنوان مازاد بر مخارج یا مخارج دولت در مقایسه با کل درآمد ایجاد شده توسط یک کشور از طریق عملیات منظم، مالیات ها و سایر منابع تعریف می شود.

کلمه کسری به معنای زمانی است که چیزی، به ویژه مبلغی از پول، در مقایسه با پول مورد نیاز بسیار ناچیز باشد. بنابراین وقتی این کلمه به بودجه اشاره می کند به این معناست که هزینه ها بیشتر از درآمد ایجاد شده باشد. به عبارت بسیار ساده تر، به این معنی است که پول کمتر از هزینه است.

مقاله بازاریابی   بازاریابی و رفاه فردی

درک کسری بودجه

برای حفظ یک زندگی مالی سالم، تعادل بین هزینه و درآمد ضروری است. وقتی این هزینه ها بیشتر از درآمد یا درآمد ایجاد شده باشد، منجر به کسری بودجه می شود.

جایی برای پس انداز و بودجه اضطراری باقی نمی گذارد که بسیار مهم هستند زیرا هیچ کس نمی تواند زمان تغییر صحنه ها از خوب به بد به بدترین را پیش بینی کند. اصطلاح کسری بودجه عموماً برای نشان دادن بودجه برنامه ریزی شده توسط دولت فدرال استفاده می شود.

اگرچه، افراد و شرکت ها نیز می توانند با کسری بودجه مواجه شوند. کسری بودجه در طول 1 سال اندازه گیری می شود. این دوره را سال مالی می نامند. وقتی بین هزینه های دولت و درآمدهای ایجاد شده توسط دولت کسری وجود داشته باشد، آنگاه بودجه آن سال مالی یا مالی خاص کسری بودجه است. این کسری به بدهی ملی اضافه می شود که در نتیجه بدهی های ملی به طور قابل توجهی ارقام بالاتری دارد.

محاسبه کسری بودجه

کسری بودجه = مجموع هزینه های دولت به کل درآمد دولت

در اینجا کل مخارج ممکن است شامل هزینه های دفاع، علم، انرژی، تامین اجتماعی، مراقبت های بهداشتی و غیره باشد در حالی که کل درآمد ممکن است شامل مالیات شخصی، مالیات شرکت ها، حق تمبر، مالیات جاده و غیره باشد.

مقاله بازاریابی   تاثیر اقتصاد بر بازاریابی

علل کسری بودجه فدرال

علل کسری بودجه دولت در یک سال مالی

را می توان به دو دلیل تقسیم کرد:

  1.  علل غیر ارادی

ممکن است شرایطی وجود داشته باشد که مخارج دولت از درآمد تولید شده بیشتر باشد. بخش قابل توجهی از درآمد دولت از طریق مالیات های پرداختی توسط مردم کشور ایجاد می شود. در زمان رکود اقتصادی یا رشد آهسته اقتصادی، کارگران شغل خود را از دست می دهند که منجر به عدم پرداخت مالیات می شود. مالیات کمتر به معنای درآمد کمتر است. از آنجایی که هزینه ها ثابت می ماند اما درآمدزایی کمتر است، دولت با کسری بودجه مواجه می شود.

  1.  علل ارادی

زمانی که دولت از درآمدهای تولید شده خود به طور غیر مسئولانه استفاده می کند که منجر به کسری بودجه می شود. یکی دیگر از دلایل داوطلبانه دولت برای کسری بودجه، خشنود ساختن مردم با اجرای مالیات های کم است که ممکن است به درآمد ملی ضربه بزند.

گاهی اوقات دولت عمداً با کسری مالی مواجه می شود که مخارج آنها بیش از درآمدهای تولید شده برای افزایش اشتغال در کشور و افزایش تقاضای کل است.

مقاله بازاریابی   چگونه اقتصاد چین بر اقتصاد آمریکا تاثیز گذار است

انواع کسری بودجه

در زیر انواع کسری بودجه آورده شده است

  1.  کسری مالی

زمانی که درآمد دولت در مقایسه با مخارج آنها کمتر باشد، به معنای کسری مالی است. این به سادگی به این معنی است که دولت با کسری مالی بیش از ظرفیت خود هزینه می کند. کسری مالی به عنوان درصدی از تولید ناخالص داخلی یا پول اضافی صرف شده بیش از درآمد محاسبه می شود. در حین محاسبه، ارقام درآمد فقط شامل مالیات و سایر درآمدها می شود.

پول قرض گرفته شده برای جبران کمبود هزینه و درآمد را ندارد. یکی از مواردی که باید در نظر داشت این است که کسری مالی را با بدهی مالی اشتباه نگیرید، زیرا دومی کل بدهی انباشته شده توسط دولت در طول سال ها برای اجرای مخارج کسری است.

  1. کسری درآمد

زمانی که درآمد خالص تحقق یافته کمتر از درآمد خالص پیش بینی شده باشد، شرط کسری درآمد است. این کسری درآمد به میزان واقعی درآمد ایجاد شده است و مقدار قابل توجهی از هزینه ها با درآمد و هزینه بودجه مطابقت ندارد. کسری درآمد نشان دهنده از دست دادن درآمد نیست و صرفاً تفاوت ناشی از درآمد خالص واقعی و درآمد خالص پیش بینی شده را اندازه گیری می کند.

  1.  کسری اولیه

مابه التفاوت کسری مالی سال جاری دولت با بهره ای که بابت استقراض سال قبل پرداخت می شود، کسری اولیه نامیده می شود. برای غلبه بر کسری ایجاد شده، دولت پولی را قرض می کند که باید بهره پرداخت شود.

هنگام محاسبه کسری اولیه، بهره حذف می شود. صرفاً مبلغی است که کل هزینه های دولت از کل درآمد ایجاد شده توسط دولت بیشتر می شود. کسری‌های اولیه نیز برای نشان دادن استقراض‌های مورد نیاز دولت برای تامین مخارج بسیار مهم هستند.

مقاله بازاریابی   حباب اقتصادی : تعریف، انواع و مثالها و نمونه هایی از حباب های اقتصادی

پیامدهای کسری بودجه فدرال

کسری بودجه بیشتر از آن چیزی است که فکرش را بکنید. بیایید یک به یک به آن نگاه کنیم.

  1.  تقاضای کل را افزایش می دهد

از آنجایی که کسری بودجه وضعیتی است که در آن مخارج دولت از درآمدهای تولید شده خود عبور می کند، همچنین بیانگر کاهش قابل توجهی در مالیات های پرداختی و افزایش هزینه های دولت است.

این وضعیت باعث افزایش تقاضای کل کشور و رشد اقتصادی می شود که متعاقباً به دنبال آن خواهد بود .

  1.  اقتصاد را در دوران رکود تقویت می کند

در زمان رکود، اقتصاد یک کشور با گرایشی مواجه می شود که در آن سرمایه گذاری های انجام شده توسط بخش خصوصی کاهش می یابد. این به همراه کاهش تقاضای کل می باشد .  یک دولت ممکن است تصمیم بگیرد که عمداً وام بگیرد و با کسری بودجه، این وضعیت را با صرف مؤثر درآمد حل کند.

  1.  هزینه های دولت را افزایش می دهد

وقتی دولت یک کشور پول خرج می‌کند، اهداف بسیاری مانند سرمایه‌گذاری، مراقبت‌های بهداشتی، زیرساخت‌ها، سرمایه انسانی، مزایای بیکاری و غیره را دنبال می‌کند. وقتی هزینه‌های دولت بیشتر باشد، منجر به رشد سرمایه بیشتر می‌شود.

بنابراین، دولت می تواند بیش از آن چیزی که درآمد تولید شده به آنها اجازه می دهد، برای هزینه ها هزینه کند.

  1.  سیاست مالی

این نکته ممکن است کمی فنی به نظر برسد، اما مطمئناً یک مزیت مهم کسری مالی است. یک سیاست مالی انبساطی شامل کاهش درآمد و مالیات شرکت‌ها است که در نهایت به معنای کاهش درآمد دولت و افزایش هزینه‌های دولت فدرال در زیرساخت‌ها و سرمایه‌گذاری است که باعث جذب سرمایه خارجی می‌شود – درآمد حاصل از سرمایه خارجی در رونق اقتصادی. و رشد. اکنون، کسری بودجه می تواند به تامین مالی این سیاست مالی انبساطی کمک کند.

  1.  مالیات بالاتر در آینده

اجرای مداوم کسری بودجه دولت می تواند به معنای افزایش قیمت مالیات های پرداختی باشد. مالیات منبع اصلی درآمدی است که توسط دولت ایجاد می شود.

بنابراین، برای رهایی از بدهی های انباشته، دولت نیاز به افزایش مالیات برای پرداخت بدهی دارد. این نشانه می تواند به شهروندان و دولت کمک کند تا بر اساس آن برنامه ریزی کنند.

  1.  نرخ بهره و بازده اوراق قرضه بالاتر

بدهی هایی که در طول سال ها توسط دولت انباشته شده است باید پرداخت شود. یکی از راه های انجام این کار افزایش مالیات است. اما راه دیگر برای مقابله با این بازپرداخت بدهی، قرض گرفتن مقادیر زیادی پول از سرمایه گذاران و بانک های بین المللی است. برای انجام این کار، دولت نرخ‌های بهره بالایی را پیشنهاد می‌کند تا آنها را جذب کند و علاقه‌مند نگه دارد تا به آنها پول وام بدهند.

با افزایش وام‌های دولت، نرخ بهره نیز افزایش می‌یابد زیرا نسبت مستقیمی را در نمودار نشان می‌دهد. بازده اوراق قرضه و نرخ بهره بالاتر ضروری است زیرا سرمایه گذاران یا بانک های بین المللی به غرامت نیاز دارند زیرا خطر وام دادن مقادیر زیادی پول بسیار زیاد است. این با پرداخت هایی که به صورت بهره بر روی پول قرض داده شده است، جبران می شود.

مقاله بازاریابی   بازاریابی عصبی و مزیت آن در اقتصاد تجربه

خطر کسری بودجه

بارزترین خطر کسری بودجه می تواند وقوع تورمی باشد که با افزایش مستمر سطح قیمت ها در کشور همراه است. به عنوان مثال، در کشوری مانند ایالات متحده، وقوع کسری بودجه ممکن است فدرال رزرو را مجبور کند پول بیشتری را در اقتصاد آزاد کند که تنها شانس تورم را در کشور افزایش می دهد.

هنگامی که کسری بودجه ادامه می یابد، ممکن است سال به سال سیاست های پولی تورمی را برای یک کشور ایجاد کند.

راهبردهای کاهش کسری بودجه

برای کاهش کسری بودجه، دولت ها باید با استفاده از سیاست های مالی مانند کاهش هزینه های دولت و افزایش مالیات، رشد اقتصادی را ارتقا دهند. یک مثال می تواند کاهش مقررات و کاهش مالیات بر درآمد شرکت ها توسط یک بانک فدرال رزرو فدرال یا دفتر بودجه کنگره برای بهبود اعتماد و افزایش رشد اقتصادی باشد که به تضمین سودهای مشمول مالیات و مالیات بر درآمد بالاتر به دلیل رشد شغل کمک می کند. این استراتژی به افزایش ورودی خزانه کمک خواهد کرد.

سخن نهایی مارکتینگ ایران تلنت

را می توان به عنوان هزینه های بیشتر در مقایسه با درآمد تولید شده تعریف کرد. این اصطلاح عموماً در مورد بودجه ملی استفاده می شود.

دولت می‌تواند به دلیل رکود با کسری بودجه مواجه شود یا می‌تواند عمداً برای بهبود تقاضای کل و رونق اقتصاد اجرا شود. خطر کسری بودجه این است که دولت را بدهکار می کند. اگر این بدهی انباشته بسیار زیاد باشد، می تواند منجر به یک اقتصاد بی ثبات با تورم بالا شود.

به نظر شما موثرترین راه برای کاهش کسری بودجه کدام است؟ در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

0/5 (0 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *