مهارت های بین فردی

مهارت های بین فردی

مهارت های بین فردی و فردی چیست ؟ تعریف همراه با مثال

مقدمه

غالباً مهارتهایی که برای ارتباط با افراد یا مدیریت افراد لازم است به عنوان مهارت افراد یا مهارتهای نرم شناخته می شود . و همچنین به عنوان مهارت های بین فردی (Interpersonal skills) نیز شناخته می شود. مهارت های بین فردی در هنگام استخدام کارفرمایان ضروری است و از آنها به عنوان معیاری برای ارزیابی نامزدها صرف نظر از شغل استفاده می شود.

در بازاریابی و فروش ، و تمام حوزه های کسب و کار داشتن مهارت های عالی بین فردی برای همراهی با افراد برتر یا سالمندان یا همکاران و حتی ذینفعان خارجی مانند فروشندگان و مشتریان بسیار مهم است.

مهارتهای بین فردی چیست؟

آنها همچنین به عنوان مهارت های اشتغال زایی شناخته می شوند که در جهان اشتغال زایی نشان از اهمیت این مهارت ها دارد. هوش هيجاني يكي از عوامل مهم براي تعيين مهارت هاي بين فردي است ، زيرا هر دو مربوط به يكديگر هستند.

این گروه از صفات ارتباطی لطف و لطف اجتماعی ، دوستی ، زبان ، خوش بینی و عادات شخصی را شامل می شود که برای توصیف رابطه بین افرادی که با آنها تعامل داریم و از آنها استفاده می شود.

در زیر چند نمونه از مهارت های بین فردی آورده شده است :

 # 1 ارتباطات (Communication)

ارتباطات

ارتباطات

این یکی از مهمترین مهارت های بین فردی است که در هر شغلی مورد نیاز است. فرد می تواند در هر صنعت و هر بخش دیگری کار کند اما واضح است ، ارتباطات چیزی است که یک نیاز اساسی است.

فرد باید با استفاده از هر دو ابزار کلامی و غیر کلامی بتواند به طور مؤثر و واضح ارتباط برقرار کند. بعضی اوقات ممکن است فرد به مهارت مهارت های سخنرانی در سطح عمومی نیز نیاز داشته باشد.

ارتباطات به عنوان یک مهارت بین فردی برای توسعه روابط تجاری و غیر تجاری با هر شخص دیگری ، کارفرما ، مدیر ارشد ، همکاران یا حتی رقبا مفید است.

<yoastmark class=

ارتباطات به انواع زیر طبقه بندی می شود :

شماره 1 : ارتباط کلامی (Verbal communication)

ارتباطات کلامی هم بخشی را که در آن صحبت می کنید و هم نحوه کشف و دریافت گفتگو را شامل می شود. مشاغلی مانند شغل فروش ، شغل تدریس ، سخنران انگیزشی معدود مشاغلی هستند که به عنوان یک مهارت مهم بین فردی نیاز به برقراری ارتباط دارند.

مقاله بازاریابی   تفاوت تيم با گروه

فردی که ارتباط کلامی خوبی دارد ، مورد توجه بسیاری از کارفرمایان قرار می گیرد.

ارتباطات کلامی و کسب و کارها  شامل موارد زیر می شود :

  •      برقراری ارتباط با سرپرستان در مورد یک دوره عملی مناسب .
  •      ارائه بازخورد کارفرما برای همکاران .
  •      علاقه به دیگران را نشان می دهد و در مورد آنها سؤال می کند.
  •      برقراری ارتباط با آرامش علی رغم داشتن استرس .
  •      مربیان آموزش .
  •      درخواست توضیح از مشتریان.
  •      به منظور تحریک گفتگو با طرح سؤالات باز.
  •      تبلیغ یک محصول یا خدمات.

شماره 2 :  ارتباطات غیر کلامی

این امر به بیان حرکات ، حتی صدا یا زبان بدن ، تماس چشمی ، وضعیت و سایر روشهای مشابه که افراد بدون استفاده از ارتباط کلامی ارتباط برقرار می کنند ، اشاره دارد. ارتباطات غیر کلامی در مهارتهای بین فردی ، به ویژه هنگام تمرین برای مصاحبه یا جلسه بسیار مهم است.

یک مجری در یک جلسه باید به آن توجه کند که نه تنها حرکات کلامی بلکه عبارات غیر کلامی نیز مهم است. در بیشتر مواقع ، مردم تمایل دارند فراموش کنند که ارتباط غیر کلامی آینه بدن است. تسلط بر ارتباطات غیر کلامی مستلزم تمرین مداوم است.

در زیر چند نمونه از حرکات غیر کلامی آورده شده است :

  • نشستن با پشتی در مقابل صندلی و یا تکیه دادن کمی جلوتر در زاویه های 45 درجه ای برای ایجاد تعامل در بحث.
  • برای ایجاد حضور پویا از عبارات رسمی حرکات دست استفاده کنید.
  • جلوگیری از لرزش اندام یا اعصاب خوردی.
  • درک تفاوت بین گوش دادن و شنیدن و استفاده از هرکدام در زمان مناسب.
  • داشتن دستان باز ، از آنجا که بازوهای تاشو می تواند دفاعی بودن را به دیگران منتقل کند.

# 2 مدیریت تعارض (Conflict management)

مدیریت تعارض

مدیریت تعارض

چه فرد مشارکتی شخصی داشته باشد و چه مدیر تعدادی افراد باشد ، او همیشه با شرایطی روبرو خواهد شد که مجبور شود تا درگیری را حل کند . درگیری برای حل کردن مشکل اصلی حل مسئله بین دو کارمند یا بین فرد جوان یا بین خود و مشتری سازمان.

مهارتهای بین فردی کلیدی که در اینجا مورد نیاز است ، گوش دادن با دقت و منصفانه به هر دو طرف و ارائه راه حل خلاقانه برای رسیدن به یک راه حل مناسب از مشکل و ایجاد موقعیت برنده – برنده است.

مقاله بازاریابی   نظریه های کارآفرینی : 16 تئوری و نظریه کارآفرینی به همراه نقش نظریه های کارآفرینی

مهارت حل مسئله به همراه مشاوره مناسب و مهارت های واسطه ای لازم برای مدیریت خوب تعارض.

هدف نهایی مدیریت تعارض نباید پیروزی باشد بلکه باید از حل و فصل مناسب برخوردار باشد. برقراری ارتباط همدلی و شفاف در کنار صبر ، اغلب منجر به نتایج مطلوبی برای طرفین درگیر شده و همچنین به تقویت روابط حرفه ای کمک می کند.

 

مقالات پیشنهادی

 

راهنمای جامع استخدام نیروی فروش و بازاریاب

 

این امر ضروری است که این درگیری در مراحل اولیه برطرف شود نه اینکه منتظر آن باشید تا همه شما بر سر یک نزاع یا یک مسئله بزرگ پیروز شوید. فرد باید شرکت کننده هایی را که درگیر تعارض هستند و باید رسمیت شناخته شوند ، را درک کند.

کسی که برای حل و فصل مدیریت تعارض حضور دارد باید مهارت گوش دادن و مهارتهای رهبری فعال داشته باشد تا بتواند به هر دو طرف به یک اندازه گوش دهد و بتواند برای رسیدن به یک راه حل مناسب کمک کند.

صبر ، فضیلت دیگری است که در مدیریت تعارض مورد نیاز است ، زیرا ممکن است چندین جلسه برای رسیدن به راه حل نیاز باشد . و ممکن است راه حل به یکباره ایجاد نشود . مذاکرات یکی دیگر از مهارتهای بین فردی است که به منظور تسهیل مدیریت مناقشه لازم است.

مدیریت تعارض مستلزم آن است که فرد خود آگاه و خوش بین باشد و همچنین در تمام مدت انگیزه داشته باشد. فرد باید برای کمک به دیگران ، در عین حال ، برای رسیدن به راه حلی بهتر بعضی ایرادات را نادیده بگیرد.

او باید پاسخگو باشد و باید عواطف را مدیریت کند تا بتواند تصمیم بهتری بگیرد . همچنین باید بر خود کنترل خوبی داشته باشد و باید بتوانید نظرات مختلف افراد مختلف را در با آغوش باز بپذیرد .

# 3 اعتماد به نفس (Self-confidence)

اعتماد به نفس

اعتماد به نفس

اعتماد به نفس توانایی اعتماد به خود برای انجام یک کار خاص است. این احساس درونی اطمینانی است که به شما کمک می کند تا در یک موقعیت خاص بتوانید به همه سؤالات پاسخ دهید. همچنین این توانایی اعتماد به نفس و داشتن اعتقاد و ایمان به توانایی های شما است.

به عنوان مثال ، اگر در موقعیتی از شما خواسته باشید که همه افراد با مشکل خاصی روبرو باشید یا از سؤالهایی که در این در این موقعیت  وجود دارد و  شما باید پاسخ دهید . میزان اعتماد به نفسی را که در خود دارید نشان می دهد. اعتماد به نفس یعنی اینکه وقتی یک وظیفه خاص برای انجام دادن دارید ، خوش بین و مثبت باشید.

داشتن اعتماد به خود برای انجام کار و برطرف کردن همه موانع ، اعتماد به نفس است. اعتماد به نفس همچنین اطمینان شما به دیگران برای محول کردن امور خطیر است . در واقع محول کردن به کسانی که می دانید  به اندازه کافی صلاحیت انجام کار را دارند.

اعتماد به نفس سرچشمه اعتماد و اعتماد به شخص خود است. ما اغلب با شرایطی روبرو هستیم که در آن بدون اعتماد به نفس به هیچ وجه امکان پیشبرد و انجام وظیفه خاص در یک وضعیت یا حل یک مشکل در شرایط خاص وجود ندارد.

مقاله بازاریابی   5 راه برای انرژی بخشیدن به کارکنان و بهبود سطوح انگیزه

بین اعتماد به نفس و اعتماد تفاوت بسیار جالبی وجود دارد. در حالی که اعتماد به نفس حداقل اعتماد مورد نیاز برای هر شخص است.

# 4 همدلی (Empathy)

همدلی

همدلی

همه افراد شرایطی دارند که گاهی نیاز دارند توسط شخصی دیگر درک شوند . این شخص می تواند یک همکار ، کارمند یا مدیر باشد. این اغلب به عنوان همدلی شناخته می شود که اگر به عنوان مثال مشتری از کارفرما شکایت کند . کارمند قرار است به این شکایت بسیار محترمانه گوش کند و از فرد یا مشتری برای این موضوع ابراز غمخواری کند.

فرد همچنین نگرانی خود را در مورد این موضوع ابراز می کند و قول می دهد آن را عملی و راه حل ارائه دهد. همدلی یک مهارت قدرتمند است که ، به خصوص در خدمات مشتریان و روابط با مشتری لازم است.

مشتری غالباً از این مسئله ناراحت و عصبانی است و ضروری است که نماینده خدمات مشتری با مشتری همدلی کرده و سپس راه حل ارائه دهد. همچنین مهارتهای بین فردی مهم است که به افراد کمک می کند تا در محیط کار خود با همه هماهنگ باشند.

بخشی از همدلی نیز دیپلماسی است که می داند چه چیزی را بگوید و کی بگوید. کمک به دیگران و مهربانی نیز بخشهایی از همدلی است که از شما خواسته می شود با مهربانی با شخص رفتار کنید و همچنین برای او مفید باشید.

# 5 شنیدن (Listening)

شنیدن

شنیدن

گوش دادن یک مهارت بین فردی بسیار گران قیمت است و مورد درخواست اکثر کارفرمایان است. در واقع اساس رابطه محکم با مردم و همکاران است و همچنین جنبه ای مهم برای حل مسئله و حل اختلاف است .

این یک مهارت و ویژگی ارزشمند بین فردی است که فرد در تعامل با خانواده یا دوستان بکار می گیرد. بیشتر کارفرمایان نیز در طول مصاحبه شغلی خود به دنبال مهارت های شنیدن خواهند بود.

مقاله بازاریابی   رضايت شغلى

فرآیند گوش به زنگ بودن روشی است که شما با درک متقاضیان آشنا می شوید و به ترجیح شما از گوینده برای شخص مقابل از طریق تعامل مستقیم نیاز دارد.

شخص می تواند مشتری یا رئیس یا همکار شما ، زیرمجموعه یا عضو هیئت مدیره یا حتی شخصی باشد که شما نمی دانید چه راه کاری را می خواهد. دو نوع شنیدن متداول است :

  • انعکاس عبارت است از تکرار آنچه که گوینده قبلاً گفته است برای نشان دادن این که شما به آنچه صحبت شده توجه کرده و به آن گوش می دهید و همچنین آنچه را که برای شما گفته می شود را درک کرده و متوجه شده اید.

به عنوان مثال ، فرد بعد از گفتگو سوالی را می پرسد که یک طرفه خواهد بود و شخص مقابل آنچه را که شخص قبلاً گفته است تکرار می کند.

  • گوش دادن دقیق که شامل برقراری تماس چشمی و نگه داشتن آن و فراهم کردن ورودی های مناسب از قبیل انجام ندادن برای آینه سازی زبان بدن ، بلندگویی و یا داشتن وضعیت مناسب است. فرد باید توجه داشته باشد که این شخص به همراه زبان بدن و نشانه های غیر کلامی چه حرفی می زند. گوش دادن دقیق به عنوان گوش دادن فعال نیز شناخته می شود.

اغلب اصطلاح گوش دادن به صورت ناشناس با اصطلاح شنوایی اشتباه گرفته می شود. گوش دادن زمانی است که فرد آنچه را که شخص دیگری می شنود درک کند و متوجه می شود.

# 6 مذاکره (Negotiation)

مذاکره

مذاکره

این از جمله مهارتهای بین فردی است که برای بسیاری از موقعیت های مهم بسیار ضروری و حیاتی به حساب می آید. مذاکره اغلب به نوع خاصی از شغل بستگی دارد ، و همچنین ممکن است ایجاد برخی موافقت نامه های رسمی را منعقد کند که قراردادهایی هستند که در آینده به حل مشکلات بین همکاران کمک می کنند.

برای مذاکره کننده خوب ، فرد باید توانایی های فوق العاده گوش دادن را داشته باشد . توانایی های عالی برای حل مسئله و خلاقیت ضروری است . باید قضاوت کننده شخصیت خوبی باشد و همچنین بتواند راه حلی برنده و برنده داشته باشد که همه را راضی کند.

اغلب دو طرف درگیر در مذاکره ، مصالحه یا سازش می کند. مذاکره لزوماً به معنای این نیست که هر دو طرف درگیر شوند . ممکن است یک نفر به عنوان میانجی عمل کند.

نتیجه نهایی مذاکره توافق نامه یا قرارداد است که توسط هر دو طرف توافق شده و یک توافق کلامی برای یک مشکل خاص است و یک دوره اعتبار دارد. مذاکره بخش مهمی از فعالیتهای روزانه است. به عنوان مثال ، حتی یک پیشنهاد شغلی مستلزم مذاکره است.

مقاله بازاریابی   مراحل شکل گیری تیم

مذاکره با رئیس برای حقوق و دستمزد نیز به همان اندازه مهم است که بسیاری از کارفرمایان و کارمندان با آن روبرو هستند. در اینجا مهارت های مذاکره باید هم توسط کارفرما و هم کارمند به دست آید. در حالی که یکی از طرفین هدف دارد تا آنجا که می تواند از مذاکره خارج شود ، هدف طرف مقابل این است که هرچقدر امکان پذیر است در فرآیند باقی بماند.

مذاکره غالباً شامل مرحله هایی است که شامل بحث و گفتگو است که در آن دو طرف در مورد مسئله بحث می کنند . مرحله ای از مذاکره وجود دارد که هر دو طرف یک استدلال ارائه دهند و به اعتراضات مطرح شده توسط طرف مقابل و سپس صورت بسته در آن پاسخ دهند. احزاب متقابلاً به بستن مذاکرات در مورد یک راه حل توافق متقابل اصرار دارند.

خوب ، می توان انواع مختلفی از مهارتهای مذاکره را نام برد که همچنین به عنوان مهارتهای بین فردی از جمله مذاکره کارمند با کارفرما ، مذاکره کارفرما با کارمند ، مذاکره کارمند با کارمند ، مذاکره کارمند با شخص ثالث طبقه بندی می شوند.

اقناع جنبه دیگری از مذاکره است که در آن ممکن است مجبور شوید دیگران را ترغیب کنید که برای یک هدف اصیل توافق کنند. اقناع همچنین بین یک فرایند مذاکره اتفاق می افتد که در آن طرفی ، طرف مقابل خود را اهرم می کند ، آنها را متقاعد می کند تا به آنها بپیوندند یا برعکس.

در ترغیب ، مهم است که دیدگاههای طرفین درگیر همسان باشند و از وضوح یکسانی برخوردار باشند. تا زمانی که این اتفاق نیفتد ، غیر ممکن است طرفین دست به دست هم دهند و ترغیب شوند.

# 7 نگرش مثبت (Positive attitude)

نگرش مثبت

نگرش مثبت

نگرش مثبت یکی دیگر از مهارتهای مهم بین فردی است که کارفرمایان از آن مراقبت می کنند تا بتوانند کارمند خود را حرفه ای تر سازند. کارمندان با نگرش مثبت و رفتارهای دوستانه ، غالباً برای سازمان ، دارایی و ارزش محسوب می شوند.

نگرش مثبت نباید با اجتماعی سازی اشتباه گرفته شود. نگرش مثبت به این معناست که فرد باید بتواند با همه افراد در محیط کار ، از جمله ذینفعان داخلی و خارجی روابط مثبت ایجاد کند.

کمک به همکاران ، بیرون رفتن از مسیر به منظور کمک به سرپرست یا داشتن روحیه تیمی ، نمونه های کوچکی از نگرش مثبتی هستند.

مقاله بازاریابی   انواع تیم های کاری

یک نگرش مثبت برای افراد مهم است که نه تنها در زندگی حرفه ای بلکه در زندگی شخصی خود به موفقیت برسند. نگرش مثبت همچنین در زمان آزمون و یا در زمان های چالش برانگیز که سازمان دچار مشکل می شود ، اهمیت دارد.

بسیار مهم است که در چنین مواقعی ، فرد بدون از دست دادن امید ، نگاه مثبت به مسائل داشته باشد. موقعیت مثبت هنگام بهبود زندگی خودمان یا هنگام تعامل با دیگران نیز اهمیت دارد. هیچ کس مایل به تعامل با یک فرد منفی باف نیست.

# 8 رهبری (Leadership)

رهبری

رهبری

تصمیم گیری مؤثر و اجرای آن فقط در صورت وجود رهبری مؤثر اتفاق می افتد. رهبران مؤثر و موفق غالباً مظهر بهترین مهارتهای بین فردی هستند. آنها تجسم مهارتهای موفق بین فردی هستند که همه باید بدست آورند.

کیفیت عالی رهبری توسط هر سازمان ارزش دارد و کارمندان به دارایی های ارزشمندی برای شرکت تبدیل می شوند. مهارتهای رهبری ارتباطات عالی ، توانایی شنود موثر ، حل مساله روشن و مختصر ، مکاتبات مناسب ، سخنرانی عالی  و ایجاد انگیزه خود از معدود ویژگی هایی است که هر رهبر موفق باید از آن برخوردار باشد.

یک رهبر عالی نه تنها باعث می شود همه پیروی کنند بلکه پیروان خود را در مسیر درست یا مثبت قرار می دهد. یک رهبر همچنین باید خلاق ، باهوش و صادق باشد و باید در کل سازمان مورد احترام باشد.

کارکنان باید از رهبری تبعیت کنند و از منطقه راحتی خود بیرون بیایند ، الهام گرفته و تحت تأثیر قرار گیرند.

انتخاب خوب از بد باید یکی از ضروریات اساسی داشتن ویژگیهای خوب رهبری باشد. خوانندگان همچنین باید بازخوردهای مثبت یا منفی باز داشته باشند و باید مسئول باشند. رهبر به جای اینکه انگشتان خود را به دیگران نشان دهد ، خود باید راه را طی کند و در صورت لزوم مسیر را ایجاد کند.

ذوق و اشتیاق باید یکی از مهارتهای مهمی باشد که یک رهبر  داشته باشد. جدا از آن ، انعطاف پذیری یکی دیگر از سرمایه های مهم است که  یک رهبر به عنوان مهارتهای بین فردی باید از آن برخوردار باشد.

# 9 انگیزش (Motivation)

انگیزش

انگیزش

استراتژی ها یا اقداماتی که اجرا می شود و پاسخی را از طرف ذینفعان برانگیخته اید ، مهارت های انگیزشی هستند. بلندگوهای انگیزشی توسط کارکنان به منظور افزایش شانس مثبت بودن نتایج توسط کارکنان مورد استفاده قرار می گیرند.

انگیزه همچنین به عنوان یک مهارت بین فردی در بین مدیران و همکاران دیده می شود.

مقاله بازاریابی   پرسشنامه فرسودگى شغلى

ممکن است مدیران اغلب مجبور شوند برای انجام کاری که لازم است به کارکنان خود انگیزه دهند. برای رسیدن به هدف غالباً باید استراتژی های انگیزشی تعریف شود و این استراتژی باید متناسب با مخاطب هدف مناسب باشد.

فرایند ایجاد انگیزه باید به عنوان مخاطب هدف تعریف شود و انتظار باید از این طریق ابلاغ شود تا مخاطب بداند با چه چیزی رو به رو است. به منظور بهبود بهره وری آنها ، انگیزه های مثبت روزانه روی کارمندان تقویت می شود.

انگیزه مثبت در اکثر موقعیت ها ، حتی در زندگی روزمره ، شگفتی هایی را رقم زده است. بسیار مهم است که سازمان شما از طریق ارتباط کلامی یا نشان دادن دستاوردهای سایر کارکنان که باعث ایجاد انگیزه در کارمندان می شود یا با پاداش تلاشهایی که باعث می شود سایر کارمندان برای به دست آوردن پاداش ، روند کار را تکرار کنند ، بسیار مهم باشد.

انگیزه همچنین بخشی از کار تیمی برای غلبه بر موانع و مشکلات است.

# 10 مهارتهای اجتماعی (Social Skills)

مهارتهای اجتماعی

مهارتهای اجتماعی

برای بسیاری از رهبران داشتن مهارتهای اجتماعی در محیط کار ضروری تلقی می شود. آنها همانهایی هستند که شما به عنوان مهارت های بین فردی باید داشته باشید و در هنگام برقراری ارتباط روزانه با افراد مختلف از آنها استفاده می شود.

مهارتهای اجتماعی شامل مهارتهای کلامی و غیر کلامی است که شامل شیوه و نحوه برقراری ارتباط با افراد دیگر و حرکات زبان بدن و تماس چشمی هنگام صحبت می باشد.

اینها همچنین به عنوان مهارتهای نرم برای خصوصیات شخصی در نظر گرفته می شوند و در حین تعامل با دیگران از اهمیت بالایی برخوردار هستند.

مهارتهای اجتماعی تقریباً در هر شغلی که مجبور به برقراری ارتباط با مدیران ، افراد دیگر یا رهبران مشاغل بصورت غیررسمی هستید ، لازم است.

همکاری یکی از مهارتهای اجتماعی است که برای دستیابی به اهداف تیمی لازم است . با این وجود ، حتی اگر در تیم کار نکنید ، همکاری مهم است. گوش دادن یکی دیگر از مهارتهای مهم اجتماعی است که در آن شما باید گوینده را تصدیق کنید .

بیش از نیمی از مشکلات با گوش دادن و درک حل می شوند. جدا از آن ، ارتباط کلامی و غیر کلامی نیز از نظر مهارتهای اجتماعی خوب نقش بسیار مهمی ایفا می کند.

مهارت های اجتماعی در مصاحبه های شغلی نیز حائز اهمیت است که در آن یک رزومه خوب دارای کلمات کلیدی مرتبط مانند همدلی ، گوش دادن ، همکاری ، ارتباط کلامی و غیر کلامی و غیره خواهد بود.

منبع : marketing91

5/5 (2 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *