انواع کالاها

انواع کالاها

 انواع کالاها : لیست کاملی از 26 نوع مختلف کالا که توضیح داده شده است

تعریف

انواع کالاها : کالاها چیزهایی هستند که مردم برای برآوردن نیازها یا خواسته های خود استفاده می کنند. کالاها می توانند از انواع مختلفی برخوردار باشند و از طریق روشهای مختلفی مانند فرآیند تولید در کارخانه ، رویه های کشاورزی ، فعالیتهای معدنکاری ، ساخت و غیره تولید می شوند.

انواع مختلفی از کالاها وجود دارد. در این مقاله چندین نوع کالای مختلف را یاد خواهید گرفت.

کالاهای دیجیتال (digital goods)

انواع کالاها : کالاهای دیجیتال

کالاهای دیجیتال

کالای دیجیتال نوع اول کالاهای موجود در فهرست ما است. این نوع کالاها به عنوان کالاهای دوره مدرن نیز شناخته می شوند. کالای دیجیتال با استفاده از فناوری اطلاعات تولید می شوند . و از طریق رایانه ها یا سایر دستگاه های دیجیتالی (مانند تلفن های همراه و غیره) تحویل داده می شوند.

مبادله کالاهای فیزیکی وجود ندارد. نمونه بارز کالاهای دیجیتالی می تواند اطلاعات ، دانش ، کتابهای الکترونیکی ، موسیقی متن فیلم ، فیلم ، تصاویر زمینه ، عکس ، طراحی گرافیک ، وب سایت ، مواد مطالعه دیجیتال ، بازی های آنلاین ، نرم افزار ، برنامه های تلفن همراه ، داده ها ، مشاوره ، خدمات ذخیره سازی ابری ، مفاد آموزشی آنلاین و غیره.باشد.

مقاله بازاریابی   تفاوت بین مشتری و مصرف کننده

کالاهای مصرفی (Consumers’ goods)

انواع کالاها : <yoastmark class=

کالاهای مصرفی کالاهایی هستند که به جای فروش به کسب و کارها ، به صورت جداگانه به مردم فروخته می شوند. این محصولات توسط مردم مورد استفاده یا مصرف قرار می گیرد و برای فروش بیشتر خریداری نمی شود.

به عنوان مثال ، اتومبیل ، لوازم خانگی ، مبلمان ، تلفن همراه و غیره.

انواع کالاها : کالاهای مجازی (Virtual Goods)

انواع کالاها : کالاهای مجازی

کالاهای مجازی

کالاهای مجازی کالاهایی هستند که هیچ ارتباطی با دنیای واقعی ندارند. این کالاها ممکن است در دنیای مجازی اهمیت داشته باشند اما در دنیای واقعی فایده ای ندارند.

به عنوان مثال ، کدهای هدیه در بازی های موبایل ، مزرعه خاصیت مالکیت در یک بازی آنلاین Farmville ، شخصیت بازی در یک بازی موبایل و غیره است.

 

آموزش بازاریابی :  پاورپوینت مفهوم بازاریابی

 

کالاهای سرمایه ای (Capital Goods)

کالاهای سرمایه ای کالاهایی هستند که برای تولید کالاها و خدمات دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. این کالاها به تنهایی فایده ای ندارند. این کالاها با کالاهای مصرفی متفاوت هستند و برای تولید کالاهای مصرفی استفاده می شود.

از نمونه کالاهای سرمایه ای می توان به قطعات یدکی خودرو ، پنبه برای تولید لباس ، نیشکر برای تولید شکر ، شیشه برای ساخت ظروف ، نرم افزار ، سخت افزار و غیره اشاره کرد.

انواع کالاها : کالاهای Veblen

کالاهای Veblen انواع کالاهای لوکس هستند که هنگام فروش با قیمت های بالا تقاضای زیادی دارند. این نوع کالاها در عرضه و تقاضا برای اقتصاد یک استثنا هستند.

مقاله بازاریابی   معماری کسب و کار

تقاضای زیادی برای کالاهای Veblen وجود دارد که آنها با قیمت بالایی به فروش می رسند ، زیرا مردم این ذهنیت را دارند که کالاهایی که قیمت های بالاتری دارند از کیفیت بالایی برخوردار هستند و چنین کالاهایی با این قیمت باعث می شوند که در جامعه خوب به نظر برسند.

نمونه هایی از این نوع کالاها عبارتند از: لباس های با طراحی های ویژه ، لباس های مارک دار ، ماشین های لوکس ، مبلمان لوکس و غیره.

اجناس (Commodities)

انواع کالاها : <yoastmark class=

اجناس کالایی ، انواع کالاهایی هستند که کمی متفاوت از یکدیگر هستند اما در همان هدف خدمت می کنند. تولید کنندگان این اجناس کالایی کنترل سیاست های قیمت محصول را ندارند و باید قیمت محصول را مطابق با بازار تنظیم کنند.

مردم معمولاً محصولاتی را خریداری می کنند که دارای کمترین قیمت در بازار هستند. نمونه هایی از این نوع کالاها عبارتند از: طلا ، انرژی ، مواد غذایی و غیره.

 

مقالات بازاریابی : مدیریت پورتفولیو

کالاهای ناخواسته (Unsought Goods)

کالاهای ناخواسته کالاهایی هستند که در بازار جدید هستند و یا در بین مردم محبوب نیستند. به دلیل خطر تورم در ارتباط با آنها کالاهای ناخواسته  نامیده می شوند.

به عنوان مثال ، وقتی یک دهه پیش در بازار ، تهویه مطبوع معرفی شد ، مردم با مزایای استفاده از تهویه مطبوع آشنا نبودند . نمونه دیگر کالاهای ناخواسته ، محصولات ضدعفونی کننده دست ، افراد قبلاً از آنها استفاده نمی کرند و فایده آنها را نمی دانستند ، اما اکنون آنها به یکی از نیازهای مهم مردم تبدیل شده اند.

کالاهای مکمل (Complementary Goods)

انواع کالاها : <yoastmark class=

کالاهای مکمل کالاهایی هستند که به صورت گروهی به فروش می رسند و یا در یک مجموعه به فروش می رسند.

مقاله بازاریابی   10 نکته مهم برای طراحی بسته بندی

نمونه کالاهای مکمل تلفن های همراه ، شارژرها و هدفونها ، کفش و اسپری های محافظ ، فیلم ها ، پاپ کورن ها و نوشیدنی های سرد ، کنسول بازی ها و بازی ها ، و غیره است.

کالاهای برتر (Superior Goods)

کالاهای برتر انواع کالاهایی هستند که حداکثر سهم درآمد یک شخص را به خود اختصاص می دهند. بیشترین سهم درآمد شخص در خرید کالاهای برتر مربوط می شود. این کالاها معمولاً گران هستند و کیفیت بالایی دارند.

نمونه هایی از این نوع کالاها شامل غذاهای خاص ، حمل و نقل هوایی ، اتومبیل های لوکس ، خدمات لوکس مانند ماساژ پا ، آبگرم ، محصولاتی مانند طلا و جواهرات الماس ، بلیط های سرگرمی گران قیمت مانند بلیط های اپرا و غیره است.

کالاهای اختیاری / تشخیصی (Consumer Discretionary)

کالاهای اختیاری یا تشخیصی کالاهایی هستند که مورد نیاز مردم نیستند ، اما افراد آنها را به دلخواه خریداری می کنند. مردم این نوع کالاها را مرتباً خریداری نمی کنند و حتی در صورت کمبود بودجه یا در وضعیت مالی بدی ، خرید محصولات این چنینی را حتی به تأخیر می اندازند.

سود شرکتهایی که چنین کالاهایی تولید می کنند تحت تأثیر قرار می گیرند و رکود اقتصادی در فصل رشد رخ می دهد. نمونه هایی از کالاهای تشخیصی مصرف کننده عبارتند از کفش پیاده روی ، کالاهای لوکس ، الکترونیک ، اتومبیل ، نوسازی خانه ، هنر و سرگرمی و غیره.

کالاهای جایگزین (Substitute Goods)

کالاهای جایگزین کالاهایی هستند که خواسته های سایر کالاها را برآورده می کنند. هنگامی که یک مصرف کننده یک محصول را خریداری می کند ، تقاضا برای محصول دیگری کاهش می یابد. به عنوان مثال ، وقتی شخصی گندم خریداری می کند ، تقاضای برنج برای وی کاهش می یابد.

مقاله بازاریابی   قیمت گذاری اضافه بر بهای تمام شده چیست و چرا یک استراتژی قیمت گذاری خوب است؟

کالاهای بادوام (Durable goods)

کالاهای بادوام آن دسته از کالاهایی هستند که نمی توانند به یکباره مصرف شوند. این کالاها یکبار خریداری شده برای مدت طولانی باقی می مانند و نیازی به خرید مکرر این کالاها نیست.

نمونه هایی از این کالاها شامل زمین ، تجهیزات خانگی ، مبلمان ، ساخت خانه ، مبلمان ، جواهرات ، کتاب ها ، ماشین آلات ، لوازم و غیره است.

کالاهای جستجویی (Search Goods)

کالاهای جستجویی ،  انواع کالاهایی هستند که می تواند قبل از تصمیم گیری نهایی در مورد خرید ارزیابی شود. مردم می توانند بررسی های مربوط به محصول را بصورت آنلاین بخوانند یا می توانند تجربه شناخته شده خود را با محصول بخواهند.

نمونه این نوع کالاها اتومبیل ها ، رستوران ها ، وسایل الکترونیک ، بازی ها و غیره است.

کالاهای تجربی (Experience Goods)

انواع کالاها : <yoastmark class=

کالاهای تجربی ، از انواع کالاهایی هستند که در تضاد با کالاهای جستجویی محسوب می شوند. این بدان معناست که ارزیابی کیفیت کالا قبل از تصمیم گیری در خرید آسان نیست. مردم می توانند پس از تجربه یا استفاده از آن ، از کیفیت محصول مطلع شوند.

نمونه هایی از کالاهای تجربه عبارتند از کوتاه کردن مو ، معالجه در بیمارستان ، دارو ، غذا و خدمات در رستوران ، هتل ، کتابهای خودیاری ، فیلم و غیره.

جایگزین های کامل (Perfect Substitutes)

جایگزین های کامل ، انواع کالاهایی هستند که تمایز آنها غیرممکن است. بنابراین برندینگ در فروش این محصولات دشوار است.

نمونه هایی از جایگزین های عالی عبارتند از: برق از دو تأمین کننده مختلف ، طلا از دو مارک مختلف ، مصالح ساختمانی از دو مارک مختلف.

انواع کالاها : کالاهای مد (Fashion Goods)

انواع کالاها : کالاهای مد

کالاهای مد

کالاهای مد کالاهایی هستند که با صنعت مد مرتبط هستند و توسط مردم پوشیده می شوند. نمونه هایی از کالاهای مد شامل لباس ، کفش ، لباس ورزشی ، لباس عروسی ، جواهرات ، کیف ، لوازم جانبی دیگر و غیره است.

مقاله بازاریابی   بازاریابی هوشمند – تعریف، مولفه ها، جمع آوری داده ها و مزایای بازاریابی هوشمندانه

کالاهای ضروری (Necessity Goods)

کالاهای ضروری کالاهایی هستند که خرید آنها تحت تأثیر دوران رکود قرار نمی گیرد. مردم حتی وقتی درآمدشان کاهش می یابد ، کالاهای ضروری را می خرند و وقتی افزایش درآمد دارند ، برای کالاهای ضروری هزینه اضافی پرداخت نمی کنند.

نمونه هایی از این نوع کالاها شامل مواد غذایی مانند برنج و دانه گندم ، حمل و نقل ، آب و برق ، داروها ، آموزش و غیره است.

کالاهای تند مصرف (Fast Moving Consumers’ Goods)

در واقع  کالاهای تند مصرف یا FMCG به عنوان کالاهایی با دوام شناخته نمی شوند. کالاهای FMCG کالاهایی هستند که سریع مصرف می شوند و خرید مجدد این کالاها بسیار زیاد است.

بنابراین ، شرکت هایی که چنین محصولاتی را تولید می کنند ، برای دستیابی به مزیت رقابتی ، باید توجه ویژه ای به استراتژی های بازاریابی ، تبلیغات و برندسازی کنند.

نمونه هایی از این نوع کالاها عبارتند از: مواد غذایی فست فود ، مواد غذایی فرآوری شده ، لوازم آرایشی ، لوازم توالت ، مواد غذایی منجمد ، غذاهای پخته شده ، نوشیدنی ها ، لوازم اداری ، مواد تمیز کننده ، لباس یکبار مصرف و غیره.

کالاهای استحقاقی (Merit Goods)

کالاهای استحقاقی کالاهایی هستند که ممکن است خرید آن برای مردم لازم نباشند ، اما دولت آنها را به عنوان کالاهای اساسی برای مردم قلمداد می کند. بنابراین دولت با تهیه مشوق ها ، یارانه ها و غیره مردم را به خرید این کالاها تشویق می کند.

مقاله بازاریابی   فروش حضوری

نمونه هایی از این نوع کالاها عبارتند از: مراقبت های بهداشتی ، مواد مغذی ، حمل و نقل عمومی ، آموزش ، ورزش و تفریح ، تجهیزات ایمنی ، مسکن و غیره.

 

مقالات بازاریابی : فروش آنلاین محصولات غذایی و آشامیدنی

محصولات دانش (Knowledge Products)

محصولات دانش آن دسته از کالاهایی هستند که به دلیل ارزشمندی که دارند مورد توجه مردم قرار می گیرند. مردم بدون فکر کردن در مورد محصولاتی که تصور می کنند اهمیت دارند ، وقت صرف می کنند.

چنین محصولاتی برای اقتصاد یک کشور کاملاً مفید است. نمونه هایی از این نوع محصولات عبارتند از مهندسی ، علم ، افراد با استعداد و با مهارت ، هنر ، رسانه ، اطلاعات ، داده ها و غیره.

کالاهای نامشهود (Intangible Goods)

کالاهای نامشهود آن کالاهایی هستند که به شکل فیزیکی فروخته نمی شوند. این موارد می تواند خدمات یا کالای مجازی باشد که ممکن است نیاز بسیار زیادی در دنیای مجازی برا آنها وجود داشته باشد و از لحاظ فیزیکی ساختاری نیازی به آنها نداشته باشیم.

نمونه هایی از کالاهای نامشهود عبارتند از: آموزش ، دانش ، مهارت ، رسانه ، نرم افزار ، فرهنگ ، کالاهای عمومی ، خدمات تجاری ، تجربیات دیجیتالی ، خدمات مالی ، مشاوره مانند مشاوره بازاریابی غیره.

کالاهای نهایی (Finished Goods)

کالاهای نهایی کالاهایی هستند که در آخرین مرحله از تولید هستند و آماده فروش به مصرف کننده نهایی هستند. تمام کالاهایی که در یک کارخانه تولید می شوند نمونه ای از این نوع کالاها هستند.

کالاهای نامرغوب یا درجه 2 (Inferior Goods)

کالاها یا خدمات نامرغوب از انواع کالاهایی هستند که افراد با افزایش درآمد آنها را خریداری نمی کنند.

مقاله بازاریابی   مصرف فرهنگی چیست

به عنوان مثال ، غذاهای اصلی مانند گندم ، برنج یا سیب زمینی کالاهای نامرغوب هستند که افراد معمولاً هنگام افزایش درآمدشان از خوردن آنها صرفنظر می کنند . یا مردم وقتی پول برای تهیه یک غذای کامل دارند ، فست فود کمتری می خورند.

کالاهای عمومی (Public Goods)

کالاهای عمومی کالاهایی هستند که با پول نمی توان آنها را خریداری کرد. همه مردم می توانند این کالاها را به طور یکسان مصرف کنند و هیچ کس نمی تواند دیگران را از استفاده از این کالاها منع کند. این نوع کالاها بی رقیب و استثناء محسوب می شوند.

نمونه هایی از این کالاها عبارتند از دانش ، هوای تازه ، خیابان ها ، جاده ها ، نور خورشید ، دفاع ملی ، روشنایی و غیره.

منابع مشترک (Common Resources)

منابع مشترک کمی متفاوت از کالاهای عمومی است. این کالاها غیرمجاز هستند اما رقیب دارند. این بدان معنی است که با افزایش مصرف کنندگان آن ممکن است بریا یک عده کمتر یافت شود.

بنابراین ، این منابع با ارزش تلقی می شوند و بسیار با احتیاط مورد استفاده قرار می گیرند. نمونه هایی از این نوع کالاها عبارتند از آب شیرین ، مراتع ، غذاهای دریایی ، میوه ها ، الوار و غیره.

کالاهای راحتی (Convenience Goods)

انواع کالاها : <yoastmark class=

اما  کالاهای راحتی کالاهایی است که مردم مرتباً از آنها استفاده می کنند از این رو مکرراً خریداری می کنند. این نوع کالاها معمولاً در فروشگاههای راحتی به فروش می رسند. هزاران نمونه کالاهای راحتی وجود دارد.

تعداد کمی از آنها نان ، تخم مرغ ، صابون ، دستمال ، دستمال توالت ، سیگار ، مجله ، دارو ، نوشیدنی سرد ، آب نبات ، بستنی ، نمک ، شکر و غیره است.

منبع : marketing91

5/5 (2 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *