اقتصاد بازار

اقتصاد بازار

اقتصاد بازار

تعریف

اقتصاد بازار را می توان به عنوان یک سیستم اقتصادی محور در بازار تعریف کرد. سیستم اقتصاد بازار جایی است که کلیه تصمیمات مربوط به تولید ، توزیع ، سرمایه گذاری ، مصرف ، رقابت ، سیاست قیمت توسط نیروهای بازار مانند افراد یا سازمانی که به دنبال منافع خود هستند ایجاد می شود.

از لحاظ تئوریکی اقتصادهای بازار آزاد امكان پذیر است ، اما در زندگی واقعی دولت هر از گاهی برای تشویق یا كاهش تقاضا یا به حداقل رساندن شانس ظهور انحصارها مداخله می كند.

مفهوم “اقتصاد بازار” اولین بار توسط اقتصاددانان دیوید ریكاردو ، آدام اسمیت و ژان باپتیست معرفی شد. دلیل توسعه این مفهوم آن بود که ، آنها بر این باور بودند که افرادی که مشاغل خود را اداره می کنند ، تصمیم گیری های بهتر و مثبتی را در رابطه با تولید ، توزیع ، سرمایه گذاری ، مصرف ، رقابت و سیاست قیمت برای کسب سود می کنند.

مقاله بازاریابی   کسری بودجه - تعریف، محاسبه ، علل و انواع کسری بودجه

 

مقالات پیشنهادی :  مدیریت پورتفولیو

آنها معتقدند که این نیروها تصمیم بهتری نسبت به دولت می گیرند زیرا منافع آنها در این امر دخیل است. از اقتصاد بازار نیز می توان به اقتصاد آزاد ، اقتصاد باز ، اقتصاد بازار آزاد یا بازار آزاد اشاره کرد.

اما در واقعیت ، همیشه بازار آزاد است زیرا همیشه مداخله ای از دولت وجود دارد که منجر به ناکارآمدی اقتصادی می شود.

این سیستم بازار بر اساس عرضه و تقاضا کار می کند. بر اساس اطلاعات به دست آمده از نیروها (عرضه و تقاضا) تصمیمات مهمی در مورد قیمت ها و مقادیر تولید محصولات و خدمات گرفته می شود.

شرکت ها با استفاده از عوامل مختلفی مانند زمین ، نیروی کار و سرمایه برای مصرف کنندگان یا مشاغل دیگر محصولات و خدمات تولید می کنند. فروشندگان می خواهند کالاهای خود را به خریدارانی که بالاترین قیمت را ارائه می دهند بفروشند و از طرف دیگر خریداران محصولاتی را با کمترین قیمت و بهترین کیفیت انتخاب می کنند.

مقاله بازاریابی   نقش واردات چین در اقتصاد چین

 

آموزش بازاریابیپاورپوینت تحقیقات بازاریابی

 

هم فروشنده و هم خریدار در مورد قیمت ها مذاکره می کنند و تصمیم متقابل را اتخاذ می کنند . که هر دو امیدوارند سود حاصل از معامله را به دست آورند. افراد مشاغل نیز منابع خود را براساس سودهایی که انتظار دارند از معامله تجاری حاصل شود ، به معاملات مختلف تجاری اختصاص می دهند.

بازرگانانی که بیشتر از آنچه سرمایه گذاری کرده اند درآمد کسب می کنند ، بازیکنان موفق بازار هستند و از این پول برای سرمایه گذاری در مشاغل آینده استفاده می کنند.

مفهوم اقتصادهای بازار در دوران مدرن  صرفاً نظری است. هیچ کشوری اقتصاد بازار خالص ندارد ، اما اقتصادهای بازار مختلط وجود دارد که دولت همه تصمیمات مهم بازیگران بازار را کنترل نمی کند.

به عنوان مثال ، کارآفرینان برای فروش انواع داروهای تسکین دهنده درد در بازار باید مجوزها ، مجوزهای دولتی و مجوزهای مختلف را بدست آورند و به سادگی نمی توانند به افرادی که هزینه بیشتری پرداخت می کنند ، دارو بفروشند. در صورت تحقق شرایط خاص ، آنها می توانند این محصولات را بفروشند.

مقاله بازاریابی   مازاد بودجه - تعریف، مزایا و معایب و موارد استفاده از مازاد بودجه

 

مقالات پیشنهادی : فروش آنلاین محصولات غذایی و آشامیدنی

market economy یک سیستم اقتصادی مورد علاقه کارآفرینان است زیرا موفق ترین سیستم اقتصادی در بین سایر سیستم های اقتصادی است. با این حال ، میزان مداخله دولت همیشه مورد بحث است.

ویژگی های اقتصاد بازار

ویژگی های اقتصاد بازار

ویژگی های اقتصاد بازار

مداخله محدود دولت

ویژگی مهم اقتصاد بازار  آزاد این است که کنترل محدود دولت وجود دارد. سازمان ها و افراد همه تصمیمات مهم را در مورد تولید ، مصرف ، سیاست قیمت و غیره اتخاذ می کنند.

با این حال ، نقش دولت این است که با ایجاد یک انحصار ، هیچ سازمانی محدود کننده رقابت در بازار نباشد و دولت نیز اطمینان حاصل کند که بازار باز و کار کرده است.

آزادی انتخاب

در market economy باز  ، بازیگران بازار این آزادی را دارند که در قالب محصول و خدمات چه چیزی و چه میزان می خواهند تولید و فروش کنند. آنها می توانند از استراتژی های مختلفی برای دستیابی به یک مزیت رقابتی در بازار استفاده کنند.

مقاله بازاریابی   اقتصاد سیاه – تعریف ، انواع ، شرایط و مثال های اقتصاد سیاه

با این حال ، دو چیز وجود دارد که آنها نمی توانند آزادانه انتخاب کنند ، قیمت محصول و میزان سرمایه است.

رقابت

رقابت یک ویژگی محرک market economy است. رقابت عاملی است که به شرکتها اجازه نمی دهد قیمت های مورد نظر خود را برای محصولات و خدمات به راحتی انتخاب کنند.

علاوه بر این ، رقابت همچنین تولید کنندگان را قادر می سازد کالاها و خدمات با کیفیت بالاتر تولید کنند. به عنوان مثال ، مردم دو عامل را یکی قیمت ها و دیگری کیفیت محصول را قبل از تصمیم گیری خرید می دانند.

بنابراین شرکت ها سعی می کنند محصولاتی با کیفیت بالاتر و با کمترین قیمت ممکن ارائه دهند. با این وجود ، رقابت نه تنها بر رقبا در بازار تأثیر می گذارد ، بلکه کارگران و مصرف کنندگان را نیز تحت فشار قرار می دهد.

دارایی های خصوصی

اقتصادهای بازار آزاد به افراد و سازمانها برای داشتن موارد خصوصی آزادی می دهند. مردم می توانند چیزهایی را بخرند و بفروشند و بتوانند آنها را به صورت خصوصی در اختیار داشته و از آنها برای کسب سود استفاده کنند. خریداران موظفند برای داشتن ویژگی های خود ، قراردادهای قانونی لازم را امضا کنند.

مقاله بازاریابی   حباب اقتصادی : تعریف، انواع و مثالها و نمونه هایی از حباب های اقتصادی

با این حال ، مواردی وجود دارد که دولت مردم را در مالکیت خصوصی و خرید و فروش محدود می کند. به عنوان مثال ، فروش و خریدن انسان و منابع طبیعی غیرقانونی است.

انگیزه های خودخواهانه

ویژگی جالب اقتصاد بازار انگیزه های خودخواهانه افراد در پشت مشاغل در حال فعالیت است. تمام اقدامات و تصمیمات شغلی آنها ناشی از تمایل به کسب بیشترین سود است.

این ممکن است بد بنظر برسد ، اما در طولانی مدت برای اقتصاد مفید است. همچنین تصویر واضحی از عرضه و تقاضا در بازار ارائه می دهد.

قیمت ها و سیستم مبتنی بر بازار

market economy در حال خرید و فروش کالاها و خدمات است. همه بازیکنان بازار دسترسی یکسان به اطلاعات دارند. آنها از این اطلاعات برای کسب حداکثر سود استفاده می کنند. اما قیمت محصولات و خدمات براساس عرضه و تقاضا در بازار متفاوت است.

انواع اقتصادهای بازار

انواع اقتصادهای بازار

انواع اقتصادهای بازار

نظام سرمایه داری

این نوع اقتصاد بازار یک سیستم اقتصادی است که در آن مشاغل کاملاً یا عمدتاً متعلق به بخش خصوصی هستند. افرادی که صاحب مشاغل هستند با انگیزه های خودخواهانه کار می کنند و انگیزه اصلی آنها تولید حداکثر سود با کمترین هزینه است.

مقاله بازاریابی   بازاریابی و رفاه اجتماعی

در این سیستم اقتصاد بازار ، سرمایه داران این قدرت را دارند که سرمایه گذاری ، تولید ، توزیع و قیمت و غیره را تعیین کنند . اشکال مختلفی از بازار سرمایه داری بر اساس رابطه آن با بازار وجود دارد. بگذارید در مورد انواع مختلف اقتصاد بازار سرمایه داری بیاموزیم.

اقتصاد بازار آزاد

در اقتصاد آزاد بازار قیمت کالاها و خدمات براساس عرضه و تقاضا تصمیم گیری می شود. در نتیجه ، در صورت تقاضای زیاد ، قیمت کالاها بالا می رود و در صورت پایین آمدن تقاضا در بازار ، قیمت ها کاهش می یابد.

با این حال ، سیاست های دولت برای شکستن تعادل چرخه عرضه و تقاضا اعمال می شود.

سیستم اقتصاد بازار Laissez-faire

سیستم اقتصاد بازار Laissez-faire  به سیستم بازار اطلاق می شود که کاملاً عاری از هر نوع مداخله دولت است.

احزاب خصوصی این حق را دارند که بدون محدودیت هایی که توسط سیاست های دولت ، مقررات ، امتیازات ، تعرفه ها ، امپریالیسم ، یارانه ها و غیره اعمال می شود با یکدیگر کار کنند.

مقاله بازاریابی   بازی با جمع صفر : تعریف ، معنا و انواع بازی با مجموع صفر

افرادی که از اقتصاد بازار ” Laissez-faire ” حمایت می کنند ، خواستار مداخله صفر دولت در بخش اقتصادی هستند. این نوع اقتصاد بازار مفهومی مدرن از اواسط قرن 18 نیست و عبارت “Laissez-faire” فرانسوی است.

معنای “Laissez-faire” “اجازه دهید” است ، به این معنی که دولت باید به کارآفرینان اجازه دهد به تنهایی تجارت کنند. این نوع سیستم اقتصاد بازار برای جامعه مناسب نیست زیرا یک سیستم ضد سرمایه داری و ضد سوسیالیستی است.

سرمایه داری رفاه

سرمایه داری رفاه نوعی اقتصاد بازار سرمایه داری است که سیاست های عمومی بخشی از اقتصاد سرمایه داری است. این سیستم مفاد گسترده ای را برای خدمات رفاه اجتماعی فراهم می کند.

منبع : marketing91

5/5 (2 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *