فروش به علاقه مندان

فروش به علاقه مندان

فروش به علاقه مندان

فروش به علاقه مندان ، روش آیدا در فروش، نقاط ضعف روش آیدا در فروش و روش اسپین در فروش موضوعات این مقاله بازاریابی و فروش است.

روش آیدا در فروش

روش آیدا در فروش

روش آیدا در فروش

نيروهاى فروش با در دست داشتن فهرست نامهاى دلخواه كسانى كه بيشتر احتمال دارد مشترى شركت شوند ، مى توانند با بهترين علاقه مندان هر گروه از كالاهاى خود تماس بگيرند . پيش از دوران الكترونيك ، فروشندگان مى بايست با خريدار احتمالى قرار ملاقات بگذارند ، برنامه هفتگى خود را تنظيم كنند و همه مقدمات از جمله ذخيره جا در شهرهايى را كه ناچار به اقامت بودند ، فراهم سازند . حتى فرم استانداردى براى برخورد با مشترى توجه او را جلب كنيد ، وى را علاقه مند سازيد ، خواست و آرزوى او را برانگيزيد و مشترى را به حركت و اقدام وا داريد . اين روش را ” آيدا ” عنوان داده بودند .

مقاله بازاریابی   پرداخت مزایا

آیدا مخفف AIDA است که عبارتند از :

توجه –  Attentio

علاقه –  Interest 

خواسته یا آرزو – Desire

اقدام – Action

جلب توجه مشتری احتمالی در فروش

فروش به علاقه مندان نیاز به گام های دقیق و هوشمندانه دارد. هر كدام از اين گامها فنونى دارد . توجه مشترى احتمالى را مى توان با ادعاى اينكه فراورده براى او امتيازهاى فراوانى در بر دارد ، از هزينه به مقدار زيادى مى كاهد ، اطمينان و آرامش فكرى ايجاد مى كند ، يا زمينه برترى بر رقيبان را فراهم مى آورد ، جلب نمود .

فروشنده با بيان داستانها و گزارشهايى از خشنودى مشتريان پيشين ، شنونده را علاقه مند مى كند . سپس با اظهار اينكه قيمت براى سفارش نخستين با تخفيف كلى در نظر گرفته مى شود و البته اين فرصت براى زمان محدودى اعتبار دارد ، خواست و آرزوى مشترى احتمالى را بر مى انگيزد .

در گام پايانى فروشنده با دقت كامل به همه پرسشها و ايرادهاى مشترى پاسخ مى دهد و تضمين مى كند كه اگر از خريد خشنود نبوديد ، مى توانيد كل وجه را پس گرفته و كالا را برگردانيد .

مقاله بازاریابی   مدیریت تیم فروش

نقاط ضعف روش آیدا در فروش

نقاط ضعف روش آیدا در فروش

نقاط ضعف روش آیدا در فروش

پيروى از روش ” آيدا ” دست فروشنده را از ابتكار شخصى كوتاه مى كند و او را همچون كودكى پا به پا پيش مى برد .

امروزه به فروشندگان توصيه مى شود كه كمتر سخن بگويند و بيشتر گوش كنند .

دوران فروشندگان ماهر و جذاب به سر آمده است . فروشندگان امروزين بايد بتوانند طرف خود را هر چه بيشتر به پرسشهاى خوب و سازنده وا دارند و بسيار بياموزند .

روش اسپین در فروش

روش اسپین در فروش

روش اسپین در فروش

نيل راك هام در روش فروش خود با عنوان ” اسپين SPIN ” به نيروى فروش آموزش مى دهد كه چگونه مشتريان احتمالى را به طرح چهارگونه پرسش وا دارند :

پرسش از وضعيت (situation questions) :

پرسشهايى كه بازگو كننده وضعيت كنونى مشترى است . براى مثال ، چند نفر در اين مكان كار مى كنند ؟

پرسش از مسائل (Problem questions) :

گفتگو از مسأله ها ، مشكل ها و دليلهاى ناخشنودى مشترى از وضعيت موجود كه فروشنده مى تواند آنها را حل كند . براى مثال : ” چه بخشى از نظام شما اشتباه آفرين است ؟ “

مقاله بازاریابی   آيا لازم است فروشندگان در زمينه بازاريابى آموزش ببينند؟

پرسش از پيامدها (Implication questions) :

پرسش و گزارش پيامدهايى كه مسأله با خود مى آورد و تأثير منفى آن بر فعاليت مشترى . مانند : ” اين مشكل تا چه اندازه بر بهره ورى كاركنان اثر مى گذارد ؟ “

پرسش از بازده (Need-payoff questions) :

پرسش از ارزش و سودمندى فراورده اى كه به مشترى عرضه مى شود . براى مثال : ” اگر ٨٠ درصد از اشتباه كارى دستگاهها برطرف شود ، چه بازده و سودى به بار مى آورد ؟

0/5 (0 نظر)