محدودیت ها و معایب تحلیل SWOT

محدودیت ها و معایب تحلیل SWOT

محدودیت ها و معایب SWOT

محدودیت ها و معایب تحلیل SWOTتحلیل SWOT ، با اینکه در بر انگیختن تفکر و گفتگو درباره شرکت ها و محیط های خارجی آن ها مفید است ، ولی از معایب قابل ملاحظه ای نیز به عنوان ابزاری برای تحلیل صنعت برخوردار است. شاید جدی ترین محدودیت SWOT ذهنی بودن آن است. ارزیابی جایگاه یک شرکت در طول دو بعد SWOT کاملاً ذهنی خواهد بود ، و مدیرانی که سعی در استفاده از SWOT دارند ، احتمال دارد که با عدم توافقاتی در میان افراد یک شرکت درباره جایگاه شرکت در طول این ابعاد مواجه شوند.

درست مثل مسأله لیمو دیدن یک فرد در حالی که دیگران آن را لیموناد می بینند . شرکت هایی که از تحلیل SWOT استفاده می کنند در می یابند که مدیران راجع به فرصت یا تهدید بودن پدیده ای خاص در محیط خارجی با یکدیگر اختلاف نظر دارند. در واقع ، تقریباً هر رویدادی فرصت هایی را در پیش روی یک شرکت خاص قرار می دهد . در حالی که ممکن است تهدیداتی را نیز در پی داشته باشد.

مقاله بازاریابی   بازاریابی رانشی : تعریف ، مثالها و نمونه ها ، اجرا و مشاغل در بازاریابی رانشی

یک فناوری جدید ، برای مثال ، می تواند به یک شرکت فرصتی برای توسعه محصول جدید عرضه کند. یا در صورت فقدان توانایی توسعه یا بهره برداری از آن فناوری جدید از سوی شرکت ، نمایانگر یک تهدید باشد. همان گونه که ذکر شد ، این تفاوت نظر ها می توانند در مباحثات مربوط به برنامه ریزی بسیار سودمند باشند ، و به شرکت ها و واحد های کسب و کار فرصت هایی برای پاسخگویی به موضوعات و پرسش های پیش از آن نا شناخته بدهند.

مقالات پیشنهادی
تفاوت بازاریابی استراتژیک و مدیریت استراتژیک

 

ارزیابی فرصت ها و تهدیدات محیطی نیز با یکسو نگری تصورات مدیران نسبت به قوت ها و ضعف های شرکت مواجه خواهند شد. مدیران شرکت هایی با نقاط قوت بسیار احتمالاً پدیده های محیطی را فرصت تلقی خواهند کرد ، در حالی که مدیران شرکت هایی با نقاط ضعف داخلی فراوان ممکن است همان پدیده های محیطی را به عنوان تهدید ببینند. چنین تفاسیری بدون تردید بر استراتژی های این شرکت ها تأثیر خواهند گذاشت.

مقاله بازاریابی   استراتژی : تعریف ، سطوح ، فرآیند و انواع استراتژی در مدیریت استراتژیک

اگر مدیران شرکتی توافق کنند که آن شرکت از فرصت بزرگی بر خوردار است در حالی که رقبای آن همان پدیده را به عنوان تهدید تلقی کنند ، مدیران شرکت اول احتمال بیشتری دارد که این فرصت را تعقیب کنند ، در حالی که رقبای آن ها احتمالاً رویکردی دفاعی را بر خواهند گزید.

برای مثال ، بر اساس قوت های سازمان در تحقیق و توسعه ، مدیران ممکن است نتیجه بگیرند که یک تحول سریع فناورانه به شرکت آن ها فرصتی مهم برای توسعه محصولات جدید فراهم می کند ، ولی مدیران یک شرکت رقیب ممکن است همان نرخ سریع تغییر را به عنوان تهدید تلقی کنند. شرکت نخست احتمال بیشتری دارد که وضعیت تهاجمی یا کنشی در ارتباط با آن تغییر در صنعت اتخاذ کنند.

یک عیب دیگر تحلیل SWOT آن است که استفاده از آن توصیه های کاملاً واضح اندکی در پی دارد. شرکت های بسیار کمی از بخت کافی برای داشتن فقط فرصت های خارجی و قوت های داخلی بر خوردارند و شرکت های بسیار کمی آن قدر بد اقبال اند که فقط تهدیدات خارجی و ضعف های داخلی داشته باشند. در واقع ، تقریباً همه شرکت ها در معرض مواجه شدن با ترکیبی از تهدیدات و فرصت ها در محیط های خارجی خود و همچنین بر خورداری از ترکیبی از نقاط قوت و ضعف داخلی قرار دارند. بنابر این به جای ارائه دسته ای از توصیه های روشن یا بسیار آشکار ، تحلیل SWOT احتمالاً استراتژی های متناقضی را به مدیران پیشنهاد خواهد کرد.

مقاله بازاریابی   تقویم بازاریابی

جمع بندی از تحلیل SWOT

در ادامه به نتیجه گیری محدودیت ها و معایب تحلیل SWOT می پردازیم . پس به منظور جمع بندی باید گفت ، تحلیل SWOT تقریباً همواره تفکر و گفت و شنود خوب درباره شرکت و صنعت آن را ترغیب می کند . و مدیرانی که از تحلیل SWOT استفاده می کنند تقریباً همواره قادر به فهرست کردن نقاط قوت ، نقاط ضعف ، فرصت ها ، و تهدیدات بسیاری خواهند بود. تحلیل SWOT همچنین نه تنها تحلیل خارجی محیط صنعتی یک شرکت را یکپارچه می سازد ، بلکه تحلیلی داخلی از نقاط قوت و ضعف درونی یک شرکت را فراهم می سازد.

در نتیجه ، می تواند در ارزیابی توانایی بالقوه یک شرکت برای دستیابی یا حفظ مزیت رقابتی سودمند باشد. و ، همان گونه که در بالا اشاره شد ، مباحثات مدیریت با استفاده از تحلیل SWOT اغلب به آشکار ساختن موضوعات ، فرصت ها ، و پرسش هایی کمک می کند که پیش از این مورد بررسی قرار نگرفته بودند. در نتیجه ، مدیران اغلب از ابزار های تحلیل صنعت دیگری استفاده می کنند .

مقاله بازاریابی   استراتژی تبلیغات : تدوین و اجرا
5/5 (2 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *