پرسشنامه جو سازمانى نوآورانه

پرسشنامه جو سازمانى نوآورانه

پرسشنامه جو سازمانى نوآورانه

پرسشنامه جو سازمانى نوآورانه ، آزمون روانشناسی است که در این بخش از مجموعه تست های روانشناسی و آزمونهای روانشناختی به همراه پرسشنامه آن ارائه می گردد.

مبانى نظرى پرسشنامه جو سازمانى نوآورانه

در بسيارى از سازمانها ، وجود منابع انسانى مبتكر و خلاق نوعى ثروت تلقى مى شود ، اما شواهد حاكى از آن است كه به دليل وجود محيطى خفقان آور در اكثر سازمانها و ممانعت از هر گونه ابتكار عملى از سوى نيروهاى اجرايى ، مى توان شاهد كمرنگ شدن نوآورى و ابتكار در اين سازمانها بود . وجود ابتكار و نوآورى در سازمانها ، دستاورد دو عامل خلاقيت در كاركنان و همچنين ، وجود فرهنگ سازمانى خلاقيت پذير مى باشد . از اين رو ، تأكيد بر پذيرش خلاقيت از جانب بافت سازمانى ، از اهميت بالايى برخوردار مى باشد . علاوه بر حمايت سازمانى از نوآورى ، مى بايست منابع انسانى سازمان نيز در اندازه ى انتظاراتش ، تأمين باشد و در دسترس مجريان قرار بگيرد .

مقاله بازاریابی   آزمون خلاقيت شغلى

معرفى پرسشنامه جو سازمانى نوآورانه و كاربرد آن

پرسشنامه ى جو سازمانى نوآورانه ، براى اولين بار در سال ١٩٧٨ توسط سيگل و كايمر ساخته شده است . اين پرسشنامه شامل ٢٤ گويه مى باشد كه به صورت توصيفى تدوين شده است.  با تأكيد بر مبانى نظرى موجود در زمينه ى جو سازمانى ، در ساختار سازى اين ابزار از دو خرده مقياس ، يعنى ؛ حمايت از خلاقيت و تأمين منابع براى نوآورى در سازمانها استفاده شده است .

مخاطبان اين پرسشنامه ، مى توانند كليه ى پرسنل كاركنان سازمان ، يعنى از مديران سطوح عالى گرفته تا كاركنان و مجريان را در بر بگيرد .

روش نمره گذارى پرسشنامه جو سازمانى نوآورانه

پاسخهاى پرسشنامه در يك مقياس پنج گزينه اى ليكرت كه دامنه اش از ” كاملاً مخالف ” تا ” كاملاً موافق ” مى باشد ، ترسيم شده است . از اين رو ، مى توان اذعان داشت كه طيف نمره گذارى اين پرسشنامه از نمره ى ٢٣ كه معرف كمترين ميزان نوآورى سازمانى مى باشد تا نمره ى ١١٥ كه معرف بيشترين ميزان نوآورى سازمانى است را شامل گردد.

مقاله بازاریابی   رضايت شغلى

اعتبار و روايى پرسشنامه جو سازمانى نوآورانه

مطالعات چندى در زمينه ى محاسبه ى ميزان اعتبار و روايى پرسشنامه ى جو سازمانى نوآورانه صورت گرفته است . افشارى و انعامى جهت اعتباريابى اين پرسشنامه ، از آلفاى كرونباخ استفاده كرده اند و مقدار آن را ٧٩٪‏ و ٧٤٪‏ گزارش نموده اند . روايى ملاكى پرسشنامه نيز توسط اين محققان ، ٤٦٪‏ و ٣٠٪‏ گزارش شده است . همچنين ، در پژوهش محمودى نسب و ديگران ، براى بررسى ضرايب اعتبار درونى پرسشنامه ى فوق از ضريب آلفاى كرونباخ و براى محاسبه ى ضريب اعتبار بيرونى از روش تنصيف استفاده شده و به ترتيب ، ضرايب ٨٢٪‏ و ٨٠٪‏ حاصل شده است . 

مى توان اذعان داشت كه پرسشنامه ى حاضر ، واجد ويژگيهاى روانسنجى مطلوب بوده و مى تواند به عنوان ابزارى معتبر ، جهت ارزيابى ميزان كشش سازمان نسبت به خلاقيت و نوآورى تلقى شود .

برای دانلود رایگان پرسشنامه جو سازمانى نوآورانه بر روی لینک زیر کلیک نمایید.

پرسشنامه جو سازمانى نوآورانه

مقاله بازاریابی   کارگر یقه آبی - مشاغلی که انجام می دهند، صلاحیت ها و اهمیت Blue Collar Worker
5/5 (1 نظر)