نتورک مارکتینگ

نتورک مارکتینگ

گسترش روز افزون نتورک مارکتینگ بویژه در ایران لزوم طرح ایده بازاریابی شبکه ای ، شیوه فروش بازاریابی شبکه ای ، فلسفه بازاریابی شبکه ای و دقت نظر در این مبحث بازاریابی و فروش را اجتناب ناپذیر می سازد.

ایده نتورک مارکتینگ

ایده ی نتورک مارکتینگ از فرمول تصاعد گرفته شد، که در سده ی ششم ق.م توسط فیثاغورس و در سده ی سوم ق.م توسط اقلیدس در کتاب معروف “مقدمات” به جهان معرفی شد.

جان پل گتی(1892-1976)، ثروتمندترین مرد آمریکایی در سال1957 میلادی بود، و برای اولین بار اعلام کرد که

“من ترجیح می دهم که از 1% تلاش صد نفر استفاده کنم تا از 100%تلاش خودم” .

نتورک مارکتینگ

نتورک مارکتینگ

فلسفه بازاریابی شبکه ای

این ایده که اهرم زدن نام دارد، امروزه پایه گذار فلسفه ی بازاریابی شبکه ای شده است. اولین بار، یک شرکت دوچرخه سازی در روسیه از این ایده استفاده کرد. و برنامه ای ترتیب داد که مشتریان با پرداخت 10 روبل بجای 50 روبل صاحب دوچرخه شوند اگر چهار مشتری دیگر نیز معرفی کنند.

مقاله بازاریابی   تفاوت بین برنامه‌ بازاریابی شبکه ای و شرکت‌های هرمی

ولی فروش کمپانی به سرعت به اشباع رفت. در روسیه به آن شرکت بهمنی و در فرانسه به آن گلوله ی برفی لقب دادند و صد در صد تقلب و کلاهبرداری تلقی شد.

از آن پس، سیاستمداران، اقتصاد دانان و جامعه شناسان زیادی به دنبال پیدا کردن راهی بودند که از این ایده به نفع همه استفاده کنند.

نتورک مارکتینگ

بازاریابی شبکه ای یا network marketing، نوعی شیوه ی فروش است که در آن کمپانی ها  محصولات خود را بدون تبلیغات و بدون واسطه به فروش می رسانند. و مشتریان پس از خرید در صورت تمایل می توانند محصولات کمپانی را بازاریابی کنند و سود بگیرند.

درآمد در بازاریابی شبکه ای هم در ازای فروش مستقیم کالا و هم در ازای فروش از طریق زیر مجموعه کسب می شود. در بازاریابی شبکه ای، بازاریاب ها بصورت تبلیغات کلامی یا تبلیغات چهره به چهره اقدام به فروش محصولات کمپانی می کنند. سر و کار فعالان فروش شبکه ای با قانون، بدلیل شباهت این فروش، با شرکت های هرمی می باشد.

مقاله بازاریابی   فروش مستقیم یا کسب و کار بازاریابی چند سطحی

معنای نتورک مارکتینگ

بازاریابی شبکه ای به معنای رشد و توسعه ی شبکه ای، خرید از طریق عضویت و دریافت پورسانت در ازای معرفی اعضای جدید است. از طریق بازاریابی شبکه ای ، شرکت به سود کلان اقتصادی دست می یابد.

در حقوق بین الملل، نص صریحی بر این قبیل شرکت ها حاکم نیست. در ایران نیز تا الحاق بند “ز” ماده ی یک قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور در تاریخ 14/10/1386 قانون صریحی بر فعالیت این شرکت ها حاکم نبود.

این خلاء قانونی موجب رشد گسترده ی فعالیت این شرکت ها؛ خروج مبالغ هنگفت  ارز از کشور و هجمه ی کثیری از شکواییه ها به محاکم قضایی گردید.

 فعالیت شرکت های هرمی

به رغم چالش های امروزی و مورد توجه قرار گرفتن بحث غیر قانونی بودن فعالیت شرکت های هرمی این نوع طرح ها با استقبال کشورهای آمریکا، کانادا، کشورهای جنوب شرق آسیا و امارات مواجه شدند.

مقاله بازاریابی   بازاریابی شبکه ای در یک نگاه

در عین حال از کشورهای فدرال زمزمه های دعوت به همکاری جهت قانون مند سازی بازاریابی شبکه ای به گوش می رسد. درست به همان ترتیب که در سیستم”فرانشیز” چندین دولت به اتخاذ مقرارات ویژه برای شرکت های سهیم در مشارکت های چند جانبه به صورت استانداردهای ماهوی لازم الاتباع می گرداند.

سازمان ملل متحد در راستای وظایف خود، نقطه ی اتکا و حمایتی برای سرمایه گذاران فراهم می نماید. از جمله ی این مؤسسات مالی بین المللی، بانک جهانی، آژانس چند جانبه ی تضمین سرمایه گذاری و بانک توسعه ی منطقه ای است.

از نمونه ی متون حمایتی بین المللی نیز می توان کنوانسیون ملل متحد در مورد قراردادهای راجع به بیع بین الملل کالا مصوب 1980 وین و کنوانسیون راجع به محدودیت زمانی در بیع بین الملل کالا مصوب چهاردهم ژوئن 1974 و پروتکل الحاقی به آن را برشمرد.

5/5 (1 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *