تعیین قیمت

تعیین قیمت

تعیین قیمت

فرض کنید باید قیمت یک جفت کفش یک تختخواب بچه و یک پتو را به بهترین شکل بیابید. همچنین فرض کنید رییس یک فروشگاه زنجیره ای بزرگ هستید و هزاران قلم جنس، از اسباب بازی گرفته تا لوله پلاستیکی عرضه می کنید. اگر مسوولیت اداره چندین شعبه از این فروشگاه را در سرتاسر یک شهر عهده دار باشید، قیمت گذاری را چگونه انجام خواهید داد؟ این مدیران می دانند که قیمت یکی از مهم ترین جنبه های بازاریابی است و برای رسیدن به قیمتی معین باید متغیرهای بسیاری را از وضعیت رقابتی گرفته تا ذهنیت و تصویر شرکت به حساب آورد.

“قیمت فروش چه مبلغی باید باشد؟”

این سوال هنگامی پیش می آید که سازمان محصول یا خدمت جدیدی را معرفی می کند، یا امکان تغییر قیمت یک محصول یا خدمت موجود را بررسی می نماید. قیمت گذاری هنوز یک هنر (و نه علم) – البته در ایران – است و در تعیین آن گاهی به عوامل ذاتی نیاز است ؛ برای مثال چگونه می توان این واقعیت را توجیه کرد که چندین شرکت، فروش خود را با بالا بردن قیمت ها افزایش داده اند.

مقاله بازاریابی   بازاریابی مخاطب سفارشی

تعیین قیمت


برخی از شرکت های اتومبیل سازی (مانند مرسدس بنز) و تولید کننده ی عطر های زنانه هر چه قیمت را بالاتر میبرند، محصولاتشان از جانب مصرف کنندگان به استقبال بیشتری مواجه میگردد. شاید مناسب تر بود که سوال مذکور را به این صورت مطرح می کردیم: “به نظر شما مردم برای این محصولات چه مبلغی پرداخت خواهند کرد؟”

این سوال با این واقعیت مطابقت دارد که قیمت‌ها همیشه آزمایشی هستند. یک قیمت به طور ساده یک پیشنهاد یا تجربه ای برای آزمایش نبض بازار است. اگر مشتریان آن را قبول کنند مناسب است و اگر پذیرفته نشود به سرعت تغییر خواهد کرد.

منبع:مدیریت بازاریابی

تهیه و تنظیم: تیم پژوهش Marketing Iran Talent

0/5 (0 نظر)