اقتصاد ديجيتالى

كسب و كار در اقتصاد ديجيتالى

اقتصاد ديجيتالى و نقش آن در کسب و کار

پرداختن به كسب و كار در اقتصاد ديجيتالى ، به معناى استفاده از سيستم هاى مبتنى بر وب در اينترنت و ديگر شبكه هاى الكترونيكى ، جهت انجام انواع تجارت الكترونيكى مى باشد . در ابتدا به مفاهيم مربوط به تجارت الكترونيكى و استفاده از كامپيوتر در شبكه سازى پرداخته ، سپس تأثيرات اين مقوله ها بر چگونگى فعاليت كسب و كار شركت ها را بررسى خواهيم كرد .

زیمنس مثالی از اقتصاد دیجیتالی

زيمنس شركتى با ساختار اقتصاد كهن بود كه لازم ديد ، مكانيزم خود را به سيستم كسب و كار الكترونيكى تغيير دهد . در اين قالب ، شركت قادر است جهت تقويت عمليات و رقابت پذيرى ، فعاليت هاى مختلف تجارى خود را به صورت الكترونيكى انجام دهد . استفاده شركت از سيستم هاى مبتنى بر وب به منظور حمايت از امور مربوط به خريد ، فروش و خدمت رسانى به مشتريان ، نمونه اى از تجارت الكترونيكى است .

مقاله بازاریابی   معرفی مدل بازاریابی مدرن 3M

 در اين نوع تجارت ، تراكنش هاى تجارى به صورت الكترونيكى از طريق اينترنت و ديگر شبكه هاى كامپيوترى انجام مى شوند . تجارت الكترونيكى به عنوان يك عنصر مهم اقتصاد جهانى در قرن بيست و يكم محسوب مى شود .

زير ساخت تجارت الكترونيكى ، پردازش شبكه اى است ( كه به عنوان پردازش توزيع شده نيز شناخته مى شود ) ،كه كامپيوترها و ديگر وسايل الكترونيكى را از طريق شبكه هاى مخابراتى با يكديگر متصل مى كند . اين گونه ارتباطات كاربران را قادر مى سازد تا از طريق كامپيوترهاى خانگى ( و يا حتى سيار ) به اطلاعات موجود در مكان هاى مختلف دسترسى يافته و با يكديگر نيز ارتباط و همكارى داشته باشند .

 

آموزش بازاریابی

 

آموزش بازاریابی دیجیتال

 

اقتصاد ديجيتالى

اقتصاد ديجيتالى

شبکه داخلی در کسب و کارهای اقتصاد دیجیتالی

در حالى كه هنوز برخى افراد از كامپيوترهاى منفرد ، يا شبكه هاى محدود به يك مكان خاص استفاده مى كنند ، اكثر كاربران از كامپيوتر هاى شبكه شده چند مكانه ، بهره مى برند . اين افراد ممكن است به يك محيط شبكه اى جهانى ، كه به انترنت معروف است متصل شوند ؛ يا با همتاى خود در سازمان هاى ديگر ارتباط داشته باشند ، كه در اين حالت شبكه داخلى ناميده مى شود .

مقاله بازاریابی   اهمیت ویدئو مارکتینگ : دلایل استفاده از ویدئو مارکتینگ

به علاوه ، بسيارى از شركت ها ، شبكه داخلى خود را با شبكه داخلى شركاى خود مرتبط مى سازند كه به آن شبكه خارجى مى گويند . به طور معمول ارتباط از طريق سيستم هاى سيمى انجام مى شد ، اما از سال ٢٠٠٠ بسيارى از ارتباطات و همكارى ها از طريق سيستم هاى بى سيم نيز صورت مى پذيرد .

پردازش شبكه اى ، باعث برترى بسيارى از شركت ها و بقاى برخى ديگر از آنها مى شود . مجموعه اى از سيستم هاى كامپيوترى كه مورد استفاده يك سازمان هستند را فناورى اطلاعات مى نامند . در كشورهاى توسعه يافته ، تقريباً تمامى سازمان هاى متوسط و بزرگ و همچنين بسيارى از شركت هاى كوچك ، چه خصوصى ، چه دولتى در حوزه ساخت و توليد ، كشاورزى يا خدمات ، از فناورى اطلاعات ( كه تجارت الكترونيكى را نيز در بر مى گيرد ) براى پشتيبانى از فعاليت هاى خود استفاده مى كنند .

اقتصاد ديجيتالى

اقتصاد ديجيتالى

چرا از فناورى اطلاعات استفاده مى شود ؟

دليل آن ساده است : امروزه فناورى اطلاعات ، مهمترين فراهم آورنده تسهيلات كسب و كار شده است . لازم به ذكر است كه در كل ، عبارت ” كسب و كار ” نه تنها به سازمان هاى انتفاعى بلكه به سازمان هاى غيرانتفاعى عمومى و آژانس هاى دولتى كه بايد همانند يه شركت اداره شوند ، اطلاق گشته است . همچنين فناورى اطلاعات به عنوان يك عامل تسريع كننده ى تغييرات بنيادى در ساختار عمليات و مديريت سازمان ها مطرح مى شود . اين قابليت ها بر طبق ادعای رِدِن ، پنج هدف كسب و كارى ذيل را دنبال مى كنند :

مقاله بازاریابی   لینک سازی و بک لینک ها
 ١) ارتقاء بهره ورى ( در ٥١ درصد شركت ها ) ،
 ٢) كاهش هزينه ها ( ٣٩ درصد ) ،
 ٣) بهبود تصميم گيرى ( ٣٦ درصد ) ،
 ٤) مؤثرتر كردن ارتباط با مشتريان ( ٣٣ درصد ) ،
 ٥) توسعه ى برنامه هاى استراتژيك جديد ( ٣٣ درصد ) .

در واقع فناورى اطلاعات خالق تحولى عظيم در مسير فعاليت هاى كسب و كار است ، كه حركت به سوى اقتصاد ديجيتالى را تسهيل مى كند .

 

مقالات بازاریابی

 

بازاریابی

 

اقتصاد ديجيتالى چيست ؟

اقتصاد ديجيتالى ، به اقتصادى گفته مى شود كه مبتنى بر فناورى ديجيتالى باشد و شامل موارد ذيل است :

  • شبكه هاى ارتباط ديجيتالى ( اينترنت ، شبكه هاى داخلى ، شبكه هاى ارزش افزاى خصوصى ) ،
  • كامپيوترها ،
  • نرم افزارها و ساير موارد مربوط به فناورى اطلاعات .

از اقتصاد ديجيتالى اغلب با عناوينى چون اقتصاد اينترنتى ، اقتصاد جديد يا اقتصاد وب نيز ياد مى شود .

قابليت هاى اصلى سيستم هاى اطلاعات

پردازش هاى عددى با حجم و سرعت بالا

مقاله بازاریابی   بازاریابی دیجیتال و رسانه های اجتماعی

تأمين ارتباط سريع ، دقيق و ارزان داخلى ، و بين سازمانى

ذخيره ى حجم زيادى از اطلاعات در فضايى كوچك و قابل دسترس

دسترسى سريع و ارزان به حجم قابل توجهى از اطلاعات در سراسر جهان

تقويت ارتباط و همكارى در هر مكان و زمان

افزايش اثربخشى و كارايى افرادى كه به صورت گروهى در يك يا چند مكان مشغول به كار هستند

ارائه واضح اطلاعات به گونه اى كه ذهن انسان را به چالش بكشد

تسهيل كار در محيط هاى مخاطره آميز

خودكار سازى فرايندهاى سازمانى نيمه خودكار و دستى

تسهيل ترجمه حجم بالايى از داده ها

تسهيل تجارت جهانى

پشتيبانى از نرم افزارهاى خاص در صورت بى سيم بودن

انجام موارد بالا با هزينه اى بسيار كمتر از حالت دستى

 

مقالات بازاریابی

 

بازاریابی نسل ۴ چیست ؟

 

اقتصاد دیجیتالی در اقتصاد نوین

در اقتصاد نوين ، شبكه هاى ديجيتالى و زير ساخت هاى ارتباطى ، بسترى جهانى را فراهم مى كنند كه از طريق آن مردم و سازمان ها قادر به ارتباط ، تعامل ، همكارى و جستجوى اطلاعات خواهند بود . به طور مثال ، طبق نظر كوى و وينستون ، اين بستر موارد ذيل را در بر مى گيرد :

  • پهنه گسترده اى از محصولات قابل ديجيتالى شدن – پايگاه هاى داده ، اخبار و اطلاعات ، كتاب ها ، مجلات ، برنامه هاى تلويزيون و راديو ، فيلم ها ، بازى هاى الكترونيكى ، ديسك هاى فشرده موسيقى و نرم افزارها كه از طريق زير ساخت ديجيتالى ، در هر زمان و مكان عرضه مى شوند
  • مصرف كنندگان و شركت هايى كه تراكنش هاى مالى خود را به صورت ديجيتالى و با استفاده از پول ديجيتالى يا كالا برگ هاى مالى ( كه از طريق كامپيوترهاى متصل به شبكه و ابزارهاى الكترونيكى قابل حمل ، در دسترس مى باشند ) انجام مى دهند .
  • كالاهاى فيزيكى همچون لوازم خانگى و اتومبيل كه به قابليت هاى شبكه ريز پردازنده ها مجهز مى شوند.
مقاله بازاریابی   روشهای بازاریابی دیجیتال : ابزارها و تکنیکهای جدید بازاریابی دیجیتال / دیجیتال مارکتینگ

عبارت اقتصاد ديجيتالى ، به همگرايى فناورى هاى ارتباطات و كامپيوتر در اينترنت و ديگر شبكه ها و نتيجتاً جريان اطلاعات و فناورى كه محرك ايجاد تجارت الكترونيكى و تغييرات اساسى سازمانى مى باشد نيز اطلاق مى گردد . اين همگرايى ، ذخيره ، پردازش و انتقال انواع اطلاعات ( داده اى ، صوتى ، تصويرى و غيره ) از طريق شبكه به نقاط مختلف جهان را ممكن مى سازد . اقتصاد ديجيتالى به ايجاد يك انقلاب اقتصادى كمك كرده است ، كه عملكرد بى سابقه و نيز توسعه ى بدون وقفه اقتصادى بين سال هاى ١٩٩١ تا ٢٠٠٠ ميلادى از شواهد آن هستند .

 

مقالات بازاریابی

 

اقتصاد بازار : معنی ، ویژگی ها ، انواع و مزایا

 

5/5 (2 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *