بازاریابی اخلاقی تعریف، اصول و مثال ها ، استراتژی های بازاریابی اخلاقی در برابر بازاریابی غیر اخلاقی

بازاریابی اخلاقی : تعریف، اصول، مثال ها ، استراتژیهای بازاریابی اخلاقی در برابر غیر اخلاقی

بازاریابی اخلاقی : تعریف، اصول و مثال ها ، استراتژی های  بازاریابی اخلاقی در برابر بازاریابی غیر اخلاقی

بازاریابی اخلاقی (Ethical marketing) نوعی عمل بازاریابی است که با پیروی از اخلاق در بازاریابی و انجام مسئولیت اجتماعی، برند، محصول یا خدمات را ارتقا می دهد.

در واقع بازاریابی اخلاقی فرآیندی است که بر سیاست های بازاریابی قابل اعتماد، شفاف، اجتماعی و حساس فرهنگی تاکید دارد. این یکپارچگی و عدالت قوی را به مشتریان نشان می دهد.

بازاریابی اخلاقی به عنوان نوعی از بازاریابی تعریف می شود که بیشتر بر روی اخلاق و اصول تلاش های بازاریابی تمرکز دارد تا یک استراتژی تبلیغاتی. کمپین های بازاریابی را با توجه به اینکه چه چیزی برای مخاطبان هدف یا جامعه درست و نادرست است، کانالیزه می کند.

موضوع اخلاق انتزاعی است و بنابراین، یک شرکت باید تصمیم بگیرد که کدام نوع از ویژگی های تبلیغات را می توان به روش های اخلاقی انجام داد. متخصصان بازاریابی باید در مورد نحوه ارائه کمپین های بازاریابی توسط شرکت توافق کنند.

فهرست مطالب

بازاریابی اخلاقی چیست؟

بازاریابی اخلاقی در مقابل بازاریابی غیراخلاقی

اصول بازاریابی اخلاقی چیست؟

چرا کسب و کارها باید از بازاریابی اخلاقی استفاده کنند؟

بایدها در بازاریابی اخلاقی

نبایدهای بازاریابی اخلاقی

چه کسانی می توانند از شیوه های بازاریابی اخلاقی استفاده کنند؟

چگونه یک استراتژی بازاریابی اخلاقی ایجاد کنیم؟

گزینه های شغلی در بازاریابی اخلاقی

نمونه هایی از بازاریابی اخلاقی

سخن نهایی از مارکتینگ ایران تلنت

 

بازاریابی اخلاقی چیست؟

بازاریابی اخلاقی چیست؟

بازاریابی اخلاقی چیست؟

تعریف – بازاریابی اخلاقی به عنوان نوعی از بازاریابی تعریف می شود که بیشتر بر روی اخلاق و اصول تلاش های بازاریابی تمرکز دارد تا یک استراتژی تبلیغاتی. کمپین های بازاریابی را با توجه به اینکه چه چیزی برای مخاطبان هدف یا جامعه درست و نادرست است، کانالیزه می کند.

هر جنبه ای از اخلاق بازاریابی باعث ترویج انصاف، صداقت، مسئولیت پذیری و اعتماد در سیاست های بازاریابی شرکت می شود. از طریق Ethical marketing ، یک شرکت به مصرف کنندگان ارزش می افزاید و بر اساس علل محیطی و اجتماعی است.

نوعی از بازاریابی

نوعی از بازاریابی

این روابط طولانی مدت برند و مشتری بر اساس اهداف و ارزش های مشترک ایجاد می کند. بازاریابی اخلاقی هیچ دستورالعمل سخت و سریعی ندارد. به طور کلی، قوانین باید به برندها یا شرکت ها در ارزیابی آخرین استراتژی های بازاریابی کمک کنند.

مقاله بازاریابی   استراتژی های بازاریابی و فروش در صنعت بیمه عمر

بازاریابی اخلاقی در مقابل بازاریابی غیراخلاقی

 

در حالی که کمپین‌های بازاریابی اخلاقی مبتنی بر اخلاق بازاریابی هستند، راه‌ های مختلفی وجود دارد که یک شرکت می‌تواند از طریق ادعا های نادرست یا داشتن سیاست‌ های گمراه ‌کننده یا عدم توجه به اینکه چه چیزی برای مخاطبان هدف  یا جامعه درست یا نادرست است، در راه بازاریابی غیراخلاقی شرکت کند.

انواع بازاریابی غیر اخلاقی

انواع بازاریابی غیر اخلاقی

بازاریابی اخلاقی به برندها در بهینه ‌سازی شهرت و افزایش پایگاه مشتری کمک می‌کند، در حالی که بازاریابی غیراخلاقی منجر به از دست دادن مشتریان، شهرت بد و شکایت‌ های قانونی می‌شود. انواع مختلف بازاریابی غیراخلاقی عبارتند از تبلیغات جایگزین، پُر سر و صدا، اغراق آمیز ، ادعاهای تایید نشده، مقایسه نادرست برندها، کلیشه‌ای در مورد زنان، کودکان در تبلیغات و غیره.

اصول بازاریابی اخلاقی چیست؟

 

۱- تبلیغ کنید اما هیجان ایجا نکنید

بازاریابان باید تفاوت بین تبلیغات و بازاریابی هیجان انگیز یک محصول یا خدمات را درک کنند. شیوه‌ های بازاریابی هیجان ‌انگیز، مخاطبان هدف را با حرف‌ های نامتناسب یا نیمه‌ خالی حقیقت محصور می‌کنند. بازاریابان اخلاقی باید برای جذب مشتریان از طریق تبلیغ جنبه های مثبت محصولات یا خدمات برای افزودن ارزش به زندگی آنها تبلیغ کنند.

2- از قوانین دولتی حمایت از مصرف کننده پیروی کنید

وقتی کسب ‌و کارها از بازاریابی اخلاقی استفاده می‌کنند، باید طبق قوانین کشوری که در آن فعالیت می‌کنند از قوانین حمایت از مصرف‌کننده دولتی پیروی کنند. قوانین مرتبط با حمایت از مصرف‌کننده در کشور ها متفاوت است و کسب ‌و کارها باید از آن پیروی کنند.

مقاله بازاریابی   بازاریابی فرکانسی یا تعداد دفعات چیست و تعریف بازاریابی فرکانسی Frequency Marketing
3- از تبلیغات گمراه کننده استفاده نکنید

برندهایی که از شیوه های اخلاقی استفاده می کنند هرگز نباید از تبلیغات گمراه کننده استفاده کنند زیرا ممکن است حقیقت را تحریف کند و در نهایت به منافع مالی مصرف کنندگان آسیب برساند.

اصول

اصول

علاوه بر اینها، برخی از اصول قابل توجه دیگر بازاریابی اخلاقی عبارتند از:

  • هر ارتباط بازاریابی باید همان سطح از حقیقت را به اشتراک بگذارد.
  • متخصصان بازاریابی باید به استاندارد های برتر اخلاق اجتماعی و شخصی پایبند باشند.
  • تبلیغات باید دقیقاً از محتوای سرگرمی و خبری متمایز باشد.
  • متخصصان بازاریابی باید در مورد شخصی که برای تایید محصولات خود به او پول می پردازند، رو راست باشند.
  • با مشتریان باید با انصاف رفتار شود.
  • ایمنی و حریم خصوصی مشتریان را به خاطر بسپارید.
  • متخصصان بازاریابی باید همیشه استاندارد ها، قوانین و مقررات وضع شده توسط دولت و سازمان ها را رعایت کنند.
  • هنگام بحث در مورد استراتژی های بازاریابی، اخلاق باید صادقانه و آشکارا مورد بحث قرار گیرد.

چرا کسب و کارها باید از بازاریابی اخلاقی استفاده کنند؟

Ethical marketing

Ethical marketing

کسب و کارهایی که از بازاریابی اخلاقی استقبال می کنند نباید از آن به عنوان یک حُقه استفاده کنند، بلکه باید آن را به عنوان بخش اصلی ارزش ها و ماموریت های خود بپذیرند. اثربخشی بازاریابی اخلاقی به شدت به تلاش های طولانی مدت برای ادامه کمپین ها ، آموزش و فعالیت بستگی دارد.

بازاریابی اخلاقی به مشتریان کمک می کند تا محصولاتی را که می خرند آگاهانه و بهتر انتخاب کنند. کسب و کارها باید تجارت اخلاقی و منصفانه را برای بقا و رشد پایدار اتخاذ کنند. کسب و کارها می بایست وفاداری و ارزش برند را با مشتریان ایده آل پرورش دهند. توسعه و اجرای اصول اخلاقی بشر دوستانه در استراتژی های کسب و کار مفید است.

بیشتر رویکرد های تبلیغاتی که توسط مشتریان انجام می شود، شامل شک و تردید است. حتی مشتری کمتر آگاه تر نیز به خوبی می داند که هر ادعایی که توسط تبلیغ کننده مطرح می شود نادرست است.

آمار

آمار

65 درصد از مردم معتقدند که ادعا های تبلیغاتی گاهی صادقانه هستند. 13 درصد از مردم نمی توانند باور کنند که تبلیغات واقعی است.

بنابراین ، واضح است که مشتریان نسبت به تبلیغاتی که تماشا می کنند بدبین هستند. در اینجا بازاریابی اخلاقی می تواند کمک کند. می تواند در باز گرداندن اعتمادی از بین رفته بین تبلیغ کننده و مشتریان موثر باشد.

مقاله بازاریابی   برندسازی بازاریابی پارتيزانى

بایدها در بازاریابی اخلاقی

 

  1. شفافیت

در حالی که بازاریابی محصولات و خدمات برای مصرف کنندگان، باید کاملاً شفاف باشد. این شامل اطلاعات حیاتی در مورد امنیت، ایمنی همراه با استفاده موثر از آن محصولات یا خدمات است.

  1. پایبندی به پایداری و حقوق بشر

بازاریابی اخلاقی در حال حاضر به بزرگترین اولویت برای مصرف کنندگان تبدیل شده است. هر فردی می‌خواهد مطمئن باشد که محصولات خریداری شده پایدار هستند و با در نظر گرفتن اخلاقیات ایجاد شده‌اند.

  1. امنیت حریم خصوصی و داده های مشتری

مشتریان در مورد سپردن اطلاعات شخصی به سازمان ها بیشتر اذیت شده اند. لازم است بر تعهد یک برند به حفظ حریم خصوصی مشتری تأکید شود.

  1. پاسخ معنادار به مشتریان

مصرف کنندگان در مورد محصولات و خدمات نگرانی های امنیتی دارند. بررسی امنیت باید بالاترین اولویت شرکت باشد. حفاظت از حقوق مشتری حیاتی است. بررسی سریع هر شکایتی ضروری است.

  1. مزایا را تقویت کنید و خطرات را کاهش دهید

بهترین استراتژی بازاریابی اخلاقی باید مزایایی را برای حداکثر تعداد افراد با آسیب و هزینه کمتر فراهم کند. هدف باید تاثیر مثبت طولانی مدت بر محصولات و خدمات باشد.

نبایدها در بازاریابی اخلاقی

 

نکات منفی کمپین های بازاریابی اخلاقی که کسب و کارها باید در حین رعایت اصول اخلاقی بازاریابی از آنها اجتناب کنند عبارتند از:

  • اجتناب از اغراق بیش از حد در مورد محصول یا خدمات.
  • هرگز مقایسه های گمراه کننده انجام ندهید.
  • ادعا هایی را که تأیید نشده اند مطرح نکنید.
  • تبلیغات کلیشه ای را انجام ندهید.
  • هرگز مشتریان را گمراه نکنید.
  • ادعا های نادرست – با توجه به محبوبیت و کیفیت محصول.
  • تبلیغات جایگزین – یادآوری به مشتریان در مورد کالاهایی که به طور غیرمستقیم به آنها ارجاع می دهند.
  • روش های پُ سر و صدا برای تبلیغ چیزی – ادعا های ذهنی در مورد کالا ها را بدون هیچ تاییدیه ای منتشر نکنید.
  • ارائه چیزی بدون مدرک علمی.
  • استفاده کلیشه ای از زنان – زنان نباید به‌عنوان خدمتکار خانه یا اشیاء جنسی به تصویر کشیده شوند.
  • کودکان در تبلیغات – عدم سوء استفاده از معصومیت کودکان.

چه کسانی می توانند از شیوه های بازاریابی اخلاقی استفاده کنند؟

چه کسانی می توانند از این استراتژی بازاریابی استفاده کنند

چه کسانی می توانند از این استراتژی بازاریابی استفاده کنند

تقریباً همه شرکت ها می توانند یک استراتژی بازاریابی اخلاقی را انتخاب کنند. کسب ‌و کارها از شرکت‌ های کوچک گرفته تا شرکت ‌های چندملیتی بزرگ بین‌المللی می‌توانند این فرآیند را انتخاب کنند. صادقانه، باز، منصفانه و از نظر اجتماعی مسئولیت‌پذیر باشند در حالی که برای مصرف‌کنندگان تبلیغ می‌کنند.

مقاله بازاریابی   تجارت خشت و ملات اصطلاح کسب و کار خشت (آجر) و ملات یا Brick and Mortar چیست

استراتژی بازاریابی اخلاقی می تواند یک شکل کاملاً اقتصادی و سازنده از تبلیغات باشد. بازاریابی غیر اخلاقی هرگز درآمد بالاتر یا هزینه تبلیغات کمتر را تضمین نمی کند.

تعداد کمی از شرکت ها بر اساس اصول شخصی بالا کار می کنند. برای چنین شرکت هایی، تبلیغات اخلاقی ضروری و طبیعی ترین شکل کار است. شرکت هایی که به ارائه رفتار منصفانه با کارکنان شهرت دارند، نظارت بر محیط زیست این ویژگی ها را در بازاریابی اخلاقی منعکس می کنند.

چگونه یک استراتژی بازاریابی اخلاقی ایجاد کنیم؟

 

بازاریابی اخلاقی به ارائه ابزارهایی برای ارزیابی استراتژی های بازاریابی اشاره دارد. با تجزیه و تحلیل دقیق سازمان، مصرف کنندگان آن و بازاری که در آن اداره می شود شروع می شود.

موضوع اخلاق انتزاعی است و بنابراین، یک شرکت باید تصمیم بگیرد که کدام نوع از ویژگی های تبلیغات را می توان به روش های اخلاقی انجام داد. متخصصان بازاریابی باید در مورد نحوه ارائه کمپین های بازاریابی توسط شرکت توافق کنند.

مقاله بازاریابی   ژئومارکتینگ

شرکت باید روی نکاتی از جمله ادعاهای قابل اعتماد یا انتقاد نادرست از رقبا و غیره تمرکز کند. باید تعادلی بین واقعیت تبلیغات و توانایی آن در متقاعد کردن مصرف کنندگان وجود داشته باشد.

بازاریابی اخلاقی ممکن است بهبود شهرت عمومی یک شرکت را برجسته کند. می تواند ارتباط قوی با مصرف کنندگان ایجاد کند. به عنوان مثال، در صنعت آرایشی و بهداشتی، شرکت هایی که ماهیت بازاریابی اخلاقی را به نمایش می گذارند باید به کارگران متعهد شوند، آزمایش های حیوانی را حذف کنند، استفاده از محصولات ارگانیک را بهینه کنند، از شیء جلوه دادن زنان یا ترویج تعصبات رنگی و غیره خودداری کنند.

4 مرحله ای که برندها باید هنگام توسعه استراتژی های بازاریابی اخلاقی دنبال کنند عبارتند از:

  • ارائه محصولات ایمن و مناسب

  • تعریف بازاریابی و اخلاق تجاری شرکت

  • از ارزش محصول خود آگاه باشید

  • روندها و ارزش های اجتماعی را بشناسید

 

گزینه های شغلی در بازاریابی اخلاقی

 

برخی از مشاغلی که باید در بازاریابی اخلاقی انتخاب کنید عبارتند از:

اخلاق شناسی –

اخلاق شناسان جنبه های فلسفی و عملی انتخاب های اخلاقی را مطالعه می کنند. بسیاری از شرکت ها از مدیران اخلاقی استفاده می کنند. بازه حقوقی این افراد به صورت زیر است :

سطح ورودی – 50000 تا 80000 دلار

بعد از 10 سال – 90000 تا 115000 دلار

Copywriter –

کپی رایترهای اخلاقی بر نوشتن ادعاهای صادقانه تمرکز می کنند و برای مصرف کنندگان خود منصف هستند. محدوده دستمزد کپی رایتر:

سطح ورودی – 40،000 تا 60،000 دلار

بعد از 10 سال – 60000 تا 90000 دلار

مدیر بازاریابی –

مدیران بازاریابی در مورد اینکه چگونه یک شرکت می تواند یک استراتژی بازاریابی اخلاقی اتخاذ کند، تصمیم می گیرند. محدوده حقوق یک مدیر بازاریابی اخلاقی عبارت است از:

مقاله بازاریابی   بازاریابی در بحران و رکود

سطح ورودی – 50،000 تا 90،000 دلار

بعد از 10 سال – 100000 تا 150000 دلار

نمونه هایی از بازاریابی اخلاقی

 

  1. Dr. Bronner’s

Dr. Bronner’s یک شرکت فروش صابون ارگانیک در ایالات متحده است. ویژگی بارز شرکت شامل اخلاق قوی است. این برند «اصول مربوط به عالم هستی» را پذیرفته است. برخی از اصول راهبردهای صلح جویانه آن عبارتند از:

  • رفتار با کارکنان مانند یک خانواده
  • انصاف نسبت به تامین کنندگان
  • رفتار با سیاره مانند خانه
  • برابری درآمد
  • کشاورزی ارگانیک
  • حمایت از حیوانات
  1. TOMS

TOMS یک شرکت کفش معروف است. استراتژی بازاریابی اخلاقی ” One for One” را اتخاذ کرده است. موسس Blake Mycoskie کفش های زیادی را به کودکان نیازمند اهدا کرد. اهدای کفش به کودکان بسیار الهام بخش است. TOMS تمام تلاش خود را با اعطای کفش و همچنین “کمک مالی تاثیرگذاری” به شرکای خود در ایجاد تغییر در 3 زمینه متمرکز می کند:

  • برای حمایت از سلامت روان
  • افزایش دسترسی برابر همه افراد به فرصت ها
  • ساخت مکان امن برای زندگی
  1. Conscious Coffees

Coscious Coffees در سال 1966 توسط ملیسا گلن و مارک تاسیس شد. این شرکت از بدو تاسیس تاکنون فعالانه در زمینه بهبود خطوط لوله تولید فعالیت داشته است. این برای کشاورزان، مزرعه داران و همچنین تامین کنندگان در آمریکای جنوبی سودمند بوده است.

از نام این برند می توان فهمید که این شرکت به رسالت و فلسفه تولید اخلاقی پایبند بوده است. این شرکت به طور منظم قهوه را به برنامه چرخه محلی اهدا می کند.

برند Conscious Coffees با در نظر گرفتن توصیه های فنی از کشاورزان و پرورش دهندگان در یادگیری جدیدترین تکنیک ها برای به حداکثر رساندن تولید قهوه حمایت می کند.

  1. Patagonia

شرکت Patagonia در سال 1985 تاسیس شد، یک شرکت با مسئولیت اجتماعی برای پوشاک است. این برند تعهداتی در مخالفت با لباس های مُد سریع یا فست فشن دارد.

این شرکت کمپین معروف تبلیغات «این ژاکت را نخر» را پذیرفته است. استراتژی بازاریابی اخلاقی پاتاگونیا جنبه های مختلفی دارد:

  • آگاهی زیست محیطی
  • بازیافت و خرید لباس های دست دوم
  • کنشگری اجتماعی
  1. Warby Parker

برند Warby Parker ، یک شرکت تولید کننده شیشه، با هدف محرومیت زدایی تأسیس شد. قیمت بیش از حد عینک های طبی باعث شد شرکت Warby Parker وارد بازار شود. در آن زمان یک انحصار در عرصه صنعت عینک وجود داشت.

مقاله بازاریابی   بازاریابی الکترونیک یا بازاریابی اینترنتی

شرکت Warby Parker متعهد شد که عینک هایی شیشه ای را با قیمت های مقرون به صرفه ارائه دهد. ایده نوآورانه بازاریابی اخلاقی که توسط این شرکت انتخاب شد عبارت بود از:

برنامه « Buy-A-Pair, Give-A-Pair». این برنامه می گوید که هر شخصی حق دیدن دارد.

این برند همچنین مفهوم اهدای جفت عینک را برای افرادی که نیاز به خرید دارند پذیرفته است. حتی پارکر دانشکده های آموزشی برای ارائه معاینه چشم و همچنین فروش عینک با قیمت های مقرون به صرفه تأسیس کرد. در این وضعیت همه گیر، برنامه پارکر برای ارائه تجهیزات حفاظت فردی به جوامع مراقبت های بهداشتی و کارگران نیازمند تغییر کرد.

سخن نهایی از مارکتینگ ایران تلنت

 

در نکته پایانی، واضح است که بازاریابی اخلاقی در بهینه سازی افزایش شهرت برند و کارکنان و همچنین حفظ مشتری موثر است. این استراتژی به کارکنان اجازه می دهد تا برای ایجاد تفاوت یا مفید بودن برای اهداف اجتماعی انگیزه داشته باشند. بعلاوه مشتریان همچنین به برندی اعتماد می کنند که در کمپین ها و کانال سازی خود از اصول بازاریابی و اخلاق تجاری پیروی می کند.

یک شرکت اخلاقی ، بازاریابی مسئولانه را ترویج می کند و حس هدفمندی را به کارگران و ارزش افزوده به جامعه ارائه می دهد. کسب و کار باید استراتژی بازاریابی فعلی خود را بررسی کند و مشخص کند که چگونه می توان آن را مطابق با اصول بازاریابی اخلاقی تغییر داد.

از این رو، طراحی یک استراتژی بازاریابی با رعایت اصول اخلاقی به برند شما کمک می کند تا از شهرت پایدار و حضور بهینه در بازار برخوردار شود.

0/5 (0 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *