استراتژی قیمت گذاری در بازاریابی

استراتژی قیمت گذاری در بازاریابی

استراتژی قیمت گذاری در بازاریابی

مقدمه

قیمت گذاری یکی از متغیر ها یا ارکان بازاریابی است که به ” درآمد ” می انجامد ، سایر متغیر ها هزینه به بار می آورند. از دیدگاه برنامه بازاریابی شاید قیمت ساده ترین متغیری باشد که می توان به راحتی تغییر داد و تغییر دادن سایر متغیر ها مانند ویژگی های محصول ، کانال های توزیع و حتی سیستم ارتباطات نیاز به صرف وقت دارند. هم چنین شرکت ها از مجرای قیمت جایگاه محصول یا نام و نشان تجاری خود را به بازار اعلام می کنند.

نکتهبازاریابی

شرکتی که کالایی را باطراحی عالی تولید و به بازار عرضه کند می تواند آن را به قیمت بالاتر به فروش برساند و سود زیادی به دست آورد. ولی واقعیت های جدید سیستم اقتصادی این امکان را به وجود آورده اند که مصرف کنندگان به کمترین اختلاف در قیمت ها توجه نمایند و باعث شده اند بسیاری از شرکت ها استراتژی های قیمت گذاری خود را مورد تجدید نظر قرار دهند.

اهمیت قیمت گذاری در بازاریابی

بیش از 150 سال است که واژه Tiffany واژه الماس و جواهر را تداعی می کند. این شرکت برای جشن آغاز ریاست جمهوری آبراهام لینکلن یک جام طلا ساخت ، برای جنگ های داخلی آمریکا یک شمشیر طلا ساخت ، برای ایالات متحده سکه استرلینگ از نقره ساخت ، مهر برجسته Eplirubus Unum را طرح ریزی کرد که زینت بخش اسکناس یک دلاری شد.

این شرکت طی سال ها از دست افت و خیز های سیستم اقتصادی جان سالم به در برده است. با توجه به موجی که در دهه 1990 در سیستم اقتصادی به وجود آمد و این دیدگاه بر جامعه حاکم شد که باید کالا های مجلل ارزان قیمت خریداری کرد ، شرکت Tiffany از فرصت پیش آمده بهره برداری کرد و مجموعه ای از نقره تولید و عرضه و حلقه هایی با علامت Return to Tiffany برای جوانان تولید کرد. سود خالص شرکت بسیار افزایش یافت و تا پنج سال بعد ادامه داشت.

مقاله بازاریابی   استراتژی بازاریابی چیست ؟

ولی ساخت جواهر آلات ارزان قیمت از یک سوء مسئله تصویری را که بازار  از شرکت در ذهن خود داشت و از سوی دیگر بحران قیمت گذاری برای شرکت به وجود آورد.اگر جوانانی که دستبند های ارزان قیمت با نام و نشان تجاری Tiffany خریده بودند چنین می اندیشیدند که شرکت اقلام زینتی برای نوجوانان تولید می کند چه اثری بر شرکت می گذاشت ؟

قیمت گذاری و رکود اقتصادی

شرکت از 2002 اقدام به بالا بردن قیمت کالا های تولیدی و همزمان مجموعه ای از جواهرات گران قیمت به بازار عرضه کرد.فروشگاه ها با تزئینات جدید خریدارانی را جلب می کردند که خواستار کالا های گران قیمت بودند و شرکت واحد هایی را در شهر ها و مراکز خرید دایر کرد. در سال 2008 که رکود اقتصادی شروع شد ، شرکت دقت می کرد که دیدگاه مشتریان طرفدار کالا های گران قیمت را تغییر ندهد. شرکت از مجرای کاهش دادن بهای تمام شده اقلام تولیدی و اعمال مدیریت بر موجودی کالا کوشید مقداری از سود از دست رفته ( به سبب کاهش یافتن فروش ) را جبران کند و بدون هیاهو ، قیمت بهترین حلقه های نامزدی را تا ده درصد کاهش داد.

5/5 (1 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *