مدل ماکسی مارکتینگ

مدل ماکسی مارکتینگ

مدل ماکسی مارکتینگ

مقدمه

مدل ماکسی مارکتینگ توسط رَپ و کالینز در سال 1987 در فرآیند کلی بازاریابی از تکنیک های بازاریابی مستقیم نیروی محرکه ساخته شده است. در مدل ماکسی مارکتینگ ایجادیک پایگاه اطلاعاتی مشتری توصیه شده است. هدف مدل ماکسی مارکتینگ است که در فرآیند بازاریابی از بازاریابی مستقیم استقاده بیشتری به عمل آید. ماکسی مارکتینگ مجموعه ای از اقدامات و مراحل جامعی است که برای دسترسی به مشتری احتمالی، فروش و ایجاد رابطه با او انجام می شود.

مدل ماکسی مارکتینگ

مراحل

این مدل شامل 9 مرحله است :

  • هدفگیری برتر

مستلزم آن است که بازاریاب برای پیشنهاد خود بهترین مشتریان احتمالی هدف را تعریف و شناسایی کند.

  • رسانه های برتر

سبب می شوند بازاریاب در میان رسانه های بسیار جست و جو کند و آن هایی را برای خود انتخاب کند که امکان ارتباط دو طرفه راحت تری را در اختیار قرار می دهند و امکان اندازه گیری نتایج هم با آن آسان است.

  • پاسخگویی برتر

مستلزم ارزیابی برنامه های تبلیغاتی بر اساس هزینه دسترسی به هر یک از مشتریان احتمالی است به جای این که هزینه مواجه کردن هر یک هزار نفر را ارزیابی کنیم (کاری که در تبلیغات انبوه از آن استفاده می شود) .

  • آگاهی برتر

مستلزم جست و جو به دنبال پیام هایی است که میان شلوغی راه باز کرده و به اعماق جان و روح مشتریان احتمالی رسوخ کنند. پیام هایی که هم از جاذبه منطقی و هم عاطفی شخصی برخوردار باشند.

  • فعال سازی و راه اندازی برتر

تأکید بر آن دارد که تبلیغات باید محرک خرید باشد یا حداقل مشتریان احتمالی را از نظر آمادگی برای خرید یک مرحله جلوتر برد. ابزارها و وسایل فعال سازی و راه اندازی شامل عباراتی نظیر “برای کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.” و “کوپن ها باید تا سی ام سپتامبر ارسال گردند.” است.

  • تشریک مساعی برتر

مستلزم دستیابی به راه هایی است که به موجب آن انجام وظیفه مضاعف بر عهده تبلیغات گذاشته می شود . یعنی این که تبلیغات وظیفه ایجاد آگاهی و پاسخ مستقیم، ترویج و پیشبرد دیگر کانال های توزیع و تسهیم هزینه ها با دیگر تبلیغ کنندگان را عهده دار می شود.

  • ارتباط برتر

مستلزم مرتبط کردن تبلیغات به فروش است. با تأکید و توجه به مشتریان احتمالی بهتر و اختصاص سهم بیشتری از بودجه کل به تبدیل آن ها به مشتریان واقعی، به جای این که صرفاً برای همه به طور کلی پیام آگاهی دهنده ای ارسال شود.

  • فروش برتر

با استفاده از پایگاه اطلاعاتی مستلزم آنست که بازاریاب، فروش مستقیم به مشتریان شناخته شده را با استفاده از فروش متقابل، ارتقای سطح کالا و معرفی کالاهای جدید همچنان ادامه دهد.

مقاله بازاریابی   بازاریابی پارتیزانی

بازاریاب همچنان با استفاده از اطلاعاتی که درباره ی مشتریان به دست می آورد به بهبود و تقویت پایگاه اطلاعاتی مشتری ادامه می دهد و سرانجام آنچه پیش روی خود خواهید دید یک واسطه تبلیغاتی اختصاصی غنی است.

امروزه بسیاری بازاریابان با هدف به حداکثر رساندن فایده طول عمر مشتری به فرآیند ایجاد وفاداری در مشتری همان قدر علاقه مندند که به فرآیند به دست آوردن او.

  • توزیع برتر

مستلزم آنست که بازاریاب از کانال های توزیع اضافی استفاده کند تا بتواند بهتر به مشتریان احتمالی و مشتریان کنونی دسترسی پیدا کند.

برای مثال، وقتی یک بازاریاب مستقیم یک فروشگاه خرده فروشی افتتاح می کند یا اینکه موفق می شود در فروشگاه های خرده فروشی موجود فضای قفسه ای برای خود دست و پا کند، یا وقتی تولید کننده ای همچون جنرال فودز تصمیم می گیرد قهوه ای با نام تجاری برجسته ای را مستقیماً به مصرف کننده بفروشد از این رویه استفاده کرده است.

مقاله بازاریابی   بنچ مارکینگ یا الگوبرداری : تعریف ، انواع ، نمونه و مثالهای بنچ مارکینگ در بازاریابی
5/5 (2 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *