قیمت گذاری در بازاریابی

قیمت گذاری در بازاریابی

قیمت گذاری در بازاریابی

هر کسب و کاری برای موفقیت در برنامه بازاریابی و به دست آوردن سود بالا بایستی موضوع قیمت گذاری در بازاریابی را مد نظر قرار دهد. قیمت گذاری درست در بازاریابی می تواند تاثیر بسیاری در گردش مالی و سودآوری کسب و کار شما داشته باشد. اما قیمت گذاری یک هنر دشوار در بازاریابی است.

نکتهبازاریابی

قیمت گذاری بیش از حد باعث از دست دادن مشتری و کاهش فروش می گردد. قیمت گذاری بسیار پایین نیز باعث کاهش سود و ایجاد تصور کیفیت پایین محصول در ذهن مشتری می گردد. در این مقاله بازاریابی و فروش به بررسی شیوه های قیمت گذاری در بازاریابی می پردازیم .

انواع قیمت گذاری در بازاریابی

قیمت گذاری رقابتی (Competitive pricing)

در بسیاری از بازارها قیمت رقبا به شما فرمول قیمت گذاری را نشان می دهد. در این نوع قیمت گذاری بایستی محصول خود ، ویژگی های آن و کیفیت عملکردی آنرا را با نیاز بازار و قیمت رقبا بررسی نمایید. تنظیم قیمت در حدود قیمت رقبا یک استراتژی بی خطر است، چرا که مشتریان بالقوه در این حالت بررسی بیشتر بر روی قیمت محصول شما خواهند داشت. همچنین در قیمت گذاری رقابتی خطر ایجاد جنگ قیمت ها بسیار کمتر سایر روشهای قیمت گذاری است.

مقاله بازاریابی   علت تمرکز بیشتر واحدهای بازاریابی بر فعالیتهای پیشبردی

نکتهبازاریابی

قیمت گذاری رقابتی بیشتر توسط کسب و کارهای دارای پتانسیل کم در بازار مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع قیمت گذاری ممکن است علاوه بر افزایش فروش تان،  حاشیه سود شما را کاهش دهد.

قیمت گذاری تشویقی (Premium pricing)

اگر قیمت گذاری در بازار در دست شما باشد ، کمی کاهش قیمت می تواند به یک مزیت رقابتی تبدیل گردد. در واقع در بازاریابی ، قیمت گذاری کمی بالاتر اغلب خود یک استراتژی محسوب می گردد. در ذهن بسیاری از مشتریان ، قیمت بالاتر نشان دهنده کیفیت بهتر است و هر گونه کاهش در قیمت حاشیه سود شما را کمتر دچار اُفت می نماید.

[vc_row][vc_column][vc_cta h2=”مقالات پیشنهادی” txt_align=”justify” style=”3d” color=”mulled-wine”]

پاورپوینت استراتژیهای قیمت گذاری

[/vc_cta][/vc_column][/vc_row]

در این حالت هر گاه قیمت شما در بازار دچار مشکل گردد،  می توانید قیمت های خود را به سطح رقابتی کاهش دهید.

نکتهبازاریابی

قیمت گذاری تشویقی بویژه برای کسب و کارهایی که دارای پایگاه داده خوبی از مشتریان وفادار هستند می تواند مثمر ثمر باشد. قیمت گذاری تشویقی اغلب بهترین روش برای کسب و کارهای کوچک است.

مقاله بازاریابی   بازاریابی هوش مصنوعی

استراتژی های قیمت گذاری تخفیف دار

در بازاریابی ، قیمت گذاری پایین تر می تواند حاشیه سود شما را کاهش دهد ، اما در عین حال این نوع قیمت گذاری می تواند استراتژی خوبی برای به دست آوردن سهم بازار باشد. این استراتژی قیمت گذاری بویژه در زمان ارائه کالا یا خدمات جدید استفاده می گردد. کسب و کارها در استراتژی قیمت گذاری تخفیف دار سود کوتاه مدت خود را قربانی می کنند، اما در ازاء آن رقبای خود را در بازار تضعیف می کنند. با افزایش حجم فروش ، هزینه های کسب و کار عملاً کاهش یافته و مزیت های رقابتی ویژه ای در کسب سهم بازار و جذب مشتریان جدید خواهید داشت. این استراتژی قیمت گذاری عملاً در حجم فروش بالاتر سودآور نیز خواهد بود.

نکتهبازاریابی

استراتژی قیمت گذاری تخفیف دار بویژه توسط شرکت های بزرگ که دارای مزیت رقابتی در کنترل هزینه هستند ، استفاده می گردد. این استراتژی قیمت گذاری به خصوص در بازارهایی که کالاهایی با تمایز نسبتاً کم به فروش می رسند، بکار گرفته می شود. همچنین از استراتژی قیمت گذاری تخفیف دار برای کالاهای با تاریخ انقضاء نزدیک نیز استفاده می گردد.

مقاله بازاریابی   آيا لازم است فروشندگان در زمينه بازاريابى آموزش ببينند؟

استراتژی قیمت گذاری طیفی از محصولات

همیشه شانس زیادی برای فروش طیفی از محصولات وجود دارد. هنگام استفاده از این استراتژی قیمت گذاری مشتریان نسبت به وجود ارزش در تمام طیف محصولات احساس خوشایندی خواهد داشت. از استراتژی قیمت گذاری طیفی از محصولات معمولاً رستوران ها منوی خود با تنظیم بعضی از جزئیات استفاده می کنند. از این استراتژی نیز بسیاری از سوپر مارکت ها در تعیین موضع متفاوت بالا به پایین در فروش اجناس خود استفاده می کنند. برای استفاده از استراتژی قیمت گذاری طیفی از محصولات می توانید استراتژی “خوب ، بهتر ، بهترین” (مانند کارت های اعتباری برنزی ، نقره ای و طلایی) را دنبال کنید. در هر صورت با استفاده از این استراتژی قیمت گذاری شما قادر به هدف قرار دادن بخش های مختلف بازار که دارای الزامات مختلف و حساسیت های قیمتی هستند ، خواهید بود.

نکتهبازاریابی

در نهایت ، شما ممکن است مشتریان خود را با قیمت های اولیه پایین نگه دارید و سود خود را از طریق ادامه خرید ایشان بدست آورید.به عنوان مثال، شرکت های فنآوری اطلاعات ، سخت افزار یا نرم افزار خود را در قیمت های پایین بفروشند اما با بکارگیری تاکتیک های مناسب در قراردادهای نگهداری و پشتیبانی سود خود را تضمین می کنند. این نوع استراتژی قیمت گذاری می تواند جریان درآمد ثابت و سود قابل توجهی را در کسب و کار ایجاد نماید.

مقاله بازاریابی   داستان سرایی بازاریابی

تهیه و تنظیم : تیم مشاوره بازاریابی Marketing Iran Talent     

0/5 (0 نظر)