فرآيند فروش

فرآيند فروش : 10 مرحله فرآیند فروش

فرآيند فروش

فرآیند فروش : سياستگذارى به معنى به كارگيرى سنجيده ابزار در جهت حصول به اهداف است. يك مثال ساده در مورد نحوه فروش ، اين مفهوم را بيان مى كند. نحوه فروش نقد يا نحوه فروش قسطى يا اعتبارى هر كدام به منزله يك ابزار كار در فروش است. گاهى اوقات اين ابزار ( مثل فروش اعتبارى ) مى تواند در خريدار خاصى انگيزه ايجاد كند. توان پرداخت او را كامل كند و بالاخره فروش فروش محقق مى شود. ولى گاهى اوقات اين ابزار به طور نسنجيده و براى عموم استفاده مى شود و طبيعتاً مطالبات وصول نشده ايجاد و سود سازمان را كاهش مى دهد . موارد ديگرى مانند كميسيون فروش ، تخفيف بيشتر ، برقرارى جايزه براى فروش هاى بالاتر از سقف تعيين شده براى فروشندگان يا نمايندگان ، از اين زمره اند.

فهرست مطالب

اجزاء فرآیند فروش

بازبينى سوابق ، مطالعه آمار و ارقام فروش ، تجزيه تحليل بازار و رقبا

  1. پيش بينى فروش آينده ، تعيين اهداف كمى ، طراحى استراتژى و برنامه ريزى
  2. ايجاد بستر مناسب از نظر روش ها و ضوابط
  3. تخصيص منابع مالى ، انسانى و نظارت بر نحوه اجرا كنترل و مقايسه پيش بينى با عملكرد

فرآیند استراتژیک مدیریت فروش

10 گام فرآیند فروش

فرآیند فروش ترکیبی از مراحل قابل تکرار و تکرار است که هر تیم فروش می تواند برای تبدیل یک مشتری بالقوه به مشتری بالفعل تدوین و دنبال کند. داشتن مجموعه ای سازمان یافته از فرایندهای فروش برای تیم فروش ضروری است تا آنها بتوانند برای دستیابی به اهداف خود ، فروش داشته باشند.

مهمترین کاری که باید به عنوان مدیر فروش انجام شود ، استاندارد سازی مراحل است تا همه افراد تیم فروش بتوانند روند فروش را دنبال کنند و یکنواختی وجود نداشته باشد.

 

مقالات بازاریابی

پاورپوینت استراتژیهای قیمت گذاری

 

هدف اصلی پاکسازی فرایند فروش دستیابی و فراتر از اهداف فروش است. یکی دیگر از اهداف فرآیند فروش ، تجهیز تیم فروش به دانش لازم برای تبدیل مشتری است. تدوین فرآیند فروش از صنعتی به صنعتی دیگر متفاوت است اما در اینجا مراحل کلی وجود دارد:

مقاله بازاریابی   فروش متقابل و افزایش درآمد کسب و کارهای کوچک

مرحله 1 فرآیند فروش : توسعه هدف

از آنجا که فروش عامل تولید درآمد سازمان است ، هدف اصلی این تیم دستیابی به اهداف فروش خواهد بود. داشتن یک هدف قابل اندازه گیری مناسب برای تیم فروش به آنها کمک می کند تا بقیه سال را برنامه ریزی کنند.

هدف باید دست یافتنی و محدود باشد نه اینکه غیر واقعی و غیرقابل تحقق باشد. در بیشتر سازمانها ، تارگت فروش توسط مدیریت بالاتر از  حد مشخص برای تیم فروش تعیین می شود. پس از دستیابی به هدف ، قرار است در سطح فردی بین تیم تقسیم شود تا هر فروشنده هدف خاص خود را برای کار در این زمینه داشته باشد.

 

مقالات بازاریابی

راهنمای جامع برای تحلیل رفتار مشتری

 

مرحله 2 فرآیند فروش : شناختن مدل کسب و کار

مرحله بعدی درک مدل کسب و کار  است. در هر مشاغل به روشی متفاوت انجام می شود ، از این رو قابلیت دسترسی به مشتریان در صنایع مختلف متفاوت خواهد بود. در بعضی موارد ، مشتریانی هستند که به سمت فروشنده می روند و در موارد دیگر ، این فروشنده است که به محل مشتری می رود.

ماهیت محصول ، ماهیت مشتری ، صنعت و هدف باید همگام با یکدیگر باشد. بسیار ضروری است که همه افراد حاضر در تیم هدف را درک کرده و مطابق با آن در همان مسیر قرار بگیرند. پس از درک مدل کسب و کار ، فروشنده می تواند مراحل زیر را به صورت جداگانه انجام دهد:

مقاله بازاریابی   تبليغات پيشبرد فروش

مرحله 3 روند فروش : آینده نگری

فرد فروشنده بر روی تمام چشم اندازهایی که به او داده شده کار می کند. در بعضی مواقع فروشنده می تواند با ویزیت حضوری یا تماس تلفنی مشتریان مختلفی را برای تفکیک آراء با توجه به آینده نگری بازدید کند. این کار می تواند منجر به تعداد زیادی مشتری شود که هرگز مشتری نبوده اند و ضروری است که فروشنده این افراد غیر مشتری را از چشم انداز جدا کند و به جای هدر رفتن بازدیدهای غیر از مشتری ، روی چشم اندازها متمرکز شود.

مرحله 4 فرآیند فروش: شناخت پیشینه مشتری

هنگامی که فروشنده یک لیست مشتریان تأیید شده داشته باشد ، می تواند یکی یکی به آنها نزدیک شود. قبل از نزدیک شدن به مشتری ، لازم است که فروشنده تاریخچه مشتری را مطالعه کند. مواردی مانند موارد استفاده کالا توسط  مشتری ، محصولات بالقوه و رقابتی که توسط مشتری استفاده می شود ، ترجیحات او ، دوست داشتن و دوست نداشتن؛ همه این موارد باید توسط فروشنده شناخته شود تا محصول خود را به درستی به مشتری ارائه دهد.

مقاله بازاریابی   رشد فروش چیست ؟ توضیحات مهم در مورد رشد فروش شرکت

مرحله 5 روند فروش : رویکرد مشتری

اکنون فروشنده در یک زمان از پیش تعیین شده به مشتری نزدیک می شود. این رویکرد باید رسمی باشد و فروشنده باید اطمینان حاصل کند که او تمام کالاهای لازم را در اختیار دارد : کارت ویزیت  ، بروشور ، جزوه اطلاعات و سایر مواردی که برای بحث با مشتری ضروری است.

فروشنده خود را با مشتری آشنا می کند و بعد از یک صحبت کوچک بحث را با شروع صحبت درباره محصول خود باز می کند. فروشنده تمام سوالات لازم را در مورد استفاده فعلی مشتری می پرسد تا تاریخ سفارش با ویزیت مشتری خود را تأیید کند.

فروشنده در مورد همه جوانب مثبت و منفی محصول بحث می کند. فروشنده از تمام ابزارهای لازم ، تهیه شده توسط سازمان ، که برای تبدیل مشتری استفاده می شود ، استفاده می کند.

مرحله 6 روند فروش: غلبه بر مقاومت و رسیدگی به موارد

در کنار بحث درباره فروشنده و مشتری ، مشتری می تواند برخی از اعتراض ها یا سؤال ها یا تردیدها را برای فروشنده مطرح کند. این اعتراضات می تواند در مورد ویژگی ها ، مزایا ، قیمت گذاری یا جنبه های دیگر محصول باشد.

وجود ایرادات یک امر طبیعی در فروش است و فروشنده  باید اطمینان حاصل كند كه در پایان وی به همه اعتراضات به درستی پاسخ داده است . فروشنده تمام اعتراضات مشتری را یادداشت می کند و یک به یک به آنها می پردازد.

مقاله بازاریابی   مهندسى فروش

در صورت لزوم فروشنده با سازمان تماس می گیرد و با مدیر محصول جلسه ای را ترتیب می دهد که اگر فروشنده قادر به پاسخگویی به آنها نباشد ، می بایست پاسخگوی کلیه اعتراضات مشتری باشد. فروشنده باید با پیگیری  مشتری ، شفاف سازی شبهات را تضمین کند. پس از رسیدگی به اعتراضات ، فروشنده اقدام به وارد شدن به مرحله مذاکره می کند.

مرحله 7 روند فروش : مذاکره

این یک مرحله بسیار مهم در کل مراحل فروش است زیرا معامله می تواند در این مرحله شکست خورده  یا بسته شود. بیشتر مواقع غیر از این ، مذاکره با توجه به قیمت گذاری محصول انجام می شود. هدف مشتری این است که محصول را با کمترین قیمت ممکن بدست آوریم در حالی که فروشنده می تواند سود بیشتری را از معامله کسب کند.

سازمان حداقل ارزشی را ارائه می دهد که با مشتری قابل مذاکره باشد و در زیر آن مقدار ، فروش امکان پذیر نیست. این مقدار از حداقل سود مورد انتظار در هر محصول محافظت می کند.

مرحله 8 روند فروش : بستن فروش

با پایان یافتن مراحل مذاکره ، معامله بسته می شود. اگر مذاکره مثبت باشد ، فروش تحقق می یابد و اگر مذاکره منفی شود ، مشتری از دست می رود و معامله پایان می یابد. در مورد اول، وظیفه فروشنده است که خدمات پس از فروش را با مشتری پیگیری کند در حالی که در حالت دوم فروشنده می تواند روی سایر مشتریان متمرکز شود.

مقاله بازاریابی   استفاده از ابزارهای فناوری برای مدیریت روابط مشتری

مرحله 9 روند فروش : خدمات پس از فروش

این بخش بسیار مهمی از فرآیند فروش است که اطمینان حاصل می کند مشتری یک خرید مکرر انجام دهد یا خیر. گامی برای تعیین اینکه آیا مشتری به طور مرتب خریدار خواهد بود یا یک مشتری یکباره است .

ممکن است مشتری در حین استفاده از محصول با مشکلات و موانعی روبرو شود و در این زمان بسیار مهم است که فروشنده از مشتری بوسیله خدمات پس از فروش و در صورت لزوم ارتباط او با تیم خدمات مشتری پشتیبانی کند.

مرحله 10 فرآیند فروش : ارزیابی فرآیند فروش

بازخورد از فروشنده در مورد روند فروش که در بازار اجرا می شود گرفته شده است. هیچ فرایندی کامل نیست و نیاز به بداهه سازی دارد. فروشندگان بهترین منبع برای بررسی موفقیت روند خواهند بود.

از طرف دیگر ، این سازمان همچنین می تواند به شماره های فروش مراجعه کند که ایده روشنی در مورد موفقیت یا عدم موفقیت روند ارائه می دهد. تغییرات در صورت لزوم فوراً انجام می شود و تیم فروش در اولویت قرار دارد.

مقاله بازاریابی   تبلیغات پیشبرد فروش و استفاده کنندگان آن

اهمیت فرآیند فروش

  • روند فروش به عنوان راهنمای تیم فروش عمل می کند. هنگامی که شک دارید تیم می تواند به رویه فروش مراجعه کند و مراحل را مطابق با آن دنبال کند. روند فروش نیز برای آموزش فروشندگان جدید در این تیم مفید است.
  • یک روند فروش خوب به تیمهای فروش کمک می کند تا با انواع مشتری مقابله کرده و به اهداف خود برسند. این نهایتا از نظر سودآوری برای سازمانمفید است.
  • استاندارد سازی فرآیند فروش به اجرای صحیح در بازار کمک می کند. کسی که نماینده فروش را مشتری می کند چهره شرکت است و اگر نماینده فروش به درستی و حرفه ای آموزش نبیند ، این سازمان را بسیار ضعیف نشان می دهد.
  • مدیریت می تواند از هر فروشنده بازخورد بگیرد. از آنجا که این روند در همه جا یکنواخت است ، مدیریت و تیم فروش می توانند به یک زبان صحبت کنند که درک هر کدام از آنها در هر مرحله را آسان می کند. پیش بینی فروش به دلیل نتیجه قابل پیش بینی از روند فروش استاندارد ، آسان تر می شود.

5/5 (2 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *