تعیین قیمت گذاری محصولات در عمده فروشی

تعیین قیمت گذاری محصولات در عمده فروشی

تعیین قیمت گذاری  محصولات در عمده فروشی

با توجه به اینکه اکثر صاحبان کسب و کار بسیاری از مسائل بازاریابی را غیر ممکن می دانند، می خواهیم  تعیین قیمت گذاری  محصولات در عمده فروشی را بررسی کنیم. اجازه دهید با یک مثال ساده نحوه ی محاسبه حاشیه سود محصولات در عمده فروشی نشان دهیم. مثالی ساده از مونتاژ یک دوچرخه را بیان می کنیم.

تعیین قیمت گذاری  محصولات در عمده فروشی


تعیین قیمت گذاری محصولات در عمده فروشی

تعیین قیمت عمومی بازار

اولین گام در تعیین قیمت گذاری در بازاریابی مشخص نمودن قیمت بالقوه بازار بریا محصول کسب و کار شما است. چه محصولات مشابه ای در سبد فروش شما وجود دارد؟ محصول شما ممکن است دارای ویژگی های مختلف و یا متفاوت باشد. بنابراین قیمت گذاری آنها ممکن است مشابه نباشد. اگر قیمت یک دوچرخه معمولی معادل 100 دلار باشد ، اما دوچرخه شما دارای طراحی منحصر به فرد باشد (نه به صورتی که متفوات ترین دوچرخه موجود در بازار باشد.)  و ممکن است شما آنرا 120 دلار بفروشید.

مقاله بازاریابی   بازاریابی خرده فروشی

تعیین هزینه های مواد اولیه

در این گام بایستی مشخص کنید که هزینه های شما برای هر واحد محصول چه میزان است. از لحاظ مواد تشکیل دهنده ، تک تک قطعات و غیره چقدر هزینه ایجاد می گردد تا شما این دوچرخه را آماده ارسال برای خرده فروشی نمایید .در این مثال ما بایستی هزینه هر پیچ ، مهره، چرخ، قاب، صندلی و غیره را برای هر دو چرخه لیست نماییم. هزینه بسته بندی را فراموش نکنید. برای محاسبه آسانتر اجازه دهید فرض کنیم 25 دلار هزینه هر دوچرخه می گردد.

تعیین هزینه نیروی کار

چقدر باید برای مونتاژ یک دوچرخه ، هزینه نیروی کار بپردازید؟ این شامل دستمزد سرپرست بخش و یا هزینه ایاب و ذهاب نیروی کار نیست. فقط هزینه مستقیم برای مونتاژ دوچرخه را محاسبه نمایید. اگر یک کارگر 30 دلار در ساعت دستمزد می گیرد و هر ساعت 2 عدد دوچرخه مونتاژ می گردد، هزینه مونتاژ دوچرخه 15 دلار می شود. در حال حاضر هزینه دوچرخه حداقل 25 دلار در مواد اولیه و 15 دلار در هزینه نیروی کار است. پس در مجموع 40 دلار هزینه هر دوچرخه می گردد.

مقاله بازاریابی   فروش عمده بدلیجات با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت

تعیین هزینه های غیر مستقیم (سربار)

حالا می دانیم چقدر هزینه برای مونتاژ یک دوچرخه به صورت مستقیم صرف می گردد. اکنون هزینه های غیر مستقیم را محاسبه می کنیم. منظور به هزینه های غیر مستقیم یا هزینه های سربار، هزینه هایی است که در ارتباط با فعالیت های اجرایی کسب و کار است، اما به طور مستقیم در تولید محصول دخیل نمی باشند. کارگرانی که به صورت غیر مستقیم در مونتاژ دوچرخه مرتبط اند؛ هزینه های آب و برق و بیمه و تبلیغات، قهوه و چای مصرفی در جلسات برنامه ریزی و سایر موارد مرتبط که مستقیماً در مونتاژ دوچرخه دخیل نمی باشند جزء هزینه های غیر مستقیم قرار می گیرند.


در اینجا یک روش ساده وجود دارد – تمام هزینه های غیر مستقیم برای یک ماه را محاسبه نمایید و بر تعداد واحد دوچرخه ای که تولید نموده اید تقسیم کنید. اجازه دهید فرض کنیم ما 100 هزار دلار برای مونتاژ دوچرخه در هزینه های سربار هزینه نموده ایم. اگر تعدا کل تولید ما 10 هزار عدد باشد پس برای تولید هر دوچرخه 10 دلار هزینه غیر مستقیم داریم. پس هزینه کل معادل عدد زیر است:

25 دلار هزینه مواد + 15 دلار هزینه نیروی کار + 10 دلار هزین های غیر مستقیم = 50 دلار


یعنی هر دوچرخه را بایستی 50 دلار فروخت تا کسب و کار ما ورشکست نشود.

مقاله بازاریابی   شبکه ارزش

برگشت به عقب برای محاسبه حاشیه سود

اکنون شما می توانید قیمت خرده فروشی را تخمین بزنید . اگر دوچرخه در سبد کالای خرده فروشی 120 دلار باشد می توانید حداقل 60 دلار به خرده فروش بفروشید. یعنی 10 دلار بالاتر از کل هزینه. پس حاشیه سود شما از تقسیم 10 دلار به 50 دلار بدست می آید که معادل 20% است.

تهیه و تنظیم : تیم پژوهش Marketing Iran Talent

0/5 (0 نظر)