پرسشنامه رفتار نوآورانه

پرسشنامه رفتار نوآورانه

پرسشنامه رفتار نوآورانه

پرسشنامه رفتار نوآورانه ، آزمون روانشناسی است که در این بخش از مجموعه تست های روانشناسی و آزمونهای روانشناختی به همراه پرسشنامه آن ارائه می گردد.

مبانى نظرى پرسشنامه رفتار نوآورانه

هدف از رفتار نوآورانه ، وجود رفتارهاى ناشى از ابتكار و خلاقيت فرد مى باشد . نوآورى در سازمانها از اركان اساسى افزايش بهره ورى سازمانى و ايجاد فضايى مستعد براى پيشرفت با سرعتى چشمگير ، به شمار مى رود . با تأكيد بر نقش و اهميت كاركنان در بهبود شرايط سازمانها ، داشتن قدرت خلاقيت و برخوردارى افراد از خلاقيت و نوآورى از اهميت زيادى برخوردار مى باشد.  مهمترين عاملى كه مى تواند با نظارت  دقيق و بررسى بازده هاى سازمانى ، ميزان نوآورى و خلاقيت كاركنان را ارزيابى كند ، سرپرستان مى باشند . از اين رو ، وجود الزارى جهت بررسى ميزان نوآورى كاركنان ، چه از لحاظ پژوهشى و چه از جهت كاربردى ،  بسيار ضرورى به نظر مى رسد .

مقاله بازاریابی   تيم داراى عملكرد عالى

معرفى پرسشنامه رفتار نوآورانه  و كاربرد آن

اين پرسشنامه براى اولين بار در سال ١٩٨٨ توسط كانتر انتشار يافت. پرسشنامه  رفتار نوآورى حاضر ، شامل ٨ سؤال مى باشد كه به وسيله ى سرپرست هر قسمت و براى كاركنان ، تكميل مى شود . اين پرسشنامه با تأكيد بر نگرش سرپرستان ، ميزان ابتكار و نوآورى سازمانى را در بين كاركنان بررسى مى كند. با تأكيد بر نمره اى كه هر يك از كاركنان در اين پرسشنامه به دست مى آورند ، مى توان تا حدودى از ميزان نوآورى سازمانى آنان ، آگاهى يافت .

اين پرسشنامه در حوزه ى تحقيقاتى و كاربردى از اهميت بالايى برخوردار است و مى تواند اطلاعات ثمربخشى را در حيطه ى تصميم گيرى هاى سازمانى و در حوزه هاى گزينشى ، فراهم سازد .

روش نمره گذارى پرسشنامه رفتار نوآورانه

نمره گذارى اين پرسشنامه به گونه اى است كه پاسخها در يك مقياس پنج گزينه اى ليكرت كه دامنه اش از ” كاملاً مخالف ” تا ” كاملاً موافق ” است ، ترسيم مى شوند . سؤالات اين پرسشنامه به صورت توصيفى است و با تأكيد بر هر يك از سؤالات مرتبط با انديشه هاى جديد و خلاقانه ، كه همگى معرف رفتارهاى نوآورانه مى باشند ، طراحى شده اند . تمامى سؤالات داراى جهتى مثبت هستند و در آن نمره گذارى به شيوه اى معكوس وجود ندارد . از اين رو ، با تأكيد بر نحوه ى نمره گذارى پرسشنامه كه گزينه ى مخالف را معرف امتياز ١ و گزينه ى كاملاً موافق را معرف امتياز ٥ مى داند ، دامنه و طيف نمره اى كه هر آزمودنى مى تواند به دست آورد ، بين ٨ تا ٤٠ مى باشد . در اين طيف ، هر قدر نمره ى اكتسابى به رقم ٨ گرايش داشته باشد ، ميزان رفتار نوآورانه در كاركنان كمتر و هر قدر به سوى نمره ى ٤٠ سوق يابد ، ميزان نوآورى در كاركنان ، بيشتر مى باشد.

مقاله بازاریابی   رهبرى در تيم

اعتبار و روايى پرسشنامه رفتار نوآورانه

مطالعات چندى در زمينه ى محاسبه ى ميزان اعتبار و روايى پرسشنامه ى رفتارهاى نوآورانه ، صورت گرفته است . در اين ميان ، اسكات و بروس جهت اعتبار اين پرسشنامه از آلفاى كرونباخ استفاده و مقدار آن را ٨٩٪‏ گزارش كرده اند . در پژوهش اسكات و بروس ، براى اعتباريابى همبستگى بين مقياس عينى و ارزيابى سرپرستان از رفتارهاى نوآورانه ، ٣٣٪‏ گزارش شده است .

در پژوهش افشارى و همكاران ، براى بررسى ضرايب اعتبار درونى پرسشنامه ى فوق ، از ضريب آلفاى كرونباخ و براى محاسبه ى ضريب اعتبار بيرونى ، از روش دو نيمه كردن استفاده شده است و طى آن ضرايب به ترتيب ، ٩٢٪‏ و ٩٠٪‏ حاصل شده است . همچنين ، روايى ملاكى به دست آمده براى اين پرسشنامه ٨٦٪‏  و اعتبار محاسبه شده در اين پژوهش برابر با ٧٥٪‏ مى باشد . با تأكيد بر تحقيقات مرتبط با اعتباريابى پرسشنامه ى رفتارهاى نوآورانه ، مى توان اذعان داشت كه اين پرسشنامه واجد روايى و اعتبار مطلوبى مى باشد.

برای دانلود رایگان پرسشنامه رفتار نوآورانه بر روی لینک زیر کلیک نمایید.

دانلود پرسشنامه رفتار نوآورانه 

مقاله بازاریابی   چگونه مدیران بد باعث شکست شرکت های واقعی می شوند؟
0/5 (0 نظر)