محصول بالقوه تعریف و مزایا و 9 مرحله از فرآیند توسعه محصول بالقوه

محصول بالقوه : تعریف و مزایا و 9 مرحله از فرآیند توسعه محصول بالقوه

محصول بالقوه : تعریف و مزایا و 9 مرحله از فرآیند توسعه محصول بالقوه

محصول بالقوه (potential product) به محصولی اطلاق می‌شود که تیم‌ های بازاریابی و توسعه محصول می ‌توانند با در نظر گرفتن همه ارتقاء ‌ها و پیشرفت ‌های احتمالی که ممکن است برای محصول در آینده اتفاق بیفتد ، توسعه بیشتری دهند.

مقدمه

پنج سطح محصول وجود دارد که عبارتند از : محصول اصلی، محصول پایه ، محصول مورد انتظار، محصول تقویت شده و محصول بالقوه. محصول مورد انتظار محصول اساسی یا عمومی است که راه حلی برای مشکل مشتری ارائه می دهد. اما محصول تکمیل شده شده نسخه بهبود یافته محصول مورد انتظار است. این سطح محصول ویژگی‌ ها، مزایا یا خدمات اضافی را ارائه می‌کند که از آنچه توسط محصول اصلی ارائه می‌شود فراتر رفته و منافع اصلی بیشتری را برای مشتری فراهم می‌کند.

مقاله بازاریابی   بازاریابی روستایی : فرصت ها و فراتر از آن

مزیت اصلی هر محصول باید بهبود کیفیت زندگی مشتری باشد. به همین دلیل، این وظیفه مدیریت بازاریابی و تیم های توسعه محصول است که محصولاتی را توسعه دهند که انتظارات مشتری را برای آینده قابل پیش بینی برآورده کند.

محصول بالقوه چیست؟

محصول بالقوه تعریف و مزایا و 9 مرحله از فرآیند توسعه محصول بالقوه

محصول بالقوه تعریف و مزایا و 9 مرحله از فرآیند توسعه محصول بالقوه

در واقع محصول بالقوه محصولی است که به طور بالقوه می تواند توسط شرکت توسعه یابد و ممکن است شامل تمام نوسازی ها و بهبودهایی باشد که یک محصول در آینده تجربه کند. این سطح پنجم در مدل پنج سطحی محصول کاتلر است و برای شناسایی نیازهای مختلف مشتریان استفاده می شود.

محصول بالقوه خواسته های احتمالی آینده مشتریان را در نظر می گیرد، که ممکن است پیش بینی آن دشوار باشد. به‌ علاوه، ممکن است به کسب ‌و کار در تصمیم‌ گیری برای بهره گیری از ویژگی‌ها و منابع به منظور ساخت یک محصول یا خدمات خاص کمک کند.

به عنوان مثال، یک تولیدکننده خودرو ممکن است فهرستی از محصولات احتمالی تهیه کند که در آن توضیح دهد که چگونه مدل‌های آن ممکن است برای ترکیب امکاناتی مانند اتصال بلوتوث، ناوبری GPS یا سایر پیشرفت‌ های تکنولوژیک اصلاح شوند. این سطح همچنین هرگونه تغییر در استایل بیرونی خودرو، مانند بدنه بزرگتر یا آیرودینامیک تر را در نظر می گیرد. شرکت ممکن است با جمع‌آوری این فهرست، برخی ویژگی ‌ها را اولویت‌بندی کند که می‌تواند بسیار پرهزینه یا اضافی باشد.

مقاله بازاریابی   برودکست مدیا یا رسانه پخش – معنی و اهمیت، انواع برودکست مدیا Broadcast Media

تجزیه و تحلیل محصول بالقوه ممکن است به یک کسب و کار در محاسبه شانس موفقیت آمیز بودن راه اندازی محصول در آینده کمک کند. کسب ‌و کارها تحقیقات بازار انجام می‌دهند تا ببینند خریداران بالقوه چگونه می‌توانند به یک محصول جدید واکنش نشان دهند و سپس یک برنامه بازاریابی برای آن ایجاد کنند. آنها همچنین با استفاده از داده های گروه های متمرکز و نظرسنجی ها، خوشحالی مشتری و ادراک از محصول را ارزیابی می کنند.

 

یک پیشنهاد حرفه ای برای مدیران فروش
آموزش مدیریت فروش : پکیج آموزش ویدئویی ، فایل اکسل دوره مدیریت فروش

اهمیت توسعه محصولات بالقوه چیست؟

مزیت رقابتی بازار

توسعه محصولات بالقوه به شرکت ها این امکان را می دهد که با نوآوری مداوم و برآوردن نیازهای بازارهای نوظهور از رقبا جلوتر بمانند. این رویکرد فعالانه می تواند به موقعیت مسلط در بازار، بهبود شهرت برند و وفاداری مشتری منجر شود.

رشد درآمد و پایداری

محصولات بالقوه نشان دهنده فرصت های جدیدی برای رشد درآمد هستند. با گسترش مستمر سبد محصولات ، شرکت ها می توانند جریان های درآمدی شان را متنوع کنند و خطرات مرتبط با وابستگی به چند محصول کلیدی را کاهش دهند. همچنین با مرتبط ماندن و برآورده کردن انتظارات مشتری در حال تحول، طول عمر کسب و کار را تضمین می کند.

مقاله بازاریابی   ضد بازاریابی : تعریف ، مفهوم ، مقاله ، مثال و انواع استراتژی ضد بازاریابی

پرورش فرهنگ نوآوری

فرآیند توسعه محصولات بالقوه فرهنگ نوآوری را در سازمان تشویق می کند. این نه تنها منجر به پیشرفت محصولات می شود، بلکه باعث بهبود کلی کسب و کار، مشارکت کارکنان و سازگاری با تغییر می گردد. چنین فرهنگی می تواند سازمان را در برابر نوسانات و اختلالات بازار مقاوم تر کند.

مثال ها

  • یک شرکت خودروسازی ممکن است به فکر یک خودروی 7 نفره برای عرضه باشد.
  • کامیون ها و وسایل نقلیه سنگین در حال گسترش با قابلیت های خودران.
  • یک شرکت گوشی ‌های هوشمند محصولی را با مزایای اضافه شده برای دوربین و فضای بیشتر ذخیره ‌سازی عرضه می‌کند.
  • یک لپ تاپ ویندوزی با باتری 20 ساعته (ما فقط می توانیم رویای این را داشته باشیم).
  • هر گونه توسعه بالقوه برای یک محصول موجود.

فرآیند توسعه یک محصول بالقوه

تولید ایده

این اولین مرحله ای است که در آن ایده های جدید برای محصولات ایجاد می شود. فرآیند شامل برگزاری جلسات طوفان فکری، تحقیق در مورد بازار، بررسی دقیق بازخورد مشتریان و بررسی روندها و فناوری های موجود است.

توسعه و آزمایش مفهوم

پس از ایجاد، ایده مورد نظر به مفهومی برای یک محصول تبدیل می شود. به گروه کوچکی از مشتریان بالقوه این مفهوم ارائه می شود تا بازخورد و نظرات خود را جمع آوری کنند.

مطالعه امکان سنجی و تحلیل بازار

ما یک مطالعه امکان سنجی محصول را انجام می دهیم که جنبه های مالی، عملیاتی و فنی را پوشش می دهد. علاوه بر این، بازار را برای تعیین تقاضای بالقوه، رقابت و استراتژی های قیمت گذاری تجزیه و تحلیل می کنیم.

مقاله بازاریابی   بازاریابی ویروسی : تعریف ، انواع ، کتاب ، اصول ، نمونه ها و مثالها و تکنیکهای بازاریابی ویروسی یا وایرال مارکتینگ

طراحی و توسعه محصول

محصول بر اساس امکان سنجی و یافته های تحلیل بازار طراحی و توسعه می یابد. این به وظایفی مانند توسعه مدل ‌ها، افزایش قابلیت ‌ها و انتخاب تکنیک‌ های تولید اشاره دارد.

آزمایش و اصلاح نمونه اولیه

نمونه اولیه تحت آزمایش قرار می گیرد تا تأیید شود که نیازهای مشتری را برآورده می کند و با استانداردهای کیفیت مطابقت دارد. در صورت نیاز، باید بر اساس نتایج آزمایش بهبود یا اصلاح شود.

برنامه ریزی بازاریابی، فروش و توزیع

برای تکمیل این کار، باید یک برنامه دقیق برای معرفی و تبلیغ محصول تهیه کنید. این طرح باید شامل استراتژی هایی برای ارتباط با مشتریان بالقوه، شناسایی کانال های فروش و تعیین نحوه توزیع محصول باشد.

راه اندازی محصول

زمانی که شرکت تمام آماده سازی های لازم را انجام داد، محصول را به بازار معرفی می کند و برای بهبود آن بازخورد جمع آوری می کند.

بررسی و بهبود پس از راه‌اندازی

ارزیابی عملکرد محصول پس از راه‌ اندازی، جمع ‌آوری بازخورد مشتری و اعمال تغییرات یا پیشرفت ‌های لازم بسیار مهم است. این بخش تضمین می کند که محصول رقابتی باقی می ماند و نیازهای مشتری را برآورده می کند.

مقاله بازاریابی   مدیر شعبه : استخدام، نقش ها، مسئولیت ها و مهارت ها و اینکه مدیر شعبه کیست ؟

مزایای محصول بالقوه

برخی از مزایای کلیدی محصول بالقوه عبارتند از:

می توان از محصولات بالقوه برای توسعه راه حل هایی استفاده کرد که بهتر با نیازهای مصرف کنندگان مطابقت داشته باشد. به این ترتیب، کسب ‌و کارها می ‌توانند محصولات یا خدمات جدیدی ایجاد کنند که بیشتر با نیازهای مشتری مطابقت دارند.

همچنین می تواند ابزار ارزشمندی برای کمک به کسب و کارها باشد که هر گونه شکاف در چارچوب محصول خود را تشخیص و بهبودهایی را پیشنهاد دهند. که به نوبه خود می تواند منجر به خدمات و تجارب بهتر شود و به شما کمک کند بسیار سریعتر به اهداف خود برسید.

با کمک محصولات بالقوه، کسب و کارها فرصتی برای باز کردن درهای جدیدی از خلاقیت و نوآوری در توسعه محصول دارند. که به بخشی جدایی ناپذیر از دوران مدرن تبدیل شده است و شرکت ها را قادر می سازد تا راه حل های منحصر به فرد بیشتری ارائه دهند.

استفاده از آن همچنین می‌تواند به سازمان کمک کند تا با درک گرایش ‌ها و ترجیحات مصرف‌ کننده، یک قدم جلوتر از رقبای خود باقی بماند. این می تواند در دراز مدت مفید باشد و به آنها کمک کند تا رقبای خود را به سرعت شکست دهند.

در آخر می تواند برای کمک به کسب و کارها در ارزیابی فرصت های موجود بازار و برنامه ریزی از پیش تعیین شده برای رشد بالقوه بسیار مفید باشد.

مقاله بازاریابی   بازاریابی القایی – در بازاریابی سابلیمینال همه چیز آنگونه که می بینید ، وجود ندارد!

محدودیت های محصول بالقوه

با شرایط در حال تغییر بازار ، پیش بینی تقاضا برای محصولات خاص چالش برانگیز خواهد بود.

ساختن یک محصول موفق می تواند دشوار و سخت باشد، زیرا به تحقیقات گسترده و منابع زیادی نیاز دارد.

زمانی که نوبت به پیش بینی فرصت ها و تهدیدهای بالقوه در بازار برای محصول شما می شود، جلوتر ماندن از بازی می تواند سخت باشد.

بر کسی پوشیده نیست که بازار و محصولات آن به طور مداوم در حال تغییر هستند. در نتیجه، آنچه زمانی مد روز و پیشرفته بود ممکن است در مدت زمان بسیار کوتاهی منسوخ شود.

اطمینان از اینکه یک محصول با استانداردهای با کیفیت مطابقت دارد می تواند چالش برانگیز باشد اما برای موفقیت ضروری است.

چالش ها

عدم قطعیت های بازار

پیش بینی دقیق نیازهای مشتری، روند بازار و پاسخ های رقبا می تواند دشوار باشد. عدم انجام این کار عواقب ناگواری مانند نارضایتی و عقب ماندن از رقبا را به همراه خواهد داشت.

موانع تکنولوژیکی

به دلیل پیشرفت سریع، ممکن است توسعه محصولی که از جدیدترین فناوری استفاده می کند دشوار باشد. همچنین ممکن است مشکلاتی در مورد عدم بلوغ فناوری یا کمبود تخصص وجود داشته باشد که می تواند اجرای آن را برای استفاده تجاری غیر ممکن سازد.

محدودیت های منابع

ایجاد یک محصول جدید مستلزم سرمایه گذاری قابل توجهی در زمان، امور مالی و نیروی کار است. کسب ‌و کارهای کوچک یا استارت ‌آپ‌ها ممکن است به دلیل منابع محدود با موانع مهمی روبرو شوند.

مقاله بازاریابی   بازاریابی پست مدرن : بازاریابی هنجاری و اصولی و بازاریابی پست مدرن (پست مدرن مارمتینگ)

مسائل مربوط به مقررات و انطباق

پیروی از قوانین و مقررات بر اساس نیاز صنعت و محصول می تواند یک کار دشوار و زمان بر باشد.

خطر شکست

گاهی اوقات محصولات ممکن است با وجود بهترین تلاش ها شکست بخورند. در طول توسعه، همیشه احتمال شکست وجود دارد که می تواند منجر به زیان مالی شود.

سخن نهایی از مارکتینگ ایران تلنت

در پایان، واضح است که یک محصول بالقوه شامل تمام ویژگی ‌های مفید، جزئیات خاص، افزایش ‌ها و بهبود هایی است که قادر است در بلندمدت برای محصول یا خدمات مفید باشد. یک استراتژی بازاریابی قوی که ویژگی‌ هایی را که مشتریان انتظار دارند در نظر می‌گیرد و فقط آن ویژگی‌ها را به شیوه ‌ای مشتری پسند ارائه می‌کند، برای ایجاد محصولی که تقاضای مشتری را برآورده می‌کند ضروری است.

تقویت محصول با ویژگی ‌هایی فراتر از نسخه اصلی، و افزودن ارزش به چیزی که مشتریان قبلاً مفید می‌ دانستند، می ‌تواند به رضایت مشتریان و افزایش ارزش درک شده محصول تان کمک کند.

برای ایجاد یک محصول اصلی که مشتریان فعلی و جدید را راضی می کند و ارزش عاطفی و مالی بیشتری دارد، برآورده کردن نیازهای مصرف کنندگان بالقوه و افزودن ویژگی های آینده محور را در اولویت قرار دهید که به محصول اجازه می دهد در یک بازار در حال تغییر مرتبط باقی بماند.

5/5 (2 نظر)
2 پاسخ
  1. مهشاد
    مهشاد گفته:

    وب سایت تون در زمینه بازاریابی درجه و یک و عالیه . من مقاله محصول بالقوه را مطالعه کردم برام آموزنده و مفید بود.

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *