جایگاه سازی مجدد

جایگاه سازی مجدد

جایگاه سازی مجدد

جایگاه سازی مجدد :  تغییر در جایگاه اتخاذ شده در بازار به دلایل مختلفی رخ می دهد و گاهی شرکت مجبور است بنا به شرایط بازار جایگاه خود را تغییر دهد. این تغییر می تواند ناشی از تغییر در فرهنگ جامعه یا گسترش در خط تولید شرکت و یا به دلایل متعدد دیگری باشد.

زمانی که شرکت خط جدیدی برای تولید محصولات خود ایجاد می کند، گاهی مجبور است که جایگاه خود را تغییر یا گسترش دهد. البته همان طور که قبلاً هم به آن اشاره شد، کار ساده ای نیست. یک مثال بسیار مناسب برای تغییر در جایگاه مربوط به صندل های دکتر “شول” است. که اکثر خانمها با آن آشنایی دارند. در برهه ای از زمان این صندل ها به نام کفش پرستار شناخته می شد. و محل فروش آن در داروخانه ها قرار داشت.

جایگاه سازی مجدد

جایگاه سازی مجدد

تاریخچه برند دکتر شول

تاریخچه این برند از این قرار است که در سال 1900 فردی به نام دکتر شول که در رشته پزشکی فارغ التحصیل شده بود. متوجه شد، بیماری پا درد در میان خانم های آن زمان بسیار شایع است. از این رو وی به طراحی و تولید صندل هایی که حالت ارتوپدیک داشتند، پرداخت. و موفق شد که در آن زمان برای برند خود جایگاه مناسبی را تدارک ببیند.

مقاله بازاریابی   لوگوی برند - تعریف ، اهمیت ، طراحی و مثالهای طراحی لوگوی برند

تا سال 1970 این صندل ها به عنوان صندل هایی که برای تمرین و ورزش مناسب بودند، شناخته می شدند. اما در دهه 80 و 90 دیگر کسی به خاطر طبی و ورزشی بودن این صندل ها، آن را انتخاب نمی کرد. زیرا معیار انتخاب مشتریان تغییر کرده بود و آن ها در انتخاب کفش و صندل، مد روز را مد نظر قرار می دادند.

تغییر جایگاه برند شول

از این رو تولید کنندگان برند دکتر شول مجبور بودند، جایگاه خود را تغییر دهند. و از تولید صندل هایی که برای سلامت پا مناسب بود به تولید صندل های مد روز روی بیاورند. این تغییر جایگاه کار بسیار سختی بود.

آن ها برای تثبیت جایگاه جدید خود به تبلیغ در یک برنامه تلویزیونی پربیننده پرداختند. مجری این برنامه “سارا جسیکا پارکر” در یک برنامه صندل بنفش رنگ دکتر شول را به پا کرد. این خانم همواره صندل های مد روز به پا می کرد. و تبلیغ صندل های دکتر شول با طراحی زیبا و رنگ بنفش توسط این خانم کار بسیار به جایی بود. و توانست به تغییر جایگاه این شرکت کمک زیادی نماید.

مقاله بازاریابی   مراحل ایجاد برند : 9 مرحله ایجاد و ساخت برند

همچنین محل فروش صندل های دکتر شول از داروخانه ها به فروشگاه های عرضه کفش مد روز تغییر یافت. حتی برخی طراحان کفش، صندل های خانم دکتر شول را از کارخانه 34 دلار می خریدند. و با طراحی های زیبایی که با دست روی آن انجام می دادند. به عنوان صندل مد روز به قیمت 145 دلار می فروختند.

5/5 (1 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *