واحد بازاریابی نقش بخش بازاریابی در کسب و کار و جذب مشتریان

واحد بازاریابی : نقش بخش بازاریابی در کسب و کار و جذب مشتریان

واحد بازاریابی : نقش بخش بازاریابی در کسب و کار و جذب مشتریان

مقدمه

بازاریابی چیست؟

نقش بخش بازاریابی چیست؟

هدف از یک استراتژی بازاریابی

مراحل مختلفی که نقش کمپین های بازاریابی را تعیین می کنند

10 نقش استراتژی بازاریابی در واحد بازاریابی

اهمیت تلاش های بخش بازاریابی برای یک محصول یا خدمات

رویکرد های مختلف بازاریابی که نقش کمپین های بازاریابی را تعیین می کنند.

7 عملکرد یک بخش بازاریابی

بازاریابی چه تفاوتی با فروش دارد؟

بازاریابی چه تفاوتی با فروش دارد؟

نقش روابط با مشتری در استراتژی بازاریابی

 

مقدمه

نقش بازاریابی با مسئولیت ها و کارکرد هایی مرتبط است که بخش / واحد بازاریابی قرار است برای بهینه سازی حضور، تولید سرنخ، تقاضای بازار و فروش یک سازمان یا برند مدیریت کند.

بخش بازاریابی ممکن است متشکل از محققان بازاریابی، نمایندگان فروش، مدیران تبلیغات، متخصصان قیمت گذاری، نمایندگان خدمات مشتری و مدیران محصول باشد.

بازاریابی چیست؟

صحبت در مورد بازاریابی، ترکیبی از تلاش‌ هایی است که بخش بازاریابی برای ایجاد، برقراری ارتباط، ارائه و مبادله پیشنهادات ارزشمند انجام می‌دهد. صرفاً به ایجاد ارزش برای مشتریان، ارباب رجوع، جامعه و شرکای سازمان مربوط می شود.

هدف همه اینها شناسایی و جلب رضایت مشتریان برای حفظ آنهاست. “مشتری پادشاه است” این اصل است که همه در بخش بازاریابی باید بر اساس آن زندگی کنند.

برای سازمان های بزرگ، بازاریابی یک جزء قابل مشاهده است و سهم قابل توجهی از هزینه ها را به خود اختصاص می دهد. با این حال، در سازمان‌ هایی که در یک محیط تنظیم ‌شده فعالیت می‌کنند، بازاریابی ممکن است نقش محوری نداشته باشد.

نقش بخش بازاریابی چیست؟

یک بخش جداگانه در یک سازمان وجود دارد، واحد بازاریابی که با بازاریابی سر و کار دارد. این بخش همچنین مسئول ایجاد روابط گزارش دهی صحیح و حصول اطمینان از اینکه سازمان از منابع کافی برخوردار است.

بازاریابی شامل طیف کاملی از عملکرد ها، از کم تا زیاد است. تمرکز اصلی باید بر دریافت بینش بیشتر در مورد نیازهای مشتریان باشد تا به خوبی خدمات رسانی شود.

مقاله بازاریابی   ارتباطات بازاریابی

هدف از یک استراتژی بازاریابی

بازاریابی شامل بر عهده گرفتن مسئولیت های خاص است. اولین چیز درک فضای رقابتی و اقتصادی صنعتی است که سازمان در آن فعالیت می کند.

انجام بخش‌بندی بازار ضروری است و در صورت نیاز، تقسیم‌ بندی خُرد، مخاطب را با استراتژی ‌های بازاریابی مناسب هدف قرار دهید. در این مرحله، آنچه بیش از همه مفید است، تحقیقات بازاری است که تاکنون انجام شده است.

پس از توسعه محصولات، بررسی تجربه مشتری ضروری است. در کنار این، برای انجام یک تحلیل SWOT ایده آل است تا سازمان بتواند راه هایی برای دستیابی به مزیت رقابتی در بازار ابداع کند.

آینده نامشخص است، اما عاقلانه نیست که بدون برنامه ریزی با آن روبرو شوید. بنابراین یک سازمان باید برنامه ریزی کند و به بهترین شکل ممکن اجرا کند. در نهایت، سیستم هایی باید برای نظارت و مدیریت پیشرفت سازمان توسعه یابد.

مراحل مختلفی که نقش کمپین های بازاریابی را تعیین می کنند

مفهوم ارزش طول عمر مشتری هنگام ایجاد پیوند قوی با مشتری از طریق یک کمپین بازاریابی به چشم می خورد. این در مورد محاسبه میزان سود یک سازمان از مشتریان خود است.

سازمان‌ ها احتمالاً مشتریانی دارند که ارزش طول عمر مشتری را با تداوم بسیار پایینی همراه دارند. شیوه های بازاریابی موثر می تواند به آنها کمک کند تا بسیاری از مشتریان خود را به سمت بالاترین سطح این زنجیره سوق دهند.

زمانی که فعالیت‌ های سنتی، رسانه‌ های اجتماعی یا بازاریابی دیجیتال است ، کسب ‌و کارها باید این سه مرحله را طی کنند و در عین حال دسترسی خود را به بازارهای هدف گسترش دهند تا نقش‌ های بازاریابی را با موفقیت اجرا کنند.

مراحل زیر از ارتباط با مشتری باید در یک کمپین بازاریابی گنجانده شود :

مرحله 1 – مشتریان هدف خود را شناسایی کنید

  • در این مرحله یک سازمان باید مخاطبان هدف خود را مشخص کند. همه کسانی که ارزش طول عمر مشتری آنها بالا است باید بخشی از بازار هدف باشند.
  • گام بعدی درک و یادگیری خواسته های مشتریان است.
  • سپس قرار است این سازمان آگاهی از محصولات و خدمات خود را افزایش دهد تا مقداری رشد تقاضا وجود داشته باشد.
  • این می تواند به کسب و کار جدید کمک کند.
مقاله بازاریابی   اصول بازاریابی

مرحله 2 – اطمینان از رضایت مشتری

  • در این مرحله، یک سازمان باید به اندازه گیری رضایت مشتریان از محصولات خود ادامه دهد.
  • باید رد یابی و نظارت کند که چگونه نیازها یا خواسته های مشتریانش در طول زمان تغییر می کند.
  • با اطلاعات زیادی که در دست دارد، می تواند به طور موثری حسن نیت خود را بهبود بخشد. این به نو به خود به ایجاد اعتماد به برند و اعتماد مشتری کمک می کند.
  • در نتیجه، این سازمان قادر خواهد بود تا یک مبارزه قوی با رقبای خود داشته باشد.

مرحله 3 – مشتریان خود را حفظ کنید

  • یک سازمان باید سعی کند بیشتر پایگاه داده مشتریان خود را در فهرست مشتریان وفادار قرار دهد.
  • باید سریعاً با نیازهای در حال تغییر مشتریان خود سازگار شود.

پس از درک سه مرحله بازاریابی، اجازه دهید اکنون به 10 نقشی که این مراحل ممکن است منجر به آن شوند، نگاهی بیندازیم.

10 نقش استراتژی بازاریابی در واحد بازاریابی

  1. شناسایی و رفع نیازها و خواسته های بازارهای هدف

بازاریابان باید نیازهای مخاطب هدف را بیابند و بر این اساس، باید استراتژی های بازاریابی خود را برای اجرای یک استراتژی بازاریابی شخصی سازی شده تغییر دهند.

  1. گسترش دسترسی و بازار

کسب‌ و کارها از تلاش ‌های مختلف بخش بازاریابی مانند روابط عمومی، تبلیغات، پروموشن، فروش، بازاریابی رویداد و غیره برای گسترش دامنه یک برند، محصول یا خدمات در بازارهای هدف استفاده می‌کنند.

  1. بهینه سازی بقا، رشد، و شهرت شرکت

واحد بازاریابی نقشی کلیدی در تضمین حفظ مشتری و افزایش سهم بازار برای یک برند ایفا می کند، به گونه ای که برند بتواند حضوری پایدار و رشد محور در بازار داشته باشد.

  1. انتخاب قیمت مناسب

قیمت گذاری یکی از اجزای کلیدی آمیخته بازاریابی است و استراتژی های بازاریابی باید اطمینان حاصل کنند که یک محصول یا خدمات در بازار هدف با قیمت مناسب ارائه می شود.

  1. اطمینان از ارائه محصولات بهبود یافته

یک محصول خوب باید به خوبی بسته بندی و بر چسب گذاری شود. بخش بازاریابی قرار است پیشنهادات محصول را طراحی و مدیریت کند.

  1. ایجاد ابزار

تیم بازاریابی همچنین مسئول ایجاد ابزار مفید برای محصول یا خدمات است. استراتژی های بازاریابی با ایجاد استراتژی هایی در رابطه با زمان، مکان، اطلاعات، شکل، ابزار مالکیت، در مورد توانایی یک محصول یا خدمات در ارضای نیازها یا خواسته ها صحبت می کنند.

  1. مدیریت سطوح مختلف تقاضا

نقش بخش بازاریابی با مدیریت سطوح مختلف تقاضا مانند تقاضای پنهان، تقاضای منفی، کاهش تقاضا، عدم تقاضا، تقاضای پنهان، تقاضای کامل، تقاضای نامنظم یا تقاضای بیش از حد همراه است.

  1. مواجهه با رقابت

بخش بازاریابی مسئول ایجاد و اجرای استراتژی ها بر اساس تجزیه و تحلیل پیشنهادات رقبا و در عین حال برآوردن نیازها و خواسته های مصرف کنندگان است.

  1. رسیدگی به مسئولیت های اجتماعی

کمپین ‌های بازاریابی مانند بازاریابی اجتماعی و بازاریابی علّی ، بخش‌ های جدایی‌ ناپذیر نقش ‌های بازاریابی معاصر هستند که مسئولیت اجتماعی را انجام می‌دهند و آگاهی در مورد مسائل یا علل کلیدی اجتماعی را کانالیزه می‌کنند.

  1. کانالیزه کردن رشد اقتصادی

کمپین های بازاریابی در ایجاد تقاضا و سپس کانالیزه کردن فعالیت های تولید و توزیع در پاسخ به تقاضاهای ایجاد شده قدرتمند هستند. از این رو، واحد بازاریابی نقش مهمی در تضمین رشد اقتصادی دارد.

مقاله بازاریابی   راهنمای نهایی بازاریابی محصول : تعریف ، فرآیند و اهمیت بازاریابی برای محصول

اهمیت تلاش های بخش بازاریابی برای یک محصول یا خدمات

بازاریابی کلید موفقیت هر سازمانی است. هر سازمانی باید برای مشتریان خود ارزش ایجاد کند و اطمینان حاصل کند که خودش بازاریابی می کند تا مشتریان بالقوه را متقاعد کند.

درک بازار هدف و پیگیری نیازهای مشتریان ضروری است. عدم انجام این کار می تواند سازمان را مستعد شکست کند.

فروش محصول در زمانی که وجود ندارد ممکن است کمی دشوار باشد. این امر بازاریابی را به جنبه مرکزی معادله تبدیل می کند. بازاریابی به روش صحیح سازمان را به سمت مسیر رشد هدایت می کند. این ابزار به آن کمک می کند تا در محیط رقابتی جلوتر باشد.

رویکرد های مختلف بازاریابی که نقش کمپین های بازاریابی را تعیین می کنند.

  1.  تولید

مفهوم تولید در بازاریابی در اواخر دهه 1800، که انقلاب صنعتی بود، به وجود آمد. در آن مقطع، بسیاری از شرکت ها در حال تولید انبوه و اتوماسیون بودند.

مقاله بازاریابی   مهمترین ابزار بازاریابی : موفقیت با انواع ابزارهای بازاریابی

ایده این بود که با تولید محصولات ارزان قیمت در مقیاس، بیشتر و بیشتر بفروشیم. آنها فکر می کردند که مشتریان محصول را بر اساس ویژگی های آن نمی خرند، بلکه قیمت پایین آن عامل اصلی خرید است.

امروزه این رویکرد توسط سازمان هایی اتخاذ شده است که به دنبال تولید انبوه ، هزینه کمتر تولید و فرآیندهای کارآمد هستند. بسیاری از کشورهای در حال توسعه نیز این مفهوم را برای کمک به بخش تولید از لحاظ اقتصادی به کار می گیرند.

  1. رویکرد بازاریابی

رویکرد یا مفهوم بازاریابی به مشتری محوری مربوط می شود. سازمان باید مشتری را در مرکز صحنه قرار دهد و تا حد امکان اطلاعات جمع آوری کند. این پیش نیاز قبل از اینکه یک سازمان به بازاریابی محصولات خود بپردازد است.

کل فرآیند تصمیم گیری باید حول اطلاعات به دست آمده از مشتری باشد. درک نیازهای مشتری و سپس اعمال ارزش بر اساس آن نیازها حیاتی است.

زمانی که سازمان ها یاد بگیرند، طراحی کنند، ارتباط برقرار کنند، ارائه دهند و اطلاعات ارزشمندی را برای مشتریان بالقوه خود مبادله کنند، از رقبای خود بهتر عمل خواهند کرد.

  1. رویکرد محصول

در حال حاضر، بسیاری از شرکت ها رویکرد محصول یا مفهوم بازاریابی را اتخاذ کرده اند. آنها به جای درک نیازهای مشتریان، بر برجسته کردن ویژگی های محصول و قیمت های پایین تر تمرکز می کنند.

مقاله بازاریابی   مزایای بسته بندی

اعتقاد بر این است که سازمان احتمالاً با تولید یک محصول از نظر فنی پیشرفته یا ارزان فروش بیشتری خواهد داشت. در گذشته توسط بسیاری از سازمان های موفق استفاده شده است و هنوز هم بسیار رایج است.

این همان رویکردی است که می تواند سودآور باشد، اما شرکت هایی که از آن پیروی می کنند بیشتر مستعد شکست خوردن نسبت به کسانی هستند که از رویکرد بازاریابی پیروی می کنند.

  1. رویکرد فروش

رویکرد فروش برای آن دسته از شرکت هایی است که اهمیت زیادی به فرآیند فروش می دهند. هدف آنها اطمینان از این است که هر آنچه تولید می کنند بدون توجه به نیاز مشتری در بازار فروخته می شود.

این مفهوم برای بسیاری از شرکت های B2B عزیز است زیرا آنها دارای یک بخش مناسب برای انجام فروش هستند که متشکل از کارشناسان متخصص در موضوع است. چنین بخشی به اندازه کافی بالقوه است که بتواند هر چیزی را به هر کسی بفروشد.

تکنیک‌ های فروش تهاجمی، تبلیغات، و همه روش ‌های دیگری که به فروش محصولات کمک می‌کنند را شامل می‌شوند.

7 عملکرد یک بخش بازاریابی

  1. توزیع

یک سازمان باید بر توزیع یا ارائه هر آنچه که تولید می کند به مشتریان خود تمرکز کند. باید کانال توزیعی را انتخاب کند که برای محصولش مناسب باشد.

اکثر مشاغل در برخی از زمین های شهری راه اندازی می شوند تا به سرعت محصولات خود را از طریق کانال توزیع مناسب به فروش برسانند. حتی اگر آنها بخواهند با مردم روستایی تجارت کنند، باید یک استراتژی توزیع مناسب ایجاد کنند.

  1. تامین مالی

تامین مالی جنبه مهمی در طراحی کمپین بازاریابی است. اگر سازمانی بخواهد کمپین بازاریابی خود را به موفقیت برساند، باید مقدار قابل توجهی از بودجه را اختصاص دهد.

  1. تحقیقات بازار

یک سازمان باید در مورد مخاطبانی که در نظر دارد هدف قرار دهد، به طور کامل تحقیق کند. استفاده از ابزارهای بازاریابی مناسب برای شناسایی جمعیت شناختی بسته به محصول شما یک راه عالی برای شروع است.

  1. قیمت گذاری

تحقیقات بازاری که سازمان در اوایل راه اندازی انجام داده به آن کمک می کند تا محصولات خود را قیمت گذاری کند. توجه به این نکته ضروری است که نقطه قیمت را نه باید خیلی پایین و نه خیلی زیاد تعیین کرد.

  1. مدیریت محصول

هیچ سازمانی بدون مدیریت محصولات خود نمی تواند زنده بماند. بنابراین، باید به طور مداوم محصولات را بررسی کند و هر گونه ترفند مورد نیاز را انجام دهد.

  1. ترفیع

یک سازمان باید محصولات مناسب را در مکان مناسب و در بازار مناسب تبلیغ کند. ایجاد استراتژی های تبلیغاتی پیرامون روندهای اخیر عملی است.

  1. فروش

فروش مرحله ای است که با تحقیق در بازار هدف برای درک نیازهای مشتریان شروع می شود. این فرآیندی است که اساس بازاریابی را می سازد.

مقاله بازاریابی   ارتباطات بازاریابی

بازاریابی چه تفاوتی با فروش دارد؟

بسیاری از سازمان ها اغلب بازاریابی را با فروش ترکیب می کنند، در حالی که در واقعیت، این دو مفهوم متفاوت هستند. تنها راه برای درک واقعی تفاوت آنها، نگاهی به رویکردهای سنتی است که در تعریف آنها انجام شده است.

بازاریابی یک اصطلاح گسترده تر است و کارکرد های زیادی را در بر می گیرد. در مرحله اول ، سازمان باید بازاری که کسب و کار در آن راه اندازی شده است را در این فرآیند تجزیه و تحلیل کند. باید رقبای خود را شناسایی کند تا بتواند به طور کارآمد استراتژی داشته باشد.

علاوه بر این، بازاریابی به تعریف موقعیت فعلی شرکت در بازار و قیمت گذاری مناسب محصولات آن مربوط می شود. در نهایت، باید تلاش هایی برای ارتقای سازمان به جمعیت هدف با برجسته کردن مزایای آن انجام شود.

از طرفی فرآیند فروش نیز کم و بیش با شناسایی مشتریان و تشویق علاقه مندان به خرید محصول می باشد.

مقاله بازاریابی   موضع یابی (موضع سازی)

نقش روابط با مشتری در استراتژی بازاریابی

همه چیز در بازاریابی به این سوال بر می گردد که “چه ارزشی برای مشتری دارد؟”

به همین دلیل است که اگر مشتریان محور اصلی در نظر گرفته نشوند، بازاریابی هیچ هدف مفیدی ندارد. سازمان، با دسترسی به مشتریان، باید آنها را به خوبی درک کند.

در دنیای معاصر، یافتن اصطلاح «مدیریت ارتباط با مشتری» رایج است. این اصطلاح به هدف کلی بازاریابی باز می گردد : شناسایی و جلب رضایت مشتریان به طوری که بتوان آنها را حفظ کرد.

مدیریت ارتباط با مشتری باید نقش اساسی در استراتژی بازاریابی سازمان ها داشته باشد. این بخشی از مفهوم بازاریابی است که در بالا مورد بحث قرار گرفت. با پیشرفت تکنولوژی، برقراری ارتباط با مشتریان نسبتاً آسان شده است.

بسیاری از سازمان ها اهمیت ارتباط با مشتریان خود را برای ایجاد روابط طولانی مدت درک می کنند. داده های به دست آمده از مشتریان در مورد نیازهای آنها می تواند تا حد زیادی مورد استفاده قرار گیرد که می تواند به هدایت امور به نفع سازمان کمک کند.

پلتفرم‌ های متعددی وجود دارد که سازمان ‌ها می ‌توانند در آن‌ ها شبکه ‌سازی کنند و با مشتریان خود ارتباط برقرار کنند. این به آنها در ایجاد و مدیریت موثر روابط با مشتری کمک می کند.

سخن نهایی از مارکتینگ ایران تلنت

یک استراتژی بازاریابی موفق نه تنها دامنه برند را گسترش می‌دهد، یا منجر به تولید سرنخ می‌شود، یا فروش را افزایش می‌دهد، بلکه تقاضا هایی را در بازار های هدف ایجاد می‌کند تا مسیر جدید موفقیت و رشد را هموار کند.

در نکته پایانی، واضح است که در شرکت ها، بخش / واحد بازاریابی مهم ترین نقشی را ایفا می کند که کل سازمان حول آن پیشرفت می کند.

به نظر شما چه نقشی از واحد بازاریابی برای برند تان بسیار مهم است؟

4/5 (1 نظر)
1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *