مایکروسافت

مایکروسافت – غول تجاری دنیای فنآوری

مایکروسافت (Microsoft) یک شرکت آمریکایی است که دفتر مرکزی آن در رِدموند (Redmond)، واشنگتون (Washington) قرار دارد. اختراعات و تولیدات این شرکت در حوزه کامپیوتر می باشد.

بنیانگذاران مایکروسافت

دوستان دوران کودکی، پاول آلِن (Paul Allen) و بیل گیتس (Bill Gates) بنیانگذاران مایکروسافت هستند. آلِن و گیتس فضای کلاس درس کامپیوتر مدرسه را پویا و سرزنده نگه می داشتند. آنها کامپیوتر مدرسه را هک کردند؛ امّا به جای اخراج، مجبور شدند که به بهبود عملکرد کامپیوترهای مدرسه کمک نمایند. بیل گیتس و پاول آلِن حتی شرکت کوچکی به نام Traf-O-Data را راه اندازی کردند و کامپیوتری برای شمارش ترافبک شهر سیاتِل (Seattle) طراحی و به فروش رساندند.

بنیانگذاران مایکروسافت

بنیانگذاران مایکروسافت

بیوگرافی بیل گیتس

بیل گیتس از یک خانواده کارآفرین و پُر نشاط می آمد. ویلیام هنری گیتس سوم در 28 اکتبر 1955 در سیاتل آمریکا دیده به جهان گشود. پدر وی وکیل و مادرش معلم مدرسه بود. او از ابتدا به سخت افزار کامپیوتر علاقه مند بود و در 13 سالگی، در سال 1973، دانشجوی دانشگاه هاروارد شد جایی که با استیو بالمر (مدیر اجرایی مایکروسافت) آشنا شد. در حالی که هنوز از دانشگاه فارغ التحصیل نشده بود، نسخه ای از زبان برنامه نویسی بیسیک (BASIC) را برای میکروکامپیوتر آلتیر (Altair) نوشت.

قرار گرفتن مایکروسافت در تاریخ

در 12 آگوست، 1981، IBM انقلاب جدید خود در یک جعبه را معرفی نمود؛ “کامپیوتر شخصی” IBM بوسیله سیستم عامل جدیدی از مایکروسافت – سیستم عامل کامپیوتری 16 بیتی که MS-DOS 1.0 نام داشت – تکمیل شد.

سیستم عامل یا ” OS” پایه و اساس کامپیوتر است که شامل وظایف برنامه ریزی، اختصاص حافظه، و ارائه یک رابط پیش فرض بین کاربر و برنامه های کاربردی است.

تاریخچه مایکروسافت

تاریخچه مایکروسافت

تاریخچه ای باورنکردنی از ویندوز مایکروسافت

در 10 نوامبر، 1983، در هتل پلازا (Plaza) در شهر نیویورک، شرکت مایکروسافت به صورت رسمی ویندوز مایکروسافت به عنوان نسل جدید سیستم عاملی که ظاهر گرافیکی و محیط چند وظیفه ای برای کامپیوتر های IBM فراهم می نمود. مایکروسافت قول داد که محصول جدید در آوریل 1984 در دسترس قرار خواهد گرفت. ویندوز قرار بود به عنوان نام اصلی Interface Manager منتشر گردد، در صورتی که رولند هانسون (Roland Hanson) نتوانسته بود بیل گیتس را متقاعد نماید که نام بهتری از ویندوز هم می تواند وجود داشته باشد.

مقاله بازاریابی   ضمانت نامه و نقش آن در پیشبرد فروش

در همان نوامبر 1983 بیل گیتس نسخه بتای ویندوز را برای IBM رونمایی کرد. واکنش بدون هیجان IBM احتمالاً بدان دلیل بود که آنها بر روی سیستم عاملی که Top View نام داشت، کار می کردند. IBM به مایکروسافت بابت فعالیت هایشان دلگرمی نشان نداد. در 1981، MS-Dos به سیستم عامل بسیار موفقی تبدیل شد و به صورت یک مجموعه به همراه کامپیوتر IBM ارائه شد.

Top View در فوریه 1985 به عنوان یک برنامه چند وظیفه ای امّا بدون ظاهر گرافیکی بر پایه Dos منتشر شد. IBM وعده داد که نسخه های آینده از ظاهر گرافیکی برخوردار باشد. این وعده هرگز عملی نشد و برنامه بعد از دو سال متوقف شد. “

در بازاریابی طراحی محصول  به عنوان ابزاری بالقوه جهت جذب و تصمیم به خرید مشتری در نظر گرفته می شود، اگر نتوانیم حاظه بصری مصرف کنندگان در تصمیم به خرید محصول درگیر نماییم هیچ گاه نخواهیم توانست در رشد و توسعه محصول موفق باشیم.

 

آموزش بازاریابی

 

آموزش بازاریابی دیجیتال : پکیج آموزش ویدئویی ، هندبوک (PDF) ، الگو و پاورپوینت دیجیتال مارکتینگ

 

بدون شک بیل گیتس متوجه شده بود که ظاهر گرافیکی عامل موفقیت برای کامپیوترهای IBM خواهد بود. او موفقیت کامپیوتر لیزا (Lisa) اَپل و بعداً مکینتاش اَپل را مشاهده کرده بود. هر دو کامپیوتر اَپل با ظاهری خیره کننده به بازار آمدند. به عنوان یک محصول جدید، ویندوز مایکروسافت با رقابت بالقوه ای از Top View شرکت IBM و سایرین رو به رو شد. Microsoft در نهاین ویندوز 1.0 را پس از گذشت دو سال از تاریخ وعده داده شده در 20 نوامبر 1985، ارائه کرد.

مقاله بازاریابی   ژاپنی ها بازاریابان قهرمان جهان

پیشینه شرکت مایکروسافت

  • 1975 : تأسیس مایکروسافت
  • اول ژانویه، 1979 : انتقال مایکروسافت از آلبوکرکی، نیومکزیکو به بلوو (Bellevue)، واشنگتون
  • 25 ژوئن، 1981 : ثبت Microsoft
  • 12 آگوست، 1981 : معرفی کامپیوتر شخصی IBM با سیستم عامل 16 بیتی MS-Dos 1.0
  • نوامبر، 1983 : اعلام انتشار ویندوز مایکروسافت
  • نوامبر، 1985 : نسخه 0 ویندوز مایکروسافت
  • 26 فوریه، 1986 : انتقال Microsoft به رِدموند، واشنگتون
  • 13 مارچ، 1986 : سهام Microsoft عرضه شد.
  • آوریل، 1987 : نسخه 0 ویندوز مایکروسافت منتشر شد.
  • ژانویه، 1988 : مایکروسافت و Ashton-Tate محصول جدید Microsoft SQL Server برای شبکه های محلی (LANs) معرفی کردند. در همین سال مایکروسافت یک میلیون ماوس به فروش رساند.
  • ژوئن، 1989 : این شرکت تصمیم خود مبنی بر توسعه و بازاریابی سیستم های چند رسانه ای و محصولات مصرف کننده را اعلام نمود. در اوت همین سال خبر ارائه مایکروسافت آفیس بر روی CD-ROM نیز اعلام شد. به طور کلی این محصول اولین نرم افزار عمومی کسب و کار برای سیستم های مکینتاش بود که بر روی CD-ROM عرضه می شد.
  • آوریل، 1990 : مایکروسافت MS-DOS 4.01 روسی را معرفی کرد. MS-DOS اولین محصول Microsoft محلی شده برای بازار شوروی سابق بود. این ورژن روسی بعداً به 13 زبان دیگر شامل زبان های عربی، چینی، عبری، ژاپنی و کره ای نیز ارائه شد.
  • 1991 : در سال 91 Microsoft اکسل برای ویندوز 0 ، مکینتاش 3.0 و OS/2 در دسترس قرار گرفت.
  • 1993 : تعداد کاربران مجاز ویندوز به بیشتر از 25 میلیون رسیدند و ویندوز محبوب ترین سیستم عامل گرافیکی دنیا بود.
  • 1994 : Microsoft Plus ، به عنوان برنامه ای پشتیبان برای افزایش رضایت کاربران معرفی شد.
  • 1995 : اینترنت اکسپلورر Internet Explorer مایکروسافت با مزیت های پیشرفته تر برای ویندوز 95 ارتقاء یافت و دسترسی سریع تر به اینترنت و عملکرد بالاتر را برای کاربران به ارمغان آورد. همچنین بیش از یک میلیون نسخه از ویندوز 95 – فقط در چهار روز اول ارائه – در فروشگاه های خرده فروشی آمریکای شمالی فروخته شد.
  • 1996 : ویندوز NT و خانواده محصولات BackOffice برای استفاده های تجاری طراحی شدند.
  • 1997 : استیو جابز و بیل گیتس از توافق بین اپل و مایکروسافت در توسعه تکنولوژی و محصول پرده برداشتند.
  • 1998 : مایکروسافت به تعهدات خود به منظور ایجاد محصولات نوآورانه برای مکینتاش با انتشار آفیس 98، نسخه ویرایش شده مکینتاش عمل نمود.
  • 1999 : مایکروسافت Encarta Africana ، اولین دانشنامه جامع در مورد تاریخ و فرهنگ آفریقایی تبارهای سراسر دنیا، ارائه کرد. همچنین اولین فروشگاه آنلاین مایکروسافت افتتاح شد.
  • 2000 : مایکروسافت مالکیت شرکت Visio را بدست آرود. این بزرگترین خرید تاریخی این شرکت است. در همین سال ویندوز 2000 نیز منتشر شد.
  • 2001 : انتشار ویندوز XP در سراسر دنیا.
  • 2003 : ویندوز سرور 2003 راه اندازی شد. این بزرگترین پروژه توسعه نرم افزار در تاریخ مایکروسافت تا به امروز می باشد.
  • 2004 : Microsoft تعهد 5/3 میلیون دلاری خود در حمایت مالی برای کمک و جبران سونامی اقیانوس هند اعلام کرد.
  • 2005 : MSN سرویس جستجوی خود را در 25 بازار و به 10 زبان راه اندازی کرد.
  • 2006 : در سال 2006 این برند Microsoft adCenter، خدمت پرداخت به ازای تبلیغات کلیکی، را راه اندازی نمود؛ این کار به منظور توسعه بیشتر درآمد بازاریابی جستجو صورت پذیرفت.
  • 2008 : مایکروسافت به منظور تقویت موقعیت خود در بازار موتورهای جستجو در برابر گوگل تصمیم به خرید تمام یا بخشی از یاهو گرفت. این درخواست توسط یاهو رد شد.
  • 2009 : مایکروسافت پیش فروش ویندوز 7 را که در اکتبر همان سال راه اندازی می شد، آغاز کرد.
  • 2011 : شرکت مایکروسافت مالکیت Skype Communications را به ارزش 5/8 میلیارد دلار بدست آورد.
  • 2012 : استیو بالمر، مدیر عامل مایکروسافت، عرضه طیفی از تبلت های Surface را که برای هر دو ویندوز RT و ویندوز 8 قابل استفاده بود، را اعلام نمود. در همین سال ویندوز 8 برای عموم منتشر شد. نزدیک به یکسال بعد، مایکروسافت اولین نسخه اصلی ویندوز 8، یعنی ویندوز 8.1 را نیز معرفی نمود.
  • 2013 : مایکروسافت گوشی هوشمند نوکیا و کسب وکار تلفن همراه را به مبلغ 2/7 میلیارد دلار به مالکیت خود در آورد. مایکروسافت 5 میلیارد دلار برای خدمات و دستگاه های نوکیا و 2/2 میلیارد دلار برای مجوز ثبت اختراع نوکیا پرداخت نمود.
  • 2014 : مایکروسافت جایگزینی سیستم عامل ویندوز 10 را به جای ویندوز 8/8.1 اعلام نمود.
  • 2015 : ویندوز 10 به صورت رسمی عرضه شد.
  • 2016 : مایکروسافت اعلام کرد که کسب و کار تلفن همراه خود را به مبلغ 350 میلیون دلار به موبایل FIH و HMD فروخته است.
مقاله بازاریابی   نیاز برندهای کالاها مصرفی به خرده فروشی اینترنتی

<yoastmark class=

رقبای اصلی مایکروسافت چه کسانی هستند؟

در واقع رقبای اصلی شرکت مایکروسافت شامل برخی از برجسته ترین شرکت های فنآوری در این صنعت هستند. این لیست شامل شناخته شده ترین برندها مانند اَپل (Apple)، گوگل (Google)، ساپ (SAP)، آی. بی.اِم. (IBM)، و اوراکل (Oracle) در میان سایر برندهای دیگر می باشد. به دلیل اینکه مایکروسافت یک شرکت با انواع محصولات و خدمات متنوع است، بنابراین با رقابت سختی در چندین حوزه کلیدی بخش فنآوری مواجه است. 

شناخت رقبا به منظور طراحی یک برنامه بازاریابی کارآمد بسیار ضروری است. شرکت ها بایستی به صورت منظم محصولات، قیمت های فروش، کانال های توزیع و برنامه های پیشبردی خود را با رقبا مقایسه کنند. شناخت نادرست رقبا و حرکت های آنها می تواند در از دست دادن بخشی یا حتی تمام سهم بازار شما مؤثر باشد.

 

پاورپوینت بازاریابی 

 

پاورپوینت استراتژی بازاریابی شرکت اپل

 

Microsoft شروع فعالیت خود را با تمرکز بر نرم افزار آغاز نمود، و اگر چه در سایر حوزه ها نیز مشغول به کار شد،  هنوز هم در این حوزه بیشترین تأکید را دارد. تعدادی از موفق ترین شرکت های نرم افزاری در دنیا، مانند اوراکل، و شرکت آلمانی ساپ، به طور مستقیم با این شرکت برای کسب سهم بیشتر در این بازار پُر سود رقابت می کنند.

مقاله بازاریابی   مبارزات تبلیغاتی iPod و تأثیر آن بر طرفداران موسیقی

شاید بتوان برجسته ترین محصول این شرکت را سیستم عامل محبوب ویندوز نامید. در این حوزه، مایکروسافت با تعدادی شرکت های کوچکتر، مانند رِد هت (Red Hat) که سیستم عامل open source مانند لینوکس (Linux) توزیع می نماید، رقابت می کند.

نبایستی فراموش کرد که مایکروسافت نقش مهمی در حوزه سخت افزار نیز ایفا می نماید. محصولات شرکت در این بخش شامل تبلت های طراحی شده برای رقابت با محصولات دیگر شرکت ها مانند اَپل است. این شرکت انواع لوازم جانبی را نیز، که در رقابت مستقیم با چندین شرکت متخصص در این حوزه مانند شرکت سوئیسی لوجیتک (Logitech) ارائه می دهد.

مایکروسافت در تمام زمینه های عملیاتی خود با فشارهای رقابتی زیادی مواجه است. این فشارها ترکیب متنوعی از شرکت های بزرگ و کوچک در زمینه فنآوری است.

شرکت ها بایستی برای دستیابی به اهداف خود و ارتقاء توان خود جهت مواجه با رقبا، در هر یک از زمینه فعالیت های خود، یک طرح بازاریابی تهیه نمایند. هر طرح بازاریابی به دنبال دستیابی به هدف و با توجه به شرایط آن صنعت طراحی می گردد مثلاً در صنعت تولید تایر لاستیکی، گودیر به دنبال کاهش هزینه ها، میشلِن پی گیر ابداع و نوآوری و بریجستون به دنبال افزایش سهم بازار خود است.

استراتژی بازاریابی مایکروسافت

استراتژی بازاریابی مایکروسافت

استراتژی کسب و کار و بازاریابی مایکروسافت

بیل گیتس و پاول آلِن از کودکی با هم بزرگ شدند. هر دوی آنها اشتیاق و علاقه ی شدیدی به برنامه نویسی کامپیوتری داشتند. آنها خواستند موفق باشند، و لذا دنیای کاملاً جدیدی را با استفاده از مهارتهای خود ایجاد کردند. همچنانکه بسیاری از ما می دانیم، مایکروسافت یک شرکت چند ملیتی است و لذا داشتن یک برنامه منسجم چه در حوزه کسب و کار و چه در حوزه بازاریابی برای چنین شرکتی بسیار حیاتی و مهم است.

مقاله بازاریابی   كاهش زمان انتظار در فرست ناشنال بانك شيكاگو

با توجه به وجود تغییرات بسیار زیاد در استراتژی بازاریابی این شرکت از قبل، آنها دوست دارند که استراتژی بازاریابی شان براساس تقاضای به روز بازار باشد. تنوع و افزایش محصولات دو عنصر بسیار مهم می باشند که همواره در استراتژی بازاریابی مایکروسافت مورد توجه قرار گرفته اند. بینش مایکروسافت ساختن یک استراتژی کسب و کار موفق است که منجر به موفقیت کسب و کار می گردد. مایکروسافت این بینش را با ایجاد یک فرهنگ سازمانی به بهترین شکل ممکن دنبال می نماید.

در سازمان فرهنگ دو نقش عمده بر عهده دارد : اول، متحد یا یکپارچه کردن اعضاء به گونه ای که آنها شیوه ی رفتار و برقرار کردن ارتباط با یکدیگر را بدانند و دوم، به سازمان کمک کنند تا خود را با عوامل محیط خارجی وفق دهند.

به همین دلیل است که در مایکروسافت باهوش ترین و بهترین ذهن ها، بوسیله مهارتها و تجربه های یکدیگر، به منظور برآورده نمودن تقاضای مردم در سراسر دنیا کار می کنند. در واقع Microsoft جایی است که تمام ایده ها، فرهنگ ها، خلاقیت ها، و نگرش های گوناگون در یک جا به عنوان یک شرکت ترکیب شده و برترین نوآوری و خلاقیت افراد در آنجا شکل می گیرد.

مقاله بازاریابی   وال مارت در مواجهه با پویایی های بازار

بیانیه چشم انداز مایکروسافت

بیانیه چشم انداز مایکروسافت بسیار ساده است؛ میکروسافت محصولات برجسته ای را که نتیجه کسب و کار برجسته است، تحویل می دهد. استراتژی دیگر مایکروسافت درک فرهنگ های مختلف، و پیشینه جوامع است، و بنابراین آنها دقیقاً همان چیزی را که نیاز دارند، فراهم می نمایند. استراتژی تنوع و گنجایش جهانی یا GD&I (Global Diversity & Inclusion)، استراتژی است که پیوند بنیادی با اولویت های کسب و کار مایکروسافت دارد.

Microsoft بر ایجاد یک کانال بکارگیری، که در آن بزرگترین ذهن های جهان به استخدام در می آیند، می باشد. مهم نیست که آنها چطور آدم هایی هستند، به کجا تعلق دارند؛ بلکه آنچه مهم تر از همه ی این موارد است داشتن مهارتهای مورد نیاز به منظور تضمین استخدام در مایکروسافت است.

استراتژی بازاریابی مایکروسافت شامل رابطه با مدارس و دانشگاه های مختلف، یا سازمان های حرفه ای می باشد. همچنین یکی از استراتژی های عالی بازاریابی مایکروسافت اجازه حضور کودکان با رتبه های متفاوت برای حضور در شغل های موجود در صنعت مایکروسافت می باشد، که بدین ترتیب آنها همیشه یک لیست طولانی از نامزدهای احتمالی تصدی یک شغل در این شرکت را در اختیار دارند.

استخدام و بکارگیری افراد متخصص در کلیه رده های سازمانی بویژه در بازاریابی و فروش شما را در دستیابی به اهداف شرکت خود یاری می رساند. توجه داشته باشید در فضای رقابتی امروز همه ی واحدهای سازمانی مهم هستند و شما بایستی در تمام واحد افراد خلاق و پی گیر استخدام نمایید.

مقاله بازاریابی   کمپین های بازاریابی سال 2015

استراتژی جهانی مایکروسافت

در یک استراتژی بازاریابی مشابه نیز، مایکروسافت در حال اجرای برنامه جهانی است که در آن دختران دبیرستانی اجازه برگزاری جلسات مختلف با کارمندان مایکروسافت را دارند. در استراتژی بازاریابی Microsoft، به صورتی کاملاً مشخص متوجه می شویم که مایکروسافت رهبران خود را با بهترین آموزش قابلیت فرهنگی و GD&I رشد می هد. این فرآیند کارکنانی با بهترین مهارتهای مدیریتی آماده کرده و آنها این مهارتها را برای ایجاد روابط جدید بکار می گیرند.

برای ترکیب بهتر استراتژی بازاریابی و فروش مایکروسافت ، آنها ERGS (Employee Resource Groups) و ENS (Employee Networks) را بکار می گیرند. این امر استراتژی بازاریابی مایکروسافت را زمانی که کارمندان از فرهنگ های مختلف آگاهی دارند، رشد داده و باعث ایجاد یک بازار جهانی می شوند. در Microsoft اعضاء مختلف به صورت داوطلبانه با یکدیگر کار می کنند؛ که در تمام فرآیندهای عملیاتی کسب و کار، محصولات، و توسعه فعالیت های بازاریابی مصداق دارد.

بزرگترین توانایی مایکروسافت، اعتقاد به ایجاد بهترین نرم افزار موجود است. آنها نیازها، تقاضاها و اولویت های مشتریان خود را شناسایی می کنند. در Microsoft کارمندان متعهد به کارشان بوده، و تنوع ایجاد می نمایند. در بیشتر زمان ها این کار در برگیرنده کار با اقلیت آموزش دیده و سفارش شده، افراد معلولی که کسب و کار خود را دارند، زنان، و کسب و کارهای کوچکی که به خدمات مایکروسافت نیاز دارند. این بزرگترین استراتژی بازاریابی Microsoft است و آن این جمله است : “همه برای یک هدف.”

“آقای مک مورای معاونت مدیریت عامل مایکروسافت در امور اداری و منابع انسانی می گوید: «اگر شرکت Microsoft یک اتومبیل بود آئینه دید عقب نمی داشت. » به جای نگاه خودپسندانه به آنچه در گذشته انجام گرفته، فرهنگ کلان این شرکت با دید اقتصادی به جلو نظر می افکند.”

اینها برخی از استراتژیهای بازاریابی مایکروسافت هستند، ترکیب درست همه ی این عناصر، به Microsoft نتایج درستی که آنها را در صدر قرار می دهد، ارائه می دهد.

منابع : studymarketing – investopedia – inventors.about – thocp

5/5 (3 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *