سامسونگ

سامسونگ

برندشناسی برند سامسونگ

سامسونگ یک گروه صنعتی کره ای می باشد که دارای پورتفولیو متنوعی از قبیل الکترونیک، مالی، ساختمان سازی و دیگر خدمات است. دفتر مرکزی این شرکت در سئول می باشد. سامسونگ با موفقیت از یک کسب و کار محلی به یک شرکت جهانی تبدیل گردید.

بر اساس بررسی موسسه اینتر برند این شرکت در سال 2005 در بین 100 برند با ارزش دنیا، رتبه 20 – در حالی که در سال 2015 رتبه 2 را بدست آورد – کسب نمود. همچنین ارزش برند این شرکت از 2/5 میلیارد دلار در سال 2000 به 5/12 میلیارد دلار در سال 2005 و 81 میلیارد دلار در سال 2015 افزایش یافت.

نوآوری و برند در سامسونگ

نوآوری و برند به سامسونگ کمک کرد تا در سال 2005 به سود 5/10 میلیاردی برسد. شایان ذکر است سامسونگ در سال 1938 به منظور صادرات ماهی خشک و سبزیجات خشک شده تأسیس گردید. و در دهه 1950 در چند صنعت دیگر وارد شد.

مقاله بازاریابی   تسکو

سامسونگ بیانیه مأموریت و چشم انداز مشخص و روشنی را در تمام حوزه های فعالیتش به کار می برد :

چشم انداز : “رهبری انقلاب همگرایی دیجیتال” 

مأموریت : “شرکت دیجیتالی الکترونیکی”

: یعنی سامسونگ، شرکتی است که از طریق محصولات دیجیتالی، انقلاب همگرایی دیجیتالی را هدایت و رهبری می کند.

همچنین سامسونگ تلاش خود را در ایجاد جدیدترین محصولات در صنعت نیمه هادی ها، تجهیزات ارتباطی، و لوازم خانگی متمرکز نموده است. تا در بلند مدت برند سامسونگ تبدیل به یک عرضه کننده قوی محصولات دیجیتالی تبدیل گردید.

استراتژی ایجاد بازارهای جدید یا توسعه بازار، سامسونگ را به سویی هدایت کرد که به یک برند نوآور تبدیل شود. تخصص سامسونگ، تمرکز بر نیازهای مشتریان و سازگاری سریع با تغییرات در ترجیحات مشتریان است.

سامسونگ همزمان با سازماندهی مجدد واحدهای تجاریش، تغییرات داخلی گسترده ای را نیز اجرا نمود. هدف از این تلاش ها این بود که اقدامات بازاریابی تحت نظر یک مرکز هدایت گردند. به عبارت دیگر استراتژی بازاریابی کل نگر – به جای برنامه های بازاریابی جدا و ناهماهنگ – اجرا شود. و بدین ترتیب قدرت برند سامسونگ افزایش یابد. در این راستا سامسونگ می بایست با چالش های زیر رو به رو می شد :

  • ایجاد یک برند و استراتژی بازاریابی جهانی.
  • تغییر نگرش هزینه ای نسبت به برنامه ریزی ارتباطات، به نگرش سرمایه گذاری.
  • بهبود جایگاه در بازار نیمه رسانا و تراشه ها از طریق تکنولوژی نوین.
  • تمرکز ارتباطات بر مصرف کنندگان دیجیتالی.

سامسونگ با یک رویکرد ساختارمند، جایگاه شفافی برای برند خود ایجاد نمود. در آغاز، یک مأموریت برند بر اساس مأموریت کلی سازمان تدوین گردید. این مأموریت انعکاس دهنده ارزش های هسته ای (اصلی) برند بود:

نزدیک بودن به مشتری، درک نیازهای مشتریان و ارائه راه حل های نوآورانه.

در مرحله بعد سامسونگ یک گزاره ارزشی منحصر به فرد تدوین نمود. این گزاره ارزشی، جزئیات بیشتری در مورد مأموریت برند می دهد. و ابعاد احساسی برند را نیز بیان می نماید تا تصویر برند سامسونگ بهتر گردد.

مقاله بازاریابی   برند گپ

تغییر استراتژی سامسونگ

در دهه ی 90، اگر مشتری نمی توانست سونی یا توشیبا بخرد، سامسونگ می خرید. اما این تصویر می بایست تغییر می کرد. در همین راستا استراتژی شرکت از ارائه تصویر محصولات بی کیفیت و ارزان قیمت به محصولات شیک و رهبر بازار تغییر نمود. از این رو سامسونگ برندی ایجاد نمود که باب روز است و محصولات گوناگون از موبایل تا پنل های مسطح پلاسمای تلویزیون را ارائه کرد.

در گام بعدی، لوگوی شرکت طراحی مجدد شد. تا عزم سامسونگ را در تبدیل شدن به یک رهبر جهانی نشان دهد. نام سامسونگ به انگلیسی نوشته شد تا حضور جهانی اش پر رنگ تر گردد. سپس نام سامسونگ بر روی لوگوی جدید قرار داده شد. این لوگوی بیضی شکل نماد کهکشان در حال حرکت در فضای جهان است و نوآوری و پویایی شرکت را نمایان می کند.

استراتژی جدید بازاریابی زمینه ساز اجرای یک برنامه بازاریابی جهانی با هزینه 400 میلیون دلار شد. این شرکت همچنین یک ابزار کنترلی برای ارزیابی اثربخشی و کارآیی ارتباطات خود ایجاد کرد. تا پتانسیل های پیشرفت در هر مرحله از مسیر رابطه با مشتری را شناسایی کند.

مقاله بازاریابی   لویی ویتون

افزون بر این، سامسونگ مجموعه ای را در تایم وارنر سنتر در شهر نیویورک بر پا کرده است. این مجموعه 10000 متر مربع وسعت دارد. و محصولات مختلف و جدید دنیای دیجیتال سامسونگ را به بازدیدکنندگان نمایش می دهد. در ضمن سامسونگ در این مجموعه، میزبانی سمینارهای مرتبط با تکنولوژی را می پذیرد.

اسپانسر ورزشی

از سال 1998 سامسونگ حامی بازی های المپیک بوده است. در خلال رقابت ها، سامسونگ به قهرمانان، مسئولین و خبرنگاران موبایل های پیشرفته اهداء می نمود. تا بدین وسیله برند خود را بهبود دهد. با این رویکرد، شرکت یک راه سریع و با صرفه برای به نمایش گذاشتن خود پیدا کرده است. شایان ذکر است آگاهی از برند سامسونگ پس از هر المپیک 2% افزایش یافته است.

علیرغم چند برهه سخت در صنعت نیمه هادی ها – مانند رکود اوایل دهه نود و اوایل 2000 – سامسونگ به شدت بر میزان سرمایه گذاری خود در این حوزه افزود. این در حالی بود که سایر فعالان این صنعت برای کاهش هزینه ها، دست به اخراج کارکنان خود زده بودند.

مقاله بازاریابی   دیزنی

همین استراتژی سرمایه گذاری، باعث گردید سامسونگ بتواند پس از سال 1994 تقاضای رو به افزایش برای تراشه های 4 مگابایتی را تأمین کند. و سهم بازار خود را افزایش داده و به بزرگترین تولید کننده تراشه تبدیل گردد.

سامسونگ با موفقیت استراتژی برند واحد را دنبال کرد و در این راه یک گزاره ارزش جهانی، یک لوگو و یک پیام برند پایدار را اتخاذ نمود. همچنین سامسونگ ارزش های همانندی را در تمام کسب و کارها به تمام ذینفعان مخابره نمود و با استفاده از رویکرد احساسی، تصویر برند را بهبود داد.

5/5 (1 نظر)