اهمیت قیمت در شرکت

اهمیت قیمت در شرکت

قیمت در بازاریابی

قیمت تنها عنصر در آمیخته بازاریابی است که درآمد ایجاد می کند. سایر عناصر هزینه زا هستند. قیمت گذاری استراتژیک مبحثی جدید در مدیریت آمیخته بازاریابی است. تا مدتی پیش بسیاری از شرکت‌ها بخش حسابداری را مسوول تعیین قیمت می دانستند و این بخش قیمت را بر پایه هزینه های داخلی و سطح مطلوبی از سود قرار می داد .

ولی هنگامی که در سنجش موفقیت بازاریابی، سود واقعی و متغیر های مالی دیگر مورد تاکید قرار گرفت، مدیران بازاریابی به اهمیت قیمت گذاری پی بردند. در آمریکا، در اواخر دهه 1980، بسیاری از مدیران، قیمت گذاری را از نظر اهمیت دومین عنصری نامیدند که بازاریابان باید بر آن نظارت کنند.

[vc_row][vc_column][vc_cta h2=”مقالات پیشنهادی” txt_align=”justify” style=”3d” color=”mulled-wine”]

از مطلوبيت استثنايى تا قيمت گذارى استراتژيك

[/vc_cta][/vc_column][/vc_row]

در مطالعه ای که در اواسط دهه 1960 انجام شده بود قیمت گذاری از نظر اهمیت رتبه ششم را داشت ( محصول در رتبه اول قرار داشت). نتیجه مهم این تغییر، پیدایش روشهای قیمت گذاری موثری است که به شرکت ها اجازه میدهد قیمت هایی را انتخاب کنند که به برآورده شدن اهداف تجاری آنها کمک شایان توجهی می کند.

در قیمت گذاری باید علاوه بر جنبه فیزیکی محصول جنبه های دیگر نیز به حساب آورده شود. فروشنده معمولا ترکیبی از محصول فیزیکی و چندین خدمت و مزیت ارضا کننده را قیمت گذاری می کند.

در یک مورد کلاسیک در مورد قیمت گذاری، شركت خودرو سازی فورد، ماشین ماستنگ را به بازار معرفی کرد و یک ماشین اسپورت را با قیمتی پایین تر از حد انتظار مشتریان در اختیار مصرف کنندگان قرار داد. در نتیجه در سال اول بیش از تولید ماشین های دیگر در طول حیاتش ماشین ماستنگ فروخت و در دو سال اول بیش از یک میلیارد دلار سود به دست آورد.

مقاله بازاریابی   نقش قیمت در بازاریابی

منبع: مدیریت بازاریابی

تهیه و تنظیم: تیم پژوهش Marketing Iran Talent

0/5 (0 نظر)