کشور های حوزه کارائیب و بازار مشترک

کشور های حوزه کارائیب و بازار مشترک

کشور های حوزه کارائیب و بازار مشترک

این اتحادیه در سال 1973 به عنوان حرکتی در جهت یکپارچگی بیشتر کشور های حوزه کارائیب تشکیل و جایگزین « انجمن تجارت آزاد حوزه کارائیب » شد که در سال 1965 تأسیس گردیده بود. کشور های عضو این اتحادیه عبارتند از : آنتیگ و باربودا ، بهاماس ، باربادوس ، « بلیز » ، « دومنیکا » ، « گرانادا » ، « گویان » ، « جامائیکا » ، « مونتسرات » ، « سنت کریستوفر نویز » ، « سنت لوسیا » ، سنت ون سنت و گرنادینز و ترنیداد و توباگو. با این که تعداد اعضا زیاد است ، اما جمعیت 13 عضو اتحادیه 6 میلیون نفر می باشد که کمتر از سه کشور دیگر حوزه دریای کارائیب یعنی هائیتی ، کوبا ، و جمهوری دمنیکن می باشد.

فعالیت عمده اتحادیه حوزه کارائیب ، یکپارچه سازی اقتصادی کشور های عضو با استفاده از بازار مشترک حوزه کارائیب می باشد. در طول دهه 1980 ، مشکلات اقتصادی اعضا مانع از توسعه تجارت بین کشور های منطقه گردید. مسئله دیگر ، مشکل به کارگیری قانون مبدأ توسط اتحادیه بود که برابر ان کالا های وارداتی باید از طریق کشور های عضو عرضه شده باشد. در نتیجه عوامل فوق ، این اتحادیه در طول حیات خود عمدتاً فاقد تحرک عمده ای بود ، اما در اجلاس جولای سال 1991 ، اعضا موافقت کردند تا یکپارچه سازی را سرعت بخشند.

مقاله بازاریابی   منطقه اقتصادی اروپا

کشور های عضو اتحادیه همچنین نگران دفاع از موقعیت تجاری خود هستند. که از سال 1984 مورد توجه قرار گرفت و مطابق آن محصولات صادراتی غیر سنتی اعضا بدون پرداخت عوارض به بازار ایالات متحده عرضه می گردید. با توجه به موافقت نامه تجارت آزاد بین ایالات متحده و مکزیک ، اهمیت کالا های صادره از این کشور ها کاهش یافت. با توجه به وضعیت جدید ، اعضا درخواست نمودند تا آنها نیز همانند کشور مکزیک مورد توجه قرار گیرند.

5/5 (1 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *