8 نشانه مقاومت در برابر تغییر

نشانه های مقاومت در برابر تغییر : 8 نشانه مقاومت در برابر تغییر

8 نشانه مقاومت در برابر تغییر

در طول مدیریت تغییر، مرحله مقاومت برای هر کسب و کاری حیاتی است. اما، برای هر مدیر مربوطه مهم است که به علائم مقاومت در برابر تغییر توجه کند که برخی از آنها کاهش بهره وری، روحیه و شایستگی است. برای تعیین اینکه آیا این تغییر در سازمان شما مورد استقبال قرار گرفته است یا مقاومتی وجود دارد، به نشانه های مقاومت در برابر تغییر زیر توجه کنید:

8 نشانه مقاومت در برابر تغییر

1) اجتناب از تکالیف جدید

در بیشتر موارد، کارکنان از تکالیف جدید استقبال می کنند. این امر مخصوصاً زمانی اتفاق می‌افتد که تکالیف به آن ‌ها کمک کند چالش‌های جدید را تجربه کنند، فرصت ‌های جدید را کشف کنند و دستاوردهای جدیدی به دست آورند. این فرصت های جدید همچنین به آنها کمک می کند تا دستمزد و ترفیع خود را افزایش دهند.

علامت مقاومت در برابر تغییر این است که کارکنان شما از تکالیف جدید اجتناب می کنند، زیرا ترجیح می دهند در منطقه راحتی تکالیف قبلی خود باقی بمانند، به جای بررسی تکالیف جدید در جایی که فقط اشتباهات را انجام می دهند ، باقی مس مانند.

ممکن است بهانه های زیادی وجود داشته باشد که کارمندان از آن استفاده می کنند. در واقع، با توجه به تغییر، بسیاری از کارکنان علائم فیزیکی استرس را نیز نشان خواهند داد. این علائم ممکن است از طریق دردهای عضلانی، افزایش سردرد و شرایط فیزیکی مختلف ظاهر شوند که حتی روانشناسان نیز نمی تواند توضیح دهند.

دلیل احتمالی این است که کارمند با تغییرات سازگار نیست و نشانه هایی از مقاومت در برابر تغییر نشان می دهد. علاوه بر برخی بهانه های واقعی، بهانه ها ممکن است جعلی نیز باشند.

مقاله بازاریابی   اهمیت ساختار سازمانی : 9 اهمیت ساختار سازمانی

2) غیبت

اگر قبل از تغییر، کارمندان بدون برنامه ریزی به موقع سر کار حاضر می شدند اما پس از اعمال تغییرات ناگهان دیر به سر کار می آیند، این نشانه مقاومت در برابر تغییر است. بسیاری از کارمندان به موقع می آیند و حتی تا دیر وقت می مانند زیرا می خواهند به طور فعال در کار مشارکت کنند. اما اگر کار یا تغییرات ایجاد شده را دوست نداشته باشند، ممکن است دیر بیایند و بخواهند زودتر آنجا را ترک کنند. این قطعا از نشانه های مقاومت در برابر تغییر است.

برای پرهیز از ابراز مقاومت به گونه ای که موجب درگیری شود، غیبت بیشتر به صورت روزهای بیماری توسط کارکنان صورت می گیرد. تعداد برگهای مرخصی که برای بیماری گرفته شده باید بر حسب درصد محاسبه شود و ممکن است آنها را با سرعت هشدار دهنده ای افزایش دهید.

این حتی برای ارشدترین کارمندان نیز اتفاق می افتد که پس از اعمال تغییرات شروع به از دست دادن جلسات مهم می کنند. به دلیل روحیه پایین یا به دلیل عدم سازگاری آنها با عملکرد جدید شرکت.

غیبت نشانه واضحی است از اینکه کارمندان راحت یا خوشحال نیستند و اگر این رفتار قبل از شروع تغییر وجود نداشته باشد، احتمالاً تغییر دلیل اصلی خواهد بود.

مقاله بازاریابی   كم شدن وفادارى كاركنان

3) کاهش بهره وری

بزرگترین شاخص مقاومت توسط کارکنان شما کاهش بهره وری است. اگر آنچه کارکنان تولید می کنند کم باشد یا با ایجاد تغییر کاهش یابد، با این حال همه آنها در حین کار مشغول بمانند، در مقابل تغییر مقاومت می کنند.

حتی اگر تغییرات به منظور افزایش بهره وری باشد، کارکنان ممکن است در اتخاذ فعالیت های جدید برای اینکه انجام فعالیت های تجاری به تعویق بیفتند، برنامه ریزی کنند.

در موارد دیگر، کارمندان ضرب الاجل ها را از دست می دهند و ممکن است تغییر در فرآیندها را مقصر بدانند که بهانه ای برای آنها می شود. این بیشتر زمانی اتفاق می افتد که کارکنان مجبور به امضای فرم های پذیرش توسط مدیران می شوند، زیرا احساس می کنند مجبور به پذیرش تغییر هستند.

4) ارتباط ضعیف

 در مواردی که کارمندان قبل از تغییر ارتباطات عالی در درون سازمان داشتند. اما تغییرات منجر به از هم گسیختگی ارتباطات شده است، نشانگر مقاومت در برابر تغییر است. در این مورد، ممکن است همه کارکنان در برابر تغییر مقاومت نکنند، اما برخی از پذیرش این واقعیت که رویه‌های جدیدی معرفی شده‌اند و از آنها پیروی نمی‌کنند، اجتناب می‌کنند.

از طرف دیگر، ممکن است شایعات بیشتری نسبت به ارتباطات واقعی رخ دهد. مقاومت از طریق خرابی در ارتباطات متفاوت است. زیرا برخی از کارمندان ایمیل ها را جمع می کنند، گزارش های بهره وری را کاهش می دهند و به روز رسانی ها و درخواست اطلاعات را نادیده می گیرند.

5) عدم پذیرش فرآیند جدید

مقاومت در برابر تغییر معمولاً هنگامی مشاهده می‌شود که کارمندان زمان بیشتری برای پذیرش تغییرات جدید یا حتی اجتناب کامل از تغییرات نیاز دارند. ما یک مثال بسیار ساده برای توضیح این موضوع داریم.

در شرکتی که ما در آنجا مشاوره می دادیم، از مدیران خواسته شد که تمام مطالبات پولی خود را از طریق CRM مطرح کنند. پیش از این، مدیران به طور سنتی این کار را انجام می دادند. با این حال، این بازپرداخت ها هزینه ای برای شرکت بود و از این رو شرکت خواستار جزئیات بیشتری در مورد آنها بود.

آنها شروع به درخواست از مدیران کردند تا مطالبات را در یک سیستم آنلاین پر کنند. طبیعتاً چون از این مدیران برای دریافت خودکار بازپرداخت استفاده می شد، از پر کردن جزئیات در سیستم خسته شده بودند. 3-4 ماه طول کشید تا مدیران سیستم جدید را اتخاذ کنند. و بعداً، شرکت توانست با ایجاد تغییرات جدید، هزینه کل بازپرداخت ها را کاهش دهد.

مقاومت در برابر علامت تغییر پس از معرفی رویه‌ های جدید در سازمان با هدف افزایش بهره‌وری و ارائه خدمات آشکار می‌شود. اما کارکنان نسبت به انجام دادن کارها به روال جدید مقاومت می کنند.

به عنوان یک مدیر، باید به نشانه مقاومت توجه کنید و فوراً اقدام کنید. زیرا این یکی از راه های اصلی از دست دادن مشتریان شما به دلیل عدم بهبود کیفیت خدمات یا تولید کالاهای با کیفیت پایین است.

مقاله بازاریابی   مدیریت عملکرد : معنا ، اهداف و مزایا

6) روحیه پایین

 روحیه پایین نشانه کلاسیک مقاومت در برابر تغییر است که شما به عنوان یک مدیر پس از معرفی تغییرات جدید به آن توجه خواهید کرد. اگر کارمندان شما همیشه در انجام وظایف محوله از روحیه بالایی برخوردار بوده اند. روحیه آنها به طرز محسوسی کاهش می یابد، دورتر می شوند و بی حال به نظر می رسند، تغییرات جدید ممکن است علت اصلی باشد.

روحیه پایین باعث می شود که کارکنان انگیزه خود را در انجام مسئولیت ها و پروژه های جدید از دست بدهند. زیرا احساس ناراحتی می کنند. روحیه پایین تأثیر منفی بر بهره وری سازمان دارد که بهره وری پایین است. علاوه بر این، انگیزه پایین 2-3 نفر در یک تیم، می تواند روحیه کل تیم را پایین بیاورد. این بر شرکت تأثیر منفی می گذارد.

7) فلج شدن در تصمیم

مقاومت در برابر تغییر توسط کارکنان در یک سازمان، مدیر را در تصمیم گیری فلج می کند. نه تنها مدیر، بلکه کارمند نیز قبل از اتخاذ تصمیمات خاصی به دلیل فرآیندهای فکری متفاوتی که درگیر است، بسیار فکر می کند.

از آنجایی که وظیفه شما به عنوان یک مدیر این است که اطمینان حاصل کنید که کارها به خوبی برنامه ریزی و اجرا می شوند. زمانی که نمی توانید چیزهای جدیدی را انجام دهید و نمی توانید کارمندان خود را مجبور به پذیرش تغییرات کنید، دیگر مدیر نیستید. در نتیجه، استرس و فشار زیاد می‌شود و تیم را کاملا تحت تأثیر قرار می‌دهد.

8) شکایت و شایعات

یکی دیگر از نشانه های اصلی مقاومت در برابر تغییرات اجرا شده در یک سازمان، افزایش شکایات و شایعات است. ممکن است کارمندان مستقیماً از شما به عنوان مدیر شکایت نکنند. آنها شکایات خود را در میان خود مطرح می کنند زیرا احساس می کنند شما بخشی از برنامه ریزی و اجرای تغییر هستید. این منجر به ظهور مشکلات جدید در سازمان می شود. این شکایات نه تنها می توانند مخرب باشند، بلکه باعث کاهش بهره وری نیز می شوند.

از سوی دیگر، شایعات واکنش طبیعی ابراز نارضایتی است. اما اگر مدیر نتواند یک بحث آزاد در مورد تغییر راه اندازی کند و اجازه دهد که شایعات بدتر شود به دلیل عدم توجه، ممکن است منجر به مشکلات بزرگی در شرکت شود که ممکن است زمان ببرد تا حل شود.

مقاومت در برابر تغییر با علائم مختلفی بیان می شود که مدیر باید پس از اعمال تغییرات به آنها توجه داشته باشد. با این حال، علائم مقاومت باید بهترین زمان را برای اقدام و رسیدگی به هر موضوعی که منجر به مقاومت می شود به شما بدهد.

برای کاهش مقاومت و حصول اطمینان از استقبال کارکنان از تغییرات برای اجرای روان برنامه های شرکت، مدیر باید به نگرانی های مطرح شده توسط کارمند بدون رد آنها گوش دهد. و با تشویق به بحث های باز در مورد تغییر، صحبت کنند.

مقاله بازاریابی   بازاریابی استخدام : عناصر ، مدیریت و فرآیند بازاریابی استخدام
0/5 (0 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *