نقش کانال های بازاریابی

نقش کانال های بازاریابی

نقش کانال های بازاریابی

نقش کانال های بازاریابی چیست ؟ چرا یک شرکت تولید کننده برخی از وظیفه های فروش را به واسطه ها واگذار می کند و کنترل مربوط را به شیوه فروش و کسانی که کالا ها را به آن ها فروخته است ، از دست می دهد ؟ واسطه ها با بستن قرار داد ، در سایه تجربه های کسب شده ، تخصص در زمینه های مربوطه و صرفه جویی در عملیات می توانند محصولات را در همه جا ( در همه بخش های بازار ) در دسترس خریداران بالقوه قرار دهند و در مقایسه با همین نوع فعالیت ها که به وسیله شرکت تولیدی انجام شود از اثر بخشی و کارآیی بیشتری برخوردارند.

بسیاری از شرکت های تولیدی دارای تخصص و منابع مالی کافی نیستند تا بتوانند اقلام تولید شده را به صورت مستقیم به خریداران نهایی ارائه کنند. یک شرکت تولید آدامس توان مالی ندارد و معقول هم نیست که سراسر دنیا فروشگاه ها را دایر و این کالا را به مشتریان عرضه کند.

راه ساده و امکان پذیر این است که از مجرای شبکه های گسترده فروشگاه های شخصی ( متعلق به افراد ) این کار انجام شود. حتی شرکت خودروسازی فورد هم نمی تواند مسئولیت مستقیم 12000 نمایشگاه و فروشگاه محصولات تولیدی خود را بپذیرد ( و در سراسر دنیا مالک و مدیر همه فروشگاه ها باشد ).

مقاله بازاریابی   خرده فروشی : تعریف به همراه 22 ویژگی و 3 عملکرد خرده فروشی ها

 

پاورپوینت بازاریابی
مدیریت زنجیره تامین

 

جریان کالا و واحدهای سازمانی

کالا های تولید شده از مجرای کانال های توزیع پخش می شوند و به دست مصرف کنندگان نهایی می رسند ، در مقایسه با حالتی که هر قلم کالا برای مشتری تولید و به او عرضه می شود ، در وقت و انرزی صرفه جویی می شود. نیرو های فعال در کانال بازاریابی بسیاری از وظیفه ها و کار های مهم را انجام می دهند.

برخی از کارها ( انبار کردن کالا ، نقل و انتقال ، انتقال سند و سیستم ارتباطات ) در مجوع پدیده ای را به وجود می آورند که ” جریان رو به جلو ” نامیده می شود. برخی دیگر از فعالیت ها ( دادن سفارش و پرداخت وجه ) ” جریان معکوس ” به وجود می اورند که از ” مشتری ” به سوی ” شرکت ” جریان می یابند. و این در حالی است که برخی دیگر از فعالیت ها در هر دو سو جریان می یابند.( مانند اطلاعات ، مذاکره یا چانه زدن بر سر قیمت ، تأمین مالی و پذیرفتن ریسک )

مقاله بازاریابی   کانال توزیع در بازاریابی

 

مقاله بازاریابی
لجستیک معکوس / تدارکات معکوس

 

یک شرکت تولیدی که کالایی را می فروشد و خدماتی را ارائه می نماید احتمالاً به سه کانال بازاریابی نیاز داشته باشد ” کانال فروش ، کانال تحویل دادن کالا و کانال ارائه خدمات ) شرکت Nautilus از گذشته های دور برای فروش دستگاه ها و وسایل ورزشی ( زیبایی اندام ) با استفاده از آگهی های بازرگانی ، تبلیغاتی تلویزیونی ، دایر کردن مرکز تلفن رایگان برای مشتریان و کارکنان و اینترنت کوشیده است کالا های تولیدی را به صورت مستقیم به فروش برساند ( کاناال فروش را بدین گونه فعالیت می کند ). از دیدگاه ” کانال تحویل دادن کالا ” از خدمات UPS استفاده می شود و با تغییر یافتن عادت های خرید مشتریان شرکت برخی از کالا های تولیدی را از مجرای فروشگاه های کالا های ورزشی عرضه می نماید.

چه کسی باید فعالیت کانال بازاریابی را انجام دهد ؟

از دیدگاه بازاریاب ها ( شرکت ها ) پرسش مطرح این نیست که آیا باید دارای کانال بازاریابی بود یا خیر ( بدون تردید این کانال ها باید وجود داشته باشند ) ، بلکه این پرسش مطرح است : چه ” کسی ” باید این نوع فعالیت ها را انجام دهد ؟

مقاله بازاریابی   بازاریابی خرده فروشی

همه کانال های بازاریابی دارای سه ویژگی هستند :

  • آن ها منابعی را مورد استفاده قرار می دهند که کمیاب هستند ؛
  • آنها با تکیه بر فرآیند تخصیص یافته به خود می توانند فعالیت ها را بهتر انجام دهند ، و
  • شرکت ها می توانند آن ها را جا به جا کنند  ( در صورت لزوم برخی را حذف کنند یا برخی از آن ها فعالیت های بیشتری را انجام دهند ).

شرکت با واگذاری برخی از فعالیت ها به واسطه ها می تواند هزینه های ( بهای تمام شده ) کالا ها و قیمت آن ها را کاهش دهد ، ولی هر یک از اعضای فعال در کانال توزیع به ناگزیر درصدی به قیمت کالا می افزاید تا هزینه های خود را پوشش دهد.

اگر در مقایسه با شرکت های تولیدی ، واسطه ها از توان و کارآیی بیشتری برخوردار باشند ، قیمتی را که مصرف کننده نهایی پرداخت خواهد کرد ، کاهش می یابد. اگر واسطه ها برخی از فعالیت ها را خودشان انجام دهند [ البته فعالیت هایی که بر عهده شرکت های تولیدی است ] می توانند باز هم قیمت محصولات را پایین تر آورند و بدین گونه ، تغییر در نهاد های توزیع [ کانال های نهادینه شده ] بیانگر دست یابی به راه های مؤثر و کارآتر است که می توان با استفاده از آن ها مجموعه ای از کالا ( با هزینه پایین تر ) در دسترس مشتریان هدف قرار داد.

مقاله بازاریابی   فروشگاه زنجیره ای: تعریف، انواع، مزایا و معایب فروشگاه های زنجیره ای
5/5 (1 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *