رولکس

رولکس

برندشناسی برند رولکس

رولکس : فردی آلمانی به نام Hanz Wilsdorf و یکی از خویشاوندان وی ، به نام William Davis در سال 1905 Rolex را در لندن بنیان گذاری کردند. Wilsdorf در سال 1908 به ثبت برند Rolex در کشور سوئیس اقدام کرد. و در سال 1910 نخستین محصول این شرکت که ساعت مچی بسیار ظریفی بود تولید شد.

در سال 1912 Rolex دفتر مرکزی خود را به ژنو ( پایتخت سوئیس ) منتقل کرد. و از آن تاریخ تا به امروز محل استقرار این شرکت در سوئیس است. در سال 1914 ، Rolex توانست به عنوان نخستین برند ساعت ، دشوارترین آزمون های زمان سنجی را پشت سر بگذارد و گواهی نامه ی « A » را در تولید ساعت های مچی دریافت کند.

مقاله بازاریابی   زیمنس

ثبت امتیاز ساعت های ضد آب رولکس

دوازده سال پس از آن تاریخ ، Wisdorf با ثبت امتیاز ساعت های ضد آب با برند Oyster تولید این ساعت ها را برای اولین بار آغاز کرد. امروزه ساعت های Oyster نیز به عنوان یکی از مشهورترین مدل های ساعت شناخته می شوند. مکانیزم تولید ساعت های ضدآب ، انقلابی در صنعت ساعت سازی جهان ایجاد کرد. و از آن زمان به بعد ساعت های ضدآب ، ضد گرد و غبار و ضد خش در دنیا متولد شدند.

Oyster در هفتم اکتبر سال 1927 زمانی که Mercedes Gleitze شناگر معروف برای اولین بار با عبور از کانال آبی معروف انگلستان ، ساعت Oyster را روی دست خود بسته بود مورد آزمون قرار گرفت. پس از پانزده ساعت شنا ، در کمال حیرت همگان این ساعت به خوبی کار می کرد. این آغاز دوران شهرت و خوشنامی Oyster بود و Gleitze به عنوان نخستین سفیر برند Rolex برای معرفی و ترفیع ساعت های مچی این شرکت معرفی شد.

مقاله بازاریابی   ایکیا - IKEA

Rolex شرکتی خصوصی است و در طول صد سال فعالیت ، تنها سه نفر در رأس مدیریت این شرکت قرار داشته اند. این امر موجب شده ، این شرکت تمرکز بی نظیری را بر هسته ی اصلی کسب و کار خود داشته باشد. و برخلاف بسیاری دیگر از شرکت ها به طور مرتب از این شاخه به آن شاخه نپرد. Andre Heiniger مدیر عامل Rolex در دهه ی 1980 عنوان کرده بود که راهبرد Rolex بر پایه ی بازاریابی ، حفظ کیفیت محصول و خروج از حوزه های فعالیتی که در آن قادر به رقابت بالاترین سطح نیست ، قرار دارد.

بالاترین سطح کیفیت ، دوام و پرستیژ

در طول یک قرن فعالیت ، Rolex توانسته محصولات خود را در بالاترین سطح کیفیت ، دوام و پرستیژ تولید کند. هر کدام از مدل های Rolex ، ده ویژگی منحصر به فرد دارند. این ویژگی ها در شرکت Rolex تحت عنوان ده قانون طلایی معرفی می شوند :

  1. بدنه ی ضد آب
  2. چرخ دنده هایی با قابلیت کارکرد دائمی
  3. طراحی منحصر به فرد قاب پشت ساعت
  4. قاب با طرح Oyster
  5. درج نشان تاج روی صفحه ی ساعت
  6. استفاده از ظریف ترین و بهترین فلزات و مواد اولیه
  7. کنترل کیفیت
  8. تنظیم خودکار
  9. ارزیابی ها و آزمایش های منظم توسط مراجع مستقل و رسمی صنعت ساعت سازی سوئیس
  10. ارزیابی و کنترل مستمر شرکت Rolex

Rolex سه دسته از برندهای فعال در زمینه ی تولید ساعت های مچی که هر کدام از آن ها تحت عنوان یک مجموعه ( کلکسیون ) معرفی می شوند. و برندهای زیر مجموعه ای را در بر دارند ، تولید کرده است.

  • کلکسیون Oyster Perpetual شامل ساعت های مدل سنتی و اصلی Rolex است. که هشت برند فرعی و بهره مند از ویژگی های ظاهری و طراحی های مختلف را در بردارد. این کلکسیون بر زنان و مردان ثروتمند و طبقه ی بالای جامعه هدف گذاری شده است.
  • کلکسیون Oyster Professional ، ورزشکاران و ماجراجویانی را که بیشتر به جنبه های ظاهری و طراحی منحصر به فرد ساعت اهمیت می دهند . هدف قرار داده است. این کلکسیون نیز هفت برند فرعی را در بر دارد.
  • کلکسیون Cellini بر تولید ساعت برای موقعیت های رسمی و به کارگیری طرح های جذاب و متمایز با مدل های سنتی Rolex متمرکز است. و هفت برند فرعی را در بر دارد. مدل های کلکسیون Cellini عمدتاً بر خلاف مدل های سنتی Rolex ، ساعت هایی با بند چرمی هستند. که در طراحی آن ها از نگین های الماس استفاده شده است.
مقاله بازاریابی   20 برند برتر داروی بدون نسخه - برندهای داروی بدون نسخه OTC

ارزش برند رولکس

برند Rolex در صنعت تولید ساعت و جواهرات با ارزشی حدود 6/43 میلیارد دلار رقبای بسیاری را پیش روی خود دارد. با وجود این تنها تعداد معدودی از برندها در این صنعت توانسته اند در بلند مدت پایدار بمانند. و به عنوان برندهای برتر شناخته شوند.

Rolex  در سال 1946 با طراحی و توسعه ی برند Tudor و معرفی آن به عنوان « برند جنگجو » تلاش کرد. تا با تکیه بر آن برخی از رقبای اصلی خود را نظیر Citizen ، Rado و  Tag Heuer از عرصه ی رقابت کنار بزند. برند Tudor نیز مانند Rolex از مجموعه برندهای فرعی و کلکسیونی با نام های Monarch ، Prince ، Princess و Sport تشکیل شده است.

که هر کدام ، از برندهای فرعی و زیر مجموعه ای دیگری تشکیل شده اند. ساعت های Tudor در تعداد معدودی از فروشگاه های منتخب به فروش می رسند. و از طریق شبکه های فروش خاص و منحصر به فرد در اختیار گروه هدف ( ثروتمندان و افراد با نفوذ جامعه ) قرار می گیرند.

مقاله بازاریابی   زاپوس

فعالیت های ارتباطی

برند Rolex با استفاده ی درست از فعالیت های ارتباطی توانسته همواره به عنوان تولید کننده ی محصولی با کیفیت مطرح شود. و تداعیات اصلی از این برند در ذهن مشتری ها با مفاهیمی نظیر « هنری ، ورزشی و ماجراجویی » معادل شده است.

علاوه بر آن ، این شرکت با اتخاذ سیاست های قیمت گذاری پرمایه و گران و توزیع محدود محصولات خود توانسته تصویری از یک برند منحصر به فرد و ویژه ی طبقه خاص را در ذهن مردم ایجاد کند. Rolex عمدتاً تبلیغات خود را در مجله های خاص گروه های خاص هدف خود انجام می دهد.

تبلیغات رولکس

در سال 2003 این شرکت با صرف 32،4 میلیون دلار هزینه برای تبلیغات در مجله ها به عنوان هفتمین برند سرمایه گذار تبلیغات چاپی معرفی شد. علاوه بر آن ، این شرکت توانست با استفاده از چهره ها و شخصیت های سرشناس در عرصه های فرهنگی و ورزشی و حضور در رویدادهای ورزشی و برنامه های انسان دوستانه ، تصویر ذهنی خود را بر پایه ی ارزش های خود ایجاد و حفظ کند.

مقاله بازاریابی   فروشگاه مواد غذایی کامل

قیمت محصولات این شرکت نیز همواره با تکیه بر راهبرد قیمت گذاری پرمایه و گران تعریف شده است. قیمت ساعت های Rolex از 2500 دلار بالاتر است و برخی از مدل های آن تا دویست هزار دلار قیمت گذاری شده است.

هر یک از مدل های محصولات با توجه به نوع فلز به کار رفته ( استیل یا طلای سفید ) و سبک طراحی به طور متوسط از بیست هزار دلار تا دوازده هزار دلار قیمت گذاری می شود. Rolex هیچگاه ساعت های خود را از طریق اینترنت به فروش نمی رساند. و تنها با استفاده از یک شبکه که حدود شصت هزار نماینده ی فروش را در سراسر جهان تحت پوشش دارد . فعالیت های تجاری خود را انجام می دهد.

5/5 (1 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *