تاريخچه برند

تاريخچه برند

تاريخچه برند

برند حضورى ديرپا در ميان ما دارد. در قرن هاى گذشته ، برندها به عنوان علائم مالكيت و با داغ كردن بر روى بردگان و اسب ها به كار مى رفتند. به احتمال قوى ، ظهور برند در دنياى تجارت ، در پايان قرن نوزدهم و پس از انقلاب صنعتى رخ داد.

بسيارى از برندهاى مشهور – نظير ” فورد ” ، ” پى اند جى ” ( ” پروكتر اند گمبل ” ) و برند هلندى لوازم الكترونيك خانگى ” فيليپس ” – فعاليت خود را به عنوان برندهاى خانگى آغاز كردند. براى مثال ، برند ” فيليپس ” فعاليت خود را در هلند و در سال ١٨٩١ شروع كرد و سپس به يك توليد كننده ى چند مليتى لوازم الكترونيك و تجهيزات پزشكى تبديل شد.

برندها در قرن

همچنين ، در قرن نوزدهم ، موج پيشگامان اجتماعى ظهور كرد و ضمن معرفى ارزش هاى اجتماعى به دنياى كسب و كار برندهايى نظير ” كدبريز ” ، ” راونترى ” ، شركت مالى ” فرندز پراويدنت ” و بانكى كه امروزه ” لويدزتى اس بى ” ناميده مى شود را تأسيس كرد. به نظر مى رسد كه امروزه برندهاى معدودى همچنان به صورت خانوادگى اداره مى شوند ، هر چند ميراث يك برند كماكان بخشى محورى از تاريخچه ى آن است. بسيارى از برند ها از پايبندى به ريشه هاى خود و ارزش هاى ( اجتماعى يا جز آن ) بنيان گذارانشان بهره مى برند. اصل و نسب دار بودن برند قادر است سابقه ى نيرومندى را براى آن فراهم آورد.

مقاله بازاریابی   چگونه استراتژی برند کسب و کار را توسعه دهیم

روزهاى آغازين برندينگ

ايده ى مديريت برند و سيستم هاى بازاريابى ، مانند ايده ى پژوهش و توسعه ، همراه با ظهور شركت هاى رقيبى همچون ” جنرال موتورز ” و ” فورد ” كه به توليد خودرو براى بازارهاى در حال رشد مى پرداختند ، در حدود دهه هاى ١٩٢٠ و ١٩٣٠ شكل گرفت. شركت ” پى اند جى ” ، به عنوان توليد كننده ى كالاهاى مصرفى ، براى نخستين بار به پژوهش در مورد سليقه و انتخاب مخاطبان براى بازار رو به رشد برندهاى مصرفى خود پرداخت.

توسعه برندها و ظهور مصرف گرایی

اما بدون شك ، آنچه محركى براى توسعه ى برندها و ظهور مصرف گرايى شد ، رشد اقتصاد پس از جنگ و گسترش طبقه ى متوسط بود. به دنبال آن ، در دهه ى ١٩٨٠ شاهد افزايش ناگهانى تبليغات بوديم كه توسط آژانس هايى نظير ” ساتچى اند ساتچى ” هدايت مى شد. در دهه ى ١٩٩٠ ، با گسترش رسانه ها و افزايش رقابت ميان محصولات و خدمات ، برندينگ ( در بازارهاى غربى ) به بخشى اساسى از كسب و كار براى برندهاى مصرفى و تجارى تبديل شد ، برندينگ به كسب و كارها كمك مى كند تا به شهرت برسند و اطلاعاتى را در مورد محصولات و خدماتى كه عرضه مى كنند در اختيار مخاطبان قرار مى دهند.

مقاله بازاریابی   سرمايه گذارى بر روى هويت برند

رشد سريع برند در بازارهاى جديد مثل چين و هند آشكار است ، زيرا استانداردهاى زندگى در اين جوامع ترقى پيدا كرده و طبقه ى متوسط موفق به برندهاى جهانى روى آورده است. رفاه اقتصادى در اين بازارها فرصتى جديد را براى عزضه ى برندهاى لوكس فراهم آورده است ، در حالى كه اين برندها در حال حاضر در بازارهاى آشفته ى غربى با ركود مواجه اند.

0/5 (0 نظر)