اهداف بازاریابی - تعریف، فهرست اهداف ، مثال ها و 10 هدف بازاریابی دیجیتال

اهداف بازاریابی – تعریف، فهرست اهداف ، مثال ها و 10 هدف بازاریابی دیجیتال

اهداف بازاریابی – تعریف، فهرست اهداف ، مثال ها و 10  هدف بازاریابی دیجیتال

اهداف بازاریابی (Marketing Goals) مقاصد مشخصی هستند که هر شرکتی می خواهد از طریق استراتژی بازاریابی و تلاش خود به آنها دست یابد. نمونه هایی از این اهداف عبارتند از ایجاد آگاهی از برند، ایجاد رهبری فکری، تولید سرنخ های واجد شرایط بازاریابی، بهبود تعامل با برند، افزایش کیفیت و کمیت سرنخ ها و غیره.

اهداف بازاریابی چیست؟

تعریف – اهداف بازاریابی به عنوان مقاصد متعدد و معیارهای محور رشد که یک شرکت قصد دارد با ایجاد استراتژی های بازاریابی به آنها دست یابد، تعریف می شود. بازاریابی همچنین به عنوان یک هدف درک می شود که وضوح را برای بازاریاب فراهم می کند تا بر آنچه ضروری و غیر ضروری است تمرکز کند.

به عنوان مثال، یک کمپین بازاریابی دیجیتال می‌تواند اهداف بازاریابی مانند افزایش ترافیک وب‌سایت ، افزایش فهرست ایمیل ، به دست آوردن فالوورهای رسانه‌های اجتماعی بیشتر، تبدیل مخاطبان هدف و غیره داشته باشد. تعیین اهداف بازاریابی به تلاش‌ های بازاریابی شرکت جهت می‌دهد. طبق تحقیقات، بازاریابانی که اهداف خود را تعیین کرده اند 376 درصد موفق تر از کسانی هستند که اهداف تعیین شده ای نداشته اند.

اهداف بخش مهمی از برنامه بازاریابی هستند. بازاریابان اغلب اهداف SMART را تعیین می کنند. SMART mnemonic (یادگاری هوشمند) به عنوان راهنمای تعیین اهداف هوشمند عمل می کند. در اینجا چیزی است که SMART مخفف آن است:

اهداف بازاریابی - تعریف، فهرست اهداف ، مثال ها و 10 هدف بازاریابی دیجیتال

اهداف بازاریابی – تعریف، فهرست اهداف ، مثال ها و 10 هدف بازاریابی دیجیتال

 

مقاله بازاریابی   انواع بازار : تعاریف و خصوصیات 4 نوع از انواع بازارها

اهداف بازاریابی هوشمند

 S (Specific) برای خاص

هدف باید مشخص شود. سردرگمی را از بین ببرد و مسئولیت پذیری را افزایش دهد.

M (Measurable) برای اندازه گیری

اهداف قابل اندازه گیری باعث می شود تا یک شرکت به راحتی پیشرفت خود را پیگیری کند. اهداف بازاریابی برای یک کسب و کار باید قابل اندازه گیری باشد تا بررسی شود که آیا نتایج مورد انتظار را ارائه می دهد یا خیر.

A (Attainable/Achievable) قابل دستیابی و دست یافتنی

اهداف واقع بینانه همیشه قابل دستیابی هستند. تعیین اهداف دست نیافتنی بیهوده است زیرا باعث تضعیف روحیه کارکنان می شود همچنین تلاش ها منجر به پاداش نمی شود.

R (Relevant) برای مرتبط

اهداف مرتبط دارای منافع واقعی هستند. باید در راستای چشم انداز و هدف شرکت باشد. اهدافی که برای سازمان مهم هستند با رشد و توسعه آن مرتبط هستند.

T (Time-Bound) برای زمان محدود

تعیین اهداف محدود به زمان با ضرب ‌الاجل‌های مشخص، زمانهایی را برای آن تعیین می‌کند. یک شرکت باید در مدت زمان معینی به این اهداف دست یابد. در غیر این صورت ، هدف گذاری درست نیست.

این اهداف SMART به یک بازاریاب چارچوبی برای نحوه برنامه ریزی استراتژی های بازاریابی خود می دهد. این به آنها اجازه می دهد تا موفقیت های خود را به حداکثر برسانند. بدون اهداف، افراد در یک سازمان بدون برنامه کار می کنند. در اینجا لیستی از انواع مختلف اهداف بازاریابی هوشمند آمده است-

فهرست اهداف رایج بازاریابی

برخی از اهداف رایج بازاریابی که کسب و کارها می خواهند با استفاده از یک استراتژی بازاریابی به انجام برسانند.

  • افزایش فروش
  • ایجاد سرنخ (یا فرصت)
  • به دست آوردن مشتریان جدید
  • کاهش ریزش (یا حفظ مشتریان)
  • بیش فروشی و فروش متقابل
  • بهبود آگاهی
  • افزایش رضایت مشتری
  • راه اندازی یک محصول یا راه حل جدید
  • برندسازی مجدد یا تغییر موضع
  • افزایش ترافیک وب
  • اصلاح استراتژی ورود به بازار
  • راه اندازی یک ابتکار جدید و غیره

علاوه بر این اهداف بازاریابی، اهداف خاص دیگری نیز وجود دارد که بازاریابی در وب را تعیین می کند، یعنی بازاریابی دیجیتال. اجازه دهید در اینجا نگاهی به اهداف بازاریابی آنلاین بیندازیم.

مقاله بازاریابی   گام های کلیدی برای ایجاد یک فن بازاریابی پایدار

10 هدف بازاریابی دیجیتال

برخی از اهداف رایج بازاریابی آنلاین که دستاوردهای آنها موفقیت کسب و کار در وب را تعیین می کند:

  • ایجاد آگاهی از برند
  • رتبه بالاتر در نتایج جستجو
  • افزایش ترافیک وب سایت
  • ایجاد اقتدار در صنعت شما
  • تقویت تعامل برند
  • تولید سرنخ های واجد شرایط
  • تبدیل کاربران
  • افزایش درآمد
  • بهبود ارزش طول عمر مشتری (CLV)
  • اتخاذ تصمیمات تجاری هوشمندانه با داده های بازاریابی

مثال و نمونه هایی از اهداف بازاریابی

بیایید نگاهی به مثال های مختلف از اهداف بازاریابی دیجیتال بیندازیم .

  1.  اهداف ایجاد مشتری

ایجاد محتوای هدفمند، اجرای کمپین های  PPC، دنبال کردن از طریق ایمیل مارکتینگ و اطلاع رسانی، وظایف روزمره بازاریابان است که بر تولید سرنخ متمرکز هستند. ایجاد مشتری بخش مهمی از هر کسب و کاری است زیرا بر افزایش درآمد تمرکز دارد.

هدف از تولید سرنخ یافتن سرنخ های با کیفیت و تبدیل آنها به درآمد برای شرکت است. هدف SMART تولید سرنخ از این نظر مشابه خواهد بود. به عنوان مثال، افزایش مشتری ها تا 10٪ از طریق یک کمپین بازاریابی ایمیلی هدفمند تا پایان سه ماهه دوم.

  1. اهداف جذب مشتری

یک سرنخ با کیفیت از طریق تلاش های یک بازاریاب که بر جذب مشتری متمرکز است به یک مشتری پولی تبدیل می شود. در نتیجه، هدف جذب مشتری به صورت زیر است:

تبدیل پنج سرنخ با کیفیت در هر ماه به خریداران محصولات ABC برای ایجاد درآمد XYZ می تواند نمونه ای از اهداف بازاریابی باشد. افزایش نرخ تبدیل برای سه ماهه آینده با ارسال محتوای هدفمند با هدف جذب این سرنخ ها نیز نمونه ای از یک هدف بازاریابی موثر است .

  1. اهداف بازاریابی محتوا

بازاریابان محتوا به طور مداوم وظیفه برنامه ریزی پست ها، نوشتن وبلاگ ها، ایجاد دکمه های اقدام برای عمل موثر و در عین حال تبلیغ محتوای خود را در کانال های متعدد دارند.

مقاله بازاریابی   بازاریابی چرخه عمر مشتری

نمونه ای از هدف SMART بازاریابی محتوای مانند افزایش 50 درصدی ترافیک وب سایت در شش ماه آینده با ایجاد چهار پست جذاب در هفته است. مثال دیگر می تواند بهینه سازی CTR تا 10 درصد در یک سال با طراحی مجدد تمام CTAهای محتوای وبلاگ باشد.

   4 . اهداف سئو

تمرکز اصلی بهینه سازی موتورهای جستجو بر افزایش بازدید وب سایت در رتبه بندی موتورهای جستجو است. این کار با بهینه سازی صفحات برای موتورهای جستجو، ایجاد پیوند و شناسایی مشکلات انجام می شود. هنگام تعیین اهداف سئو، یک بازاریاب بر افزایش ترافیک و تولید سرنخ تمرکز می کند. البته اینها اهداف انجام تلاش های سئو هستند.

مثلاً هدف سئوی هوشمند بهبود رتبه سایت از 20 به 10 برای کلمه کلیدی “سهم بازار” در نتایج جستجوی ارگانیک تا پایان این ماه به نظر می رسد. به دست آوردن 30 بک لینک تا پایان این ماه از طریق کمپین ایمیلی نیز می تواند یک هدف سئو باشد.

  1. اهداف بازاریابی رسانه های اجتماعی

بازاریابی رسانه های اجتماعی بسیار هیجان انگیز و در عین حال چالش برانگیز است. یک بازاریاب رسانه های اجتماعی روی انتشار منظم محتوا در پلتفرم های مختلف رسانه های اجتماعی کار می کند. هدف نهایی افزایش آگاهی از برند و ایجاد لینک های با کیفیت است. این باید در اهداف SMART بازاریابی رسانه اجتماعی نیز تقلید شود.

مقاله بازاریابی   استراتژی ها و برنامه های عملیاتی

هدف SMART بازاریابی رسانه‌های اجتماعی مانند افزایش نرخ تعامل اینستاگرام از 3% به 6% تا پایان این ماه از طریق انتشار دو ویدیوی کوتاه، دو تصویر با کیفیت بالا و یک ویدیو و یا پست هفتگی آموزنده است.

  1. اهداف وفاداری مشتری

انجام فروش منجر به پایان فرآیند بازاریابی نمی شود. جذب مشتری دیگر کافی نیست. تمرکز بر حفظ مشتری مهمتر از به دست آوردن مشتریان جدید است. این به این دلیل است که باعث افزایش درآمد می شود و مشتری شما به طور بالقوه می تواند به مروج و بازاریاب برند شما تبدیل شود.

هدف وفاداری مشتری ممکن است مانند افزایش 7 درصدی نرخ حفظ مشتری تا پایان سال از طریق اجرای استراتژی‌ های فروش و فروش متقابل باشد. افزایش 9 درصدی نرخ ارجاع با افزایش 2 امتیازی خالص پروموتر تا پایان سال.

شاخص های عملکرد کلیدی (KPI) برای اندازه گیری اهداف بازاریابی

پس از تعیین اهداف بازاریابی، پیگیری تحقق این اهداف ضروری است. این هدف از تعیین اهداف SMART است. تجزیه و تحلیل عملکرد شما یک راه عالی برای تمایز بین آنچه کار می کند و آنچه که کار نمی کند است.

معیارها یا KPI های زیر به بازاریابان کمک می کند عملکرد خود را پیگیری کنند:

  1. ایجاد مشتری

راه‌ های مختلفی برای اندازه‌ گیری ایجاد مشتری توسط یک شرکت وجود دارد. این بستگی به اهداف سازمان و نحوه انتخاب آنها برای تعیین معیارهای مناسب برای اهداف بازاریابی دارد.

تعداد مشتری ها

تعداد تجمعی مشتریان جدید وارد شده توسط شرکت چقدر است .

افزایش مشتری ها

درصد افزایش تولید مشتری در مقایسه با جدول زمانی قبلی چقدر است.

هزینه هر مشتری

مجموع پولی که یک شرکت برای به دست آوردن اطلاعات جدید صرف می کند چقدر است.

مقاله بازاریابی   استراتژی کسب و کار
نرخ تبدیل

چند درصد مشتری هایی است که از وب سایت یک شرکت بازدید کرده و هدف مورد نظر را تکمیل کرده اند.

  1. جذب مشتریان جدید

این شاخص کلیدی عملکرد به شما کمک می‌کنند تا رد یابی کنید که آیا استراتژی بازاریابی به شما کمک می‌کند مشتریان جدیدی به دست آورید یا خیر.

تعداد مصرف کنندگان جدید

مجموع مصرف کنندگان جدید کسب شده توسط شرکت چیست؟

افزایش کاربران جدید

درصد مصرف کنندگان جدید در مقایسه با جدول زمانی قبلی چقدر است؟

هزینه هر مصرف کننده جدید

مبلغی که یک شرکت برای جذب مصرف کنندگان جدید هزینه می کند چقدر است.

نسبت تبدیل مشتری

چند درصد از مشتری ها  اکنون به مصرف کنندگان پرداختی شرکت تبدیل شده اند.

  1. تعامل در رسانه های اجتماعی

یک شرکت ممکن است از KPIها در حین درگیر شدن در استراتژی‌های دیجیتال استفاده کند زیرا با رسانه‌ های اجتماعی و عملکرد آن مرتبط است. این می تواند توسط :

رشد یا افزایش تعداد فالوورها

مجموع کل فالوورهای جدید کسب شده توسط یک شرکت در یک دوره مشخص.

تعداد به اشتراک گذاری

کل دفعاتی که یک فالوور یا طرفدار محتوای یک شرکت را با دیگران به اشتراک گذاشته است چقدر است.

نظرات

تعداد کل نظراتی که یک محتوای پست شده توسط شرکت دریافت می کند چقدر است.

  1. ارزش مادام العمر یک مشتری

هر بازاریاب می داند که حفظ مشتری  برای دراز مدت ضروری است. اهداف کوتاه مدت بازاریابی، پایگاه مشتری فعلی را راضی نگه می دارد، اما خریدهای تکراری را تضمین نمی کند. معیار های زیر باید هنگام تعیین ارزش طول عمر مشتری در نظر گرفته شوند:

تعداد مشتریان تکراری

این به تعداد مشتریانی اشاره دارد که خریداران مکرر برند هستند.

نرخ حفظ مشتری

این یک معیار اساسی است زیرا درصد مشتریانی را که برای خرید مجدد چیزی به فروشگاه شما بازگشته اند را تعیین می کند.

مقاله بازاریابی   انواع استراتژی های بازاریابی : 50 نوع استراتژی های پرکاربرد بازاریابی
هزینه مادام العمر مشتریان

این میانگین هزینه مشتری در طول عمر است.

  1.  شاخص های عملکرد کلیدی دیگر برای ردیابی

برخی از معیارهای دیگر که برای اندازه‌ گیری اثربخشی یک استراتژی بازار نیز حیاتی هستند، مانند:

رشد فروش

بازاریابان باید تعداد تماس های بالقوه جدید، تعداد تماس های پایانی، قرارداد های ارسال شده، تبدیل قرارداد های جدید امضا شده را ردیابی کنند.

عملکرد سئو

برای اندازه گیری وضعیت سئوی یک کمپین ، باید رتبه الکسا، کل ترافیک ارگانیک، تعداد کل کلمات کلیدی که وب سایت برای آنها رتبه بندی می کند، تعداد کلمات کلیدی در 3 موقعیت برتر، تعداد مشتری  های تولید شده از جستجوی ارگانیک را دنبال کنید.

نرخ تبدیل

برای این کار، ردیابی مشتری در حال خرید، ثبت نام بازدیدکننده برای یک دوره آزمایشی رایگان، کلیک کردن مخاطب بر روی لینک در ایمیل لازم است .

معیارهای وب سایت

برای بررسی معیارهای سایت، ردیابی جلسات، بازدیدکنندگان منحصر به فرد، نرخ پرش، بازدید از صفحه در هر بار مشاهده، زمان حضور در سایت باید رخ دهد.

ابزارهایی برای پیگیری اهداف بازاریابی

برخی از ابزارهایی که می توانند به ردیابی تحقق اهداف بازاریابی کمک کنند، هستند :

  1. نرم افزار بازاریابی

نرم افزار بازاریابی ابزاری است که توسط بازاریابان برای اجرای موفقیت آمیز کمپین های خود استفاده می کنند. یافتن جایگاه و بازار هدف شرکت برای تبدیل مشتری ها به فروش، به شرکت کمک می کند تا تمام اهداف بازاریابی ممکن را به دست آورد.

علاوه بر کمک به یک شرکت در دستیابی به اهداف خود، پیشرفت آن را نیز در این فرآیند دنبال می کند. تمام اهداف بازاریابی و فروش را ساده می کند. این امر ردیابی معیارها و KPI های مختلف را که برای مسیر رشد آن مهم هستند، آسان می کند. بسیاری از نرم افزارها به شرکت ها این امکان را می دهند که معیارهای خود را برای پیگیری پیشرفت خود ایجاد کنند.

  1. داشبوردهای تجاری با زمان واقعی

داشبوردهای با زمان واقعی کسب‌وکار ارتباطات سراسر شرکت را ساده می‌کند. این به این دلیل است که همه افراد در شرکت، و نه فقط تیم بازاریابی، به طور مرتب به روز می شوند. گزارش‌های پیشرفت مستمر به همه افراد شرکت کمک می‌کند تا بفهمند چگونه تلاش‌هایشان آنها را به اهداف تعیین‌شده نزدیک‌تر می‌کند.

مقاله بازاریابی   محصول جدید در بازاریابی

این معیار یک بررسی در یک نگاه از پیشرفت شاخص های کلی عملکرد ارائه می‌کند که درک آن برای همه آسان است. این کار باعث می شود تا کارمندان به طور مداوم در مورد عملکرد و کارایی خود یادآوری کنند.

  1. صفحات گسترده اکسل

صفحه گسترده اکسل یک جایگزین ساده برای هر نرم افزار یا داشبورد است. اگرچه درک آن ساده تر است، اما گزینه ای خسته کننده و در عین حال ایده آل نیست زیرا کار دستی را افزایش می دهد. بر اساس سطح دانش و تخصص اکسل، ردیابی عملکرد و پیشرفت آسان است.

به روز نگه داشتن این صفحه گسترده به ساده سازی ارتباطات کمک می کند. اکسل ممکن است خسته‌کننده ‌تر باشد، اما اگر به درستی انجام شود، می‌تواند به راحتی از تمام اطلاعات به شیوه‌ای قابل درک و در دسترس برای همه کارکنان سازمان پشتیبانی کند.

سخن نهایی مارکتینگ ایران تلنت

در مجموع، واضح است که اهداف بازاریابی، اهداف کلیدی و معیارهای مبتنی بر عملکرد هستند که بازاریابان باید با یک استراتژی بازاریابی کاملاً تعریف شده برای مجموعه مخاطبان هدف به انجام برسانند.

کسب و کارها نه تنها باید اهداف بازاریابی به خوبی تعریف شده داشته باشند، بلکه باید با استفاده از معیارها و ابزارهای فوق، پیشرفت را نیز بسنجند.

5/5 (1 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *