ارزان فروشی و قیمت گذاری تهاجمی

ارزان فروشی و قیمت گذاری تهاجمی

ارزان فروشی و قیمت گذاری تهاجمی

برد در سايه ارزان فروشى

ارزان فروشی و قیمت گذاری تهاجمی : مايكل پورتر در بيان ” راهبرد رقابتى ” سرآمد بودن در قيمت گذارى را از راهبردهاى رقابتى سه گانه خود برشمرده است . ژاپنيها به پيروى از اين راهبرد ، بازارهاى فراوانى را به چنگ آورده اند . شركت آمريكايى تگزاس اينسترومنت نيز برترى در قيمت گذارى را جنگ افزار رقابتى خود قرار داده است . اين شركت فراورده هايش را به قيمتى كمتر از رقيبان عرضه مى كند و با به دست آوردن بازارى انبوه و گسترده به سود و درآمد دلخواه مى رسد . با توليد انبوه ، هزينه ساخت هم پايين مى آيد .

از سوى ديگر ، رقيبان با توليد و فروش كم ، ناچار به تحمل هزينه سنگين ترى مى گردند . اين راهبرد اغلب نتيجه دلخواهى به بار آورده است ، هر چند با خطرهايى ( ريسكهايى ) همراه مى باشد . از جمله اينگونه خطرها ، افزايش حجم شركت با فن آورى كنونى است كه آن را در برابر نوآوران آسيب پذير مى سازد .

ارزان فروشی و قیمت گذاری تهاجمی

ارزان فروشی و قیمت گذاری تهاجمی

كاستيهاى راهبرد ارزان فروشى

شركتهايى كه از امتياز هزينه كمترى برخوردارند ، بخوبى از عهده ارزان فروشى بر مى آيند ؛ هر چند كه مى توانند قيمتها را بالاتر بگيرند و تفاوت قيمت را صرف ارائه خدمات بيشتر همراه با كالا نمايند .

مقاله بازاریابی   قیمت گذاری در محیط در حال تغییر

ولى پرسش حساس اين است كه در دوران پر رقابت جهانى ، شركتهاى كم هزينه تا كى مى توانند موقعيت برتر خود را نگهدارند ؟

چنين شركتهايى كه ابتدا در ايالات متحده پا گرفتند ، در پى يافتن جايى كم هزينه تر براى توليد به تايوان كوچ كردند . پس از آن به مالزى و چين و هندوستان رو آوردند و اينك اروپاى مركزى را هدف گرفته اند . در بسيارى موارد ، پاره اى از كشورها براى به راه انداختن صنايع نو پا ، يارانه چشمگيرى به آنها مى پردازند و قيمت تمام شده فراورده ها را سخت پايين مى آورند . در هر صورت ،

راهبرد ارزان فروشى براى دراز مدت قابل اعتماد نيست و نمى توان بر آن تكيه نمود .

برد در سايه قيمت گذارى تهاجمى

شركتهايى كه در حوزه صنعت خود از هزينه كمترى برخوردارند ، مى توانند اين راهبرد را پيش گيرند . عاملهاى گوناگونى همچون مقياس اقتصادى توليد ، تجربه ، كارگر ارزان ، مهار تنگاتنگ هزينه ها و توان چانه زنى چشمگير با تأمين كنندگان ، موجب كاهش در هزينه توليد مى شوند . از چهار شركت كه اين راهبرد را به خوبى به كار گرفته اند ، ياد مى كنيم .

ارزان فروشی و قیمت گذاری تهاجمی

ارزان فروشی و قیمت گذاری تهاجمی

قیمت گذاری تهاجمی در شركت هواپيمايى ساوت وست :

بنيانگذاران اين شركت دريافتند كه هزينه سنگين مسافرت ، بسيارى از مردم را از سفرهاى كوتاه باز مى دارد . بنابراين ، راهبرد ” اندكى خدمات كمتر در برابر بهاى بسيار كم ” را پيش گرفتند . هواپيمايى ” ساوث وست ” ذخيره جا ( رزرو ) ندارد و از پرداخت ١٠ درصد بهاى بليت به نمايندگان فروش معاف است . خوراك دادن در هواپيما را حذف كرده و از اينرو بسيار صرفه جويى مى شود . جابجايى چمدانها ميان فرودگاهها هم به عهده خود مسافران است . در برابر ، با استخدام گروه اندكى از كاركنان خبره و مشترى نواز ، محيط بسيار دل انگيز و ارزانى را در سفرهاى كوتاه مدت فراهم آورده است . بسيارى از مسافران راحتى سفر با اين هواپيمايى را بسى فراتر از انتظار خود ارزيابى مى كنند .

مقاله بازاریابی   فرمول هزینه کالاهای فروش رفته :راهنمای گام به گام  هزینه کالای فروخته شده

قیمت گذای تهاجمی در شركت كمپك :

در صنعت رايانه هاى شخصى كمپك با حفظ كيفيت و نوآورى ، به حاشيه سود كمترى قانع است و از راه فروش انبوه ، به بزرگترين سهم در بازار و درآمد دست يافته است . اكنون به پيروى از شركتهاى ” دل ” و ” گيت وى ” فروش بى واسطه را هم در برنامه كار خود قرار داده است و درآمدش از گذشته نيز بيشتر خواهد بود .

ارزان فروشی در شركت وال مارت :

اين شركت اكنون مقام نخست را در ميان خرده فروشان جهان به خود اختصاص داده است . سام والتون شركت خود را به گرد دو محور بنا نهاد : تضمين خشنودى مشترى و قيمت هر روز ارزانتر از ديروز .

وال مارت در ميان رقيبان كمترين هزينه را دارد كه پيامد توجه به چند عامل است :

  • چانه زنى گسترده و تهاجمى با تأمين كنندگان ،

  • برگزيدن محلهاى ارزان قيمت براى برپايى فروشگاهها ،

  • دريافت كمك و يارانه از شهرداريهايى كه مايل به گسترش منطقه خود هستند و

  • برقرارى پيشرفته ترين نظام اطلاعات كه حجم موجودى انبارها را به پايين ترين سطح رسانده است از اين دسته اند .

قيمتهاى غيرقابل رقابت ، محيط ساده و راحت خريد و پذيرش برگشت كالا بدون هيچ پرسشى ، از امتيازهاى برجسته وال مارت است كه همواره خريداران واقعى را به سوى خود مى كشاند .

مقاله بازاریابی   نحوه محاسبه درصد رشد و میانگین نرخ رشد سالانه

تويز آر آس ” Toys R Us ”

اكنون بيش از ٤٠ درصد سهم بازار اسباب بازى را در ايالات متحده در دست دارد . اين شركت و پيروان آن كه به ” رده شكن ” در عرضه كالاها نامور شده اند ، بزرگترين شمار ممكن از فراورده هاى هر رده را گرد مى آورند و هر مشترى مى تواند مناسب سليقه خود كالاى دلخواه را برگزيند . توليد كنندگان اسباب بازى هم از توان بالاى تويز آر آس آگاهند و توصيه هاى اين شركت را در بهسازى كيفيت فراورده ها و ايجاد دگرگونيهاى پيشنهادى مى پذيرند .

شركتهاى پيرو راهبرد ارزان فروشى ، با آگاهى مشترى ، پاره اى از خدمات جنبى مانند تحويل كالا ، نصب ، يا آموزش را حذف مى كنند و بدينگونه ، با عرضه فراورده ها با قيمتى بسيار كمتر از رقيبان ، انجام اين بخشهاى خريد را به عهده خود مشتريان وا مى گذارند .

5/5 (1 نظر)