قیمت گذاری اضافه بر بهای تمام شده چیست و چرا یک استراتژی قیمت گذاری خوب است؟

قیمت گذاری اضافه بر بهای تمام شده چیست و چرا یک استراتژی قیمت گذاری خوب است؟

قیمت گذاری اضافه بر بهای تمام شده چیست و چرا یک استراتژی قیمت گذاری خوب است؟

قیمت گذاری اضافه بر بهای تمام شده (Cost-plus pricing) ، قیمت محصولات و خدمات را به گونه ای حفظ می کند که هزینه تولید را پوشش دهد و حاشیه سود کافی را برای شرکت فراهم کند تا به نرخ بازده هدف خود برسد. به عبارت دیگر، شرکت حاشیه‌ هایی را که از محصول می‌خواهد تعیین می‌کند و سپس حاشیه سود را به قیمت تمام شده اضافه می‌کند تا به ارزش فروش برسد. بنابراین، روش قیمت‌ گذاری اضافه بر بهای تمام شده یا قیمت‌گذاری به اضافه هزینه ، می‌تواند نمای کلی از میزان سودی که قرار است به دست آورد، در اختیار شرکت قرار دهد.

محاسبه قیمت گذاری اضافه بر بهای تمام شده

محاسبه یا برآورد cost-plus pricing ، میانگین متغیر و متوسط هزینه های ثابت و همچنین مقداری را که بر اساس ارزیابی ظرفیت تولید شرکت فرض می شود، در نظر می گیرد.

بنابراین میانگین هزینه را داریم که از ضرب هزینه متغیر متوسط و هزینه ثابت متوسط حاصل می شود. هزینه متغیر متوسط با تقسیم کل هزینه متغیر بر تعداد کل محاسبه می شود. این مرحله اولیه در محاسبه قیمت تمام شده به اضافه هزینه است.

مقاله بازاریابی   کوپن ها و تخفیفات : تعریف ، اهداف و تفاوت بین کوپن و تخفیف

AVC= TVC/Q

AFC= TFC/Q

AC= AVC+AFC

که در آن – AC هزینه متوسط است.

AVC هزینه متغیر متوسط است.

AFC هزینه ثابت متوسط است.

TVC هزینه متغیر کل است.

TFC کل هزینه ثابت است.

Q تعداد کل است.

مرحله زیر و آخرین مرحله شامل شناسایی افزایش هزینه ها است. در اینجا یک نرخ بازده هدف را معرفی می کنیم که نسبتی از سهم مربوطه از کل سود است. اگر نرخ بازده هدف x باشد، معادله واحد خروجی به صورت زیر خواهد بود:

واحد خروجی = X/Q

که در آن – X نرخ بازده و Q تعداد کل است.

مقاله بازاریابی   نحوه محاسبه درصد رشد و میانگین نرخ رشد سالانه

قیمت نهایی از طریق استراتژی قیمت گذاری به اضافه هزینه به صورت زیر خواهد بود:

P= AVC+AFC+X/Q.

این قیمت‌گذاری به دلیل سهولت در محاسبه و عدم نیاز به اطلاعات اضافی، منطقی‌ترین رویکرد برای حداکثر کردن سود محسوب می‌شود. بنابراین، در مقایسه با قیمت ‌گذاری رقابتی ، استراتژی قیمت‌گذاری اضافه بر بهای تمام شده به طور کامل در هنگام تعیین قیمت، رقبا را نادیده می‌گیرد.

در عین حال، مصرف کنندگان را نیز نادیده می گیرد که این عیب آن است. برای تعیین حاشیه سود، توجه به ادراک مدیریت، کشش تقاضا و همچنین شرایط رقابتی ضروری است. از این گذشته، علاقه اصلی مدیران تمرکز بر تأکید بر حداکثر ارزش محصول است.

مقاله بازاریابی   اندازه گیری عملکرد بازاریابی : روشها و معیارهای اندازه گیری عملکرد بازاریابی

استفاده از قیمت گذاری اضافه بر بهای تمام شده (Cost-plus pricing)

این استراتژی را می توان در بازارهایی که کمبود اطلاعات در بازار های نامشخص وجود دارد، اعمال کرد. از آنجایی که بدست آوردن اطمینان در مورد اینکه منحنی تقاضا چگونه نوسان می کند دشوار است، این استراتژی قیمت کلی را ارائه می دهد.

علاوه بر این، از آنجایی که برای بازار های نامطمئن کار می کند، برای مدیران آسان تر است که بیشتر بدانند و از هزینه های تولید مطمئن شوند تا کنکاش در رفتارهای مصرف کنندگان و رقبا. سادگی و در دسترس بودن این استراتژی چیزی است که آن را در بین شرکت ها بسیار محبوب کرده است.

این استراتژی که قدمت آن به قرون وسطی بر می گردد، در ایالات متحده آمریکا و همچنین چین و هند مورد استفاده قرار می گیرد.

با این حال، استراتژی می تواند دیدگاه های اشتباهی را ارائه دهد. اگر بخواهیم به عنوان مثال یک مبلمان تولید شده در چین را در نظر بگیریم، روش محاسبه قیمت از طریق استراتژی قیمت گذاری به اضافه هزینه، شناسایی هزینه تولید و اضافه کردن حاشیه سودی است که می خواهید به دست آورید.

اما این به هدف فروش بستگی دارد، گویی که فروش کمتر از آن چیزی است که انتظار داشتید، ممکن است منجر به ضرر شود. نکته دیگر این است که اگر شرکت چینی سعی کند مبلمان خود را در چین و همچنین در بازارهای بین المللی مانند فرانسه بفروشد، موفقیت شرکت به شدت به رفتار و برداشت مشتریان بستگی دارد. زیرا فرانسوی ها بر این باور خواهند بود که محصولات چینی بی کیفیت هستند. کیفیت پایین در صورتی که قیمت ها کمتر از حد انتظار آنها تعیین شود می تواند فاجعه بار باشد.

مقاله بازاریابی   معماری کسب و کار

مزایای استراتژی قیمت گذاری اضافه بر بهای تمام شده (Cost-plus pricing)

این استراتژی قیمت گذاری هزینه تولید یک محصول یا ارائه خدمات را در نظر می گیرد. یک مارک آپ (markup) سود به هزینه اضافه می شود و به مشتری قیمت نهایی که هزینه + سود است داده می شود. دلایل متعددی وجود دارد که فکر می کنیم قیمت گذاری به اضافه هزینه بهترین استراتژی قیمت گذاری امروزی است.

  1. قیمت گذاری می تواند به شایستگی های اصلی شما تبدیل شود

اگر قیمت‌گذاری مزیت شماست و بهترین قیمت را در بازار ارائه می‌دهید، تقلید از شما بسیار دشوار می‌شود. در صورتی که قیمت‌ گذاری شما از قبل به‌ علاوه هزینه است، و تنها حاشیه ‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید داشته باشید، تقلید تقریباً غیرممکن است.

در نتیجه، یکی از قوی‌ترین شایستگی ‌های اصلی که هر شرکتی می‌تواند داشته باشد را دریافت می‌کنید – یعنی قیمت . به عنوان مثال می توان به Walmart و دیگر زنجیره های خرده فروشی اشاره کرد که بر اساس قیمت با بازار مبارزه می کنند.

  1. رقابت بسیار هوشمندانه است

در این بازار رقابت بسیار هوشمندانه است و می تواند همان ویژگی هایی را که شما ارائه می دهید تقلید کند. با این حال، افزودن ویژگی‌ ها هزینه دارد. وقتی رقبای شما ویژگی ‌های مشابه شما را اضافه می‌کند، احتمالاً قیمت رقابت افزایش می‌یابد. وقتی نوبت به جنگ قیمت می رسد، قیمت گذاری شما بهتر خواهد بود. بنابراین، شما با توجه به استراتژی قیمت گذاری اضافه بر بهای تمام شده ، یکی از رقبا هستید.

  1. بررسی قیمت دیجیتال

امروزه اکثر مشتریان به صورت آنلاین قیمت محصول را بررسی می کنند. از آنجایی که قیمت‌گذاری به اضافه هزینه به شما برتری قیمتی نسبت به رقابت می‌دهد، طبیعی است که زمانی که مردم تصمیم‌ گیری آنلاین می‌کنند، بیشتر انتخاب می‌شوید. این به این دلیل است که شما نسبت به رقبا قیمت بهتری دارید. این واقعیت با این فرض است که محصول شما نیز به همان اندازه خوب است.

  1. افزایش فروش

بسیاری از مردم خرید ارزان قیمت را ترجیح می دهند. موقعیت هایی مانند رکود اقتصادی یا به طور کلی احساسات منفی در بازار را تصور کنید. در چنین مواقعی، مردم خرید ارزان قیمت را ترجیح می دهند. همه این مشتریان می‌توانند به راحتی محصولات شما را خریداری کنند و در نتیجه بخش‌ های بیشتری را در اختیار شما قرار می‌دهند.

  1. چالش ها برای قیمت گذاری به اضافه هزینه

در اینجا چالش ، پایین نگه داشتن هزینه است. بدون پایین نگه داشتن هزینه، استراتژی قیمت گذاری شکست می خورد. این به این دلیل است که اگر هزینه شما در حال حاضر بالا باشد، و به علاوه سودی بر آن اضافه کنید، قیمت شما برای بازار بسیار بالا می‌شود. و احتمالاً سهم بازار را از دست می دهید.

نتیجه گیری

بنابراین این قیمت‌گذاری می‌تواند به بهترین استراتژی قیمت‌گذاری برای محصول یا خدمات شما تبدیل شود، مشروط بر اینکه هزینه ‌یابی را به گونه ‌ای که کمتر از استاندارد صنعت باشد، حفظ کرده و هرس کنید.

مقاله بازاریابی   قیمت گذاری گزاف - قیمت گذاری پرمایه و گران ، اسکیمینگ ، Skimming Pricing

5/5 (1 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *