مصاحبه استرس – تعریف، انواع و چگونگی موفقیت در مصاحبه استرس

مصاحبه استرس – تعریف، انواع و چگونگی موفقیت در مصاحبه استرس

مصاحبه استرس – تعریف، انواع و چگونگی موفقیت در مصاحبه استرس

انواع مختلفی از مصاحبه ها برای بررسی مهارت های مختلف داوطلبان انجام می شود. مصاحبه استرس یکی از پرکاربردترین انواع مصاحبه است تا ببینیم مصاحبه شونده چقدر می تواند استرس را مدیریت کند.

مصاحبه بخش مهمی از فرآیند استخدام است. دانش، اعتماد به نفس، تفکر خلاق و مهارت های زبانی یک نامزد از طریق مصاحبه تجزیه و تحلیل می شود.

این مقاله را بخوانید تا بدانید مصاحبه استرس چیست؟ چرا از مصاحبه استرس در فرآیند انتخاب استفاده می شود؟ انواع مختلف مصاحبه استرس چیست؟ چگونه می توانید برای مصاحبه استرس آماده شوید؟ و چگونه در مصاحبه استرس آرام و خونسرد عمل کنیم؟

تعریف

مصاحبه استرس را می توان به عنوان یک تاکتیک برای تحت فشار قرار دادن مصاحبه شونده و مشاهده و تجزیه و تحلیل واکنش وی تعریف کرد. مصاحبه های استرس به گونه ای طراحی شده اند که توانایی یک نامزد برای فکر کردن در محل، مدیریت موقعیت های غیرمنتظره و مقابله با موقعیتهای استرس زا را می توان آزمایش کرد.

درک مصاحبه های استرس

استرس کلمه ای با مفهوم منفی است. افراد مختلف توانایی های متفاوتی برای مقابله با استرس دارند. برخی از افراد می توانند شرایط بسیار استرس زا را تحمل کنند، و برخی به راحتی زمانی که موقعیت ها کمی استرس زا می شوند، تسلیم می شوند.

مقاله بازاریابی   نکاتی که مدیران بازاریابی و بازاریابان باید بدانند

استرس را نمی توان در محل کار اجتناب کرد. در برخی مشاغل استرس کمی وجود دارند، در حالی که در انواع دیگر مشاغل، استرس ثابت است. بنابراین، همه افراد برای انجام مشاغلی که کارکنان اغلب با موقعیت ‌های استرس ‌زا مواجه می‌شوند، مناسب نیستند. حتی اگر تمام مهارت‌ های لازم برای تکمیل کار را داشته باشند. این وظیفه یک استخدام کننده است که مطمئن شود که نامزد شغلی می تواند استرس و فشار شغلی را تحمل کند.

توانایی یک داوطلب برای کنترل استرس و کار در شرایط استرس زا از طریق مصاحبه استرس آزمایش می شود. به مصاحبه استرس تست استرس نیز گفته می شود. در مصاحبه استرس، نامزدها انواع مختلفی از سوالات را دارند. این سوالات به گونه ای طراحی شده اند که احساس خشم، ناامیدی و تحریک پذیری را برانگیزند.

مصاحبه کننده این سوال را می پرسد و پاسخ مصاحبه شونده به هر سوال را تحلیل می کند. آنها نه تنها پاسخ مصاحبه شونده را تحلیل می کنند بلکه واکنش های غیرکلامی داوطلبان را نیز مشاهده و تحلیل می کنند.

نحوه برخورد یک نامزد با این سوالات استرس زا چیزهای زیادی را در مورد او آشکار می کند. تصمیم گیری در مورد استخدام یا عدم استخدام یک نامزد بر اساس نتیجه مصاحبه استرس گرفته می شود.

سازمان‌ های مختلف از روش‌ های متفاوت مصاحبه استرس برای آزمایش داوطلبان استفاده می‌کنند. به عنوان مثال، توهین به نامزدها در طول مصاحبه، تحقیر یا شرمساری آنها، انتقاد از عصبانیت آنها و پرسیدن سوال می تواند باعث عصبانیت نامزد شود.

مقاله بازاریابی   نکات مصاحبه : 21 نکته مهم مصاحبه که هر تازه کاری باید بخواند

در چنین شرایطی معمولاً انسان دچار استرس می شود. اما هدف از این سوالات استرس تجزیه و تحلیل این است که یک نامزد شغلی چقدر می تواند یک موقعیت استرس زا را مدیریت کند.

مصاحبه استرس بخشی از فرآیند غربالگری است. فقط نامزدهایی که در مصاحبه استرس عملکرد خوبی داشته باشند برای فرآیند بعدی استخدام انتخاب می شوند.

یکی دیگر از دلایل گنجاندن مصاحبه استرس در فرآیند انتخاب این است که بررسی کنید آیا متقاضی شغل ارزش تمام سرمایه گذاری که یک شرکت برای استخدام و حفظ وی انجام می دهد را دارد یا خیر.

به عنوان مثال، شخصی که به سرعت دچار استرس می شود، بیشتر مستعد مسائل مرتبط با سلامتی است. معمولاً شرکت ها به کارکنان خود بیمه درمانی ارائه می کنند. این بدان معناست که هزینه شرکت برای مشکل مرتبط با سلامتی کارمندی که استرس را تحمل می کند، بالا خواهد بود.

چرا از مصاحبه استرس در فرآیند انتخاب استفاده می شود؟

در عصر حاضر، صرف نظر از اینکه در چه زمینه کاری هستید، اغلب با موقعیت های استرس زا مواجه خواهید شد. به خصوص در حوزه های رقابتی مانند بخش بانکداری، تجارت الکترونیک و بخش سرمایه گذاری، کارکنان معمولاً تحت شرایط استرس زا 24*7 کار می کنند. در چنین بخش‌ هایی، رقابت به حدی بالاست که اگر شرکتی با سرعت بازار در حال تغییر پیش نرود، می ‌تواند به راحتی از بازار خارج شود.

افرادی که قادر به کار در شرایط استرس زا نیستند، برای فعالیت در این بخش ها مناسب نیستند. بنابراین، قبل از استخدام، شرکت ها می خواهند مطمئن شوند که افراد مناسب را استخدام می کنند یا خیر.

سوالات در مصاحبه استرس به گونه ای طراحی شده اند که می توان شایستگی یک داوطلب را برای شغل مورد بررسی قرار داد. به عنوان مثال، به عنوان یک مدیر مراقبت از مشتری، یک فرد مرتباً با مشتریان عصبانی و ناامید روبرو می شود.

مقاله بازاریابی   نکات مصاحبه تلفنی

مشتریان ممکن است بر سر مدیر خدمات مشتری فریاد بزنند. از مدیران خدمات مشتری انتظار می رود که آرام بمانند و مشتریان بدخلق و عصبانی را با صبر و حوصله سرگرم کنند. همه نمی توانند آرام بمانند و همیشه سکوت کنند. البته کارمندان قبل از شروع کار آموزش می بینند. اما مدیران اجرایی باید توانایی تحمل بالایی داشته باشند.

بنابراین، استخدام کنندگان باتجربه مصاحبه های استرس زا را اتخاذ می کنند تا در مورد شخصیت واقعی کاندیداها قبل از استخدام آنها اطلاعات کسب کنند.

انواع مختلف مصاحبه استرس

انواع مختلفی از مصاحبه استرس توسط کارفرمایان برای تجزیه و تحلیل جنبه های مختلف شخصیتی نامزدها استفاده می شود.

1. سوال پرخاشگرانه

اولین و رایج ترین نوع مصاحبه استرسی که داوطلبان با آن مواجه می شوند، پرسش های پرخاشگرانه است. در این گونه مصاحبه ها، مصاحبه شونده انواع سؤالات را از داوطلب می پرسد تا واکنش عاطفی از آنها دریافت کند.

مصاحبه کننده ممکن است در مورد شغل قبلی، تجربه کاری یا نمرات کاندید سوال بپرسد. انواع سوالاتی که می توان در مصاحبه استرس پرخاشگرانه پرسیده شود می تواند به شرح زیر باشد:

چرا کار قبلی را ترک کردی؟

چه ویژگی از شما نامزد مناسب  بودن برای این موقعیت را نشان می دهد؟ یا چرا باید شما را استخدام کنیم؟

چرا دوره های طولانی بیکاری در رزومه خود دارید؟

این نوع سؤالات معمولاً برای آموختن اینکه یک نامزد شغلی چقدر می تواند با پرخاشگری کنار بیاید و توانایی خود را در حفظ آرامش و خونسردی هنگام مواجهه با موقعیت ها آزمایش کند، پرسیده می شود.

مقاله بازاریابی   این خودکار را به من بفروش

2. رفتار طرد کننده

اگر از این نوع مصاحبه استرس آگاه نباشید، احتمال زیادی وجود دارد که در این مورد شکست بخورید. در این نوع مصاحبه استرسی، مصاحبه‌کننده ممکن است وانمود کند که بی‌علاقه عمل می‌کند و طوری واکنش نشان می‌دهد که انگار اصلاً علاقه‌ای به مصاحبه با شما یا آنچه شما می‌گویید ندارد.

او ممکن است به صورت شفاهی چیزی نگوید، اما آنها با رفتار خود بی علاقگی خود را نشان خواهند داد. به عنوان مثال، ممکن است به ساعت دیواری نگاه کنند یا در حین پاسخ دادن شما خمیازه بکشند. عمداً این گونه رفتار می کنند.

آنها سطح صبر و تعهد شما را برای تکمیل کارتان بدون توجه به محیط اطرافتان قضاوت می کنند.

  3. پرسش فرضی دشوار

در این نوع مصاحبه استرسی، مصاحبه کننده در مورد واکنش شما در یک موقعیت فرضی مشکل ساز می پرسد. برای مثال، مصاحبه‌کننده ممکن است از شما بپرسد: «اگر متوجه شوید که رئیس‌تان به همکارتان لطف می‌کند، چه واکنشی نشان خواهید داد؟» یا با مشتری که از لحن توهین آمیز با شما استفاده می کند چه برخوردی دارید؟

پاسخ شما به این سوالات ویژگی های شخصیتی متفاوت شما مانند صداقت، صبر و تعهد نسبت به کارتان را آشکار می کند.

4. رفتار بی ادبانه

مصاحبه کننده برای آزمایش محدودیت های شما رفتاری بی ادبانه خواهد داشت. آنها ممکن است شما را برای مدت طولانی منتظر بمانند یا ممکن است در بین مصاحبه چندین وقفه داشته باشند. آنها ممکن است همچنان از تلفن استفاده کنند یا تماس های تلفنی دریافت کنند در حالی که شما در حال پاسخگویی هستید، یا ممکن است هنگام تعامل با شما از لحن تند استفاده کنند.

گاهی اوقات، چندین مصاحبه کننده به طور همزمان مصاحبه می کنند تا توانایی های شما را آزمایش کنند. این نوع مصاحبه استرس معمولاً در فرآیندهای مصاحبه استخدامی نظامی یا خدمات ملکی استفاده می شود.

مقاله بازاریابی   سوالات مصاحبه های بازاریابی

5. پرسش تصادفی

پرسش تصادفی بین مصاحبه راهی برای آزمایش توانایی تفکر “درجا” شماست. سوال غیرمنتظره ای که مصاحبه کننده از شما می پرسد ممکن است با شغل مرتبط باشد یا نباشد.

نمونه سوالاتی که می توان از شما پرسید به شرح زیر است:

اگر یک میلیون دلار به دست آورید چه می کنید؟

اگر مشتری به شما سیلی بزند چه واکنشی نشان خواهید داد؟

چه اقداماتی برای بهبود اقتصاد کشور انجام خواهید داد؟

چگونه می توان در مصاحبه استرس موفق شد؟

موفقیت در یک مصاحبه استرس آسان است اگر برای آن آماده شده باشید. و از تکنیک مصاحبه استرس آگاه باشید، شانس شما برای موفقیت در مصاحبه بالا می‌رود.

در زیر چند آمادگی وجود دارد که می توانید برای موفقیت در مصاحبه های استرس زا انجام دهید.

1. بی اعتنا به رفتارها وظیفه خود را انجام دهید

از مصاحبه استرس مطلع نخواهید شد. اما شما باید برای مواجهه با مصاحبه استرس آماده باشید. اگر فرآیند مصاحبه استرس و موقعیت هایی که می توانید در آن قرار بگیرید را بدانید، می توانید آماده باشید.

برای آماده شدن برای مصاحبه های استرس زا، باید همه چیز را در مورد شرکت ، مانند محصولات، خدمات، اخلاق کاری، تاریخچه و رقبای اصلی آن یاد بگیرید. داشتن این اطلاعات به شما کمک می کند تا پاسخ های خود را به گونه ای چارچوب بندی کنید که بتوانید بر اساس اخلاق و ارزش های شرکت رفتار کنید.

علاوه بر این، اگر از نام فردی که با شما مصاحبه می کند آگاه هستید، تحقیقات آنلاین و جمع آوری اطلاعات مورد او تا جایی که امکان دارد می تواند برای شما مفید خواهد باشد.

مقاله بازاریابی   چطور یک رزومه بنویسیم؟

2. مصاحبه با استرس را تمرین کنید

تمرین انجام مصاحبه استرس به شما کمک می کند تا برای مقابله با سوالات تصادفی یا سوالات استرس زا آماده شوید. می توانید از دوست یا خواهر یا برادر خود برای پرسیدن سؤالات تصادفی کمک بگیرید.

به این ترتیب وقتی مصاحبه کننده سوالات سختی از شما می پرسد شوکه نمی شوید.

3. برای پاسخ دادن عجله نکنید

این نکته زمانی که در میانه یک مصاحبه استرسی هستید به شما کمک می کند. عصبی بودن و تلاش برای پاسخ سریع طبیعی است. با این حال، وقت گذاشتن برای فکر کردن و قالب بندی پاسختان ضرری ندارد.

هدف مصاحبه کننده از پرسیدن چنین سوالاتی از شما این نیست که انگیزه شما را از بین ببرد، بلکه آزمایش مهارت های شما برای چگونگی برخورد با چنین موقعیت هایی در زندگی واقعی است. آنها واقعاً می خواهند در مورد واکنش شما بدانند.

بنابراین وقت بگذارید و بهترین پاسخی را که در آن زمان می توانید به آن فکر کنید، بدهید.

4. هیچ پاسخ درست یا غلطی وجود ندارد

به ندرت پاسخ درستی برای سوالات استرس وجود دارد. بنابراین، وقت خود را با فکر کردن به بهترین پاسخ تلف نکنید.

هدف از پرسیدن سوالات استرس این است که یاد بگیرید چگونه با موقعیت مقابله کنید تا مهارت های حل مسئله خود را تجزیه و تحلیل کنید.

بنابراین، پاسخ خود را با توجه به اینکه چگونه می خواهید مشکل را حل کنید تنظیم کنید و مصاحبه کننده را با بهترین پاسخی که فکر می کنید می خواهد بشنود تحت تأثیر قرار ندهید.

5. آرامش خود را حفظ کنید

حفظ آرامش، صرف نظر از شرایط، برای موفقیت در هر مصاحبه ای ضروری است. موقعیت‌هایی پیش می‌آید که مصاحبه‌کننده بی‌رحمانه با شما صحبت می‌کند یا شما را تحریک می‌کند که عصبانی شوید.

مقاله بازاریابی   آماده سازی برای مصاحبه شغلی

گرفتار تله نشوید و مهم نیست که مصاحبه کننده چه می گوید آرام باشید.

شما نه تنها باید آنچه را که می گویید بررسی کنید، بلکه باید مراقب حرکت فیزیکی خود نیز باشید. مصاحبه کننده شما را بر اساس واکنش های غیرکلامی شما قضاوت می کند.

6. مثبت باشید

حفظ نگرش مثبت در طول مصاحبه برای شما ضروری است. مصاحبه کننده تمام تلاش خود را می کند تا شما را به رفتاری غیرقابل قبول تحریک کند.

مهم نیست که در طول مصاحبه چه اتفاقی می افتد، و مهم نیست که چقدر احساس بدی دارید، سعی کنید مثبت اندیش باشید و لبخند را بر لبان خود نگه دارید.

کینه توزی نسبت به مصاحبه کننده به شما کمکی نمی کند نه برای به دست آوردن شغل و نه در آینده به عنلون همکار .

۷. با اعتماد به نفس به نظر برسید

زمانی که مصاحبه کننده شما را با سوالات تصادفی بمباران می کند، طبیعی است که احساس استرس کنید و عصبی شوید. با این حال، مهم نیست که مصاحبه کننده چقدر تلاش می کند، هرگز نباید اجازه دهید مصاحبه کننده از عصبی بودن شما مطلع شود.

با اعتماد به نفس نگاه کنید، با مصاحبه کننده تماس چشمی برقرار کنید و لحن عادی خود را در طول مصاحبه حفظ کنید.

سخن نهایی از مارکتینگ ایران تلنت

هدف از مصاحبه استرس بررسی این است که آیا شما برای این شغل مناسب هستید یا خیر. بنابراین، نیازی به ترساندن در هنگام مواجهه با یک مصاحبه استرس وجود ندارد.

با این حال، تمرین قبلی و دانش در مورد سازمان و فرهنگ کاری آن به شما کمک می کند مصاحبه را با موفقیت انجام دهید.

5/5 (3 نظر)
2 پاسخ
  1. سید محمدرضا هاشمی
    سید محمدرضا هاشمی گفته:

    درود بر شما . وب سایت تون واقعا جامع و مفیده . مقاله مصاحبه استرس را مطالعه کردم و فکر کنم سازمانهای ما کمتر به این مسئله می پردازند.

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *