تعریف مصرف

تعریف مصرف

تعریف مصرف

تعریف مصرف

لغت نامه ها تعریفهای گوناگون از مصرف داده اند. برخی به تعریف لغت مصرف و برخی به توضیح و چگونگی شیوه مصرف پرداخته اند.

« آکسفورد » مصرف را نوعی خرید و استفاده از چیزی که با انتخاب کالا همراه است ، تعریف می کند. در این لغت نامه این واژه ، گاه به معنای نگهداری ، تعمیر کردن چیزی « دور ریختنی » از هر محصول یا خدمات آن تعریف می شود.

معنای مصرف

تعریف مصرف معنای فایده داشتن نیز می دهد. از این نظر ، مصرف « چیزی » باید مفید باشد تا اهمیت داشته باشد و نزد مصرف کننده با رضایت همراه باشد. اگر مصرف فقط در مفهوم اقتصادی آن مطرح باشد ، رضایت مصرف کننده را برآورده نمی کند . به همین دلیل مصرف ، یعنی مفید بودن ، رضایت روانی مصرف کننده را به همراه دارد . به عبارتی فرد هنگام خرید و مصرف کالایی از داشتن آن احساس رضایت هم می کند.

مقاله بازاریابی   هدف گيرى مصرف كنندگان از طريق شبكه هاى اجتماعى برخط

معانی تحت اللفظی مصرف

معانی تحت اللفظی مصرف را با توجه به این لغت نامه ها می توان خلاصه کرد : مصرف فی نفسه مهم است ، نه کاربرد آن .

  • مصرف یعنی

  • هدر دادن ،

  • خرج کردن ؛

  • کهنه کردن ؛ 

  • تحلیل رفتن بدن که با مریضی همراه است ؛

  • هدر دادن محصولات صنعتی ؛

  • خراب کردن و تمام کردن.

خالی کردن و تحلیل بردن / رفتن ، معانی دیگر مصرف اند. در این معنا ، اندیشه ی ارزش اقتصادی به امری چون کمبود ، ارتباط پیدا می کند. و تلاشها این است که مراحلی را برای مصرف کننده ایجاد کند تا کمبودهای خود را رفع کند. در این صورت ، مصرف نوعی نیاز است که با تحقق آن نیازها و لذتهای مصرف کننده ارضا می شود.

معانی منفی مصرف

تعریفهای بالا از مصرف می تواند ایده های کلی در اختیار خواننده بگذارد ، اما مصرف علاوه بر معانی مثبت ، وجوه منفی نیز دارد. ویلیامز معتقد است که در انگلیسی مدرن ، واژه های مصرف کننده و مصرف ، بیشترین واژه هایی هستند. که بر انواع استفاده از کالا و خدمات آن دلالت دارند.

مقاله بازاریابی   کودکان رشد انفجاری جمعیت - بیبی بومرها

این فراوانی حاصل توجه مصرف به فعالیتهای اقتصادی است که از یک سیستم خاص اقتصادی نشأت گرفته است. از نظر او ، مصرف معنای کاربردی مطلوب و مثبتی ندارد و اغلب منفی تعبیر می شود.

« ونس پکرد » در کتاب مشوقان پنهان 1957 می گوید ، صنعت تبلیغ یکی از نیروهای خطرناک است که پاسخهای توده را به انتخاب کالایی که می خواهند استفاده کنند ، انفعالی می کند. و از این طریق ، شرایط خرید مصرف کننده ، مقاومت و مذاکره ی او در امر مصرف مطرح می شود ، می تواند با نخریدن کالایی شروع شود. و در نهایت تولید کننده را به تولید دیگری وادار کند.

در این زمینه مایلز از شرکت کوکا کولا مثال می زند که در سال 1980 سعی کرد تا مزه ی کوکا کولای جدید را در رقابت با پپسی به مشتریان خود بچشاند. این عمل در آن زمان از نظر تبلیغاتی تا حدود زیادی ناموفق بود. و این شرکت با واکنش و مقاومت مصرف کننده ، مجبور شد مزه ی کوکا کولای قدیم را برگرداند.

مقاله بازاریابی   انواع کالاها
3/5 (2 نظر)