سمبل ها

سمبل ها

سمبل ها

مقدمه

انتخاب سمبل ها برای معرفی و تقویت جایگاه برند در بازار همچون انتخاب نام لازم و ضروری است. سمبل ها نشانه هایی هستند که باعث می شوند، افراد راحت تر برند شرکت را از میان انبوه برندها تشخیص دهند. بسیاری از کارگردانان سینما فیلم های سمبلیک می سازند. که سرشار از سمبل های متفاوت است. واقعیت انکارناپذیر این است که ما در جهان سمبلیک و بصری زندگی می کنیم. پس ناگزیر هستیم از سمبل ها برای انتقال پیام استفاده کنیم.

مقاله بازاریابی   ایجاد جایگاه از طریق تصویر

فیلم سمبلیک

به عنوان مثال فیلم “خانه دوست کجاست” به کارگردانی عباس کیارستمی یک فیلم سمبلیک است. وی با وجود اینکه هیچ علاقه ای به ساخت فیلم های سمبلیک ندارد، در تمام فیلم درختی را به تصویر می کشد که محوریت فیلم با آن درخت است.

درخت در ادبیات فارسی، سمبل دوستی است. آدم ها در طول تاریخ عادت کرده اند که از طریق سمبل ها با هم ارتباط برقرار کنند. از این رو شرکت ها برای انتقال تصویر و جایگاه برند خود در ذهن مشتری، ناچارند از سمبل در کنار نام استفاده نمایند. سمبل هایی که استفاده می شود می تواند به صورت ” لوگو ” یا “مارک تجاری” باشد.

لوگو و سمبل

لوگو در واقع مالکیت محصول را نشان می دهد. که می تواند یک طراحی ساده با فونت خاص مانند کوکاکولا باشد. یا از طراحی های انتزاعی ایجاد شده باشد. لوگو با مارک تجاری تفاوت دارد. مارک تجاری مفهومی وسیع تر از لوگو را شامل می شود. یعنی مارک تجاری علامت کسب و کار است. لوگو یک طراحی گرافیکی است که نشان می دهد محصول متعلق به شرکت است. ولی مارک تجاری علاوه بر طراحی گرافیکی می تواند شامل موارد دیگری باشد.

مثلاً می توان سه نت موسیقی را به عنوان مارک تجاری انتخاب کرد. و مشتری هر زمان این نت موسیقی را شنید، بفهمد که این سمبلی از کسب وکار ماست. بنابراین مارک تجاری به طراحی گرافیکی محدود نمی شود. و می توان از عناصر دیگر نیز در آن استفاده کرد. بسیاری از کسب و کارها، مارک تجاری دارند.به عنوان مثال معماران بزرگ بین المللی یا حتی ایرانی، لابی ساختمان های خود را به یک شکل طراحی می کنند. تا بیننده با دیدن معماری متوجه شود که آن ها طراح این ساختمان بوده اند.

مقاله بازاریابی   لوگو و نماد

جایگاه برند به مشتریان از طریق سمبل ها

نکته قابل توجه جایگاه برند به مشتریان از طریق سمبل ها، این است که باید توجه داشت سمبل هایی که طراحی یا انتخاب می شوند، ساده و متمایز باشند. و یا جایگاهی که در بازار اتخاذ شده است، هماهنگ باشند. نکته بعدی اینکه لوگو و مارک تجاری معمولاً در طول زمان باقی می ماند. و ادامه پیدا می کند ولی گاهی برخی از شرکت ها بنا به تمایلات مشتریان، لوگو با مارک تجاری خود را تغییر می دهند.

به عنوان مثال برند معروف و مطرح “شنل” اخیراً شمایل خود را بنا به تمایل مشتریان تغییر داد. همچنین بهتر است لوگو یا مارک تجاری حتماً در مراکز مالکیت فکری و معنوی به ثبت برسد تا رقبا نتوانند از آن کپی برداری و استفاده نمایند.

مارک ها و طبقات محصول

برخی از شرکت ها، در انتخاب مارک تجاری خود به قدری موفق عمل می کنند. که آن مارک به عنوان نام آن طبقه از محصولات تلقی می گردد. به عنوان مثال “کلینکس” یک نام یا مارک تجاری دستمال کاغذی بوده است. ولی به قدری جذاب و موفق عمل کرده بود که امروزه به همه دستمال کاغذی ها، کلینکس گفته می شود. یا نمونه دیگر مارک تجاری زیراکس است. که به دلیل موفقیتی که به همراه داشت، امروزه به اینگونه دستگاه های چاپی زیراکس گفته می شود. این نوع نام های تجاری با یک مشکل مواجه هستند. و آن اینکه بسیاری می توانند از مارک یا نام تجاری آن ها تقلید کنند. و حق انحصاری از شرکتی که برای اولین بار این نام را ایجاد کرده است بگیرند. ولی با وجود این نشان می دهد که شرکت تولید کننده در برند سازی بسیار موفق بوده است.

0/5 (0 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *