کانال های ارتباطی - تعریف، انواع و نقش  کانالهای ارتباطی

کانال های ارتباطی – تعریف، انواع و نقش  کانالهای ارتباطی

کانال های ارتباطی – تعریف، انواع و نقش  کانالهای ارتباطی

کانال های ارتباطی (Communication channels) روش ‌هایی هستند که برای برقراری ارتباط استفاده می‌شوند، مانند تماس‌ های تلفنی، پیام‌ های متنی، ایمیل‌ ها و مکالمات حضوری. کانال‌ های ارتباطی را می‌توان بر اساس هدفشان دسته ‌بندی کرد، مانند اطلاع ‌رسانی، درخواست، ارائه بازخورد یا ایجاد روابط.

رایج ترین کانال های ارتباطی کلامی مانند مکالمه رو در رو، تماس های تلفنی و ویدئو کنفرانس هستند. کانال های ارتباطی غیرکلامی شامل زبان بدن، مانند حالات چهره و حرکات، و همچنین ارتباطات نوشتاری مانند ایمیل، پیام های متنی و پست های رسانه های اجتماعی است. یافتن مهمترین کانال ارتباطی برای ارسال پیام، مهمترین چیز در تضمین موفقیت ارتباطات تجاری است.

کانال های ارتباطی چیست؟

انواع کانال های ارتباطی

  1. نوشتاری
  2. شفاهی
  3. بصری
  4. دیجیتال

بر اساس رسمیت

  1. کانال ارتباطی رسمی
  2. کانال های ارتباطی غیررسمی
  3. کانال های ارتباطی غیر موثق

 با وسایل یا رسانه ها

  1. کانال های ارتباطی دیجیتال
  2. کانال های ارتباطی آنالوگ
  3. کانال های ارتباطی چاپی
  4. کانال های ارتباطی برودکست

برای مشاغل

  1. ایمیل
  2. رسانه های اجتماعی
  3. چت زنده
  4. تماس تصویری (چهره به چهره)
  5. تماس های کنفرانس
  6. تماس های تلفنی
  7. پیام های متنی
  8. پیام فوری

ظهور کانالهای ارتباط دیجیتال در محل کار

19 کانال ارتباطی دیجیتال مدرن

  1. پیام فوری
  2. تماس تصویری
  3. تماس صوتی
  4. ایمیل
  5. وبینارها
  6. دوره های آنلاین
  7. پادکست
  8. وب کنفرانس
  9. اشتراک گذاری صفحه نمایش
  10. VoIP (صدا از طریق IP)
  11. ارتباطات ابری
  12. ارتباطات یکپارچه
  13. ابزارهای همکاری
  14. ابزارهای مدیریت پروژه
  15. جوامع آنلاین
  16. گیمیفیکیشن
  17. واقعیت افزوده
  18. واقعیت مجازی
  19. پوشیدنی ها

چگونه کانال های ارتباطی مناسب را انتخاب کنیم؟

  1. اهداف ارتباطی را تعریف کنید
  2. مخاطبان خود را در نظر بگیرید
  3. کانال مناسب را انتخاب کنید
  4. آزمایش و اندازه گیری کنید

سخن نهایی از مارکتینگ ایران تلنت

کانال های ارتباطی چیست؟

تعریف : کانال های ارتباطی به روش هایی گفته می شود که افراد در یک سازمان، محل کار یا زندگی عادی با یکدیگر تعامل و ارتباط برقرار می کنند. همسو کردن کارمندان با اهداف شرکت، شکستن سیلوها و ارتقای خلاقیت در محل کار بدون وجود کانال های ارتباطی مناسب تقریبا غیر ممکن است.

مقاله بازاریابی   اهمیت ویدئو مارکتینگ : دلایل استفاده از ویدئو مارکتینگ

انتخاب کانال ارتباطی برای هر جلسه کاری بسیار مهم است. چه در حال افشای اطلاعات جدید برای کل شرکت باشید و چه در حال بحث در مورد یک پروژه با یک همکار، دانستن اینکه کدام نوع کانال ارتباطی ایده آل است، به طور قابل توجهی بر نتیجه تأثیر می گذارد.

انواع کانال های ارتباطی

از زبان بدن ، کانال ارتباطی نوشتاری گرفته تا کانال های ارتباطی دیگر، همه نقش بسیار مهمی در کانالیزه کردن ارتباطات دارند.

اجازه دهید نگاهی به برخی از انواع ارتباطات در اینجا بیندازیم .

1.نوشتاری

کانال‌ های ارتباطی مکتوب یا نوشتاری رسمی ‌ترین راه ارتباطی هستند، اما در عین حال کُندترین کانال‌های ارتباطی هستند.

مکاتبات کتبی معمولاً برای قراردادها، اعلان‌ ها و سایر اوراق سراسری شرکت که نیاز به لحن یا امضای رسمی ‌تری دارند، استفاده می‌شود. انواع مختلفی از کانال های ارتباطی نوشتاری امکان پذیر است، از جمله:

  • یادداشت ها
  • پست الکترونیک
  • نامه ها
  • گزارش ها

2.شفاهی

کانال های ارتباط شفاهی سریع ترین اما کم تر رسمی شکل ارتباط هستند. این نوع ارتباط کلامی اغلب برای جلسات طوفان فکری، صحبت های کوچک و جلسات بداهه استفاده می شود.

از آنجایی که مستندسازی ارتباطات شفاهی ممکن است دشوار باشد، اغلب همراه با شکل دیگری از ارتباط، مانند ایمیل یا پیام‌ رسانی فوری، استفاده می‌شود. اشکال مختلف ارتباط شفاهی ممکن است، از جمله موارد زیر باشد:

  • تماس های تلفنی
  • کنفرانس ویدیویی
  • جلسات حضوری

3.بصری

کانال های ارتباط بصری ترکیبی از کانال های رسمی و غیر رسمی هستند.

از تصاویر بصری می توان برای انتقال سریع و موثر اطلاعات استفاده کرد و آنها را برای ارائه ها، اینفوگرافیک ها و دیگر انواع ارتباطات تجاری ایده آل می کند. اشکال مختلف ارتباط بصری ممکن است، از جمله:

  • ارائه های پاورپوینت
  • فیلم ها
  • اینفوگرافیک
  • تصاویر

4.دیجیتال

کانال‌ های دیجیتال سریع ‌ترین و غیر رسمی‌ترین کانال‌ های ارتباطی هستند. کانال های دیجیتال اغلب برای صحبت های کوچک، جلسات طوفان فکری و جلسات بداهه استفاده می شود.

مقاله بازاریابی   آژانس بازاریابی دیجیتال

از آنجایی که مستند سازی ارتباطات دیجیتالی دشوار است، اغلب در ارتباط با شکل دیگری از ارتباط، مانند ایمیل یا پیام‌ رسانی فوری، استفاده می‌شود. انواع مختلفی از ارتباطات دیجیتال ممکن است، از جمله:

  • پیام رسانی فوری
  • اتاق های گفت و گو
  • رسانه های اجتماعی
  • وبینارها
  • و همچنین کانال های ارتباطی بر اساس رسمیت

کانال های ارتباطی مختلف بر اساس تشریفات هستند :

  1. کانال ارتباطی رسمی

بیزینس پلن ها، استراتژی، اهداف، گزارش‌ های سالانه، توافق ‌نامه‌ها، ارتباطات سراسری شرکت ، سیاست ‌ها و رویه‌ های ایمنی محل کار و ارائه‌های هیئت مدیره شرکت تنها چند نمونه از ارتباطات رسمی هستند.

کانال های مورد استفاده برای این امر جلسات هیئت مدیره، سالن های شهر، کنفرانس های ویدئویی و وبینارها هستند. چنین کانال های ارتباطی موثر برای ارتباطات خارجی و همچنین ارتباطات داخلی در یک سازمان بسیار مهم هستند.

  1. کانال های ارتباطی غیررسمی

ارتباط در مورد وظایف روزمره، به روز رسانی پروژه، ایده های جدید و بازخورد چند نمونه از ارتباطات غیررسمی هستند.

این کار بیشتر از طریق ایمیل، پیام ‌رسانی فوری، پلتفرم ‌های رسانه‌های اجتماعی مانند Yammer و حضوری انجام می‌شود. اینها همچنین برای ارتباطات خارجی و داخلی استفاده می شوند.

  1. کانال های ارتباطی غیر موثق

ارتباطی که نیازی به جلب توجه همه افراد در سازمان نیست و بیشتر شایعه سازی است، مانند مکالمات فردی یا ارتباطات شخصی، غیر رسمی است.

کانال های ارتباطی برای این کار شامل ناهار اداری، استراحت قهوه و نوشیدنی های بعد از کار است.

کانالهای ارتباطی با وسایل یا رسانه ها

  1. کانالهای ارتباطی دیجیتال

ارتباطاتی که از طریق کامپیوتر و اینترنت اتفاق می افتد کانال های دیجیتال هستند. پلتفرم‌ های ارتباطی مانند اسکایپ، زوم، Google Hangouts و GoToMeeting همگی نمونه‌ هایی از کانال‌ های دیجیتال هستند.

  1. کانالهای ارتباطی آنالوگ

ارتباطی که بدون استفاده از رایانه یا اینترنت اتفاق می افتد، آنالوگ است. تماس های تلفنی، گفتگوی حضوری و رادیو همگی نمونه هایی از کانال های ارتباطی آنالوگ هستند.

  1. کانالهای ارتباطی چاپی

ارتباطی که از طریق رسانه های چاپی مانند روزنامه، مجلات و کتاب اتفاق می افتد، ارتباط چاپی است.

مقاله بازاریابی   تفاوت بازاریابی رسانه های اجتماعی و بازاریابی دیجیتال

کانال های ارتباطی برای این نوع شامل پست مخصوص تحویل، جزوات و بیلبوردها است.

  1. کانالهای ارتباطی برودکست

ارتباطاتی که از طریق تلویزیون یا رادیو اتفاق می افتد، ارتباط پخش یا برودکست است.کانالهای ارتباطی برای این نوع شامل ایستگاه های خبری، گفتگوی رادیویی و پادکست می باشد.

کانالهای ارتباطی برای مشاغل

اجازه دهید دنیای برخی از بهترین کانال های ارتباطی تجاری و نقش آنها برای تیم های ارتباطی را بررسی کنیم.

  1. ایمیل

ارتباط از طریق ایمیل رسمی ترین راه برای ارتباط با کسی است. برای زمانی که نیاز به ارسال یک سند رسمی یا وقتی کهبخشی از اطلاعات باید ثبت شود، عالی است.

  1. رسانه های اجتماعی

رسانه های اجتماعی یکی از پرکاربردترین پلتفرم ها برای ارتباطات غیررسمی هستند. از اشتراک‌گذاری تصاویر گرفته تا چت‌ های گروهی، کارهای زیادی می‌توان در رسانه‌های اجتماعی انجام داد.

  1. چت زنده

ارتباطات از طریق چت زنده به طور فزاینده ای محبوب می شود زیرا به مشاغل اجازه می دهد با مشتریان خود در زمان واقعی ارتباط برقرار کنند. این کانال برای پاسخگویی به سوالات مشتریان و ارائه پشتیبانی عالی است.

  1. تماس تصویری (چهره به چهره)

ارتباط از طریق تماس ‌های ویدیویی برای کسانی که می‌ خواهند تماس شخصی ‌تری نسبت به آنچه ایمیل ‌ها و پیام‌ های متنی می‌توانند ارائه کنند، می تواند عالی باشد. این کانال همچنین برای جلسات تیمی و جلسات تمرینی بسیار خوب است.

  1. تماس های از طریق کنفرانس

ارتباط از طریق تماسهای کنفرانسی برای مشاغلی که کارمندانی در مکان های مختلف کار می کنند عالی است. این کانال به چندین نفر اجازه می دهد تا در یک تماس شرکت کنند و هماهنگی و همکاری را آسان تر می کند.

  1. تماس  تلفنی

ارتباط از طریق تماس تلفنی یکی از قدیمی ترین و مطمئن ترین روش های ارتباطی است. این کانال برای کسانی که می خواهند بدون وقفه در کار های دیگر گفتگو کنند مفید است.

  1. پیام های متنی

ارتباط از طریق پیام های متنی برای کسانی که نیاز به برقراری ارتباط سریع و آسان دارند کارگشا است. این کانال برای ارسال یادآورها و به روز رسانی ها نیز جالب است.

  1. پیام فوری

ارتباط از طریق پیام فوری برای کسانی که می خواهند در زمان واقعی مکالمه داشته باشند گزینه مناسبی است. این کانال همچنین برای جلسات طوفان فکری و جلسات بداهه چاره ساز است.

مقاله بازاریابی   فهرست مهارتهای بازاریابی دیجیتال

ظهور کانال های ارتباط دیجیتال در محل کار

کانال‌ های دیجیتال به طور فزاینده ‌ای در محیط کار محبوب می‌شوند، زیرا مزایای زیادی نسبت به روش ‌های سنتی ارتباط دارند.

کانال‌ های دیجیتال معمولاً سریع ‌تر و راحت‌ تر از روش‌ های سنتی مانند تماس‌ های تلفنی و ملاقات ‌های حضوری هستند. آنها همچنین به درجه بیشتری از انعطاف پذیری اجازه می دهند، زیرا می توانند از هر مکان و در هر زمان استفاده شوند.

علاوه بر این، کانال ‌های دیجیتال اغلب حس شخصی‌تری نسبت به روش ‌های سنتی ارائه می‌دهند، زیرا امکان استفاده از تصاویر، ویدئوها و سایر رسانه‌ های غنی را فراهم می‌کنند. این می تواند ایجاد روابط و ارتباط با همکاران را آسان تر کند.

در نهایت ، کانال های دیجیتال اغلب مقرون به صرفه تر از روش های سنتی هستند، زیرا اغلب به زمان و منابع کمتری برای راه اندازی و نگهداری نیاز دارند.

19 کانال ارتباطی دیجیتال مدرن

رسانه های اجتماعی : پلتفرم های رسانه های اجتماعی، مانند فیس بوک، توییتر و لینکدین، برخی از محبوب ترین کانال های دیجیتال هستند. این پلتفرم‌ ها به کاربران اجازه می‌دهند متن، تصاویر، ویدیوها و سایر محتوا ها را با مخاطبان گسترده به اشتراک بگذارند.

  1. پیام فوری

برنامه‌ های پیام ‌رسانی فوری، مانند واتس‌اپ و اسکایپ، یکی دیگر از انواع محبوب کانال‌های ارتباط دیجیتال هستند. این برنامه ها به کاربران اجازه می دهند پیام های متنی را در زمان واقعی ارسال کنند.

  1. تماس تصویری

اپلیکیشن های تماس تصویری مانند FaceTime و Skype به کاربران اجازه می دهند از هر مکانی تماس صوتی و تصویری برقرار کنند.

  1. تماس صوتی

اپلیکیشنهای‌ تماس صوتی مانند اسکایپ و واتس‌ اپ به کاربران اجازه می‌دهند از هر مکانی تماس صوتی برقرار کنند.

  1. ایمیل

ایمیل یک کانال ارتباطی دیجیتال است که به کاربران امکان ارسال و دریافت پیام را می دهد.

  1. وبینارها

وبینارها رویداد های دیجیتالی هستند که به تعداد زیادی از افراد امکان می دهد از راه دور در آن شرکت کنند.

  1. دوره های آنلاین

دوره های آنلاین نوعی ارتباط دیجیتالی هستند که به کاربران امکان می دهد مهارت های جدیدی را از هر مکانی بیاموزند.

  1. پادکست

پادکست نوعی ارتباط دیجیتالی است که به کاربران امکان می دهد از هر مکانی به محتوای صوتی گوش دهند.

  1. وب کنفرانس

پلتفرم‌ های کنفرانس وب، مانند زوم و اسکایپ، به کاربران اجازه می‌دهند تا جلسات آنلاین را میزبانی کنند و در آن شرکت کنند.

  1. اشتراک گذاری صفحه نمایش

برنامه‌ های اشتراک‌گذاری صفحه نمایش، مانند Zoom و JoinMe، به کاربران اجازه می‌دهند صفحه ‌نمایش خود را با سایر کاربران در زمان واقعی به اشتراک بگذارند.

  1. VoIP (صدا از طریق IP)

VoIP نوعی ارتباط دیجیتالی است که به کاربران امکان برقراری تماس صوتی از طریق اینترنت را می دهد.

  1. ارتباطات ابری

پلتفرم‌های ارتباطی ابری، مانند Twilio و RingCentral، به کسب‌ و کارها اجازه می‌دهند تا ارتباطات خود را از طریق ابری مدیریت کنند.

  1. ارتباطات یکپارچه

پلتفرم های ارتباطی یکپارچه، مانند Cisco و Avaya، به کسب و کارها اجازه می دهد تا تمام ارتباطات خود را از یک پلت فرم مرکزی مدیریت کنند.

  1. ابزارهای همکاری

در حقیقت ابزارهای همکاری، مانند Slack و تیم های مایکروسافت، به کاربران اجازه می دهد تا با هم در پروژه ها در زمان واقعی کار کنند.

  1. ابزارهای مدیریت پروژه

این ابزارهای مدیریت پروژه، مانند Asana و Trello، به کاربران این امکان را می دهند که پروژه ها را از هر مکانی ردیابی و مدیریت کنند.

  1. جوامع آنلاین

در جوامع آنلاین، مانند Reddit و Quora، به کاربران اجازه می‌دهند با دیگرانی که علایق مشابهی دارند ارتباط برقرار کنند.

  1. گیمیفیکیشن

در واقع گیمیفیکیشن نوعی ارتباط دیجیتالی است که از عناصر بازی مانند امتیاز و نشان برای تعامل و ایجاد انگیزه در کاربران استفاده می کند.

  1. واقعیت افزوده

 نوعی ارتباط دیجیتالی است که محتوای دیجیتال را در دنیای واقعی پوشش می دهد.

  1. واقعیت مجازی

واژه واقعیت مجازی نوعی ارتباط دیجیتالی است که یک محیط شبیه سازی شده ایجاد می کند.

  1. پوشیدنی ها

پوشیدنی‌ها، مانند ساعت ‌های هوشمند و ردیاب ‌های تناسب اندام، نوعی ارتباط دیجیتالی هستند که به کاربران اجازه می‌دهند از مچ دست خود به اطلاعات دسترسی داشته باشند و با برنامه‌ ها تعامل داشته باشند.

مقاله بازاریابی   اهمیت ویدئو مارکتینگ : دلایل استفاده از ویدئو مارکتینگ

چگونه کانال های ارتباطی مناسب را انتخاب کنیم؟

بهترین راه برای انتخاب کانال ارتباطی مناسب، در نظر گرفتن هدف ارتباط است. برای مثال، اگر نیاز به برقراری ارتباط با فردی در کشور دیگری دارید، یک تماس تلفنی یا کنفرانس ویدیویی ممکن است بهترین گزینه باشد. اگر در تلاش برای ایجاد روابط با مشتریان یا شرکا هستید، جلسات رو در رو ممکن است بهترین باشد.

همچنین مهم است که ترجیحات شخص یا افرادی را که با آنها در ارتباط هستید در نظر بگیرید. برخی از افراد ایمیل یا پیام های متنی را ترجیح می دهند، در حالی که برخی دیگر ممکن است تماس های تلفنی یا جلسات حضوری را ترجیح دهند.

کانالهای ارتباطی بر اساس پیامی که باید منتقل شود، مخاطبانی که باید پیام را دریافت کنند و بازه زمانی که پیام می بایستی در آن ارسال شود انتخاب گردد.

مهم ترین چیزی که در انتخاب کانال ارتباطی باید به خاطر داشته باشید این است که همه کانال ها یکسان ایجاد نمی شوند. هر کانال نقاط قوت و ضعف خود را دارد، بنابراین مهم است که کانال مناسب را برای شغل مورد نظر انتخاب کنید.

چند مرحله ساده که باید هنگام عبور از مؤثرترین کانالهای ارتباطی و انتخاب یک کانال ارتباطی عالی که بهترین کانال برای ارائه نوع خاصی از پیام تجاری باشد، دنبال کنید:

  1. اهداف ارتباطی را تعریف کنید

اولین قدم این است که تعریف کنید که می خواهید با ارتباطات خود به چه چیزی برسید. این به شما کمک می کند تا مناسب ترین کانال را انتخاب کنید.

  1. مخاطبان خود را در نظر بگیرید

مرحله دوم این است که در نظر بگیرید مخاطبان شما چه کسانی هستند و ترجیحات آنها چیست. این به شما کمک می‌کند تا مشخص کنید که کدام کانال‌ها به احتمال زیاد از آنها استقبال می‌کنند.

  1. کانال مناسب را انتخاب کنید

هنگامی که اهداف و مخاطبان خود را در نظر گرفتید، زمان آن است که کانال ارتباطی مناسب را انتخاب کنید. بهترین راه برای انجام این کار این است که با کانال های مختلف آزمایش کنید و ببینید کدام یک برای شما بهترین کارآیی را دارند.

  1. آزمایش و اندازه گیری کنید

مرحله آخر این است که نتایج ارتباط خود را آزمایش و اندازه گیری کنید. این به شما کمک می کند تعیین کنید کدام کانال برای اهداف خاص شما مؤثرتر است.

مقاله بازاریابی   آژانس بازاریابی دیجیتال

هنگام انتخاب یک کانال ارتباطی، این مراحل را در نظر داشته باشید و مطمئن شوید که کانال مناسب را برای نیازهای خود انتخاب می کنید.

این مراحل به شما کمک می کند تا بهترین کانال ارتباطی را برای کسب و کار خود بیابید تا به طور موثر ارتباطات داخلی و خارجی و همچنین ارتباطات تیمی و ارتباطات محل کار را برای بهینه سازی شانس دستیابی به نتایج مطلوب، هدایت کنید.

سخن نهایی از مارکتینگ ایران تلنت

کانال های ارتباطی ابزاری هستند که از طریق آن افراد و مشاغل با یکدیگر تعامل دارند.

انواع مختلفی از کانال های ارتباطی وجود دارد که هر کدام نقاط قوت و ضعف خاص خود را دارند.

بهترین راه برای انتخاب کانال ارتباطی مناسب، در نظر گرفتن هدف ارتباط، ترجیحات مخاطب و محدوده زمانی است که پیام باید در آن ارائه شود.

با وجود گزینه های بسیار زیاد، انتخاب کانال مناسب برای شغل مورد نظر مهم است. در قسمت نظرات در مورد بهترین کانال های ارتباطی که ترجیح می دهید برای کسب و کار خود استفاده کنید به ما بگویید!

مقاله بازاریابی   انواع ویدیو مارکتینگ : انواع مختلف ویدیوهای بازاریابی
3/5 (1 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *