طراحی برند - تعریف، اهمیت، مثال ها و فرآیند طراحی برند

طراحی برند – تعریف، اهمیت، مثال ها و فرآیند طراحی برند

طراحی برند – تعریف، اهمیت، مثال ها و فرآیند طراحی برند

طراحی برند چیست؟

ویژگی های طراحی برند

اهمیت طراحی برند

  1. مزیت رقابتی
  2. تأثیر ماندگار
  3. ایجاد ارجاعات
  4. در مورد DNA کسب و کار صحبت می کند
  5. ارتباط عاطفی
  6. دارایی نامشهود
  7. شناخت برند
  8. انتظارات را تعیین می کند

فرآیند طراحی برند

  1. ساختار کل فرآیند
  2. تحقیقات رقابتی
  3. مهار خلاقیت
  4. درک اهداف تجاری و شخصیت برند
  5. کلمات قبل از تصاویر بصری

طراحی برند چیست؟

Brand Design یا طراحی برند را می توان به عنوان یکی از شیوه های حیاتی بازاریابی ایجاد نام، لوگو، طرح و عناصر نمادین مرتبط با برند برای ایجاد هویت متمایز در مقایسه با سایر برندهای موجود در بازار و همچنین ایجاد انگیزه برای تمایز محصول تعریف کرد.

این یکی از اولین و مهمترین اقدامات فرآیند برندسازی است و به عنوان بخشی از استراتژی کلی برندسازی شرکت دارای ارزش بسیار مهمی است زیرا یک مزیت عمده در بازار رقابتی ایجاد می کند. طراحی برند باید ماهیت انحصاری داشته باشد و تمام اجزای طراحی ذکر شده در زیر باید بیان یکپارچگی و یگانگی را داشته باشند:

  • لوگو
  • شعار
  • امضای ایمیل
  • لباس فرم برای کارکنان
  • کارت ویزیت کسب و کار
  • سایت اینترنتی
  • صفحات رسانه های اجتماعی
  • بروشورها و جزوه ها
  • دیوارهای تبلیغاتی و بیلبوردها
  • بسته بندی و
  • سایر طراحی ها
مقاله بازاریابی   هسته اصلی مدیریت برند در صنعت مد چیست؟

ویژگی ها

باید از ابتدا شروع شود و تمام اعضای کلیدی بخش مدیریت و بازاریابی درگیر تشکیل یک تیم اتاق فکر شوند. که در هر دقیقه درگیر جزئیات و اتفاقات مشابه هستند.

به عنوان یکی از استراتژی ‌های مهم برند، ادغام چارچوب و ویژگی‌ های آن در هر جنبه ‌ای از کسب ‌و کار همراه با بازاریابی و مواد تبلیغاتی حیاتی است.

آژانس طراحی حرفه ای و با استعداد باید برای طراحی برند به شیوه ای موفق که شامل لوگو، شعار، قالب ها، بیان طراحی و استراتژی کلی است، حضور داشته باشد. یا شرکت باید یک تیم داخلی از طراحان خوب استخدام کند. با تجربه و دانش مرتبط با فرآیند کار آشنا شوند.

طوفان فکری و تحقیقات زیادی از طرف تیم طراحی، بخش برندینگ یا بازاریابی درگیر است و اعضای کلیدی مدیریت درگیر هستند زیرا خلاقیت ها و طرح های نهایی به تجلی و بیان شرکت تبدیل می شوند.

نکته

طراحی کلی برند باید به خوبی همسو باشد و مکمل ارزش‌ ها، اهداف، اخلاق و مبانی برند باشد و باید همان هویت سازمانی متمایز شرکت را ایجاد کند.

اگر مدیران یا اعضای کلیدی شرکت احساس کنند که طراحی و استراتژی برند فعلی مطابق با پویایی و محیط بازار نیست، شرکت می‌تواند با تغییر و توسعه کامل طرح یا انجام اقدامات اصلاحی متناسب با حال، اقدام به تغییر سناریو کند.

انتخاب پالت رنگ، تایپوگرافی، پیام، داستان و استراتژی طراحی به طور کلی باید شخصیت کسب و کار و پیشنهادات آن را تکمیل کند. به عنوان مثال، اگر محصولات ارائه شده توسط شرکت به صورت تخصصی باشد استراتژی طراحی باید مطابق با بازار هدف باشد. تا ارتباط عاطفی با مخاطب برقرار کند و به هدف موفقیت و شناخت دست یابد. .

طراحی برند صرفاً به یک لوگوی جذاب با شعار و اقلام ثابت طراحی شده محدود نمی شود، بلکه شامل هر بیانی از برند تا نحوه برخورد مدیریت و کارکنان با مشتریان و برخورد با طرف های خارجی و جلسات ذینفعان که فراتر از انتظارات آنها نسبت به برند است.

همانطور که قبلا ذکر شد، طراحی برند به عنوان یکی از جنبه های اصلی استراتژی برند سازی کلی عمل می کند، زیرا رویکردی صحیح و منطقی نسبت به نتایج یکسانی برای شرکت دارد.

مقاله بازاریابی   مدیریت برند : تعریف ، عملکردها و فرآیندها

اهمیت

  1. مزیت رقابتی

داشتن یک برند منحصر به فرد و با طراحی زیبا و با استراتژی های جذاب، قطعا باعث می شود که شرکت در میان رقابت سخت، موقعیت متمایز در بازار را بدست آورد. یک لوگوی جذاب، تگ لاین، بازی با طرح های رنگی و موارد دیگر به برند مزیت رقابتی می دهد.

  1. تأثیر ماندگار

زمانی که طراحی برند و استراتژی ‌های مرتبط به خوبی برنام ه‌ریزی شده و به شیوه ‌ای زیباشناختی به بازار ارائه می ‌شود، ثبت آنی برند در ذهن مصرف ‌کنندگان ایجاد می‌شود. که تأثیر ماندگاری ایجاد می‌کند و منجر به عامل یادآوری بسیار خوبی می‌شود. از این رو، همیشه لازم است که در طول کل فرآیند برندسازی به جزئیات دقیق توجه شود.

  1. ایجاد ارجاعات

این قاعده کلی بازاریابی است که “مشتری بهترین سفیر برند است” و همیشه ضروری است که او را در نقطه کانونی در حین طراحی برند و فرآیند برنامه ریزی نگه دارید. زیرا زمانی که مشتری خوشحال و راضی باشد، قطعاً ماندگار خواهد بود. برند را به دوستان و خانواده ارجاع می دهد که منجر به پتانسیل و کیفیت بیشتر برای کسب و کار می شود.

  1. در مورد DNA کسب و کار صحبت می کند

همانطور که قبلا ذکر شد، طراحی برند باید با اهداف، اخلاقیات، ارزش ها و اهداف شرکت هماهنگ باشد. و عناصر و زبان طراحی باید منعکس کننده آن باشند. و پس از دستیابی به این هدف، شخصیت، ماهیت و DNA کسب و کار به شیوه ای بسیار حرفه ای به مصرف کنندگان منتقل می شود.

  1. ارتباط عاطفی

در سطح احساسی با مصرف کنندگان ارتباط برقرار می کند و فضایی فوری در ذهن و قلب آنها با دیدگاه مثبت نسبت به برند و پیشنهادات آن ایجاد می کند.

  1. دارایی نامشهود

شرکت‌ها می‌توانند به بالاترین قله موفقیت برسند و همچنین می‌توانند هر لحظه تعطیل شوند. به علاوه سود و زیان جزئی از کسب ‌و کار است. اما این برند است که به عنوان دارایی نامشهود سازمان، ماهیتی پایدار و ثابت دارد. مزایای بلند مدتی را برای مدیریت و کسب و کار ارائه می دهد.

  1. شناخت برند

یک طراحی خوب برند از همان اولین تصویر در ذهن مصرف کنندگان ثبت می شود و تأثیری ماندگار ایجاد می کند. این برند با طرح رنگ، فونت ها، طراحی لوگو، خلاقیت ها و دیگر عبارات شناخته می شود.

  1. انتظارات را تعیین می کند

هنگامی که مصرف کنندگان به خوبی از برند و پیشنهادات آن که چشم انداز مثبتی در ذهن آنها دارد ، آگاه شوند ؛ انتظاراتی از برند ایجاد می شود و مشتاقانه منتظر مجموعه بعدی پیشنهادات هستند. و در نتیجه یک رابطه پایدار و پربار با شرکت ایجاد می کنند.

طراحی برند اولین قدم برای معرفی برند به بازار است و جایگاهی کلیدی در کل چارچوب برندسازی و بازاریابی دارد.

مقاله بازاریابی   روان شناسى بسته بندى

فرآیند

طراحی برند یک فرآیند دو طرفه است که در آن طرف مشتری و آژانس به طور مساوی مسئولیت ها را به اشتراک می گذارند. تا نتایج مورد نیاز را که برای شرکت مفید است به دست آورند. آژانس باید سوالاتی بپرسد و تمام سوالاتی را که در ابتدا و در طول فرآیند طراحی ایجاد می‌شوند، شفاف کند، مشکلات را خلاقانه تعریف کند و راه ‌حل ‌ها را تجسم و ارائه دهد.

از سوی دیگر، مدیران برند و بازاریابی شرکت باید تمامی اطلاعات درخواستی را به صورت شفاف، به موقع و صادقانه در اختیار آژانس قرار دهند. هر دو طرف باید به شیوه ‌ای منسجم کار کنند و ایده‌ های طراحی برند را ایده‌آل نمایند.

  1. ساختار کل فرآیند

چارچوب کل فرآیند طراحی باید به روشی سازمان‌ دهی شده باشد که شرکت خلاصه ‌ای از طراحی را به آژانس بدهد. و آژانس کل برنامه و چارچوب زمانی ارائه محصولات تحویلی مانند لوگو، شعار، کارت ویزیت، مکاتبات شرکتی ، اسناد و خلاقیت های مربوط از جمله بروشور، تراکت، تبلیغات دیواری و بیلبورد با استفاده بهینه از منابع و بودجه ارائه شده توسط شرکت را ارائه کند.

  1. تحقیقات رقابتی

قبل از شروع فرآیند طراحی، انجام تحقیقات اولیه و ثانویه در مورد برندهای رقابتی در بازار و درک ایدئولوژی های طراحی، رویکرد و استراتژی آنها برای داشتن برتری نسبت به آنها هنگام ارائه طرح برند و اطلاع رسانی به بازار و مصرف کنندگان آن ها مهم است.

  1. مهار خلاقیت

برندهای زیادی در بازار وجود دارند اما تعداد بسیار کمی از آنها می توانند روی طرح های خود تاثیر بگذارند. و بقیه به دلیل کمبود خلاقیت شکست می خورند. از این رو، آژانس باید با ایده‌ های خارج از چارچوب، استراتژی‌ های پیشگامانه و مفاهیم طراحی جدید برای تحت تأثیر قرار دادن مدیریت شرکت همراه با مخاطبان هدف، بیاید.

  1. درک اهداف تجاری و شخصیت برند

همانطور که قبلا ذکر شد، طراحی برند باید مکمل اهداف و ارزش های شرکت باشد و از این رو درک ماهیت کسب و کار، چشم انداز، ماموریت و شخصیت کلی برند ضروری است.

  1. کلمات قبل از تصاویر بصری

برای یک آژانس مهم است که قبل از شروع فرآیند طراحی، طوفان فکری داشته باشد. و لحن صدا، زبان و بازی با کلمات را بیابد، زیرا محتوا همیشه پادشاه است. و راه را برای لوگو و تایپوگرافی و طراحی خلاقیت های دیگر باز می نماید.

مقاله بازاریابی   برندهای مد برای بازار مسلمانان

سخن نهایی از مارکتینگ ایران تلنت

طراحی برند یکی از حیاتی ‌ترین جنبه‌ های فرآیند کلی برندسازی است. و ویژگی‌ های استراتژیک آن باعث می‌شود شرکت با داشتن ارتباط عاطفی با مخاطب هدف، هویتی متمایز در بازار ایجاد کند.

در طول فرآیند طراحی برند، لازم است زمان، انرژی، تمرکز و خلاقیت در جهت مناسب هدایت شود. تا نتیجه مطلوب مطابق با نیازهای خاص پروژه خاص به دست آید.

0/5 (0 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *